Citytrip met de trein

5 Redenen waarom een citytrip met de trein ontspannen is!

Zin in een citytrip met de trein naar een bestemming ergens in Europa? Gebruik een internationale treinplanner en geniet van ontspannen reizen met de trein in Europa. Boek op tijd je treintickets voor de beste deals, geniet van het uitzicht onderweg, reis met een schoon geweten en geniet van het comfort.

Ontspannen reizen met de trein

Het wordt steeds populairder, reizen met de trein! De verbindingen tussen steden worden steeds beter, er komen steeds meer goed bereikbare internationale trein reisbestemmingen en steeds meer mensen zien de voordelen van reizen met de trein.

Een citytrip is natuurlijk een geweldige manier om een nieuwe stad te ontdekken en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Als je kiest voor ontspannen reizen met de trein naar je bestemming dan kom je al relaxt aan! Geen stress op het vliegveld met eventuele lange wachtrijen, geen hoge parkeerkosten en ergens buiten een centrum parkeren en onderweg genieten van het uitzicht of wegdromen met een goed boek. Wij geven je graag een paar redenen waarom het ontspannen reizen met de trein is en wat het reizen met de trein nog relaxter maakt.

  1. Doe een yoga oefening in je stoel;
  2. Neem een goed boek meer voor onderweg;
  3. Dommel weg op het kedeng-kedeng gevoel;
  4. Schrijf alvast je reiswensen op voor als je aankomt;
  5. Luister naar je favoriete muziek of een meditatie app.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Ontspannen reizen met de trein

Comfortabel reizen met de trein

Een van de grootste voordelen van treinreizen is het comfort. In tegenstelling tot vliegreizen en reizen met je (huur)auto, biedt een citytrip met de trein veel meer ruimte om te ontspannen en te genieten van de reis zelf.

Je hebt genoeg beenruimte, kan rondlopen en je hebt vaak zelfs de mogelijkheid om te slapen in een slaapcabine als je een lange treinreis maakt of met een nachttrein reist. Bovendien zijn er bij internationale treinreizen eetgelegenheden aan boord, reis je met de trein dan wordt dat een restauratiewagon genoemd. Je kan natuurlijk zelf iets te eten en te drinken meenemen aan boord, maar het is ook makkelijk om iets aan boord te bestellen en wie weet ontmoet je dan ook nog andere gezellige treinreizigers.

Minder stress

Een ander groot voordeel van treinreizen is dat het over het algemeen minder stressvol is dan andere vormen van reizen. Je hoeft niet extra vroeg te vertrekken omdat je eerst nog naar een luchthaven hoeft te rijden, waar je vervolgens ook nog in de rij moet gaan staan voor de veiligheidscontrole en vervolgens ook nog te wachten op je vlucht.

In plaats daarvan kun je gewoon, ongeveer 20 minuten voor vertrek op het treinstation aankomen en in de trein stappen. Check zelf altijd goed je treinticket, reis je met de Eurostar naar Londen bijvoorbeeld dan wordt er wel aangeraden om minimaal één uur voor vertrek aanwezig te zijn. Er zijn geen lange wachtrijen, je bagage wordt niet gecontroleerd en je hebt, afhankelijk van je treinreis en geboekte ticket, een vaste zitplaats. Bovendien heb je geen last van verkeersopstoppingen of files, wat ook veel stress kan veroorzaken.

Geniet van mooie uitzichten

Het is natuurlijk afhankelijk van de treinreis die je maakt, maar over het algemeen kan je tijdens treinreizen genieten van het uitzicht onderweg. In tegenstelling tot vliegtuigraampjes en een auto snelweg, bieden treinen natuurlijk een heel ander perspectief op het landschap. Je kan genieten van de mooie steden en dorpen die je passeert en de landschappen die je onderweg tegenkomt. Het is een fijne manier om ontspannen te reizen met de trein en te genieten van de reis zelf.

Milieuvriendelijk

Veelal zijn treinreizen milieuvriendelijker dan andere vormen van reizen. Treinen stoten veel minder CO2 uit dan auto’s en vliegtuigen, waardoor het een duurzame optie is. Als je geeft om het milieu en je ecologische voetafdruk wilt verkleinen, dan is treinreizen een geweldige manier om dat te doen.

Er zijn mensen die last hebben van vliegschaamte tegenwoordig, kies je voor een treinreis dan reis je met een schoon geweten en alleen dat is al een ontspannen manier van reizen met de trein.

Betaalbaar als je op tijd reserveert

Ten slotte is treinreizen vaak een betaalbare optie voor city trips. Het hangt natuurlijk allemaal af van je trein reisbestemming en het moment van het reserveren van je treinticket. Maar als jij zorgt dat je er vroeg bij bent en goed de prijzen voor treintickets vergelijkt dan kan je best eens goedkoper uit zijn met de trein, dan met een vliegticket of roadtrip.

Bovendien hoef je geen extra kosten te betalen voor bagage en kan je gewoon meenemen wat je wilt aan boord van de trein. Kies je voor reizen met een nachttrein en/of een slaaptrein dan kan je ook nog eens besparen op hotelkosten als je ’s nachts in de trein slaapt. Goed voor je portemonnee en voor je mind!

Ontspannen reizen met de trein

Vind jij het ook ontspannen reizen met de trein?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons