Inspiratie, Lifestyle

Energie tanken in het Zwarte Woud

30 May 2017
Energie tanken in het Zwarte Woud

Laten verwennen, relaxen, ontspannen en behoefte aan energie tanken? Reis naar de Duitse regio Schwarzwald, of beter bekend bij ons als het Zwarte Woud. Van de 66 gecertificeerde thermen- en wellnesshotels in het land liggen er maar liefst 49 in het Zwarte Woud. De meeste hotels hebben drie of meer ‘Wellness-Stars’. Naast de bekende wellness-behandelingen en massages worden hier en daar ook  typische behandelingen uit de regio aangeboden, zoals bijvoorbeeld een Schwarzwälder massage met hooi.

 

Energie tanken in het Zwarte Woud

 

De thermen- en wellness-hotels liggen verspreid over het Zwarte Woud. In Nordschwarzwald, in en rondom Freudenstadt, bevinden zich er vijf, deels bekroond met ‘Wellness-Stars’. Daarnaast kan men voor ontspanning ook terecht in het Panorama-Bad. Overal worden aroma-, klassieke en Aziatische massages aangeboden, algen- en hooi-baden, Toscaanse stoom- en cleopatrabaden, Finse sauna’s en aqua-gym. Veelal bieden de hotels speciale wellness-arrangementen aan.

 

Wellness @ Hochschwarzwald

 

Het Hochschwarzwald telt acht hotels die goedgekeurd zijn door de Stiftung Warentest en daarom  ‘Wellness-Stars’ mogen voeren. Wellness-oasen zijn ook nog te vinden bij het Badeparadies Schwarzwald en het Radon Revital Bad. Maar in het Hochschwarzwald geeft ook de buitenlucht je volop energie. Het klimaat van zes ‘Kurorte’ is door het Meteorologisch Instituut van Duitsland als ‘bijzonder goed’ aangemerkt. Een wandelnetwerk met 18 routes voert door deze plaatsen.

 

Wellness @ Karlsruhe, Baiersbronn en Freiburg

 

Karlsruhe vormt de poort naar het Zwarte Woud en hier kan men zich in het Europabad op een bijzondere manier opladen. Een stenen trap leidt de saunaliefhebbers hier naar de Middeleeuwen. Ridders en jonkvrouwen verzorgen hier de ‘Aufguss’, het opgieten in de sauna. In een koninklijke ambiance met fakkels en kroonluchters kan hier bij 85 graden Celsius flink gezweet worden. In de Druïden-sauna is het minder warm (55 graden) en hier pruttelt een toverdrank van kruiden op de steenoven. Ieder uur wordt er ook nog eens een sage uit de Middeleeuwen voorgelezen.

 

Karlsruhe - Zwarte Woud

 

In Baiersbronn schitteren niet alleen de Michelin- en andere culinaire sterren, hier prijken ook bij zeven hotels de ‘Wellness-Stars’bij de ingang. Talloze andere hotels beschikken ook over sauna’s en wellness-afdelingen waar het na een wandeling door de omgeving lekker genieten is: in houten badkuipen, boomhut- of blokhutsauna’s en van kruiden- en aromabehandelingen.

 

Aan de rand van de ‘onofficiële’ hoofdstad van het Zwarte Woud, Freiburg, ligt het Keidel Mineral-Thermalbad. Meer dan 35 jaar komt hier het heilzame en verkwikkende bronwater uit eigen bron naar de oppervlakte. Gelegen in de mooie omgeving van het Mooswald biedt het bad alle voorwaarden om tot rust te komen. Een wellnessgebied van meer dan 6.000 m2 met acht baden en negen sauna’s maakt het bad tot een oase van rust waar men het hectische leven even kan vergeten.

 

Keidel Mineral Thermalbad - Freiburg - Schwarzwald

 

Ontspannen in het Zwarte Woud

 

Kan jij niet wachten om een weekend of midweek te gaan relaxen en energie tanken in het Zwarte Woud? Voor meer informatie over het Zwarte Woud kan je terecht bij Schwarzwald Tourismus.

 

Ben jij wel eens in het Zwarte Woud geweest?

 

0

Leave a comment

  • A wish come true: to swim at Gellért Spa Budapest. It is one of the most famous bath houses in the world!
It was openend in 1918 and when you have a dip in the pool you realise that there is a lot of history overhere and that it's a very special place to visit... Photo by: @sigrid_huisman
  • Life is perfect in a pool like this! 😀
#wellness #wellnesscoach #eatwell #wellneeded #wellnessday #ubud #bali #indonesia #thebaliguru #explore #visitindonesia #chillen #pools #bucketlist #explorebali #dametravel #sheisnotlost #wearetravelgirls✈️ #goodlifeent #perfect #wellnessfitness #wellnessdrink #wellnesspark
  • Enjoy your weekend! What are you doing this weekend?
.
.
.
#wellnessspots #wellness #wellnesscoach #wellnesswarrior #wellnessjourney #wellnesstips #wellnesstravel #wellnesstribe #wellnesslife #wellnesslifestyle #wellnessguru #wellnessfitness #barcelona #barcelonagram #barcelonasc
  • Monday, new week, new goals ☺ Hope you all have a great week!
.
.
.
#wellnessspots #wellness
#wellnesscoach #wellnessjourney #wellnesstips #wellnesstravel #wellnesswarrior #yoga #yogachallenge #yogaeverydamnday #yogainspiration #yogalove #yogalife #yogalifestyle #wellnessretreat
Follow Wellness Spots

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Last van winterdip? Check deze lamp

___________________________

Verwen jezelf met Scholl Nail Care

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________