In de media

Ontspannende activiteiten in de sneeuw, dit zijn onze tips!

Wil jij op wintersport vakantie of naar een andere winterse vakantie bestemming en daar ontspannende activiteiten beleven? Denk eens aan deze fijne ontspannende activiteiten in de sneeuw!

Ontspannende activiteiten in de sneeuw

Na je ontbijt de sneeuw in voor een sessie ochtend yoga in de sneeuw om je spieren op te warmen. Genieten van een lange mindful wandeling met aandacht voor de natuur op sneeuwschoenen. Plaats nemen in een husky slede en je door het winter wonderlandschap laten vervoeren. Het zijn allemaal ontspannende activiteiten in de sneeuw die je kan beleven.

♥ Ontdek hier al onze winter wellness tips!
♥ Bekijk ook al deze ontspannende activiteiten in Finland.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en TikTok.

Ontspannende activiteiten in de sneeuw

Dwalen door de sneeuw in winter wonderland

Kleed je warm aan, trek je snowboots aan en ga erop uit. Op de meeste winterse vakantiebestemmingen kan je heerlijke wandelingen maken. Zo beleefden wij eens het Slow Living in de Dolomieten in Zuid-Tirol. ’s Ochtends een ontbijt met wellness food en daarna een winter hike naar 1500 meter hoogte waarna wij konden bijkomen in een romantische berghut, de Geisserlalm hut in Val di Funes. Na je wandeling kan je uitrusten in de spa van Hotel Tyrol.

Ook leuk als je in Zuid-Tirol bent! Reserveer een plekje voor een van de Plose Nights bij bij de Rossalm hut op de top van Plose, de huisberg van Brixen / Bressanone zoals de inwoners de berg liefkozend noemen. Na een wandeling van ruim een uur vanaf de kabelbaan naar de Rossalm hut kan je genieten van een welverdiend diner op 2200 meter hoogte. Maar het fijnste, blijf overnachten en ga voordat je naar bed gaat eerst nog even de panoramasauna in en sluit de avond af in het bubbelbad.

♥ Beleef Slow Living Dolomites bij Hotel Tyrol in Val di Funes in Zuid-Tirol.
♥ Lees hier alles over ontspannen op 2200 meter hoogte in Brixen / Bressanone.

Snowga bij Alpenmeer Lac de Vonnes

Sneeuwyoga, ervaar ontspannende yoga in de sneeuw en op ijs

Bij het beoefenen van yoga verenig je verschillende handelingen in één en dezelfde activiteit: het fysieke met de houdingen (asana‘s), de ademhaling (pranayama) en het eigen innerlijk. Het ervaren van ontspannende activiteiten in de sneeuw, zoals yoga in de sneeuw is een unieke beleving waarbij de drie yoga principes op unieke wijze samenkomen.

♥ Beleef yoga in de sneeuw in Val Thorens.
Yoga in de bergen in Frankrijk, hier kan het allemaal!
♥ Reis naar Lake Saimaa in Finland en ervaar yoga met Yoga Saimaa van Finse Tanja.

Ontspannende activiteiten in sneeuw

Lekker ontspannend! Ga ijsfloaten in Oravi Village

Floaten kennen wij vooral van floaten in een zoutwaterbad, in een floatcabine of drijven in de Dode Zee. Toen wij de eerste keer naar Fins Lapland reisde zijn wij gaan river floaten onder de sterren en dat was zo relaxed om te ervaren!

Toen wij de kans hadden om naar het Finse merengebied te reizen in de winter wisten wij één ding zeker! Wij willen ontspannen ijsfloaten in het Saimaameer! Wil jij dat ook? Reis dan naar Oravi Village en glij in een warm waterdicht pak de rivier in.

Zodra je het water in gaat blaast het warme pak op en drijf je als een michelin-mannetje in het water. Super leuk en tof om te doen! Geniet van de rust, het kabbelende water en tuur naar de hemel en ontspan in het water.

♥ Ontdek hier alles over ijsfloaten bij Oravi Village.

Ontspannende activiteiten

Mindful wandelen op sneeuwschoenen onder volle maan – Trentino

Paden en boswegen zijn te voet of op sneeuwschoenen (ciaspole) te betreden. Het dwalen door de grote natuurgebieden is één van de meest relaxte activiteiten in de winter. Zonder haast bewegen om de meest prachtige winterse schouwspelen van de natuur te kunnen bewonderen.

In ieder dal en dorp bieden berggidsen een kalender vol met excursies aan, waaronder avond- of nachtelijke uitstapjes bij maanlicht. Een voorbeeld in het dorp Madonna di Campiglio is SnowMoon: ontmoetingen in de nachten bij volle maan (16 februari, 18 maart, 16 april), waarbij in de sneeuw wordt gewandeld, onder begeleiding van muziek.

♥ Let op, onderstaande foto is een algemene stockfoto.

Ontspannende activiteiten sneeuw

Sleeën met honden, geniet in de husky slede

Een ding is wel belangrijk, deze winterse activiteit is alleen een ontspannende activiteit in de sneeuw als je van honden en avontuur houdt. Hou je daar niet van, sla het sleeën met honden dan maar over. Hou je er wel van dan is dit wat ons betreft een van de meest relaxte activiteiten die er is om van te genieten.

Rust, vrijheid en een sterke onderlinge band met de honden; dit is precies wat je voelt bij het rijden op een slee die wordt getrokken door een team van Siberische Husky- of Alaskan Malamute- honden.

♥ Lees meer over deze husky sledetocht in skigebied Vuokatti in Finland.

Sleeën met honden, geniet in de husky slede

Ontspannen in de sneeuw knuffelen met huskies

Ik ben zo gek op dieren! Paarden, honden, katten, konijnen, wilde dieren. You name it! Wij zijn grote dierenliefhebbers. Deze ontspannende activiteit in de sneeuw is dan ook alleen voor mensen die van honden houden!

Ontspannende activiteiten in sneeuw

Welke ontspannende activiteiten in de sneeuw zou jij willen beleven?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen