Lifestyle, Spa & Sauna

Ontspannende activiteiten Lake Saimaa Saimaameer Finland

24 februari 2022
Ontspannende activiteiten Lake Saimaa Saimaameer

Heb jij vakantieplannen naar het zuidoosten van Finland en ben je op zoek naar fijne en ontspannende activiteiten in Lake Saimaa, Saimaameer in Finland? Dit zijn onze tips voor relaxte activiteiten!

 

Ontspannende activiteiten Lake Saimaa Saimaameer

 

Finland is een van de gelukkigste landen ter wereld! Dat komt door de natuur, de rust, de privacy, de schone lucht en de levens standaard. Wat ons betreft is het een van de wellness bestemmingen waar je kan genieten van een ontspannen vakantie.

 

Het Finse merengebied is zowel in de winter als in de zomer een populaire vakantiebestemming. Zowel voor de locals, de Finnen zelf, als voor buitenlandse toeristen. Wij laten je in dit artikel graag zien welke ontspannende activiteiten je in Lake Saimaa, aan het Saimaameer in Finland kan beleven.

 

♥ Ontdek deze fijne wellness hotels in Savonlinna en Lake Saimaa.
♥ Bekijk alle activiteiten in Lake Saimaa, Saimaameer in Finland.
♥ Al deze bezienswaardigheden on Savonlinna in Finland wil je zien, doen en beleven.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Ontspannende activiteiten Lake Saimaa Saimaameer Finland

 

Duik de spa in van Järvisydän Hotel & Spa Resort

 

Als er een plek is waar je wat mij betreft moet overnachten in het Lake Saimaa gebied dan is dat wel het Järvisydän Hotel & Spa Resort. Dit luxe wellness hotel ligt op een enorm landgoed met ontzettend veel verschillende accommodatie types. Als jij op zoek bent naar een unieke en bijzondere overnachting in Finland dan zit je goed bij het Järvisydän Hotel & Spa Resort.

 

En hou je van een fijn wellness moment dan duik je de spa in van het  Järvisydän Hotel & Spa Resort. Je kan ook altijd naar de mogelijkheden vragen om hier als daggast naar toe te gaan.

 

♥ Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor het Järvisydän Hotel & Spa Resort.
♥ Ontdek hier meer over het Järvisydän Hotel & Spa Resort in Savonlinna in Finland.

 

Wellness Hotel Savonlinna Lake Saimaa

 

Lekker zen, ga ijsfloaten in Oravi Village

 

Floaten ken ik vooral van floaten in een zoutwaterbad, in een floatcabine of drijven in de Dode Zee. Toen ik de eerste keer naar Fins Lapland reisde ben ik gaan river floaten onder de sterren en dat was zo ontzettend gaaf om te doen!

 

Dus toen ik naar Finse merengebied reisde in de winter wist ik 1 ding zeker! Ik wilde gaan ijsfloaten in het Saimaameer! Wil jij dat ook? Reis dan naar Oravi Village en glij in een warm waterdicht pak de rivier in. Zodra je het water in gaat blaast het warme pak op en drijf je als een michelin-mannetje in het water. Super leuk en tof om te doen! Geniet van de rust, het kabbelende water en tuur naar de hemel en ontspan in het water.

 

♥ Ontdek hier alles over ijsfloaten bij Oravi Village.

 

Ontspannende activiteiten Lake Saimaa Saimaameer Finland

 

Snowga! Ervaar ontspannende yoga in de sneeuw en op ijs met Tanja

 

Outdoor yoga in de sneeuw of op het ijs van het Saimaameer. Hoe bijzonder is dat? Tanja neemt je in de wintermaanden graag mee naar buiten voor een les yoga in de sneeuw. En ben je in de zomermaanden op zoek naar een ontspannende activiteit dan kan je SUP Yoga op Lake Saimaa beleven. Zie de foto bovenaan het artikel.

 

De yoga lessen van Tanja zijn geschikt voor beginners en voor gevorderden. Er zijn geen vereisten of besliste yoga ervaringen die je moet hebben om een yogales van Yoga Saimaa te ervaren. Tijdens yoga in de sneeuw staan zachte bewegingen centraal. Door de zachte sneeuw is het juist dan fijn om bijvoorbeeld op je hoofd te gaan staan. Tijdens deze ontspannende outdoor yogales kan je je ook concentreren op de frisse buitenlucht en het rustgevende meerlandschap van het Saimaameer.

 

Ben je van plan om met Tanja Snowga te gaan beleven? Dan is warme en soepele kleding handig om aan te trekken. Wurm je voeten in een paar warme wollen sokken en je bent er klaar voor.


♥ Ervaar yoga met Yoga Saimaa van de Finse Tanja.

 

Ontspannende activiteiten in sneeuw

 

Slapen als Saimaa Ringed Seal in buitenlucht

 

Graag deel ik een bijzondere activiteit met je die je hier kan beleven. Namelijk; “relax and sleep like a Saimaa Ringed Seal”. Toen ik ons reisprogramma zag dacht ik, hé wat?!

 

Het Hotel Kruunupuisto in Punkaharju is een van de oudste hotels aan het Saimaameer. Mensen kwamen hier vroeger al om te ontspannen en tot rust te komen. Hotel Kruunupuisto was een soort Fins kuuroord waar ook hele revalidatie trajecten mogelijk waren. Vandaag de dag kan je nog steeds logeren in het Hotel Kruunupuisto.

 

Het Hotel Kruunupuisto ligt in een van de meest schone gebieden van Finland en het staat bekend als een locatie met een van de beste luchtkwaliteit die er is. Die schone lucht is goed voor je en je mag daar best even bewust te tijd voor nemen. Wat blijkt! In 1910 werd dat al geadviseerd door artsen en vandaag de dag kan dat dus nog steeds.

 

Onder leiding van een van de medewerkers van het Hotel Kruunupuisto loop je naar het houten terras waarvandaan je uitzicht het op het Saimaameer. Het is de bedoeling dat je op een ligbed in een slaapzak kruipt waardoor het dus even lijkt of je zelf een zeehond bent. Rits de slaapzak dicht, leg je hoofd te rusten, sluit je ogen, adem diep in- en uit en blijf voor 30 minuten zo liggen. Hoe voel jij je daarna?

 

♥ Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor Hotel Kruunupuisto in Punkaharju.

 

Ontspannende activiteiten Lake Saimaa Saimaameer Finland

 

Welke ontspannende activiteiten in Lake Saimaa Saimaameer
in Finland wil jij ervaren? 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots