Ontspannende activiteiten Lake Saimaa Saimaameer

Ontspannende activiteiten Lake Saimaa Saimaameer Finland in winter en zomer

Heb jij vakantieplannen naar het zuidoosten van Finland en ben je op zoek naar fijne en ontspannende activiteiten in Lake Saimaa, Saimaameer in Finland? Dit zijn onze tips voor relaxte activiteiten in de winter en zomer in Zuid-Finland!

Ontspannende activiteiten Lake Saimaa Saimaameer

Finland is een van de gelukkigste landen ter wereld! Dat komt door de natuur, de rust, de privacy, de schone lucht en de levens standaard. Wat ons betreft is het een van de wellness bestemmingen waar je kan genieten van een ontspannen vakantie.

Het Finse merengebied is zowel in de winter als in de zomer een populaire vakantiebestemming. Zowel voor de locals, de Finnen zelf, als voor buitenlandse toeristen. Wij laten je in dit artikel graag zien welke ontspannende activiteiten je in Lake Saimaa, aan het Saimaameer in Finland kan beleven.

Leuk nieuws, de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel biedt deze zomer ook reizen aan naar Savonlinna en het Saimaameer in Zuid-Finland. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een Fly & Drive naar Savonlinna en het Saimaameer of alleen een Saimaameer Fly & Drive. Je kan er naar toe vliegen en/of met je eigen auto en de boot naar Finland reizen. Meer informatie over deze reizen vind je onderaan in dit artikel.

♥ Ontdek deze fijne wellness hotels in Savonlinna en Lake Saimaa.
♥ Bekijk alle activiteiten in Lake Saimaa, Saimaameer in Finland.
♥ Al deze bezienswaardigheden on Savonlinna in Finland wil je zien, doen en beleven.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Ontspannende activiteiten Lake Saimaa Saimaameer Finland

Duik de spa in van Järvisydän Hotel & Spa Resort

Als er een plek is waar je wat mij betreft moet overnachten in het Lake Saimaa gebied dan is dat wel het Järvisydän Hotel & Spa Resort. Dit luxe wellness hotel ligt op een enorm landgoed met ontzettend veel verschillende accommodatie types. Als jij op zoek bent naar een unieke en bijzondere overnachting in Finland dan zit je goed bij het Järvisydän Hotel & Spa Resort.

En hou je van een fijn wellness moment dan duik je de spa in van het  Järvisydän Hotel & Spa Resort. Je kan ook altijd naar de mogelijkheden vragen om hier als daggast naar toe te gaan.

♥ Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor het Järvisydän Hotel & Spa Resort.
♥ Ontdek hier meer over het Järvisydän Hotel & Spa Resort in Savonlinna in Finland.

Wellness Hotel Savonlinna Lake Saimaa

Lekker zen, ga ijsfloaten in Oravi Village

Floaten ken ik vooral van floaten in een zoutwaterbad, in een floatcabine of drijven in de Dode Zee. Toen ik de eerste keer naar Fins Lapland reisde ben ik gaan river floaten onder de sterren en dat was zo ontzettend gaaf om te doen!

Dus toen ik naar Finse merengebied reisde in de winter wist ik 1 ding zeker! Ik wilde gaan ijsfloaten in het Saimaameer! Wil jij dat ook? Reis dan naar Oravi Village en glij in een warm waterdicht pak de rivier in. Zodra je het water in gaat blaast het warme pak op en drijf je als een michelin-mannetje in het water. Super leuk en tof om te doen! Geniet van de rust, het kabbelende water en tuur naar de hemel en ontspan in het water.

♥ Ontdek hier alles over ijsfloaten bij Oravi Village.

Ontspannende activiteiten Lake Saimaa Saimaameer Finland

Snowga! Ervaar ontspannende yoga in de sneeuw en op ijs met Tanja

Outdoor yoga in de sneeuw of op het ijs van het Saimaameer. Hoe bijzonder is dat? Tanja neemt je in de wintermaanden graag mee naar buiten voor een les yoga in de sneeuw. En ben je in de zomermaanden op zoek naar een ontspannende activiteit dan kan je SUP Yoga op Lake Saimaa beleven. Zie de foto bovenaan het artikel.

De yoga lessen van Tanja zijn geschikt voor beginners en voor gevorderden. Er zijn geen vereisten of besliste yoga ervaringen die je moet hebben om een yogales van Yoga Saimaa te ervaren. Tijdens yoga in de sneeuw staan zachte bewegingen centraal. Door de zachte sneeuw is het juist dan fijn om bijvoorbeeld op je hoofd te gaan staan. Tijdens deze ontspannende outdoor yogales kan je je ook concentreren op de frisse buitenlucht en het rustgevende meerlandschap van het Saimaameer.

Ben je van plan om met Tanja Snowga te gaan beleven? Dan is warme en soepele kleding handig om aan te trekken. Wurm je voeten in een paar warme wollen sokken en je bent er klaar voor.

♥ Ervaar yoga met Yoga Saimaa van de Finse Tanja.

Ontspannende activiteiten in sneeuw

Slapen als Saimaa Ringed Seal in buitenlucht

Graag deel ik een bijzondere activiteit met je die je hier kan beleven. Namelijk; “relax and sleep like a Saimaa Ringed Seal”. Toen ik ons reisprogramma zag dacht ik, hé wat?!

Het Hotel Kruunupuisto in Punkaharju is een van de oudste hotels aan het Saimaameer. Mensen kwamen hier vroeger al om te ontspannen en tot rust te komen. Hotel Kruunupuisto was een soort Fins kuuroord waar ook hele revalidatie trajecten mogelijk waren. Vandaag de dag kan je nog steeds logeren in het Hotel Kruunupuisto.

Het Hotel Kruunupuisto ligt in een van de meest schone gebieden van Finland en het staat bekend als een locatie met een van de beste luchtkwaliteit die er is. Die schone lucht is goed voor je en je mag daar best even bewust te tijd voor nemen. Wat blijkt! In 1910 werd dat al geadviseerd door artsen en vandaag de dag kan dat dus nog steeds.

Onder leiding van een van de medewerkers van het Hotel Kruunupuisto loop je naar het houten terras waarvandaan je uitzicht het op het Saimaameer. Het is de bedoeling dat je op een ligbed in een slaapzak kruipt waardoor het dus even lijkt of je zelf een zeehond bent. Rits de slaapzak dicht, leg je hoofd te rusten, sluit je ogen, adem diep in- en uit en blijf voor 30 minuten zo liggen. Hoe voel jij je daarna?

♥ Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor Hotel Kruunupuisto in Punkaharju.

Ontspannende activiteiten Lake Saimaa Saimaameer Finland

Leuke activiteiten in de zomer in Savonlinna

Zoals je aan alle foto’s kan zien waren wij in de wintermaanden in het Finse merengebied aan het reizen. Uiteraard is de zomer in Zuid-Finland ook een prachtige bestemming. In de zomermaanden kan je in Savonlinna en op het Saimaameer weer hele andere dingen beleven. Zoals:

  1. Fietsen langs het Saimaarmeer;
  2. Kayakken of suppen op het Saimaameer;
  3. De Saimaa ringed seal, zeehonden spotten;
  4. Van de Finse sauna genieten en daarna afkoelen in het Saimaameer.
Doen Savonlinna in zomer

Reizen naar Lake Saimaa, Saimaameer Savonlinna regio

Ben jij enthousiast geworden door dit artikel en wil jij in de zomer of in de winter ook Lake Saimaa oftewel het Saimaameer ontdekken en naar de plaats Savonlinna reizen? Dan raden wij je aan om gebruik te maken van een huurauto. Vanuit Nederland kan je met het vliegtuig naar Helsinki vliegen, onder andere KLM en Finnair vliegen rechtstreeks naar Helsinki. Vanaf daar kan je met een binnenlandse vlucht naar het Saimaameer reizen.

Een mooi en duurzamer alternatief is om na aankomst met het vliegtuig op Helsinki Vantaa Airport met de trein naar Lake Saimaa te reizen en bij aankomst een auto te huren in Finland. De treinreis vanaf het Centraal Station van Helsinki betreft een rechtstreekse Intercity en doet er iets minder dan 5 uur over. Wij zijn vanaf Helsinki treinstation naar Helsinki treinstation Mikkeli gereisd in de regio Savonlinna. Het is een comfortabele treinreis en er is een restauratiewagon aan boord waar je iets te drinken en te eten kan kopen. Je kan ook direct vanaf het vliegveld van Helsinki een auto huren en naar het Saimaameer toerijden.

Je kan ook in je eigen vakantieauto stappen in Nederland. Je rijdt dan naar de Duitse havenstad Travemünde en reist dan in iets meer dan een dag met je eigen auto op de boot naar de haven van Helsinki in Finland. Vanaf daar kan je verder reizen naar het Finse merengebied.

♥ Bekijk de beschikbaarheid van vluchten naar Helsinki Airport
♥ Check de mogelijkheden qua vluchten via Helsinki naar Savonlinna
♥ Vergelijk autohuur op Helsinki Airport & autohuur prijzen in Savonlinna via Easyterra.
♥ Bekijk autohuur prijzen op Helsinki Airport & de prijzen in Savonlinna via Sunny Cars.

Savonlinna Lake Saimaa Saimaameer Finland

Met Voigt Travel een Fly & Drive naar Savonlinna en Saimaameer

Leuk nieuws, de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel biedt deze zomer ook reizen aan naar Savonlinna en het Saimaameer in Zuid-Finland. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een Fly & Drive naar Savonlinna en het Saimaameer of alleen een Saimaameer Fly & Drive.

De vluchten voor de Fly & Drive reizen naar Zuid-Finland van Voigt Travel worden uitgevoerd door Transavia, waarmee je rechtstreeks van Rotterdam The Hague Airport naar Savonlinna vliegt.

Wil je liever met je eigen auto op vakantie? Ook dat is mogelijk! Je moet dan van Nederland naar Lübeck-Travemünde in Duitsland reizen, vanaf Utrecht kan dat als alles meezit onderweg in iets minder dan 6 uur reistijd. Na ruim een dag varen kom je dan met je eigen auto aan in de haven van Helsinki. Hier kan je de vaartijden van Travemünde naar Helsinki bekijken.

♥ Bekijk de reizen van Voigt Travel.
♥ Check hier de vluchttijden met Transavia naar Zuid-Finland
♥ Ontdek de Fly & Drive naar Savonlinna en het Saimaameer of alleen een Saimaameer Fly & Drive.

Doen in Savonlinna in de zomer

Welke ontspannende activiteiten in Lake Saimaa Saimaameer
in Finland wil jij ervaren? 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons