Lifestyle

Op zoek naar geluk?

21 november 2017
Op zoek naar geluk? Hans Kloosterman

Op zoek naar geluk? Steeds meer mensen zijn op zoek naar geluk en wij weten inmiddels dat geluk niet iets is waar we heel hard achteraan kunnen hollen. Geluk is er al, wij hoeven er alleen maar ruimte voor te maken. Het is de kunst om de stilte en de rust te vinden, zodat jij je er bewust van kan worden. Dat is waar Hans Kloosterman mensen bij helpt in zijn cursussen en retraites in binnen- en buitenland.

Op zoek naar geluk? Retraite met Hans Kloosterman

 

Hans Kloosterman is meditatie- en mindfulness trainer. Hij bestudeerde ruim vijftien jaar Hindoeïsme en Boeddhisme, waarvan hij zes jaar als monnik leefde. Na een turbulent leven en een succesvolle carrière in het bedrijfsleven kwam Kloosterman tot inkeer en maakte de reis naar binnen. Want het geluk zit van binnen. Bij iedereen. ‘’Het kost tijd, beoefening en aandacht om die plek te vinden in jezelf waar het alleen nog maar liefde is. Ik ben niet verlicht, ik ben nog onderweg. Mijn missie is om anderen te helpen op deze weg naar verlichting.’’

 

Op zoek naar geluk? Ga op retraite met Hans Kloosterman

 

Mindfulness & stilte retraites

 

Zo is er bijvoorbeeld een introductie workshop mindfulness, waar Hans acht weken lang één avond per week zijn lessen deelt op diverse plaatsen in het land. Het mindfulness weekend in het Tibetaans klooster in Huy (België) is ook een bijzondere ervaring. Even helemaal onderdompelen in je persoonlijke binnenwereld op een spirituele plek. Voor gevorderden is er de 10-daagse stilte retraite in Groningen, want echt helemaal stil zijn vergt oefening.

 

Mindfulness & stilte retraites

 

Ontdek jouw eigen wijsheid

 

Hans begeleidt mensen om naar zichzelf terug te keren. Hij schept daarvoor een veilige en liefdevolle omgeving, maar verstaat daarbij de kunst om de verantwoordelijkheid van de ‘innerlijke reis’ bij de deelnemers zelf te laten. Juist daardoor kom je in contact met je eigen wijsheid, in plaats van dat een leraar je dat vertellen moet. Verandering moet jezelf implementeren in je leven maar Hans kan zich als ‘reisbegeleider’

 

Meedoen aan een workshop of retraite van Hans Kloosterman?

 

Hans Kloosterman geeft het hele jaar door trainingen, workshops en retraites. Voor een overzicht van de data en mogelijkheden kijk eens op zijn website, Hans Kloosterman.

 

Op zoek naar geluk? Hans Kloosterman

 

Ben jij op zoek naar geluk?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

 1. Carolien

  22 november 2017 at 09:19 Beantwoorden

  Voor iedereen is geluk weer iets anders en het is de zoektocht om te vinden waar jij gelukkig van wordt en die weg volgen. Ik heb toevallig pasgeleden een meditatiesessie gedaan, ik kreeg er vooral slapende voeten van, haha.. Ik vind het geluk vooral in de natuur, dat is mijn meditatie zeg maar. In mijn eentje wandelen en alles in mij opnemen, zo min mogelijk in gedachten. Na een wandeling kom ik fit en zonder zorgen weer thuis 🙂 Maar als je nog totaal gestresst bent dan is zo’n workshop wellicht iets om tot rust te komen.

  1. Henriette

   22 november 2017 at 13:31 Beantwoorden

   Wat een mooie en pure reactie Carolien, dankjewel! Naar buiten gaan de natuur in werkt voor mij ook ontspannend. Vooral wandelen met een hond of lekker gaan paardrijden, werkt goed.

 2. Jessica

  23 november 2017 at 10:38 Beantwoorden

  Ik ben een aantal jaar geleden met meditatie en yoga begonnen en dat helpt erg goed om rust te vinden en meer met je innerlijke rust verbonden te zijn, maar het blijft soms lastig om dat in het dagelijks leven toe te passen. Het lijkt me interessant om zo’n stilte retraite te doen, misschien iets voor komend jaar op de lijst!

  1. Henriette

   23 november 2017 at 10:44 Beantwoorden

   Wat goed om te horen Jessica dat het jou rust en verbondenheid geeft. Als je bezig bent met van alles is het ook lastig om die momenten te vinden. Wel tof dat je openstaat voor een stilte retrait.

 3. Elisa

  23 november 2017 at 22:33 Beantwoorden

  Ik heb altijd het idee dat ik hier veel te nuchter voor ben. Al spreekt het mij wel erg aan. Zelf vind ik geluk in de kleine dingen. De eerste lentezon, een prachtig bloeiende bloem, een kroel van de kat als ik thuiskom, samen erop uit met mijn vriend, dat soort dingen.Rust is wel iets wat ik meer zou willen vinden, ik ben heel onrustig. Misschien toch maar eens over een meditatiesessie nadenken dan.

  1. Henriette

   24 november 2017 at 09:11 Beantwoorden

   Herkenbaar wat je zegt Elisa, ik ben ook heel nuchter en haal geluk meer uit dingen die jij ook noemt. Even knuffelen met een dier, lekker wandelen, maar die altijd aanwezige onrust…

 4. Jenny

  24 november 2017 at 09:16 Beantwoorden

  Ik doe nu vooral thuis aan meditatie. Toch zou zo’n retraite echt wat voor mij zijn.

  Nu nog een gaatje in m’n agenda creëren 🙂

  1. Henriette

   24 november 2017 at 23:42 Beantwoorden

   Wat goed dat je daar thuis de tijd voor maakt Jenny. Tijd maken voor een retraite is nog een uitdaging;)

 5. Judith

  25 november 2017 at 21:04 Beantwoorden

  Vorig jaar in Thailand mediteerde ik voor het eerst. Samen met een monnik in een tempel in Bangkok. Heerlijk vond ik het. Ik nam me voor thuis vaker te mediteren maar het bleek toch niet zo mijn ding te zijn. Op Bali kwam ik in aanmerking met yoga en dat bleek veel meer bij mij te passen. Yoga-oefeningen doen is voor mij een combinatie van beweging en meditatie. Even alleen maar zijn. In stilte.

  1. Henriette

   26 november 2017 at 00:46 Beantwoorden

   Wat bijzonder dat je bent gaan mediteren in Thailand en goed dat je gewoon hebt onderzocht wat beter bij je past. Vind je het ‘makkelijk’ in te plannen thuis om er aandacht aan te besteden?

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots