WK Aufguss

WK Aufguss 2019 bij Thermen Berendonck – 16-22 september

Hou jij van sauna opgietingen en kan je goed tegen de warmte? Bezoek dan het WK Aufguss 2019 bij Thermen Berendonck van 16 tot en met 22 september 2019.

WK Aufguss 2019 bij Thermen Berendonck

In de week van maandag 16 september tot en met zaterdag 22 september vind het WK Opgietingen 2019, oftewel het WK Aufguss 2019 bij Thermen Berendonck plaats. Wat is het WK Aufguss WM?

Tijdens het Wereldkampioenschap Opgieten komen de beste saunameesters ter wereld zijn of haar thema-opgieting voorstellen aan een internationale jury en gasten. De strijd gaat om de titel;  Wereldkampioen Opgieten voor singles en Wereldkampioen Opgieten voor duo’s.

 • Het WK Opgietingen 2019 vind plaats in het Sauna Theater van Thermen Berendonck.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Programma WK Aufguss 2019 

Het programma voor het WK Aufguss 2019 zie je hieronder. Thermen Berendonck heeft speciale arrangementen samengesteld voor iedere dag. Je kan per dag het programma bekijken via de linken hieronder. Daarnaast kan je ook kiezen voor het gehele weekprogramma.

Deelnemers WK Opgietingen 2019

Tijdens het WK Opgietingen 2019 bij Thermen Berendonck doen deelnemers uit maar liefst 16 landen mee. Er hebben zich zowel individuele deelnemers als duo’s aangemeld uit onder andere Canada, Tsjechië, Denemarken, Polen, Italië, Zwitserland, Duitsland, België en Nederlands.

Wat is een thema opgieting?

Als je regelmatig naar de sauna gaat dan weet je wat een sauna opgieting is. De Duisters noemen een sauna opgieting ‘Aufguss’ en de Finnen noemen het ‘Löyly’. Heb je nog nooit een sauna opgieting meegemaakt dan vertellen wij graag nog even uit wat een sauna opgieting is en wat er anders is aan een thema sauna opgieting.

 1. Tijdens een sauna opgieting giet een saunameester water met etherische oliën op de hete kachel;
 2. De saunameester wappert met een handdoek en verspreidt op die manier de geur en warmte door de sauna;
 3. De luchtstroming zorgt ervoor dat het isolerende luchtlaagje rondom de huid doorbroken wordt en daardoor voelt de temperatuur in de sauna extra hoog;
 4. Een klassieke sauna opgieting duurt meestal rond de 15 minuten;
 5. Tijdens het WK Aufguss WM worden er thema-opgietingen uitgevoerd. Iedere saunameester kan zijn eigen thema verzinnen voor een sauna opgieting, de samenstelling en uitvoering daarvan presenteert hij of zij aan de internationale jury en de gasten.

Voorbeelden van een thema sauna opgieting

 • Sauna opgieting met pianomuziek op de achtergrond;
 • Opgieting met het gebruik van klankschalen;
 • Aufguss met gebruik van honing;
 • Door speciale wappertechnieken te gebruiken kan een saunameester een speciale opgieting verzorgen;
 • Een thema opgieting kan ook aangevuld worden met decorstukken of een saunameester in bepaalde kleding voor een totaal belevenis.

Tips voor eerste keer opgieting

Ga jij voor het eerst naar een opgieting? Dan zal het even wennen zijn dat de animo voor het bijwonen van een sauna opgieting over het algemeen druk bezocht is. Zorg dus dat je op tijd bij de betreffende sauna bent zodat jezelf een plaats kan uitzoeken.

 • Ga je voor het eerst mee een opgieting ervaren? Ga op tijd naar de sauna toe en ga op het laagste bankje zitten vlakbij de uitgang;
  *Als het te heet wordt kun je snel naar buiten, dat mag en is geen probleem!
 • Spring niet na een opgieting direct in een dompelbad en gooi ook niet gelijk een emmer koud water over je heen, na een opgieting is het belangrijk dat je geleidelijk aan afkoelt. Neem een voetenbad om af te koelen of wandel even rustig en drink wat.
Tips voor thuis je sauna opgieten

Ga jij naar het WK Aufguss 2019?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen