Spa & Sauna

WK Aufguss 2019 bij Thermen Berendonck – 16-22 september

13 september 2019
WK Aufguss

Hou jij van sauna opgietingen en kan je goed tegen de warmte? Bezoek dan het WK Aufguss 2019 bij Thermen Berendonck van 16 tot en met 22 september 2019.

WK Aufguss 2019 bij Thermen Berendonck

 

In de week van maandag 16 september tot en met zaterdag 22 september vind het WK Opgietingen 2019, oftewel het WK Aufguss 2019 bij Thermen Berendonck plaats. Wat is het WK Aufguss WM?  Tijdens het Wereldkampioenschap Opgieten komen de beste saunameesters ter wereld zijn of haar thema-opgieting voorstellen aan een internationale jury en gasten. De strijd gaat om de titel;  Wereldkampioen Opgieten voor singles en Wereldkampioen Opgieten voor duo’s.

 

 • Het WK Opgietingen 2019 vind plaats in het Sauna Theater van Thermen Berendonck.

 

Programma WK Aufguss 2019 

 

Het programma voor het WK Aufguss 2019 zie je hieronder. Thermen Berendonck heeft speciale arrangementen samengesteld voor iedere dag.
Je kan per dag het programma bekijken via de linken hieronder. Daarnaast kan je ook kiezen voor het gehele weekprogramma. Het weekarrangement tijdens het WK Opgietingen is beschikbaar vanaf €279,95 per persoon.

 

 

Deelnemers WK Opgietingen 2019

 

Tijdens het WK Opgietingen 2019 bij Thermen Berendonck doen deelnemers uit maar liefst 16 landen mee. Er hebben zich zowel individuele deelnemers als duo’s aangemeld uit onder andere Canada, Tsjechië, Denemarken, Polen, Italië, Zwitserland, Duitsland, België en Nederlands.

 

Overnachten tijdens WK Opgietingen 2019

 

In samenwerking met Van der Valk Hotel Cuijk-Nijmegen is er een speciale actie voor overnachtingen tijdens het WK opgietingen 2019. Maak gebruik van de actiecode CUISAUNA en boek je overnachting met een prijs vanaf €72,- . Klik door via de onderstaande link, vul de actiecode in en bekijk het aanbod en de voorwaarden.

 

 

 

Wat is een thema opgieting?

 

Als je regelmatig naar de sauna gaat dan weet je wat een sauna opgieting is. De Duisters noemen een sauna opgieting ‘Aufguss’ en de Finnen noemen het ‘Löyly’. Heb je nog nooit een sauna opgieting meegemaakt dan vertellen wij graag nog even uit wat een sauna opgieting is en wat er anders is aan een thema sauna opgieting.

 

 1. Tijdens een sauna opgieting giet een saunameester water met etherische oliën op de hete kachel;
 2. De saunameester wappert met een handdoek en verspreidt op die manier de geur en warmte door de sauna;
 3. De luchtstroming zorgt ervoor dat het isolerende luchtlaagje rondom de huid doorbroken wordt en daardoor voelt de temperatuur in de sauna extra hoog;
 4. Een klassieke sauna opgieting duurt meestal rond de 15 minuten;
 5. Tijdens het WK Aufguss WM worden er thema-opgietingen uitgevoerd. Iedere saunameester kan zijn eigen thema verzinnen voor een sauna opgieting, de samenstelling en uitvoering daarvan presenteert hij of zij aan de internationale jury en de gasten.

 

Voorbeelden van een thema sauna opgieting

 

 • Sauna opgieting met pianomuziek op de achtergrond;
 • Opgieting met het gebruik van klankschalen;
 • Aufguss met gebruik van honing;
 • Door speciale wappertechnieken te gebruiken kan een saunameester een speciale opgieting verzorgen;
 • Een thema opgieting kan ook aangevuld worden met decorstukken of een saunameester in bepaalde kleding voor een totaal belevenis.

 

thema opgieting

 

Tips voor eerste keer opgieting

 

Ga jij voor het eerst naar een opgieting? Dan zal het even wennen zijn dat de animo voor het bijwonen van een sauna opgieting over het algemeen druk bezocht is. Zorg dus dat je op tijd bij de betreffende sauna bent zodat jezelf een plaats kan uitzoeken.

 

 • Ga je voor het eerst mee een opgieting ervaren? Ga op tijd naar de sauna toe en ga op het laagste bankje zitten vlakbij de uitgang;
  *Als het te heet wordt kun je snel naar buiten, dat mag en is geen probleem!
 • Spring niet na een opgieting direct in een dompelbad en gooi ook niet gelijk een emmer koud water over je heen, na een opgieting is het belangrijk dat je geleidelijk aan afkoelt. Neem een voetenbad om af te koelen of wandel even rustig en drink wat.

 

Ga jij naar het WK Aufguss 2019?

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots