Inspiratie, Lifestyle

Dit zijn de 5 meest opvallende yoga mogelijkheden

16 January 2018
Dit zijn de 5 meest opvallende yoga mogelijkheden

Yoga wordt al duizenden jaren beoefend. Overal ter wereld zijn er mogelijkheden voor yoga activiteiten. Op de bestaande yoga mogelijkheden worden steeds weer nieuwe varianten. Wij zetten de 5 meest opvallende yoga mogelijkheden op een rij.

 

Dit zijn de meest opvallende yoga mogelijkheden

 

Beoefen jij yoga wekelijks of heb jij wel eens yoga beoefend? Ik ben benieuwd wat jij vind van deze opvallende yogamogelijkheden.

 

1 Bieryoga 

Hoe simpel kan het zijn, als het maar werkt moet men gedacht hebben. Wissel de yogaoefeningen af en neem tussendoor een slokje bier. Ben jij goed in balans? Wie weet lukt het wel om een bierflesje te laten balanceren op je hoofd.

 

 

Bieryoga 

 

2 Naaktyoga 

Als je naar een yogaclass gaat doe je dat natuurlijk in je yoga sport outfit. Maar er zijn plaatsen waar je naakt kan gaan yoga-en. Het idee hierachter is dat je door het naakt zijn, schaamte en negatieve gedachten over je lichaam verdrijft.

 

3 Yoga met dieren

Volg een yoga activiteit ergens tussen de dieren. Dieren hebben een ontspannende en rustgevende werking op mensen. Omdat dieren niet voorspelbaar zijn kunnen er ook onverwachte momenten optreden die je uitdagen en helpen bij het loslaten van je verwachtingen. Zelf ben ik wel eens gaan wandelen met ezels en ik heb een mediation met paarden ervaren. Het is geen yoga maar de effecten zijn vergelijkbaar net zoals bij koe knuffelen en een dieren encounter zoals zwemmen met dolfijnen.

 

 

Yoga met dieren

 

4 Karaokeyoga 

Muziek roept emoties op bij mensen. Daarom heb je vaak rustgevende muziek op de achtergrond bij de meeste yoga lessen. Tijdens karaoke yoga is het de bedoeling dat je ook nog meezingt. Hierdoor moet je je zo focussen op je houding en de tekst dat je nergens andere meer aan denkt.

 

5 Heavy metal-yoga 

Geen karaoke fan maar meer een heavy metal type dat ook van yoga houdt? Mensen hebben de neiging om zich op fijne emoties te concentreren, niemand wil zich tenslotte rot voelen. Door yoga te beoefenen in combinatie met muziek heb je de kans een bepaalde snaar te raken bij jezelf die je helpen om ook negatieve emoties te erkennen. Uiteindelijk is het goed om dat zo nu en dan toe te laten.

 

Muziek Yoga

 

 

Welke yoga mogelijkheden zou jij wel eens willen proberen?

Print Friendly, PDF & Email
1

Comments

 1. Sandra

  24 January 2018 at 08:41 Reply

  Ik heb wel eens saunayoga gedaan en een soort klankyoga waarbij we luidruchtig moesten zuchten of klanken maken. Wat ik nog nooit gedaan heb, maar wel eens zou willen, is yoga buiten in de natuur.

  1. Henriette

   30 January 2018 at 12:30 Reply

   Wat leuk om te horen dat jij ook aan yoga doet! Die klank yoga lijkt me best iets waarbij je even uit je comfort zone stapt? Yoga in de natuur geeft zeker een hele andere dimensie eraan. Misschien eens in Noord-Europa doen;)

Leave a comment

float center korting
Follow Wellness Spots

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Schrijf je nu in voor de maandelijkse nieuwsbrief:

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!