Lifestyle

Dit zijn de 5 meest opvallende yoga mogelijkheden

16 september 2023
Dit zijn de 5 meest opvallende yoga mogelijkheden

Yoga wordt al duizenden jaren beoefend. Overal ter wereld zijn er mogelijkheden voor yoga activiteiten. Op de bestaande yoga mogelijkheden worden steeds weer nieuwe varianten. Wij zetten de 5 meest opvallende yoga mogelijkheden op een rij.

 

Dit zijn de meest opvallende yoga mogelijkheden

 

Beoefen jij yoga wekelijks of heb jij wel eens yoga beoefend? Ik ben benieuwd wat jij vind van deze opvallende yogamogelijkheden.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, PinterestYouTube en TikTok.

 

1 Bieryoga 

 

Hoe simpel kan het zijn, als het maar werkt moet men gedacht hebben. Wissel de yogaoefeningen af en neem tussendoor een slokje bier. Ben jij goed in balans? Wie weet lukt het wel om een bierflesje te laten balanceren op je hoofd.

 

 

Bieryoga 

 

2 Naaktyoga 

 

Als je naar een yogaclass gaat doe je dat natuurlijk in je yoga sport outfit. Maar er zijn plaatsen waar je naakt kan gaan yoga-en. Het idee hierachter is dat je door het naakt zijn, schaamte en negatieve gedachten over je lichaam verdrijft.

 

3 Yoga met dieren

 

Volg een yoga activiteit ergens tussen de dieren. Dieren hebben een ontspannende en rustgevende werking op mensen. Omdat dieren niet voorspelbaar zijn kunnen er ook onverwachte momenten optreden die je uitdagen en helpen bij het loslaten van je verwachtingen. Zelf ben ik wel eens gaan wandelen met ezels en ik heb een mediation met paarden ervaren. Het is geen yoga maar de effecten zijn vergelijkbaar net zoals bij koe knuffelen en een dieren encounter zoals zwemmen met dolfijnen.

 

Reis je bijvoorbeeld naar Hawai dan kan je daar een les Geitenyoga volgen. Beoefen de Child’s Pose en Downward Facing Dog tijdens een unieke geitenyogales op het eiland, Maui. De les duurt 1,5 uur en begint met 5 a 10 minuten introductie en kennismaking met de geitjes. Hierbij is het de bedoeling dat zowel de dieren als de deelnemers zich op hun gemak voelen. Na het nodige geknuffel begint de yogales waar de focus ligt op het creëren van optimistische en gelukkige gedachtes en gevoelens.

 

♥ Zoveel mogelijkheden! Bekijk al deze ontspanning met dieren tips

 

Ontspannen met dieren voordelen

 

Yoga met dieren

 

4 Karaokeyoga 

 

Muziek roept emoties op bij mensen. Daarom heb je vaak rustgevende muziek op de achtergrond bij de meeste yoga lessen. Tijdens karaoke yoga is het de bedoeling dat je ook nog meezingt. Hierdoor moet je je zo focussen op je houding en de tekst dat je nergens andere meer aan denkt.

 

5 Heavy metal-yoga 

 

Geen karaoke fan maar meer een heavy metal type dat ook van yoga houdt? Mensen hebben de neiging om zich op fijne emoties te concentreren, niemand wil zich tenslotte rot voelen. Door yoga te beoefenen in combinatie met muziek heb je de kans een bepaalde snaar te raken bij jezelf die je helpen om ook negatieve emoties te erkennen. Uiteindelijk is het goed om dat zo nu en dan toe te laten.

 

Muziek Yoga

 

Welke yoga mogelijkheden zou jij wel eens willen proberen?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Comments

 1. Sandra

  24 januari 2018 at 08:41 Beantwoorden

  Ik heb wel eens saunayoga gedaan en een soort klankyoga waarbij we luidruchtig moesten zuchten of klanken maken. Wat ik nog nooit gedaan heb, maar wel eens zou willen, is yoga buiten in de natuur.

  1. Henriette

   30 januari 2018 at 12:30 Beantwoorden

   Wat leuk om te horen dat jij ook aan yoga doet! Die klank yoga lijkt me best iets waarbij je even uit je comfort zone stapt? Yoga in de natuur geeft zeker een hele andere dimensie eraan. Misschien eens in Noord-Europa doen;)

 2. Ed Zwaal

  1 februari 2021 at 23:49 Beantwoorden

  Ik zie dat een van de vormen naaktyoga is. Nu wil ik yoga inderdaad naakt bedrijven
  Weten jullie ook of er in Rotterdam of omgeving naaktyoga mogelijk is? Bij voorbaat hartelijk bedankt.

  1. Redactie Wellness Spots

   5 februari 2021 at 09:14 Beantwoorden

   Beste Ed, leuk dat je ons online wellness magazine hebt bezocht. Wij hebben zelf geen ervaring met naaktyoga maar wij hebben deze informatie gevonden voor je:
   > https://www.yogatrail.com/teacher/franscis-trepels-89156
   > https://www.onestudio.nl/yoga/groepslessen/
   Hopelijk heb je daar iets aan. Groeten Henriëtte

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots