Lifestyle, Overnachten, Spa & Sauna

Laat je verrassen met deze originele wellness vakantie ideeën in Nederland

7 May, 2020
Originele wellness vakantie ideeën Nederland

Op zoek naar inspiratie voor een vakantie in eigen land en wil je originele wellness vakantie ideeën in Nederland ontdekken? Dan zit je hier goed! Op de redactie zijn wij gek op originele dingen dus hebben wij alle bijzondere wellness belevenissen in Nederland op een rij gezet.

Originele wellness vakantie ideeën Nederland

 

Je kan ons op de redactie wakker maken om iets bijzonders en origineels te gaan doen! Een bijzonder overnachting in een wellness accommodatie, een bijzondere wellness behandeling of een originele activiteit waarbij je kan ontspannen. Wij zijn overal voor in zolang het maar met wellness te maken heeft.

 

Hoog tijd voor een uitgebreid artikel met al onze originele wellness vakantie ideeën in Nederland zodat jij in één overzicht kan zien wat er allemaal voor bijzonders te beleven valt tijdens een wellness vakantie in eigen land. Bekijk hier ook niet wellness gerelateerde orginele vakantie ideeën in Nederland en hier onze algemene wellness vakantie ideeën in Nederland.

 

*Denk aan: Hou je aan de geldende regels en check alle maatregelen ter plaatse! Vanwege de crisis raden wij aan om de up to date informatie op de websites van de aanbieder nauwkeurig te lezen! Algemene wellness faciliteiten kunnen niet geopend zijn.
**Belangrijk: Op een aantal locaties met wellness wordt een extra bedrag in rekening gebracht voor het gebruik van de wellness faciliteiten. Hou daar rekening mee.

 

Bijzonder overnachten in boomhut met Jacuzzi of hottub

 

Wil jij bijzonder en origineel overnachten in Nederland? In Nederland kan je in de provincie Drenthe bubbelen tussen de bomen, warm worden in een hottub tussen de boomtoppen en in de provincie Brabant genieten van een overnachting in een boomhut met een sauna.

 

 

Originele wellness vakantie ideeën Nederland

 

Bezoek de Sahara in Nederland + wellness arrangement aan zee

 

Ga mee naar de Sahara van het noorden” las ik op de website van de Vliehors Expres. Natuurgebied De Vliehors op Vlieland beslaat maar liefst 24 vierkante kilometer en ligt op de westelijke helft van Vlieland. Het is zelfs de grootste zandplaat van Europa. Het Nederlandse stukje niemandsland is bij de Koninklijke luchtmacht bekend als Cornfield Range en wordt gebruikt als militair oefenterrein.

 

Je hoeft niet bang te zijn dat je in een oefening terecht komt want als de vlaggen naar beneden hangen is het veilig voor de Vliehors Express om de zandvlakte te betreden en dit stukje ongerepte natuur in Nederland te laten zien. In het weekend kan je ook zelf gaan wandelen in de zandbak van Nederland.

 

Wellness arrangement aan zee

 

Mindful met dieren

Wandelen met ezels in Limburg
Wandelen met ezels? Heb jij daar zin in met zo’n koppig beest? Ik kan je vertellen dat het super leuk is en nog ontspannend ook!

 

Mindfullness met alpaca’s
Ben jij into de mindfulness en wil je eens een sessie met dieren ervaren? Offline mindfulness met alpaca’s kan je ervaren in Sassenheim.

 

Mediation met paarden in Limburg of coaching met paarden op de Veluwe.
Wil je eens coaching en/of mediation met paarden ervaren? Paarden zijn hoog sensitieve dieren en communiceren met hun gedrag, houding en uitstraling. Zij leven van nature in een kudde en hebben hierin ieder hun eigen rol. Eigenlijk goed te vergelijken met mensen dus. Paarden zijn in staat je gedrag te spiegelen en de aanwezige coach zal het gedrag van jou en het paard direct analyseren om concrete vragen aan je voor te leggen. Die vragen zetten je aan tot denken en vooral voelen. Paarden leven in het ‘hier en nu’ en dit kan helpen om duidelijk te krijgen wat er speelt, wat belemmerend of juist ondersteunend kan zijn voor het leerproces.

 

Mindfull met dieren

 

Wellness avontuur naar minder bekende plekken

 

Een heleboel mooie plekken in Nederland zijn niet bekend bij het grote publiek. Mensen weten het omdat ze er in de buurt wonen of locals delen ‘verborgen plekjes’. Ik woon in Den Haag en zelfs daar ontdek ik nog wel eens plekjes die ik niet kende. Zo ging ik onlangs mindful wandelen in de natuur door het hyacintenbos in Den Haag.  Wat dacht je van wandelen bijvoorbeeld in de Oisterwijkse bossen bij Moergestel en daarna overnachten in een privé wellness vakantiehuisje midden in het bos?

 

Een wellness vakantie kan je natuurlijk prima combineren met andere mindful activiteiten zoals wandelen or rustig op je gemak een dorpje bekijken. Reis bijvoorbeeld naar het kunstdorpje Bergen in Noord-Holland en geniet daarna bij een glamping aan zee in Egmond met een wellness badkamer.

 

Of reis naar Brabant en ga wandelen in de Oisterwijkse bossen en overnacht in een afgelegen boshuis midden in de Oisterwijkse bossen bij Spa Parel in ‘t Groen – Het Boshuis.

 

Mindful wandelen in de natuur

Overnacht in een ‘omgevallen huis’ met Jacuzzi in Drenthe

 

Op Kampeerterrein De Blauwe Haan in het Drentse Uffelte kan je bijzonder overnachten. Je vind deze wellness glamping in Zuid-West Drenthe. Een luxe plaggenhut met thuisbioscoop, een omgevallen huis en een Hidden House als accommodatie klinkt al bijzonder gaaf! Wij houden natuurlijk van een glamping met wellness en jawel ze hebben een Jacuzzi op deze camping.

 

 

Originele wellness vakantie ideeën

Overnachting in Tiny House met sauna in Friesland

 

Wat dacht je van een bijzondere wellness overnachting in een Tiny House met sauna in Friesland? Geniet van de landelijke omgeving, spring onder de buitendouche na je sauna bezoek en droom weg tijdens je unieke overnachting in een Iglu Hut in Friesland.

 

Dit bijzondere natuur vakantiehuisje met sauna ligt vlakbij het natuurgebied Delleboersterheide in het Friese Olderberkoop. Je stapt na een heerlijk sauna bezoek in een tweepersoonsbed in je eigen Finse Iglu Hut. Je kan de hele dag buiten genieten en ’s avonds je eigen BBQ aansteken en genieten bij het vuur. De privé sauna in Friesland ligt naast je huisje. Heerlijk ontspannen!

 

Reserveer nu je bijzondere natuurhuisje met sauna in Friesland!

 

Bijzonder natuurhuisje met sauna in Friesland!

 

Heb jij al eens een van deze originele wellness vakantie ideeën in Nederland beleefd?

 

*Niet in Nederland, maar wel leuk om te zien, deze meest bijzondere sauna’s in de wereld!

Print Friendly, PDF & Email
0

Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Volg Wellness Spots

Ontvang alle wellness tips:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Wellness Spots