Overnachten, Privé sauna, Spa & Sauna

HOPpa, stap in bierbad bij Othmar Bierspa in Ootmarsum, Twente

17 september 2022
Othmar Bierspa in Ootmarsum, Twente

Eindelijk is het zover, sinds 1 juli 2022 is er ook een bierbad en bierspa in Nederland! De primeur is in handen van de Othmar Bierspa in Ootmarsum in Twente. Pak er een biertje bij en reis mee naar deze Twentse Wellness Spots.

 

1e bierspa in NL, Othmar Bierspa in Ootmarsum, Twente

 

Heb je een biertje in je hand voor het lezen van dit artikel? Dan kom je alvast een beetje in de stemming. Het enige wat je na het lezen van dit artikel nog hoeft te doen is je agenda erbij pakken om zelf deze unieke wellness tip in Nederland in te gaan plannen.

 

HOPpa, de Othmar Bierspa in Ootmarsum in Twente is de eerste bierspa in Nederland! Het is niet alleen een leuke en ontspannen wellness ervaring. De ingrediënten van bier, hop mout en gist is ook nog eens goed voor je lichaam. Dubbelop genieten dus! Hier kan je meer lezen over de voordelen van een bierbad.

 

Wij ontdekten de bierspa in Tsjechië voor het eerst, net als de eigenaren Bart & Dirk van de Othmar Bierspa in Ootmarsum in Twente. De vader van Dirk brouwt al sinds 1999 Othmar Bier in het Twentse dorpje Ootmarsum. Inmiddels hebben de twee vrienden, die ook zwagers van elkaar zijn, het hele Othmar concept uitgebreid met een Othmar Herberg en de Othmar Bierspa.

 

♥ Check de prijzen en beschikbaarheid van de Othmar Herberg.
♥ Bekijk de bier belevenissen bij Othmar Bierbrouwerij in Ootmarsum.
♥ Ontdek alle Bier & Wellness opties en ook alle bierspa’s in Europa en wereldwijd!

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Bierspa in Nederland

 

Othmar Bierspa in Ootmarsum Twente

Bierbad met ingrediënten van hop, mout en gist

 

De bierbaden bij Othmar Bierspa in Ootmarsum in Twente, zijn zogenoemde Ducktubs van Welvaere. Welvaere is een van de bekendste merken in Nederland op het gebied van het wellness baden en sauna’s voor verkoop aan bedrijven en particulieren.

 

In een schaaltje zit een mix van hop, mout en gist dat in het warme water wordt gestrooid. Vervolgens worden de ingrediënten van bier goed doorgeroerd in het bad en daarna kan jij genieten van een Othmar Bierbad in de Othmar Bierspa in Twente!

 

Terwijl jij in het bierbad zit te badderen kan je uiteraard je eigen bier tappen! In de tap naast het bierbad zit de Otmar Pilsener te wachten om opgedronken te worden.

 

Othmar Bierbad

De Othmar Bierspa, 90 minuten lang je eigen privé spa

 

De Othmar Bierspa in Ootmarsum in Twente is een bier belevenis met een totale duur van 90 minuten. Je kan de bier beleving reserveren vanaf 2 personen en het bier wellness arrangement duurt 90 minuten. Wil je deze bijzondere wellness ervaring met bier met een ander stel, vrienden of familie beleven? Je kan met maximaal 6 personen tegelijkertijd van één bierspa ruimte genieten. In totaal zijn er drie bierspa’s ruimtes bij Othmar Bierspa in Ootmarsum. Dat betekent dat je in totaal met 18 personen deze bier- en wellness experience kan gaan beleven.

 

De Othmar Bierspa staat compleet voor jouw gezelschap ter beschikking. Dat betekent dat je tijdens het bier arrangement kan baden in het bierbad, kan relaxen in de twee massagestoelen en tussendoor ook in de Finse sauna kan. Afkoelen kan door aan het touw van de stortemmer te trekken die zich naast de sauna bevind of door even naar buiten te lopen waar je ook gelijk uitzicht hebt op het hopveld.

 

Wij kunnen je wel vertellen, die 90 minuten zijn zo om. Ben je een echte wellness liefhebber en dol op badderen en meerdere sauna rondes? Dan kan je het beste je Bier & Wellness arrangement verlengen tot 2,5 uur gebruik van de bierspa.

 

♥ Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor het bierbad in Ootmarsum.

 

Othmar Bierspa in Ootmarsum, Twente

Overnacht in de Othmar Herberg, kies uit 12 thema bier kamers

 

Lekker Othmar Pilsener getapt in het bierbad? Dan kan je natuurlijk beter blijven overnachten in de Othmar Herberg. Het zou toch zonde zijn als je maar 1 Othmar biertje kan drinken omdat je na het bierbad nog naar huis moet rijden.

 

Hou jij van de zachte kleuren van mout, ben je meer een hop type of wil je overnachten in de Brouwhuis kamer? Ben je dol op waterbedden dan kan je slapen in de ‘water’ kamer, bier bestaat namelijk voor 90% uit water. En wil je je de koning te rijk voelen? Dan kies je voor de luxe Koning Othmar kamer met bad. En die hotelkamer maak je open met een sleutel die aan een bieropener zit! In welke van de 12 hotelkamers van de Othmar Herberg in Ootmarsum wil jij overnachten?

 

 1. IPA
 2. Hop
 3. Mout
 4. Bock
 5. Goud
 6. Stout
 7. Tripel
 8. Water
 9. Rauch
 10. Weizen
 11. Brouwhuis
 12. Koning Othmar

 

♥ Check de prijzen en beschikbaarheid van de Othmar Herberg.
♥ Ontdek hier meer info en foto’s van de Othmar Herberg in Twente.

 

Othmar Herberg,

Proef alle Othmar bieren en bezoek de Othmar bierbrouwerij

 

Tijdens het bierspa arrangement heb je al kunnen proeven van de Othmar Pilsener die in de tap zit naast het bierbad. Ga je dineren bij Gasterij Oatmössche dan kan je daar ook de Othmar bierkaart bekijken en kiezen uit een van de Othmar bieren.

 

Wil je nog meer Othmar bieren proeven? Dan is de bierproeverij in het proeflokaal in de kelder van de Othmar Herberg de place to be. Het proeflokaal in de kelder is tevens ook de ontbijtruimte van de Othmar Herberg. Tijdens de bierproeverij kan je 4 Othmar bieren proeven.

 

Ben je nou ook nog nieuwsgierig hoe het Othmar bier wordt gebrouwen? Elke donderdagochtend- en zaterdagochtend is er om 11.00 uur een rondleiding in de Othmar bierbrouwerij. Reserveren hiervoor is wel gewenst.

 

Othmar bierproeverij

Othmar biershop, de leukste souvenirs!

 

Kan je geen genoeg krijgen van al het leuks dat bij Othmar Bier te beleven is? Neem een leuke souvenirs mee naar huis! Uiteraard kan je alle Othmar bieren in de winkel kopen om eenmaal thuis terug te denken aan je bezoek.

 

En heb je thuis een bad? Dan kan je ook een Othmar badpak kopen, een paar Othmar bierglazen en Othmar bier om thuis na te genieten van je Twentse bierbad belevenis.

 

Othmar biershop,

Dineren bij Gasterij Oatmössche, leuk restaurant Ootmarsum

 

Op het Commanderieplein in Ootmarsum is van alles te beleven! Naast de Othmar bierbrouwerij, de Othmar Herberg en de Othmar Bierspa is er ook een openluchtmuseum, een trekker museum en Gasterij Oatmössche.

 

Hoewel je vanuit de Othmar Herberg zo het centrum van het leuke dorpje in Twente, Ootmarsum in kan lopen is een diner bij Gasterij Oatmössche wel een aanrader. In het restaurant staan namelijk twee grote koperen ketels van Othmar bier. Gasterij Oatmössche is een populair restaurant in de omgeving dus het is wel aan te raden om hier te reserveren.

 

Op de tap staan er uiteraard veel Othmar bieren en daarnaast zijn er ook een paar Othmar bier soorten op fles te verkrijgen. Bekijk de Othmar bierkaart en kies waar jij zin in hebt! Wij kozen als voorafje voor de Toet’n Oatmössche, oftewel een zakje met brood, waaronder bierbrood, gemaakt van bierbostel.

 

Bierbostel is een van de overblijfselen tijdens het bierbrouw proces. Bierbostel zit vol eiwitten en is energierijk, het wordt dan ook veel gebruikt als veevoer. Zo worden de restproducten van het bierbrouwen duurzaam hergebruikt.

 

Leuk restaurant Ootmarsum

Nog méér bier tips!

Bier & Wellness, een heerlijke combinatie! Ben jij een bier- en wellness liefhebber? Lees dan ook zeker onze onderstaande Bier & Wellness tips en ontdek wat er allemaal nog meer mogelijk is in de wondere wereld van wellness.

 

Van bierbaden, tot brouwerij sauna’s. En van je haar wassen met shampoo met hop ingrediënten voor meer volume tot bier shampoo bars die handig zijn voor op reis.

 

♥ Ontdek alle Bier & Wellness mogelijkheden.
♥ Bekijk hier alle bierspa’s in Europa en wereldwijd!

 

Othmar Bierspa Ootmarsum Twente

 

Heb jij al zin in deze Bier & Wellness belevenis?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots