Overzicht rolstoelvriendelijke sauna's Nederland

Overzicht rolstoelvriendelijke sauna’s in Nederland

Een dagje uit zonder drempels, dat is wat je wilt als je al minder valide persoon wilt ontspannen. Wij hebben een compleet overzicht gemaakt van rolstoelvriendelijke sauna’s in Nederland. Want een goede wellness vinden voor mensen met een beperking is best een uitdaging.

Wellness voor mensen met een beperking

Je kent het misschien wel, wil je lekker naar de sauna, blijkt het een verbouwde boerderij te zijn met trappetjes, opstapjes, gangetjes en moeilijke hoekjes. Als valide persoon denk je er meestal niet bij na, maar als je gebonden bent aan een rolstoel of minder valide bent is een saunabezoek alleen mogelijk als je je van te voren verdiept in de plattegrond van de sauna van je keuze.

Eenmaal daar aangekomen is het vaak topsport om alle nog bestaande hobbels en drempels met je rolstoel te nemen. Je zou bijna overwegen om thuis maar een sauna te laten bouwen. Daarom vinden wij het belangrijk om een overzicht van rolstoelvriendelijke sauna’s in Nederland te maken zodat wellness ook toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Wellness en sauna voor mensen met een beperking, dat vinden wij belangrijk. Helaas kan niet ieder wellnessresort of sauna het zich permitteren om wellness faciliteiten aan te bieden voor mensen met een beperking. Maar gelukkig zijn er toegankelijke sauna’s in Nederland.

Iedere rolstoelgebruiker wil natuurlijk net als ieder ander een dag zorgeloos kunnen ontspannen in de sauna. Echt zorgeloos ontspannen kan pas wanneer de sauna en de saunafaciliteiten goed begaanbaar zijn. Wellnesscentrum Nederland heeft onderzoek gedaan naar de rolstoelvriendelijkheid van sauna’s in Nederland.

Hieruit is gebleken dat maar liefst 6 op de 10 sauna’s in Nederland niet tot beperkt toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Om precies te zijn is slechts 42% van alle sauna’s in Nederland rolstoelvriendelijk. De redactie van Wellness Spots is mede naar aanleiding van vragen van lezers over onder andere tilliften in sauna’s in Nederland op onderzoek uit gegaan om zo tot een overzicht rolstoelvriendelijke sauna’s Nederland te komen.

TIP: Wij raden aan om altijd zelf een persoonlijke begeleider mee te nemen. Daarnaast raden wij je aan om vóór aankomst contact op te nemen met de locatie om enerzijds door te geven dat je graag gebruik wenst te maken van de minder valide wellness faciliteiten. Op deze manier kan je ook gelijk verifiëren of alles naar behoren werkt. 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Overzicht rolstoelvriendelijke sauna’s Nederland 

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt naar aanleiding van het onderzoek van Wellnesscentrum Nederland waar men als rolstoelgebruiker wel terecht kan. Via deze link kun je de rest van het onderzoek bekijken en ook de minder- en niet toegankelijke sauna overzicht inzien. Daarbij blijft het toch vaak moeilijk om bijvoorbeeld whirlpools en zwembaden in- en uit te komen.

Het is verstandig om altijd van te voren te informeren of je terecht kunt op de gewenste dag, want sommige sauna’s hanteren de regel dat er maar één rolstoelgebruiker per dag kan genieten van een sauna-dag in verband met de faciliteit mogelijkheden.

Overzicht rolstoelvriendelijke sauna's Nederland

Het rolstoelvriendelijke sauna overzicht

 1. Fontana Resort Bad Nieuweschans in Groningen
 2. Thermen de Waterlelie in Groningen
 3. Sauna Aestas in Flevoland
 4. Wellnesresort Elysium in Zuid Holland
 5. Thermen Holiday in Zuid Holland
 6. Thermen Binnenmaas in Zuid-Holland
 7. Wellnessresort Leiden in Zuid-Holland
 8. Sauna van Egmond in Noord Holland
 9. Bij SpaWell Peize in Drenthe
 10. Thermen Soesterberg in Utrecht
 11. SpaSereen in Utrecht
 12. Sauna Swoll in Overijssel
 13. Thermaalbad in Arcen, Limburg
 14. Thermae 2000 in Valkenburg, Limburg
 15. Thermae Son in Noord-Brabant
 16. Thermen Bussloo in Gelderland
 17. Veluwse Bron in Gelderland
 18. Sanadome in Nijmegen
 19. Wellnessresort Zwaluwhoeve in Gelderland
 20. Wellness Goes in Zeeland
Wellness rolstoelvriendelijk

Fontana Resort Bad Nieuweschans in Groningen

Fontana Resort Bad Nieuweschans in Groningen is deels toegankelijk voor mindervaliden. Er zijn in totaal drie rolstoelen te leen via de receptie. Uiteraard zijn er ook toiletten aanwezig voor minder valide gasten. Bij het Thermaalbad is een stoellift aanwezig. Met deze tillift kan je in het thermaalbad zakken. Je kan een van de medewerkers voor hulp bij het bedienen van de lift.

Het restaurant, het hotel, de kleedgedeeltes, de Brasserie en de behandelruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. In totaal zijn er vier hotelkamers voor minder valide gasten. Het rustpaviljoen is deels toegankelijk met een rolstoel. Bij de sauna’s en stoomcabine zijn enkele trapjes. Dat betekent dat een aantal sauna’s prima bereikbaar zijn maar een aantal sauna’s niet toegankelijk zijn.

Fontana adviseert gasten met een beperking om zelf iemand mee te nemen die kan ondersteunen bij het gebruik maken van de wellness faciliteiten voor mensen met een beperking. World Spa Awards benoemde Fontana Resort in 2018 wederom tot: ‘Netherlands Best Wellness Retreat’.

*Lees meer over een bezoek aan Fontana Resort Bad Nieuweschans in Groningen.

Wellness voor mensen met een beperking

Wellnessresort de Waterlelie in Groningen

Wellnessresort de Waterlelie in Groningen biedt meerdere invalide parkeerplaatsen. Het wellnessresort, restaurant en de wellnesstuin zijn goed begaanbaar met een rolstoel. Speciaal voor minder valide gasten is er een kleedkamer op de begane grond die toegang biedt tot de wellnessfaciliteiten en horeca faciliteiten. Sommige sauna’s, zoals de panoramasauna zijn moeilijk te betreden vanwege het hoogteverschil. De toiletten zijn breed en kunnen betreed worden met een rolstoel.

De beauty- en massage afdeling bevindt zich wel op de eerste etage en het zwembad beschikt niet over een tillift. Wellnessresort de Waterlelie adviseert om vooraf telefonisch contact op te nemen of online te reserveren en duidelijk te vermelden dat de gast minder valide is. Daarnaast is het altijd handig voor de gast om iemand mee te nemen die indien nodig kan assisteren en als begeleider kan fungeren.

*Meer info over wellnessresort Waterlelie in Groningen

Wellnessresort de Waterlelie in Groningen

Sauna Aestas in Flevoland

Sauna Aestas in Lelystad is een kleinschalige sauna. Het hele complex is rolstoeltoegankelijk. Het personeel biedt hulp bij het zwembad. Sauna Aestas beschikt over een kruidensauna, een Turkse stoombad en een Finse sauna. Daarnaast is er een een voorverwarmd buitenzwembad dat in de winter overdekt is.

De sauna is alleen toegankelijk na reservering op de volgende tijden: Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 09.30 – 18.00 uur en op woensdag is het damesdag 09.30 to 18:00 uur.

*Bekijk de aanbiedingen bij Sauna Aestas in Lelystad

Wellnessresort Elysium in Zuid Holland

Wellnessresort Elysium in Zuid Holland is beperkt rolstoelvriendelijk zolang je op de begane grond blijft. Op de vraag is Elysium rolstoeltoegankelijk geven zij aan op de website:

“Elysium is beperkt tot goed rolstoelvriendelijk. Niet alle sauna’s en verdiepingen zijn geschikt voor de rolstoel. Wel bevindt het grootste gedeelte van de faciliteiten zich op de begane grond. Door het grote aanbod aan faciliteiten bij Elysium blijft er altijd voldoende keus over voor de bezoeker om wel gebruik van te kunnen maken. Er is geen lift aanwezig, waardoor je helaas geen gebruik kunt maken van de faciliteiten op de eerste verdieping. Er is wel een douchestoel, maar geen invalidentoilet aanwezig”.

Een van onze lezers heeft onze redactie gemaild en geeft aan dat: “Elysium Bleiswijk is niet vriendelijk voor rolstoelgebruikers en rollator etc. Waarom?
Ze zijn niet drempelloos”.

*Lees meer over met korting naar Elysium.

Wellnessresort Elysium in Zuid Holland

Thermen Holiday in Zuid Holland

Het is mogelijk om met een eigen rolstoel naar Thermen Holiday te gaan, maar het is niet toegestaan met een rolstoel de sauna te betreden. Bij de douchepleinen kan op verzoek een douchestoel worden geplaatst. Er is wel een invalidentoilet aanwezig.

Thermen Binnemaas in Zuid Holland

Thermen Binnenmaas is rolstoelvriendelijk. Alle wellness faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk met uitzondering van de bubbelbaden en het zwembad.

*Ontdek alles over Thermen Binnenmaas.

Dagje sauna Thermen Binnenmaas review en ervaringen

Wellnessresort Leiden in Zuid-Holland

Bij Wellnessresort Leiden in Zuid-Holland is van de meeste faciliteiten gebruik te maken en er is ook een lift. Het zwembad is alleen via een trap bereikbaar. Het restaurant is zowel met trap als lift bereikbaar. Vooraf informeren of restaurant plaats heeft is wel gewenst. Leuk om te weten: Wellnessresort Leiden is de hoogste sauna van Nederland.

Wellness Leiden in Zuid-Holland

Sauna van Egmond in Noord Holland

Sauna van Egmond heeft alle sauna voorzieningen op de begane grond, reserveren vooraf wordt aanbevolen met vermelding dat er een rolstoel mee gaat i.v.m. gebruik kleedkamer. Dakterras, zonnebank en bioscoop is alleen via een trap bereikbaar. Het zwembad en stoombad is met een trappetje bereikbaar. Massages en schoonheidssalon is op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid.

SpaWell Peize in Drenthe

Sauna SpaWell Peize in Drenthe is deels gelijkvloers en goed toegankelijk voor een rolstoel. Er kunnen op aanvraag stoelen bij de douchepleinen geplaatst worden. Iedereen die mindervalide is mag met een rolstoel SpaWell betreden echter is het niet mogelijk om alle baden in te gaan en is er geen til-lift aanwezig bij het zwembad.

Als je een sauna ingaat moet de rolstoel buiten blijven staan. Buiten is er een diversiteit aan sauna’s en baden die grotendeels van een trap voorzien zijn, maar er zijn ook diverse sauna’s op gelijk niveau. Bij de ingang van SpaWell zijn vier invalide parkeerplaatsen.

SpaWell Peize in Drenthe

Thermen Soesterberg in Utrecht

Thermen Soesterberg in Utrecht heeft zelfs diverse invalide parkeerplaatsen bij de ingang. Er zijn speciale douches en kleedruimtes, het hele pand is gelijkvloers en er is een lift aanwezig.

Thermen Soesterberg

SpaSereen in Utrecht

SpaSereen in Utrecht is voor saunagebruikers toegankelijk. De beautysalon is echter niet rolstoeltoegankelijk.

Sauna Swoll in Overijssel

Sauna Swoll in Overijssel staat hoog op de lijst van rolstoelvriendelijke sauna’s in Nederland. De saunacomplexen zijn geschikt voor rolstoelgebruikers. Nergens zijn trappen of drempels. Alle baden, behalve de zwemvijver, zijn voorzien van een hellingbaan in plaats van een trap. Het Turks stoombad en de houtgestookte blokhut zijn dusdanig breed dat er een rolstoel doorheen past. Er is een rolstoel te leen.

Thermaalbad in Arcen, Limburg

De Thermaalbaden van het Thermaalbad in Arcen in Limburg zijn rolstoeltoegankelijk. Er zijn extra grote omkleedcabines en je kan met een rolstoel tot aan de Thermaalbaden komen. Er is een stoeltjeslift aanwezig om in de thermaalbaden te komen. Indien nodig zijn er ook een aantal rolstoelen gratis te leen voor gebruik in het thermaalbad.

Wil je meer weten over thermaalbaden in Nederland? Lees dan ook ons artikel over wat thermale baden zijn en wat het voordeel ervan is.

♥ Bekijk deze aanbieding voor verblijf Parkhotel Bad Arcen en toegang.
♥ Ontdek ook de aanbiedingen bij Parkhotel Bad Arcen via voordeeluitjes.
Check de aanbiedingen voor een bezoek aan Thermaalbad Arcen met korting.

Aanbiedingen Thermaalbad Arcen

Thermae 2000 in Valkenburg, Limburg

De wellness faciliteiten van Thermae 2000 in Valkenburg zijn rolstoeltoegankelijk. Er is een ‘stoellift beschikbaar’, waarmee (minder) (in)valide bezoekers in het water kunnen worden getild en er is een personenlift voor de verschillende etages. Nabij de baden is een infopunt aanwezig waar om assistentie kan worden gevraagd.

Vanuit de receptie van Thermae 2000 kan er via een personenlift naar de speciale kleedkamers worden gegaan. Hier is ook een aangepaste doucheruimte. Vanuit de kleedkamer kan men de wellness faciliteiten bereiken. Ook een sauna is toegankelijk voor mensen met een beperking. De ligweide is alleen bereikbaar via een aflopend pad (Thermae 2000 ligt op een heuvel) of met een trap. Wij raden aan om altijd zelf een persoonlijke begeleider mee te nemen.

Sauna voor mensen met een beperking

Thermae Son in Noord Brabant

Thermae Son in Son en Breugel in Noord Brabant is gelijkvloers, alleen de sauna’s hebben een drempel. Bij Thermae Son kan je een rolstoel lenen waarmee je de sauna in kan. Bij het zwembad is een trap en er is geen stoellift aanwezig. Reservering en doorgeven dat men minder valide is, is gewenst. Voor de beauty- en massagesalons op de eerste verdieping staat een lift ter beschikking.

Select Wellness Group aanbieding

Thermen Bussloo in Gelderland

Thermen Bussloo in Gelderland is rolstoel toegankelijk, met uitzondering van de whirlpools en de trappen in de baden. Leuk om te weten, Thermen Bussloo staat al jaren in de “Top 10 Beste wellnessresorts Nederland“.

Thermen Bussloo in Gelderland

Veluwse Bron in Gelderland

Veluwse Bron in Gelderland heeft een personenlift om op de verschillende etages te komen. Sommige sauna’s zijn moeilijk toegankelijk voor wie geen trappetjes kan lopen, maar er zijn voldoende sauna’s die wel goed bereikbaar zijn.

Veluwse Bron in Gelderland

Sanadome in Nijmegen, Gelderland

Thermen Sanadome in Nijmegen is misschien wel een van de meest fijne rolstoelvriendelijke sauna’s in Nederland. Ingericht om gasten met een lichamelijke beperking een ontspannen en toegankelijk verblijf te bezorgen. Het hotel en de thermen zijn rolstoel toegankelijk, er zijn meerdere (til)liften aanwezig en alle gastenruimtes zijn drempelvrij. Aan de voorzijde van het parkeerterrein zijn mindervalide parkeerplaatsen aanwezig. Je kunt gebruik maken van een liftpas, die je van te voren moet aanvragen. Met deze pas kan je via een andere ingang naar binnen. Er is een kleedruimte met een aparte  douche en toilet voor minder validen aanwezig.

Sanadome beschikt over speciale rolstoelen die geschikt zijn in de thermen. Bij de draaideuren hangt een intercom waarbij je om assistentie kan vragen. Bij het grote thermaalbad, het zoutwaterbad en bij het buitenbad is een stoellift aanwezig waar men mee het water in kan. De restaurants zijn bereikbaar per lift. Houd er wel rekening mee dat de whirlpools alleen toegankelijk zijn met een trapje. Sanadome adviseert om een begeleider mee te nemen.

Wellness Hotel Nederland

Zwaluwhoeve in Gelderland

Zwaluwhoeve in Gelderland is rolstoel toegankelijk. Een aantal faciliteiten is uitsluitend per trap te bereiken.

Zwaluwhoeve in Gelderland

Wellness Goes in Zeeland

Wellness Goes in Zeeland is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In sommige gevallen is een helpende hand noodzakelijk.

Wellness Goes in Zeeland

Wat is jouw ervaring als mindervalide persoon en ben jij wel eens in een van de rolstoelvriendelijke sauna’s in Nederland geweest?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

23 reacties op “Overzicht rolstoelvriendelijke sauna’s in Nederland”

 1. Jeroen MW van Dijk avatar
  Jeroen MW van Dijk

  Aanvulling bij Sauna Fitland in Leiden. Zwembad is via alleen trap bereikbaar. En restaurant is ook via trap, maar ook via lift net als receptie/incheckbalie bereikbaar. Informeer vooraf of restaurant plek heeft.

  Sauna van Egmond heeft alle sauna voorzieningen op begane grond, reserveren vooraf met vermelding rolstoel is nodig ivm kleedkamer. Dakterras, zonnebank en bioscoop is alleen via trap bereikbaar. Zwembad en stoombad met trappetje. Massage en schoonheidsalon is op aanvraag en beschikbaarheid.

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Beste Jeroen,
   Dank voor je aanvullingen. Fijn dat je met ons deelt daar hebben andere saunabezoekers ook weer iets aan. Groeten Henriette

 2. Diana de Boer avatar
  Diana de Boer

  Goedemiddag, ik zit in een rolstoel en zou graag een spa dag willen met zwembad en sauna etc. Maar ben op zoek naar een spa met tillift voor in zwembad te komen, een rolstoel die daar is, en niet te vergeten een Invalidentoilet. Weet u een spa die dat heeft. Ik kom alleen op maastricht uit maar dat is zo ver weg. Ik woon in Noordwijk aan zee. Zou u mij hierover kunnen informeren? Groeten Diana de Boer

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Beste Diana,

   Dank voor je geduld, ik ben het e.e.a. aan het uitzoeken.

   Ik weet inmiddels wel dat Sanadome in Nijmegen vele faciliteiten heeft. Thermen Sanadome in Nijmegen is ingericht om gasten met een lichamelijke beperking een ontspannen en toegankelijk verblijf te bezorgen. Het hotel en de thermen zijn rolstoel toegankelijk, er zijn meerdere (til)liften aanwezig en alle gastenruimtes zijn drempelvrij. Aan de voorzijde van het parkeerterrein zijn mindervalide parkeerplaatsen aanwezig. Je kunt gebruik maken van een liftpas, die je van te voren moet aanvragen. Met deze pas kan je via een andere ingang naar binnen. Er is een kleedruimte met een aparte douche en toilet voor minder validen aanwezig.

   Sanadome beschikt over speciale rolstoelen die geschikt zijn in de thermen. Bij de draaideuren hangt een intercom waarbij je om assistentie kan vragen. Bij het grote thermaalbad, het zoutwaterbad en bij het buitenbad is een stoellift aanwezig waar men mee het water in kan. De restaurants zijn bereikbaar per lift. Houd er wel rekening mee dat de whirlpools alleen toegankelijk zijn met een trapje. Sanadome adviseert om een begeleider mee te nemen.

   Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Zodra ik een wellnessresort in Zuid-Holland of dichterbij heb gevonden hoor je van mij.

   Groeten Henriette

 3. Petra avatar
  Petra

  Ik ben sinds ongeveer 3 jaar voor een deel rolstoelafhankelijk. Daarvoor heel veel in diverse sauna’s geweest waaronder ook de Zwaluwhoeve. Wat ik mij kan herinneren is bijv. de kleedruimte alleen bereikbaar met een trap of heb ik daar toch iets over het hoofd gezien. Dit is de rede dat ik daar nu niet meer naar toe ga. Volgens jullie is deze sauna rolstoeltoegankelijk. Ook wil ik kwijt dat sauna soesterberg zeer rolstoelvriendelijk is. Niet alleen qua faciliteiten maar ook het personeel is zeer behulpzaam. Ik hoop van jullie te horen wat betreft de Zwaluwhoeve omdat ik dit ook altijd een fijne sauna vond

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Beste Petra,

   Dankjewel voor je bericht.
   N.a.v. heb ik contact opgenomen met de Zwaluwhoeve en zal ik eens navragen wat de faciliteiten voor minder valide gasten op dit moment zijn bij de Zwaluwhoeve. Fijn om te horen dat de sauna in Soesterberg dat wel is en dat je daar ook goed wordt geholpen. Ik kom erop terug bij je.

   Vriendelijke groeten,
   Henriette

 4. Diana avatar
  Diana

  Spa sense Geldrop

  De sauna is goed toegankelijk en sauna zijn drempel vrij…. het beauty en massage deel zijn niet toegankelijk (trap) en er is geen aangepaste wc

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Beste Diana,
   Dankjewel om ons dit te vertellen. Zo kunnen wij onze lezers goed op de hoogte houden. Ik wil Spa Sense Geldrop erbij vermelden maar ik vind het eigenlijk wel belangrijk dat er ook een aangepast toilet aanwezig is. Ik ga even opvragen bij de locatie wat de mogelijkheden zijn. Groeten Henriette

 5. DIANA avatar
  DIANA

  Thermea son

  Thermea son heeft wel een rolstoel te leen en die kan wel de sauna in!!! Zwembad en bubbelbad heb je idd hulp bij nodig!!!! Maar dat heb je toch want laat je stoel maar eens in de sauna staan en pak dan je hoepels maar eens vast…..

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Beste Diana,
   Dankjewel dat je de tijd genomen hebt om ons dit te vertellen. Zo kunnen wij onze lezers goed op de hoogte houden. Ik heb je aanvullingen verwerkt in het artikel. Nogmaals dank, groeten Henriette

 6. Rob avatar
  Rob

  Kennen jullie wellicht meer sauna’s met een tillift?
  Is een hele eenvoudige voorziening, maar je moet hem wel hebben…. ☹

  het doet mij als ALS patiënt zo goed! Spieren minder stijf en minder pijnlijk! 😊

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Fijn om te horen dat de sauna u zo goed doet Rob! Ik heb u meer informatie toegestuurd.

 7. Anna avatar
  Anna

  Hallo,

  Ik ben op zoek naar mogelijkheden voor een dagje wellness voor een gehandicapte man die graag naar een sauna of een massage behandeling wil. Kunt u wat in betekenen voor meneer?
  Hoor graag van u.

  1. Henriette Bokslag avatar
   Henriette Bokslag

   Beste Anna,

   Bedankt voor je mail.

   Wij hebben dit artikel geschreven over sauna’s die toegankelijk zijn voor mindervaliden.
   Ik weet niet waar de gast woont maar heb de faciliteiten gezien bij Thermae 2000 in Valkenburg en bij Thermen Bad Nieuweschans in Groningen en die zagen er goed uit.

   Gezien je e-mail denk ik dat het gaat om een locatie in Hoogeveen? Dan is een bezoek aan Thermen Bad Nieuweschans in Groningen wellicht het beste idee. Ik raad je aan om contact met ze op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

   Ik hoop dat je hiermee vooruit kan en de gast een dag onbezorgd kan genieten.

   Ontspannen groet,
   Henriëtte Bokslag

 8. Ramona Dekkers avatar
  Ramona Dekkers

  SaunaState in Friesland bestaat toch niet meer?

  1. Redactie Wellness Spots avatar
   Redactie Wellness Spots

   Dank voor je oplettendheid Ramona! Wij proberen altijd alles zo goed mogelijk te updaten maar dit hadden wij even gemist. SaunaState in Friesland bestaat inderdaad niet meer. Groeten Henriette

 9. Judith avatar
  Judith

  Hallo
  Enkele maanden geleden in thermae 2000 Valkenburg geweest.
  Ik ben volledig rolstoel afhankelijk.
  De lift voor het water in te kunnen deed het niet mocht niet gebruikt worden.
  Het restaurant gebruiken was ook een hele uitdaging van trappen gelukkig heb ik een sterke man die mij geholpen heeft!
  Het personeel was heel vriendelijk en heeft mij waar mogelijk geholpen maar dit is geen rolstoel vriendelijke sauna!
  Ik kon in principe als mijn man niet als lift gefungeerd had en ik zelf niet over grond gekropen had geen enkel bad in helaas 😞

  1. Redactie Wellness Spots avatar
   Redactie Wellness Spots

   Beste Judith, dank voor je bericht en het delen van je ervaringen. Vervelend om te horen dat het wat jou betreft geen rolstoelvriendelijke sauna is. Wij gaan dit terugkoppelen aan Thermae 2000 en zullen je hierover informeren. Groeten Henriette

 10. evelien avatar
  evelien

  saune swoll is top geheel toegankelijk en rolstoel te leen

  1. Redactie Wellness Spots avatar
   Redactie Wellness Spots

   Wat fijn om te horen Evelien en dank voor de moeite voor het achterlaten van een reactie. Fijn! Groeten Henriette

 11. par avatar
  par

  Goede dag,
  Kennen jullie wellicht meer sauna’s met een tillift?

  1. Redactie Wellness Spots avatar
   Redactie Wellness Spots

   Beste Par, op dit moment kennen wij alleen de locaties zoals genoemd in dit artikel. Groeten Henriette

 12. […] Je zou bijna overwegen om thuis maar een sauna te laten bouwen. Daarom vinden de makers van de Wellness Spot het belangrijk om een overzicht van rolstoelvriendelijke sauna’s in Nederland te maken zodat […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen