Lifestyle

Story of my life! Tijd voor een persoonlijk coachingstraject

17 april 2018
Persoonlijk coachingstraject

Soms loop je ‘even’ vast in het leven. Diep van binnen weet je dat je meer bent dan je denkt, maar je voelt het niet meer. Een persoonlijk coachingstraject kan je helpen om je waarden en innerlijke kracht terug te vinden.

 

Tijd voor een persoonlijk coachingstraject

 

Iedereen bewandeld in zijn of haar leven een bepaalde weg. Van alles wat je doet en meemaakt leer je. Van positieve dingen geniet je en die leren je dat het fijne momenten zijn. Van vervelende dingen die je meemaakt weet je dat je niet blij wordt, je voelt je rot, misschien somber en verdrietig. Hoewel je het misschien liever niet had ervaren zijn dat wel de momenten waarvan je leert in je leven. 

 

Alleen wat nou als je op een gegeven moment zoveel negatieve dingen hebt meegemaakt, dat het voor jouw gevoel niet meer opweegt tegen de positieve dingen? Dat je bij bijna alles wat je doet alleen nog maar kan denken, ‘ok ik doe het, maar ik weet nu al dat er wel weer iets negatiefs gaat gebeuren’. Dat je constant situaties analyseert in je hoofd waardoor je vastdraait, altijd met een 50-50 antwoord komt omdat je beide kanten zo goed kan begrijpen en dat je het gevoel krijgt dat je in drijfzand staat.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

 

The story of my life

 

Ik kan al mijn negatieve ervaringen opdreunen alsof het niets is. Dat is dan ook precies wat ik deed toen ik naar een psychiater ging. Ik stortte mijn hart uit over wat er allemaal was gebeurd en hoe ik mij voelde. Ik werd doorverwezen en kon een aantal weken later terecht voor een intake gesprek. Ik kreeg de stempel; ‘kenmerken van een persisterende depressie en automatische negatieve gedachten’.

 

Mijn kwetsbaarheid is aangetast door levensgebeurtenissen vol drama, conflicten, ziektes en rouw die ik heb moeten incasseren. Daarbij ben ik enigszins gevoelig voor depressie en bipolaire stoornissen gezien dit in mijn familie voorkomt en dan spelen gezinsomstandigheden ook nog een rol. Dat zijn de oorzaken die ervoor hebben gezorgd dat ik mij voel zoals ik mij voel. Als ik mij fijn voel dan weet ik heel goed dat ik mijzelf niet help door ook nog eens negatief te gaan denken. Maar als ik mij somber voel of prikkelbaar ben dan zie ik mijn gedachtepatroon als waarheid.

 

De negatieve gedachten die ik heb uitten zich in een gevoel van machteloosheid, veel piekeren. Daarnaast kan ik het ene moment euforisch zijn en het volgende moment zo somber zijn dat er niets uit mijn zweethanden komt. Ik ben kwetsbaar en onzeker geworden door deze gebeurtenissen en ervaar bepaalde dingen als persoonlijke afwijzingen. Dat dingen zomaar kunnen ophouden, dat mensen om mij heen kiezen om te blijven leven zoals ze doen en negativiteit. Ik kan er niet meer tegen! Terwijl ik ergens op een helder moment dondersgoed weet dat het allemaal gebeurtenissen zijn die buiten mijn macht liggen. Maar hoe deal je daarmee?

 

Oorzaak persoonlijke problemen

 

Ik ben geen zondagskind, ik voel mij eerder een pechvogel. Dat ik dat voel is prima, want dat is mijn gevoel. Maar het gaat erom dat ik het zo negatief belaad en te lang in dat gevoel kan blijven hangen. Ik kan beter aardig zijn voor mijzelf en denken; ‘ja ik heb pech gehad, maar ik laat mij niet kisten’. Ik mag even verdrietig zijn maar daarna moet ik mijzelf bijeenrapen. Dat heb ik jaren gedaan, maar ik vergat om bepaalde zaken echt te verwerken.

 

Net als ieder ander maak ik leuke dingen mee en minder leuke dingen. Als ik mij goed voel ben ik grotendeels tevreden met mijn leven. Ik ben blij met de vrienden die ik heb, ik heb een lieve zus en ik hou van mijn werk en maak veel toffe dingen mee. En dat is precies hoe de meeste mensen mij kennen.

 

De vrienden die echt dicht bij mij staan weten dat ik mij vaak anders voel. Als ik iets leuks aan het doen ben kan ik euforisch zijn en dat houdt ook meestal wel even aan. Maar als ik somber ben, dan komt er niets uit mijn handen. Ik krijg zweethanden, mijn eetlust verdwijnt, ik voel soms een gevoel van complete paniek opkomen, ben snel geïrriteerd, kan mij niet goed concentreren en slecht beslissingen nemen. Het is niet zo dat ik dagen onder een deken in een donkere kamer lig maar ik heb nergens zin in en het lukt mij niet om mijn gedachten te verzetten. Zelfs niet als ik wat leuks ga doen. Damn, wat wil ik daar graag van af!

 

Alsof ik de hoofdrol heb in een drama en thriller

 

Het is zeven jaar geleden dat mijn vader is overleden maar ik mis mijn vader nog verschrikkelijk. Als ik er nu op terugkijk merk ik dat ik bepaalde dingen daarvan niet verwerkt heb. Het overlijden van meer dierbaren en het feit dat iemand die ik kende zelf ervoor koos om uit het leven te stappen sloegen ook in als een bom.

 

Ik ging door, als een Duracell konijn! Alles uit het leven halen was mijn motto. Ik was constant de hort op, ging avonturen aan, beleefde in één week zoveel als wat een gemiddeld mens in een kwartaal doet. Van iedere klap word je sterker. En sterker werd ik maar ik werd ook steeds beter in het negatief inzien van dingen. Mijn thuis situatie was ook niet ideaal en dat bevestigde nog meer mijn negatieve gedachten. Ik heb honderden verhalen waarmee ik in de kroeg een goed verhaal heb maar waarvan ik diep van binnen wel kan janken.

 

En wat doe ik? Verstand op nul, janken, alles regelen wat er geregeld moet worden en doorgaan. Alle dromen die ik zelf had deed ik er ‘even bij’. Zaten vriendinnen in de problemen? Waren ze depri of herstelde ze van een burn-out? Ik ging erheen en steunde ze. Op een gegeven moment heb ik ergens bedacht dat het allemaal aan mij lag. Dat ik diegene ben die al die negativiteit aan trekt op een bepaalde manier.

 

Persoonlijk coachingstraject met paarden

 

Ik kom er nu achter dat ik jarenlang met een soort hoop heb geleefd dat dingen anders zouden worden en gaan. Die hoop heeft mij weliswaar kracht gegeven door de jaren heen maar uiteindelijk ervoor gezorgd dat ik in een valkuil van teleurstellingen ben beland. En precies die teleurstellingen, dat er dingen zijn die blijven gebeuren waar ik geen invloed op heb. Dat is het waar ik heel slecht mee kan dealen.

 

Na voor mij het gevoel te hebben van zes jaar lang onheil in mijn leven kwam in 2017 de klapper. Mijn moeder werd ernstig ziek en mijn contract werd niet verlengd. Houden deze zorgen dan nooit eens op? Genoeg is genoeg!  Toen dacht ik echt, krijg allemaal de ?47!:@#$%8e2. Ik moet iets gaan doen aan mijn kijk op het leven en het negatieve gevoel dat ik regelmatig ervaar. Ik heb de keuze gemaakt dat ik mij niet meer wil voelen zoals ik mij voel en dat ik daar hulp bij nodig heb. Het is tijd voor een persoonlijk coachingstraject.

 

Persoonlijk coachingstraject met paarden

 

Het is tijd om mijn eigen keuzes te maken

 

De keuze om mijn leven te gaan leiden zoals ik het wil, daar gaat mijn tweede artikel over die binnenkort verschijnt. Dit eerste artikel heb ik geschreven omdat ik binnenkort vier dagen naar ‘de Mailcoach’ ga. Marijke Timmerman is coach en heeft mij uitgenodigd om vier dagen in een Tiny House te verblijven op de Veluwe in Elspeet. Een plek waar zij mij vier dagen de kans geeft tot bezinning te komen en waar ik met behulp van paarden gecoacht zal worden. Haar motto; Vertrouwen komt te voet en gaat te paard“.

 

Een paar jaar geleden heb ik een mediation met paarden ervaren. Naast het feit dat ik echt een paardenmeisje ben weet ik dat paarden hele sensitieve dieren zijn waar ik mij goed bij voel. Door open te zijn over mijn gevoelens doet de kans zich voor om binnenkort vier dagen af te reizen naar een voor mij onbekende plek om daar de uitdaging aan te gaan mij over te geven aan mijn gevoelens en gedachten. Met als doel om samen met een coach en paarden meer inzicht te krijgen in mijn gedrag en zo beter in balans te komen. Ik neem je mee in mijn persoonlijk coachingstraject. Wordt vervolgd….

 

Mijn doel? Het inzicht dat ik reeds heb gekregen verplaatsen naar mijn gevoelens en daarmee in het reine komen. Om eindelijk te kunnen accepteren wat er is gebeurd en nu mijn leven te kunnen gaan leiden zoals ik dat wil.

 

Heb jij wel eens een persoonlijk coachingstraject overwogen?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots