Back on track met hulp van een persoonlijke coach en paarden

Dat ik ‘mijn’ leven leid, dat is wat ik wil! Met hulp van een persoonlijke coach ga ik werken aan de inzichten die ik heb gekregen zodat ik mijn leven kan gaan leiden zoals ik dat wil. Daarom koos ik voor een persoonlijk coachingstraject. 

Vorige week publiceerde ik het eerste artikel in de reeks van drie. Deze drie artikelen zijn het totale verhaal waarom ik een persoonlijk coachingstraject aanga, waarom ik heb gekozen voor coaching met paarden en uiteindelijk wat mijn ervaring is met een persoonlijke coach.

De keuze om mijn leven te gaan leiden zoals ik het wil

Vier dagen lang voelde ik mij hondsberoerd, ik at niet, ik huilde alleen maar en was alles helemaal zat. Toen maakte ik een keuze, de keuze dat ik me niet meer wil voelen zoals ik me voel. Dat ik moet dealen met gebeurtenissen waar ik geen invloed op heb. Ik mag mij best rot voelen, verdrietig zijn en boos worden, maar die negativiteit moet niet mijn leven gaan beheersen. Ik wil leren omgaan met bepaalde keuzes die mensen om mij heen maken. Ik ben de enige die beslist hoe ik daar zelf mee om kan gaan. Het is tijd om mijn leven echt te gaan leiden.

Ik schakelde een psycholoog in en ga daar wekelijks 1,5 uur naar toe. Mijn gesprekken zijn uitgebreid met wekelijks een kunstzinnige therapie sessie. Ik heb een familie opstelling achter de rug en ik ga nog EMDR ervaren omdat het overlijden van mijn vader en de rouwverwerking heeft geleid tot een trauma dat steeds terugkomt als ik mij even rot voel.

Eerlijk is eerlijk, die kunstzinnige therapie vond ik maar zweverige onzin. Ik besloot het vijf keer te proberen omdat het iets is dat totaal buiten mijn comfort zone lag. Inmiddels ben ik al tien keer geweest en heeft het wel degelijk voor inzichten gezorgd. Persoonlijke ontwikkeling is een kwestie van doen, ervoor open staan,  ervaren en daarvan leer je.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Persoonlijk coachingstraject

Maak het bespreekbaar

De eerste stap is herkennen dat er iets aan de hand is. Mijn zelf reflectie is gelukkig goed genoeg wat dat betreft. Ik heb geleerd dat een gebeurtenis alleen niet direct een gevoel veroorzaakt. Het gevoel dat ik ergens bij heb wordt veroorzaakt door mijn gedachten. En vaak redeneren die gedachte terug naar een eerdere gebeurtenis en dat zorgt ervoor dat ik mij nog slechter kan voelen. Gelukkig zie ik dit als logica, het laat ook zien dat iedereen anders reageert in bepaalde situaties wat dus ook betekent dat ik anders kan reageren. Ik heb mijzelf door de jaren heen aangeleerd om op een bepaalde manier te reageren, te denken en mijzelf daar ook naar te voelen. Onbewust.

Maar nu ben ik mij bewust dat ik automatisch iets denk in bepaalde situaties en dat dat invloed heeft op hoe ik mij voel. Dus ja, die gebeurtenissen zijn vreselijk en ik zal ze nooit vergeten maar ik wil er wel mee leren leven en naar de toekomst kijken.

Hoe gaat het nu?

Lang heb ik gedacht; ‘ik ben nou eenmaal zo en zo denk ik erover’. Ik wil dat niet meer. Ik wil soms het gevoel oproepen van mijn onbevangenheid als kind. Dromen over wat ik wil, hopen dat dingen ophouden en mijn verlangens waar maken. Alleen de valkuil is dat ik soms in het euforische gevoel wil blijven hangen wat ik zo nu en dan ervaar. Daarbij leg ik bepaalde verlangens die ik heb ook bij anderen neer. Iets wat ervoor zorgt dat ik vaak moet dealen met teleurstellingen.

Ik heb geleerd om vol te houden en door te zetten, I am a survivor! Dat is soms verdomd lastig en ik val nog regelmatig terug in mijn slachtoffer rol. Ik mag soms best wat liever zijn voor mijzelf en doen wat ik een goede vriendin zou aanraden om te doen. Voor veel gebeurtenissen en mensen voel ik een bepaalde empathie, dat is een mooie eigenschap maar ik moet mijzelf niet vergeten.

Mijn wens; gevoel en gedachten in balans

Ik wil in balans zijn als ik strijd tegen mijn gedachten en naar mijn manier van geluk zoek. Ik heb het lang gered maar vorig jaar ben ik vast gelopen. Nu voel ik het langzaam weer stromen, ik grijp de kansen die voorbij komen, ik creëer zelf kansen en spiegel mijn eigen gedrag regelmatig. Mijn doel? Bewust wording van wat ik wil en wat ik nodig heb, daarvoor gaan zonder mij uit het veld te laten slaan en leren om te gaan met bepaalde gevoelens die mij dwars zitten.

Ik ben zo gaan denken door alles wat ik heb meegemaakt. Maar ik weet ook dat ik sterk ben en dat hoe diep het dal ook is waarin ik zit, ik er altijd weer uit klim. Mijn vrienden zijn er voor me. Soms vinden ze het moeilijk en lastig hoe ze op mij moeten reageren maar daar praten wij nu over. Ik heb mijn vrienden en naasten verteld waar ik behoefte aan heb.

Ik ben ervan overtuigd dat ik ook voluit kan leven, juist door alles wat ik heb meegemaakt. En eigenlijk weet ik heel goed hoe ik zou willen leven, nu is de tijd daar om dat leven te gaan leiden. Ik wil de kracht voelen en de teleurstellingen omzetten in een ongekende power omdat ik 1 leven heb waarvan ik zoveel mogelijk wil genieten.

Een persoonlijke coach en de inzet van paarden

Nu ik deze twee artikelen heb geschreven voel ik dat er een beetje last van mij af valt. Alsof ik weer een stap heb gezet. Ik kijk ernaar uit om naar een plek te reizen die ik niet heb ‘gegoogled’. In mijn gedachte heb ik er een voorstelling van gemaakt. Er is geen internet op de locatie, dus werken zal ook grotendeels niet gaan en ik zal echt een paar dagen met mijzelf en mijn gedachten moeten dealen. Het idee dat er paarden zijn en honden maken mij vrolijk. Ik kijk ernaar uit het gesprek aan te gaan met Marijke van De Mailcoach en te ontdekken wat ik ga ervaren met mijn persoonlijke coach.

Persoonlijke coach

Heb jij wel eens hulp ingeschakeld van een persoonlijke coach of zou je dat willen doen?

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen