Privé sauna met opgieting en massage workshop

Privé sauna met opgieting + massage workshop in Groene Hart!

Ben je op zoek naar een privé sauna met opgieting en een massage workshop? Dan kan je aan de rand van het Groene Hart ontspannen bij Five Zenses.

Samen ontspannen in het Groene Hart

Langzaam minderen wij vaart met de auto, met een scherpe bocht naar links dalen wij via het verlichte grindpad de dijk af. Wij parkeren onze auto en bellen aan bij een op een geweldig gelegen huis dat direct grenst aan het beschermde natuurgebied het Groene Hart. Menno stapt vrolijk de deur uit en leidt ons over het grindpad langs de zwarte schapen naar het einde van zijn enorme tuin. Wij horen het geluid van vogels en snuiven de frisse lucht op van de omgeving.

Hier staat zijn trots, een enorme blokhut gebouwd van sauna hout waar hij zelf en anderen laat genieten van een wellness middag of wellness avond. Zijn passie voor alles dat met well-being te maken heeft bracht hem jaren geleden naar een sauna in de buurt waar hij als saunameester zijn gasten verwende met een complete sauna belevenis. Hij stelde de geuren en de muziek samen en in combinatie met zijn wappertechniek liet hij mensen compleet ontspannen. Tegenwoordig doet hij dat in zijn eigen achtertuin waar hij in de blokhut een sauna en een infrarood massagekamer heeft laten bouwen.

Five Zenses heet zijn project, waarbij hij wenst dat hij bij zijn gasten alle 5 de zintuigen kan prikkelen voor een compleet ontspannen wellness ervaring. Bij ons is dat in elk geval gelukt. Wij hebben genoten van een hele fijne en bijzondere wellness avond midden in de natuur.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest, YouTube en TikTok.

Prive sauna Five Zenses Gouda

Privé sauna met opgieting en massage workshop

Wij kunnen ontelbare redenen verzinnen waarom je juist wel of juist niet naar deze wellness locatie moet gaan. Wil jij een romantische avond met zijn twee beleven in een sauna in de natuur en echt alleen samen zijn? Dan kan je beter naar een privé sauna voor koppels gaan. Bekijk hier al onze tips voor privé sauna’s in Nederland.

Een ontspannen middag of avond bij Five Zenses betekent namelijk dat je 2,5 uur á 3 uur onder leiding van Menno gaat genieten van een wellness ervaring waarbij zijn doel is om alle 5 je zintuigen te prikkelen.

Ten eerste is het natuurlijk wat je direct ziet. Een uniek gebouwde blokhut waar je plaats neemt aan de vuurtafel waarin een Easyfire inbouwhaard is geplaatst. Met een fris glas water vertelt Menno over het wellness programma dat je gaat beleven dat bij ons bestond uit een privé sauna met opgieting en een massage workshop.

Wij kunnen ons omkleden in de ruimte waar ook een douche en toilet is geplaatst, leuk detail, je staat hier op een grasmat. Met onze badjas aan zetten wij drie stappen naar de Finse sauna. Dat is er niet zo maar een, het is een Finse-languit-lig sauna. Op de houten sauna banken liggen twee dikke matrassen met een kussen. Wat een weldaad, ik wil nooit meer anders!

Ben je regelmatig in een sauna of wellnessresort geweest, dan zal het je direct opvallen dat je hier niet de standaard wellness muziek hoort. Menno heeft voor een goede opbouw gekozen qua muziek, een ontspannen start en naarmate zijn privé sauna opgieting vordert, verandert de muziek ook. Een auditieve ontspanning en je zal ervaren wat muziek met je doet. Bekijk zeker even het sauna muziek menu. Samen met je partner lig je ontspannen op het matras terwijl Menno zijn wappertechniek van heel dichtbij geeft. Wat ons betreft een uniek en luxe moment dat je samen kan genieten van een goede opgieting in plaats van in een drukke sauna in een wellnessresort. Qua geuren voor de sauna opgieting heb je een ruime keuze uit de opgietkast. Je kan kiezen voor bekende geuren zoals dennen, sinaasappel en lavendel of eens iets anders proberen.

Sauna opgieting met menthol kristallen

Na zo’n 7 minuten ontspannen liggen heeft saunameester Menno iets bijzonders voor ons in petto. Wij krijgen allebei een klein gastendoekje om op ons gezicht te leggen. Hij legt een snufje mentholkristal op de hete sauna stenen en binnen no time is de hele frisse geur door de sauna verspreid. Ik voel mijn gezicht tintelen, wissel mijn ademhaling door mijn neus en mond af waarbij al snel blijkt dat door mijn neus ademen toch met meest prettig is. Mijn lijf begint te tintelen en ik heb het gevoel dat ik afkoel terwijl ik in een warme sauna lig. Heel bijzonder en een aanrader als je eens iets ander wilt ervaren tijdens een sauna opgieting.

Ik lig op de bovenste bank en na een kwartier is het genoeg geweest. Ik stap de sauna uit en loop de blokhut uit om in het donkere niets te staren, te genieten van de vogelgeluiden en af te koelen. Naar wens kan je daarna natuurlijk ook nog onder de douche stappen om je lichaam extra goed af te laten koelen. We komen even tot rust aan de vuurtafel en daarna is het tijd voor de massage workshop in de infrarood kamer.

Sauna afkoeling tips van Menno

Is het je wel eens opgevallen bij een bezoek aan een sauna dat gasten na een opgieting direct in het dompelbad springen of onder een ijskoude douche stappen? De tip van saunameester Menno is om dat juist niet te doen! Als je op de saunabanken gelegen hebt ga dan eerst rustig rechtop zitten en blijf even 10 seconden zitten. Wandel daarna rustig de sauna uit en koel buiten af door zo’n 5 á 10 minuten even te wandelen. Koel daarna af onder de douche of in het dompelbad en vergeet niet om je hoofd ook goed te koelen door even onder water te gaan. Zo koelt je hele lichaam goed af.

Wat eens het proberen waard is. Ga na een sauna opgieting een paar seconden in een dompelbad en daarna in een warm bad. Wissel dat zo’n 3 keer af. Merk jij ook dat het de tweede en derde keer minder koud is?

Privé sauna opgieting en massage workshop

De infrarood privé massage workshop

Menno heeft aan het plafond een systeem laten bouwen van infraroodlampen die hij kan dimmen. Zo kan het nooit te warm worden boven de massage tafel. Ik neem plaats op de fijne, zachte en verwarmde massagetafel en geniet van een afwisselende 2 tot 4 handen full-body massage. Mijn partner luistert aandachtig naar de tips en voorbeeld massage bewegingen van masseur Menno en voert ze uit aan de linkerkant van mijn lichaam.

Ik lig er ontspannen en warmpjes bij onder de infraroodlampen. De temperatuur is precies goed, zo fijn, in een massage ruimte is het toch regelmatig iets te fris. Mijn hele lichaam ruikt naar lavendel en een vleugje zonnekracht. Een fijne massage ontvangen is voor iedereen iets heel persoonlijks. Ik hou bijvoorbeeld van opbouw naar iets steviger en van afwisseling. Mijn vriend leert diverse technieken en wat over het algemeen fijne plekken zijn bij een vrouw om haar te masseren. Tussendoor wordt er gevraagd hoe ik het ervaar en zo kan je de privé massage workshop heel persoonlijk maken en word je er beiden goed bij betrokken. Een fijne ervaring die wij thuis nu nog beter in de praktijk kunnen brengen.

Ook naar Five Zenses nabij Gouda?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een privé sauna opgieting en massage workshop beleven in het Groene Hart? Vul het contactformulier in op de website en Menno zal je snel berichten. Geef alvast aan wat je wensen zijn en wat je sauna ervaring is zodat Menno een persoonlijk wellness voorstel kan maken. Een avond zoals wij hier hebben omschreven kost minder dan dat je naar een wellnessresort of beautysalon gaat omdat het voor hem een hobby is. Neem contact op het Menno voor de prijzen van zijn wellness specials.

  1. Dé partner special, samen ontspannen.
  2. Een vriendinnenavond vol ontspanning.
  3. De student-en-geen-cent belevenis, extra voordelig ontspannen.
  4. Wellness voor kids, laat je kinderen kennis maken met een sauna bezoek.
    *Lees hier meer over met kinderen naar de sauna
Prive sauna arrangement Five Zenses Gouda

Zou jij ook wel eens deze privé sauna met opgieting en
massage workshop in het Groene Hart willen bezoeken?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons