Lifestyle

Sigrid testte de Ralph Moorman JouwBox editie 4

5 maart 2019
Ralph Moorman review box

En voor je het weet is daar de JouwBox editie 4 alweer! Ik schreef wederom een uitgebreide Ralph Moorman review van de box. Extra leuk is dat ik €2,50 korting mag geven op de JouwBox editie 4.

 

Ralph Moorman review box

 

Ralph Moorman en Tim Hortensius van JouwBox doen er alles aan om jouw aandacht niet te verliezen en je mee te nemen in hun enthousiasme voor vernieuwde (betere) producten voor een nóg gezondere levensstijl; ook passend bij het bekende hormoondieet. Ik ben inmiddels helemaal thuis in de JouwBox filosofie en heb alle edities van de JouwBox mogen testen. Ben je daar benieuwd daar? Klik dan zeker even verder.

 

 1. JouwBox editie 1;
 2. Jouwbox editie 2;
 3. JouwBox editie 3.

 

Ook voor deze editie is er groot ingezet op de verschillende social media kanalen en hiermee nemen Ralph en Tim  je mee in de ontwikkeling van hun product. En ook ditmaal heeft dat voor nieuwsgierigheid gezorgd. Ik ontvang de vertrouwde witte doos met groene letters en ontdek dat de volgende producten de vierde editie van de JouwBox zitten:

 

 1. Dode zee badzout – Seacret
 2. Puracress gevriesdroogde waterkers – Cressana
 3. Herbal Styling Paste – Erica
 4. The proteïn ball co. Lemon + Pistachio
 5. Lijnzaadcrackers – Biobites
 6. Kessa scrub handschoen – 2 Fine
 7. Gentle scrub – Rosalpina
 8. Boek “Voeding, vitaminen, verjonging” – Masterplan
 9. Dagcrème droog & gevoelige huid – Harmonie
 10. Hemp Proteïne+ met cacao en rode biet – Linwoods
 11. SOS Magnesium Spray – The health Factory

 

Ralph Moorman review box

 

Dode zee badzout – Seacret

 

Zout uit de Dode zee staat bekend om de heilzame werking. En dit gaat al heel ver terug. Cleopatra kocht voor veel geld de rechten van de Dode Zee regio en gaf vervolgens de opdracht farmaceutische en cosmetische fabrieken te bouwen waarbij de benodigde grondstoffen uit de Dode Zee werden gehaald. De vele mineralen hebben een heilzame werking en ze verlichten o.a. klachten bij huidaandoeningen, reuma en chronische ontstekingen.

 

En Seacret ziet hier ook markt in en ik snap dat. Dit bedrijf verkoopt cosmeticaproducten voor zowel mannen als vrouwen en voor o.a. huid, haar en make-up. Dode zee badzout is een weldaad voor je huid. Ik heb een heerlijk bad genomen met Seacret dode zee badzout en alleen al omdat het hier een natuurproduct betreft voelt mijn huid na 20 minuten heerlijk en schoon aan. Een zakje van 100 gram kost € 19,95

 

Dode zee badzout - Seacret

 

Puracress gevriesdroogde waterkers – Cressana

 

Sinds 1983 gebruikt Cressana waterkers in haar producten. Een deel van de waterkers gebruikte Cressana voor geconcentreerd waterkers sap omdat dit sap heel heilzaam leek te werken. De grote vraag naar dit sap was zó groot dat er een oplossing moest komen om dit voor een langere tijd goed te kunnen bewaren. Men kon het sap niet invriezen maar vriesdrogen was wél de oplossing.

 

Het gevriesdroogde waterkers concentraat is nu de basis van het biogramma van Cressana en zit dus ook in dit product wat je terug kan vinden in de JouwBox. Deze capsules zijn een bron van vitamines. Zo zit er vitamine A in dat helpt bij het behouden van een goed immuunsysteem. Vitamine K helpt de botten in stand te houden en vitamine C speelt een rol in het verminderen van vermoeidheid.

 

Het beloofd dus veel goeds en zeker de moeite waard. Dit potje staat bij mij op tafel om de capsules tijdens het eten in te nemen. Ik heb ze op dit moment té kort in huis om de uitwerkingen van op te kunnen schrijven maar het verhaal klinkt logisch. De dagelijkse inname is tussen de 1 en 3 capsules per dag. Een potje met 30 capsules kost €20.

 

 

Puracress gevriesdroogde waterkers - Cressana

Herbal Styling Paste – Erica

 

Erica is een bekend merk in de JouwBox. We kwamen dit merk al in een eerdere editie tegen. Erica maakt over het algemeen alleen gebruik van authentieke, ambachtelijke en traditionele bereidingen en gebruik hier alleen producten voor die 100 % duurzaam, natuurlijk en biologisch zijn.

 

Daarbij maakt Erica ook gebruik van groene energie, recycling en het gebruik van afbreekbare reinigingsmiddelen. De Herbal Styling Paste is een witte crème die speciaal voor droog, krullen of kroezend haar is ontwikkeld. Mijn dochter heeft een flink bos haar met krullen en zij was dus een mooi proefpersoon voor mij. Ik smeer een klein kloddertje op mijn handpalm en wrijf mijn beide handen over elkaar zodat het gelijk verdeeld wordt. Vervolgens smeer ik het in het haar van mijn dochter en dit gaat erg gemakkelijk omdat het een zachte crème is. De crème voelt niet vettig aan en het lijkt snel te worden opgenomen in het haar. Aan het einde van de dag, zit er veel minder klitten in het haar dan normaal. Een blijvertje dus in onze badkamer! Een pot van 150 milliliter kost € 9,95.

 

Herbal Styling Paste - Erica

 

The proteïn ball co. Lemon + Pistachio

 

Het is een vrolijk zakje maar de inhoud maakt mij bij het zien van de kleine plakkerige balletjes iets minder vrolijk. Het komt ook door de geur die mij tegemoet komt. Ik vind het niet lekker ruiken. De kleine rondjes doen mij denken aan konijnenkeutels en zijn zacht van structuur. Of ben ik nu te eerlijk?

 

Deze kleine balletjes zitten bomvol (veganistische) eiwitten en zijn gemaakt van dadels.  Of je nu veganist bent of een sporter, met deze proteïne balletjes krijgt je eiwitinname een enorme boost. Misschien ben ik nog niet zo gewend aan dit specifieke gezonde eten, en staat mij daarom dit product niet heel erg aan. Een zakje met 6 proteïne balletjes kost €1, 85. Ze verkopen dit o.a. bij de Albert Heijn en bij de Spar. Lekker makkelijk!

 

Hemp proteïne met cacao en rode biet - Linwoods


Lijnzaadcrackers – Biobites

 

Het mooie aan dit product is, dat je voelt en ruikt dat het hier gaat om een natuurlijk product. Geen cracker is gelijk. Biobites maakt deze lijnzaadcrackers met de hand en worden vervolgens 30 (!) uur lang gedroogd en dan ook weer met de hand ingepakt. Ze zijn flinterdun en knapperig, precies zoals ze horen te zijn in mijn ogen. Je kan ze uiteraard bij je ontbijt nuttigen maar ik heb ze gebruikt bij mijn tapasavondje. Een heerlijke tapenade erop smeren en smullen maar. Op de website las ik ook de tip dat je ze ook over je salade kan strooien. Supergoed idee.

 

Dit met proces met de hand, zorgt er ook voor dat deze lijnzaadcrackers niet goedkoop zijn. In één doosje zitten 4 stuks en kosten €3,09 maar ze zijn het zeker waard. Ook dit product is wederom geschikt voor veganisten.

 

Lijnzaadcrackers - Biobites

 

Kessa scrub handschoen – 2 Fine

 

Dit is echt aan mij besteed: iets waarmee ik lekker een beauty momentje kan hebben. De Kessa scrub handschoen van 2 Fine vind ik dan ook een welkome afwisseling in de JouwBox. Ik hou van scrubben. In de winter doe ik het vooral om ervoor te zorgen dat mijn huid niet té droog raakt en in de zomer doe ik het om mijn huid nog even nét iets meer te prikkelen zodat ik iets wat bruiner kan worden. Na het scrubben gebruik ik altijd een fijne bodylotion of olie en dat maakt mijn beauty momentje helemaal af.

 

Deze scrub handschoen is exfoliërend, wat zo ongeveer betekent dat dode huidcellen op een zeer milde manier worden verwijderd. En dat klopt. Deze schubhandschoen van 2 Fine is gemaakt van een zacht (maar niet té zacht) product. En dat voel je. Het scrubben is heerlijk.
De handschoen droogt snel na gebruik. De Kessa scrub handschoen kost € 12,50 en ik vind het absoluut waard. Ik gooi direct mijn oude scrub handschoen in de prullenbak. Deze handschoen van 2 Fine is een blijvertje in mijn badkamer.

 

Kessa scrub handschoen - 2 Fine

Gentle scrub – Rosalpina

 

In de JouwBox zit ook nog een Gentle Scrub van Piroche. Wederom een oude bekende. In de vorige edities kwamen we al meerdere producten uit de lijn Rosalpina van Piroche tegen en ik ben er keer op keer enthousiast over. Deze Gentle scrub is bedoeld voor je gezicht. Het peelen van je gezicht is belangrijk om zo dode huidcellen een handje te helpen bij het volledig loslaten van je huid en nieuwe huidcellen een kans te geven. Deze Gentle scrub is, zoals de naam je al vast doet vermoeden, zacht van structuur en dat komt door de Jojoba plant. Ook zit er in deze scrub o.a. kaasjeskruid. Dit kruid zorgt ervoor dat je huid zacht wordt.

 

Ik verzorg er ’s avonds mijn gezicht mee, maar rondom de ogen smeer ik deze scrub niet. Tot slot verwijder ik het met een warme vochtige doek en smeer ik mijn huid in met een nachtcrème. Een tube van 75 milliliter kost €20,50.

 

Gentle scrub - Rosalpina

 

Bookazine ‘Voeding, vitaminen, verjonging’ – Masterplan

 

Ook dit bookazine vind ik een enorm leuke afwisseling in de vierde editie van de JouwBox. Zoiets zat er eerder nog niet in! Van mij mag dit een standaard terugkerend item zijn. Dit bookazine neemt je mee in de wereld van de vitamines. Wanneer moet je eten en wanneer neem je welke vitamines om proberen zo lang mogelijk gezond te blijven?

 

Naast wetenschappelijke uitleg over vitamines vind je er recepten, ervaringen en interviews. Het telt 146 bladzijdes en er zit amper reclame in. En dan valt de prijs van €14,95 hartstikke mee.

 

Bookazine 'Voeding, vitaminen, verjonging' - Masterplan

Dagcrème voor droge & gevoelige huid – Harmonie

 

Pompjes, dat zijn echt de beste uitvindingen voor crèmes. En dat vindt het merk Harmonie ook. Zij hebben een dagcrème voor de droge en gevoelige huid in een handzaam pompje gestopt. En ik word blij van de uitstraling. Het is een vrolijke verpakking en daarmee begint mijn dag dus goed.

 

Wat ik ook heel fijn vind is dat deze dagcrème o.a. gemaakt is van sheabutter. In mijn vorige reviews heb je misschien al kunnen lezen dat ik daar groot fan van ben. En niet alleen omdat het bekend staat als een huidverouderingsremmer. Er zit namelijk ook vitamine A en E in die helpen je huid gezond en glanzend te houden. Wist je ook dat sheabutter goed is als verlichting van een (licht) verbrande huid?

 

Het merk Harmonie staat voor heel erg veel goede dingen. En voor je huid natuurlijk niets meer dan goeds. Alle skin producten zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen (parabenen), hormoon verstorende stoffen, paraffine en andere grondstoffen op basis van minerale oliën. En om deze mooie lijst compleet te maken, zijn alle  producten (natuurlijk) dierproefvrij en alle Harmonie producten zijn vegetarisch, en zeker de helft vegan. Kortom Harmonie producten voldoen aan de hoogste natuurlijkheidseisen en past daardoor 1000% in de JouwBox en bij het Hormoondieet. Dit handzame pompje met 50 milliliter dagcrème kost € 12,99 en is een goede prijs.

 

Dagcrème voor droge & gevoelige huid - Harmonie


Hemp proteïne met cacao en rode biet – Linwoods

 

Wederom een product dat bomvol is met eiwitten die ieder lichaam nodig heeft. Elke cel in het menselijk lichaam bestaat uit eiwit en heb je dus nodig om een sterk en gezond lichaam te krijgen. Ik ben er geen fan van, maar meer omdat ik de geur niet prettig vind en ik het daarom eigenlijk niet meer naar binnen krijg. Je kan deze hennep proteïne o.a. door een smoothie doen of samen met havermout eten.

 

De zaden van Lindwoods worden ‘koud gemalen’ om de goede voedingsstoffen te bewaren. Doordat de zaden gemalen worden, kunnen ze gemakkelijker door het lichaam opgenomen worden. Hierdoor krijgt het lichaam een energieboost. Het makkelijke van dit product vind ik dat het gewoon bij de Albert Heijn te verkrijgen is voor €5,99.

 

The proteïn ball co. Lemon + Pistachio


SOS Magnesium Spray – The Health Factory

 

FAN, FAN, FAN! Ik kom nog wel eens thuis met spierpijn of mijn dochter met een blauwe plek. En daar wil je het liefst zo snel mogelijk van af. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Deze SOS Magnesium Spray kan je erbij helpen. Gemaakt van gezuiverd water en ultrakleine deeltjes puur magnesium. Verder niets. Een paar spraytjes op de gevoelige plek, inwrijven en afwachten. Natuurlijk veranderd er niet direct iets, maar je voelt de plek iets warmer worden waardoor het gelijk ontspant. En dat is heel prettig.

 

Zoals ik al zei: ik ben fan. Deze spray staat in de badkamer en omdat magnesium sowieso een goede toevoeging is, spray ik het ook even snel op mijn huid zonder dat ik ook maar een kwaaltje heb. Deze spray kan je zelfs in je mond sprayen, maar dat vind ik nog een gekke gedachte. De spray kost €22,95 voor 50 milliliter waar je erg lang mee doet. Je kan de spray ook nog navullen.

SOS Magnesium Spray - The Health Factory

 

Ervaring JouwBox editie 4

 

De JouwBox wordt steeds meer gevuld met producten die ook voor veganisten bruikbaar zijn. Het valt mij op dat er een wereld aan veganistische producten is, je moet ze dus alleen even goed weten te vinden. En het mag gezegd worden: de JouwBox laat deze wereld op een enorm leuke manier zien.

 

Maar naast het feit dat het geschikt is voor veganisten zijn het juist producten die gezond zijn. Ze passen allemaal even goed in een gezonde lijfstijl. Ik ben niet fan van alle producten maar van heel veel producten weer wel. En ik had ze niet ontdekt als de JouwBox niet steeds bij mij bezorgd word.

 

Kortingsbon JouwBox 4

 

Ben je helemaal enthousiast geworden over de JouwBox? Maak dan nu gebruik van ons cadeautje. Wij mogen in samenwerking met JouwBox €2,50 korting geven op de nieuwste JouwBox editie! Veel plezier ermee en laat ons weten wat jij ervan vond.

 

 • Gebruik hiervoor de JouwBox kortingscode: JouwBox4

 

Wat vind jij van deze Ralph Moorman review van de JouwBox?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots