Spa & Sauna

Ontspannen in hop, mout en gist? Relax in een bierspa!

5 oktober 2023
Relaxen in bierbad en bierspa

Ontspannen in hop, gerst en gist? Ga relaxen in een bierbad en bierspa! Ik stapte in Stramberk in Tsjechië in een bierbad en vertel je hier precies waar je ter wereld in een bierbad kan badderen en waar er bierspa’s zijn.

 

Relaxen in bierbad en bierspa

 

Badderen in bier? Ja, het kan en het is nog goed voor je ook! In de middeleeuwen ontdekte men al dat bier goed voor je is en het een positieve werking heeft op je lichaam en geest. Bierbaden werden toen voornamelijk gebruikt om ziektes tegen te gaan. Tegenwoordig is het bierbad een combinatie van een wellness moment en het beleven van een leuke activiteit. Het brouwsel van een bierbad in een bierspa zit vol vitamine B en bij de juiste temperatuur, (rond de 35 graden) zorgt dat voor een positief effect op de huid en de bloedsomloop. Extra fijn is dat je haar er ook nog eens van gaat glanzen.

 

Hoe een bierbad in een bierspa in zijn werk gaat? Eigenlijk niet anders als bij een reservering voor een massage in een wellnessresort. Je maakt een afspraak voor het gebruik van een bierbad, je kleed je om en stapt het bierbad in. Meestal badder je rond de 20 minuten in het bierbad omdat die tijd precies goed is voor je huid. Na je bierbad stap je in een sauna. Door de hop zijn je poriën open gaan staan en daarom is het fijn daarna in een sauna te stappen. Is er geen sauna aanwezig dan raad ik je aan om te gaan relaxen in de relaxruimte. Uiteraard wel met een pul bier in je hand!

 

♥ Ontdek deze 2 bierspa’s in Nederland.
🍻 Ja, het bestaat! Een bier Shampoo Bar van Flow Cosmetics.
♥ Handig de SipCaddy, houder voor bier dat zich vastzuigt aan de badkamer muur. 

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, InstagramPinterest & YouTube.

 

 

Badderen in bier, voordelen van een Bier Spa 

 

Baden in bier, het is niet alleen goed voor je lijf en je huid maar ook voor je gemoedstoestand. Hierbij nog even alle redenen op een rij waarom een bierbad in bierspa wel degelijk een ontspannen wellness moment is.

 

 1. Bier zorgt voor een soepele en zachte huid;
 2. Ontstressen van je spieren en ontgiften van je lichaam;
 3. Een bierbad heeft een positief effect op je zenuwgestel en bloedcirculatie;
 4. Actieve enzymen en vitamine B (biergist) geven je huid en haar een boost;
 5. Spoel je niet af na een bierbad en laat het minimaal 12 uur in je huid trekken;
 6. Voor het allerbeste resultaat neem je minimaal 1 keer per maand een bierbad;
 7. Het hoge kiezelhoudende gehalte van hop helpt bij het ontstoppen van de poriën;
 8. De koolzuur van het bier werkt versnellend op de bloedsomloop en het verlaagt de bloeddruk;
 9. Last but not least, een bierbad is goed voor je gemoedstoestand. Je gaat ervan lachen en iedereen wordt toch blij van het tappen van je eigen bier in je bierbad!

 

🍻Let op: Soms worden bierbaden gevuld met een combinatie van water en bier, of een bad met water met daarin bier ingrediënten. Vraag ter plaatse wat de samenstelling is van een bierbad.

 

Voordelen van een bierbad in een bierspabadderen in bier

2 Bierspa’s in Nederland, dompel je onder in Twente of Limburg 

 

Jaaa, je kan ook naar een bierspa in Nederland! De primeur is in handen van de Othmar Bierspa in Ootmarsum in Twente en dit jaar volgde Thermae 2000 met bierbaden in Limburg.

 

♥ Ontdek deze 2 bierspa’s in Nederland.
🍻 Check het  dag arrangement voor duo bierbad en het bierbad hotel arrangement.

 

 

Bierspa in Twente, ga naar Othmar Bierbad in Ootmarsum

 

In het mooie Twentse dorpje Ootmarsum kan je genieten van een complete Othmar bier belevenis. Stap in het bierbad van de Othmar Bierspa, proef van de Othmar bieren tijdens een bierproeverij, ga dineren in Gasterij Oatmössche met uitzicht op de koperen bierketels en stap daarna in bed in een van de 12 bier thema hotelkamers van de Othmar Herberg.

 

🍻 Bekijk de prijzen en beschikbaarheid van Othmar Herberg en lees hier alles over onze Othmar Bierspa ervaringen.

 

Othmar Bierspa in Ootmarsum, Twente

 

Bierspa in Limburg bij Thermae 2000

 

Thermae 2000 is de tweede locatie in Nederland waar je kan genieten van Bier & Wellness. Het bierbad van Thermae 2000 wordt gevuld met onder andere hop, mout en gist, afkomstig uit de brouwprocessen van brouwerij Klinker. “Het kiezelhoudend gehalte van de hop werkt ook nog eens goed om de poriën van de huid te reinigen.”

 

In totaal zitten gasten ongeveer 30 minuten in het bierbad in Limburg met een watertemperatuur van zo’n 37°C graden te genieten van een volledig verzorgingsritueel met uitzicht over het heuvelland. De totale privé wellnessbehandeling duur iets minder dan een uur.

 

♥ Lees hier meer over het bierbad en het bierbaden bij Thermae 2000.
♥ Check het  dag arrangement voor duo bierbad en het bierbad hotel arrangement.

 

Bierspa in Limburg, stap in bierbad bij Thermae 2000

 

Bierspa’s in België, Bierspa Bath & Barley in Brussel & Bierspa Bath & Barley in Brugge

 

Ja, je kan ook in België naar een bierspa! De Belegen waren eerder met het openen van een bierspa dan de Nederlanders. Bath & Barley is de eerste Belgische bierspa. Hop, hop, op naar België en dompel jezelf onder in alles wat goed is aan bier! De eerste Bath & Bierspa bevond zich in Brussel, de tweede locatie van Bath & Barley is onlangs geopend in Brugge.

 

Bij Bath & Barley kan je ontspannen in je eigen privéspa waar eikenhouten ‘vaten’ gevuld met een mix van water, hop, gerst en gist op je staan te wachten. Het bierbad heeft een temperatuur van rond de 39 graden. Terwijl jouw lichaam geniet van de warmte van het bierbad en je huid word verwend met het aromatische mengsel kan je zelf een eigen biertje tappen. Extra leuk is dat je na het bierbad ook de hopsauna in kan duiken om te zweten tussen de heerlijke  aroma’s.

 

♥ Bekijk hier alle mogelijkheden bij Bierspa Bath & Barley in Brugge.
♥ Bekijk hier alle mogelijkheden bij Bierspa Bath & Barley in Brussel.

 

Eerste bierspa van België, Bierspa Bath & Barley in Brussel

 

Bier Spa’s in Tsjechië

 

Tsjechië is het land van de Bier Spa’s. Ik heb zelf het badderen in bier ervaren in een Bierbad in Stramberk. In de Tsjechische plaatsen Olomouc, Pilsen en Praag kan je ook genieten van een bierbad in een bierspa.

 

 

 

Bier Spa Pilsen

 

Pilsen, de Tsjechische stad die bekend is geworden als bakermat en naamgever van de pils. Pilsen is de op drie na grootste stad van Praag qua aantal inwoners en het is één van de plaatsen waar het badderen in bier een populaire activiteit is. Wil jij ook naar een bierspa in Pilsen? Dan moet je hier zijn. De foto is van Chodovar Beer Spa Pilsen.

 

 

Beer Spa Pilsen - Chodovar

 

Bier Spa Praag

 

De meeste bierspa’s van de wereld vind je in de Tsjechische hoofdstad Praag. Maak nu je reisplannen naar Praag en geniet van een Beer Spa? Je kan terecht op de onderstaande locaties voor een bierbad ervaring.

 

Wil jij graag bier drinken in Praag in de leukste kroegen van Praag of in een speciaal bier café? Blader dan lekker door van pagina naar pagina te klikken in de onderstaande bier brochure waar je alles ontdekt over waarom Praag dé bierstad is van Europa.

 

 

♥ Ontdek hier meer over reizen met de trein van Den Haag naar Praag in de toekomst. 

 

 

Beer Spa Praag

 

Bier Hotel in Praag

 

Als je naar Tsjechië gaat dan is een lekker biertje drinken een van de dingen die je doet. Een must is ook om eens te ervaren hoe een bierbad is. Wil jij niet alleen badderen in bier maar ook genieten van een overnachting in een bierhotel in Praag? Kies dan voor het 3* U Medvidku-Brewery Hotel. Leuk om te weten is dat het restaurant van het hotel een van de oudste restaurants van Praag is, het dateert uit 1466.

 

Hotel ‘U Medvidku’ heeft een eigen bierbrouwerij en ook nog eens een speciale bierkamer met uiteraard een bierbad. In dit bierbad zit een tap dus je kan gewoon je eigen bad vol tappen, hoe cool is dat!

 

♥ Reserveer een overnachting bij U Medvidku-Brewery Hotel.

 

Bier Hotel in Praag

 

Eerste bierspa in Estland > Organic Spa Harmonikum

 

De eerste biologische spa in Estland ligt op 15 minuten rijden van de hoofdstad en is ook de thuisbasis van de eerste bierspa van het land. In Organic Spa Harmonikum kun je je gezondheid voeden en stress verminderen in de bierbaden, ambachtelijk bier drinken in het bad en genieten van een selectie van bijbehorende snacks.

 

♥ Bekijk hier alle wellness vakantie tips voor Estland.

 

Bier Spa Estland

 

Bier Spa Oostenrijk

 

Ook de Oostenrijkers houden van bier. In Tarrenz is er sinds 200 jaar een bierbrouwerij gevestigd in Kasteel Starkenberger. Het kasteel is 700 jaar oud en wordt voornamelijk bezocht door mensen die de brouwerij bezoeken. Na het brouwerijbezoek kan je nu dus ook in een bierbad stappen. De kelder van het kasteel is namelijk omgebouwd tot wellnessresort. Het unieke is dat je hier ook het enige bier zwembad ter wereld vind. Kunstenaar Wernfried Poschusta heeft de bierspa baden ontworpen.

 

♥ Tarrenz: Kasteel Starkenberger

 

Bier Spa Duitsland

 

Wat mij betreft blijft Duitsland nog een beetje achter qua het aanbod van bierspa’s. Tot nu toe weet ik alleen dat je in het onderstaande 4* wellnesshotel kan badderen in een bierbad. Het bierbad is gevuld met Zötler bier uit Rettenberg. Uiteraard staat er op de badrand een goed gevulde pint.

 

♥ Reserveer een overnachting bij Panoramahotel Oberjoch.

 

Bier Spa Duitsland

 

Beer Spa Budapest, Hongarije

 

En ook in Hongarije heeft de Beer Spa zijn intrede gedaan. Niet zo gek want de Hongaren weten wat wellness betekent met al die thermale baden in de hoofdstad Budapest. De Beer Spa in Boedapest is een mooie aanvulling op het wellness aanbod in Budapest.

 

Thermal Beer Spa – Állatkeri körút 9-11

 

Beer Spa Budapest

 

Beer Spa IJsland

 

In de zomer van 2017 is de Beer Spa in het noorden van IJsland geopend. De Bier Spa is onderdeel van de Kaldi Brewery. Dit is de oudste nog werkende microbrouwerij in IJsland. De bieren die hier gebrouwen worden hebben een frisse smaak omdat er gebruik is gemaakt van bronwater van de berg Sólarfjall.

 

In de Beer Spa in Bjórbådinligt staan baden van Kambalahout waar je alleen in bier in kan badderen of met zijn tweeën in kan gaan zitten. Ook voor een bierbad geldt een minimale leeftijd. Wil je je eigen bier in bad kunnen tappen dan moet je minimaal 20 jaar zijn. Na 25 minuten chillen in het bierbad mag je voor de prijs die je betaald hebt ook nog 25 minuten relaxen. Je kan ook buiten ontspannen in de hottubs met uitzicht op Hrísey.

 

Bjorbodin Beer Spa – Ægisgata 31 – 621 Árskógssandi – Noord IJsland

Beer Spa IJsland

Bier spa’s in de USA

 

Op dit moment heben wij één bierspa in de Verenigde Staten gevonden. De bierspa en het bierhotel vind je in de staat Ohio, in Columbus.

 

Bierspa en bierhotel in Columbus, Ohio (USA)

 

In de staat Ohio in de USA vind je nu een bierhotel! BrewDog bestond al maar daar is nu het DogHouse Hotel & Brewery aan toegevoegd. BrewDog is ooit begonnen in  Schotland en nu hebben ze dus ook een hotel in Columbus.

 

Hoe gaaf is het dat je op je hotelkamer een eigen biertap hebt? Uiteraard is de minibar op je hotelkamer ook gevuld met speciaalbier. En nog cooler is het feit dat je gewoon onder de douche bier kan drinken! Er hangt in de badkamer een koelkastje waar je een biertje uit kan pakken. Geniaal!

 

Ben jij diegene die een vrijgezellenfeest moet organiseren voor de mannen of zoek je nog naar een gave vakantie voor je vrienden dan is dit dé place to be. Je kan er ook gezellige bierproefsessies met biersommeliers volgen.

 

Reserveer nu een overnachting bij de bier spa in Columbus, Ohio.

 

Bierspa en bierhotel in Columbus

Bier shampoo bar Flow Cosmetics

 

De bier Shampoo Bar van Flow Cosmetics moet je echt eens proberen. Deze Beer & Oat Protein Shampoo Bar is volledig biologische en schuimt licht. De haver zorgt ervoor dat je haar meer structuur en volume krijgt. Het biologische bier bevat Vitamine B. Dit zorgt ervoor dat fijne, platte haren meer volume kunnen krijgen.

 

 1. Volume versterkend en krachtgevende shampoo bar voor fijn en dun haar
 2. Met een Shampoo Bar van 120 gram kan je minimaal 80 keer je haar wassen
 3. Volledige biologisch, bevat geen parabenen, sulfaten, kunstmatige geur- of kleurstoffen of minerale- of palmoliën.

 

♥ Bestel de bier Shampoo Bar van Flow Cosmetics.

 

Bier Shampoo Bar van Flow Cosmetics

 

Zou jij ook wel eens naar een bierbad en bierspa willen?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Comments

 1. 7 dingen die je - naast drinken - met bier kunt doen -

  8 mei 2020 at 11:59 Beantwoorden

  […] om te drinken, maar wel heerlijk om in te zitten. Wil jij graag badderen in bier? Kijk snel op deze site voor plekken waar dat […]

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots