Spa & Sauna

Ontspannen in hop, gerst en gist? Relax in een bierspa!

7 maart 2021
Relaxen in bierbad en bierspa

Ontspannen in hop, gerst en gist? Ga relaxen in een bierbad en bierspa! Ik stapte in Stramberk in Tsjechië in een bierbad en vertel je hier precies waar je ter wereld in een bierbad kan badderen en waar er bierspa’s zijn.

 

Relaxen in bierbad en bierspa

 

Badderen in bier? Ja, het kan en het is nog goed voor je ook! In de middeleeuwen ontdekte men al dat bier goed voor je is en het een positieve werking heeft op je lichaam en geest. Bierbaden werden toen voornamelijk gebruikt om ziektes tegen te gaan. Tegenwoordig is het bierbad een combinatie van een wellness moment en het beleven van een leuke activiteit. Het brouwsel van een bierbad in een bierspa zit vol vitamine B en bij de juiste temperatuur, (rond de 35 graden) zorgt dat voor een positief effect op de huid en de bloedsomloop. Extra fijn is dat je haar er ook nog eens van gaat glanzen.

 

Hoe een bierbad in een bierspa in zijn werk gaat? Eigenlijk niet anders als bij een reservering voor een massage in een wellnessresort. Je maakt een afspraak voor het gebruik van een bierbad, je kleed je om en stapt het bierbad in. Meestal badder je rond de 20 minuten in het bierbad omdat die tijd precies goed is voor je huid. Na je bierbad stap je in een sauna. Door de hop zijn je poriën open gaan staan en daarom is het fijn daarna in een sauna te stappen. Is er geen sauna aanwezig dan raad ik je aan om te gaan relaxen in de relaxruimte. Uiteraard wel met een pul bier in je hand!

 

*Ja, het bestaat! Een bier Shampoo Bar van Flow Cosmetics.
**Handig de SipCaddy, houder voor bier dat zich vastzuigt aan de badkamer muur. 

 

 

Badderen in bier, voordelen van een Bier Spa 

 

Baden in bier, het is niet alleen goed voor je lijf en je huid maar ook voor je gemoedstoestand. Hierbij nog even alle redenen op een rij waarom een bierbad in bierspa wel degelijk een ontspannen wellness moment is.

 

 1. Bier zorgt voor een soepele en zachte huid;
 2. Actieve enzymen en vitamine B (biergist) geven je huid en haar een boost;
 3. Ontstressen van je spieren en ontgiften van je lichaam;
 4. Een bierbad heeft een positief effect op je zenuwgestel en bloedcirculatie;
 5. De koolzuur van het bier werkt versnellend op de bloedsomloop en het verlaagt de bloeddruk;
 6. Het hoge kiezelhoudende gehalte van hop helpt bij het ontstoppen van de poriën;
 7. Spoel je niet af na een bierbad en laat het minimaal 12 uur in je huid trekken;
 8. Voor het allerbeste resultaat neem je minimaal 1 keer per maand een bierbad;
 9. Last but not least, een bierbad is goed voor je gemoedstoestand. Je gaat ervan lachen en iedereen wordt toch blij van het tappen van je eigen bier in je bierbad!

 

* Let op: Soms worden bierbaden gevuld met een combinatie van water en bier, of een bad met water met daarin bier ingrediënten. Vraag ter plaatse wat de samenstelling is van een bierbad.

 

Voordelen van een bierbad in een bierspabadderen in bier

Bier Spa’s in Tsjechië

 

Tsjechië is het land van de Bier Spa’s. Ik heb zelf het badderen in bier ervaren in een Bierbad in Stramberk. In de Tsjechische plaatsen Olomouc, Pilsen en Praag kan je ook genieten van een bierbad in een bierspa.

 

 

 

Bier Spa Pilsen

 

Pilsen, de Tsjechische stad die bekend is geworden als bakermat en naamgever van de pils. Pilsen is de op drie na grootste stad van Praag qua aantal inwoners en het is één van de plaatsen waar het badderen in bier een populaire activiteit is. Wil jij ook naar een bierspa in Pilsen? Dan moet je hier zijn. De foto is van Chodovar Beer Spa Pilsen.

 

 

Beer Spa Pilsen - Chodovar

 

Bier Spa Praag

 

De meeste bierspa’s van de wereld vind je in de Tsechische hoofdstad Praag. Maak nu je reisplannen naar Praag en geniet van een Beer Spa? Je kan terecht op de onderstaande locaties voor een bierbad ervaring.

 

 

Beer Spa Praag

 

Bier Hotel in Praag

 

Als je naar Tsjechië gaat dan is een lekker biertje drinken een van de dingen die je doet. Een must is ook om eens te ervaren hoe een bierbad is. Wil jij niet alleen badderen in bier maar ook genieten van een overnachting in een bierhotel in Praag? Kies dan voor het 3* U Medvidku-Brewery Hotel. Leuk om te weten is dat het restaurant van het hotel een van de oudste restaurants van Praag is, het dateert uit 1466.

 

Hotel ‘U Medvidku’ heeft een eigen bierbrouwerij en ook nog eens een speciale bierkamer met uiteraard een bierbad. In dit bierbad zit een tap dus je kan gewoon je eigen bad vol tappen, hoe cool is dat!

 

 

Bier Hotel in Praag

 

Bier Spa Oostenrijk

 

Ook de Oostenrijkers houden van bier. In Tarrenz is er sinds 200 jaar een bierbrouwerij gevestigd in Kasteel Starkenberger. Het kasteel is 700 jaar oud en wordt voornamelijk bezocht door mensen die de brouwerij bezoeken. Na het brouwerijbezoek kan je nu dus ook in een bierbad stappen. De kelder van het kasteel is namelijk omgebouwd tot wellnessresort. Het unieke is dat je hier ook het enige bier zwembad ter wereld vind. Kunstenaar Wernfried Poschusta heeft de bierspa baden ontworpen.

 

 

Bier Spa Duitsland

 

Wat mij betreft blijft Duitsland nog een beetje achter qua het aanbod van bierspa’s. Tot nu toe weet ik alleen dat je in het onderstaande 4* wellnesshotel kan badderen in een bierbad. Het bierbad is gevuld met Zötler bier uit Rettenberg. Uiteraard staat er op de badrand een goed gevulde pint.

 

 

Bier Spa Duitsland

 

Beer Spa Budapest, Hongarije

 

En ook in Hongarije heeft de Beer Spa zijn intrede gedaan. Niet zo gek want de Hongaren weten wat wellness betekent met al die thermale baden in de hoofdstad Budapest. De Beer Spa in Boedapest is een mooie aanvulling op het wellness aanbod in Budapest.

 

 • Thermal Beer Spa – Állatkeri körút 9-11
 • Vanaf €30,- per persoon per bierbad
 • Openingstijden: elke dag van10.00 uur tot 19.00 uur

 

Beer Spa Budapest

 

Beer Spa IJsland

 

In de zomer van 2017 is de Beer Spa in het noorden van IJsland geopend. De Bier Spa is onderdeel van de Kaldi Brewery. Dit is de oudste nog werkende microbrouwerij in IJsland. De bieren die hier gebrouwen worden hebben een frisse smaak omdat er gebruik is gemaakt van bronwater van de berg Sólarfjall.

 

In de Beer Spa in Bjórbådinligt staan baden van Kambalahout waar je alleen in bier in kan badderen of met zijn tweeën in kan gaan zitten. Ook voor een bierbad geldt een minimale leeftijd. Wil je je eigen bier in bad kunnen tappen dan moet je minimaal 20 jaar zijn. Na 25 minuten chillen in het bierbad mag je voor de prijs die je betaald hebt ook nog 25 minuten relaxen. Je kan ook buiten ontspannen in de hottubs met uitzicht op Hrísey.

 

 • Bjorbodin Beer Spa – Ægisgata 31 – 621 Árskógssandi – Noord IJsland
 • Vanaf  ISK 7,900 één persoon en ISK 14,900 voor 2 personen
 • Openingstijden: 12.00 uur tot 21.00 uur op zondag t/m donderdag, vrij- en zaterdag van 11.00 tot 23.00 uur.

Beer Spa IJsland

Bier spa’s in de USA

 

Op dit moment heb ik twee locaties gevonden in de Verenigde Staten met een bier spa. Een bierspa vind je in Sisters in de staat Oregon en de andere bierspa heeft ook een hotel en vind je in de staat Ohio, in Columbus.

 

Bierspa in Sisters, Oregon (USA)

 

Onlangs was redacteur Harmke een rondreis door Oregon aan het maken. In downtown Sisters kwam ze Bierspa Hop In The Spa tegen. Alleen al de locatie is bijzonder, het bierbad is gevestigd in een soort Hans-en-Grietjehuisje. Mike Boyle, de Amerikaanse eigenaar, heeft zich laten inspireren door de bierspa’s in Praag en ging na zijn reis thuis aan de slag en bouwde deze unieke Bierspa in Sisters! “De eerste bierspa van Amerika!” lacht Mike trots.

 

Bierspa in Sisters, Oregon (USA)

Bierspa en bierhotel in Columbus, Ohio (USA)

 

In de staat Ohio in de USA vind je nu een bierhotel! BrewDog bestond al maar daar is nu het DogHouse Hotel & Brewery aan toegevoegd. BrewDog is ooit begonnen in  Schotland en nu hebben ze dus ook een hotel in Columbus.

 

Hoe gaaf is het dat je op je hotelkamer een eigen biertap hebt? Uiteraard is de minibar op je hotelkamer ook gevuld met speciaalbier. En nog cooler is het feit dat je gewoon onder de douche bier kan drinken! Er hangt in de badkamer een koelkastje waar je een biertje uit kan pakken. Geniaal!

 

Ben jij diegene die een vrijgezellenfeest moet organiseren voor de mannen of zoek je nog naar een gave vakantie voor je vrienden dan is dit dé place to be. Je kan er ook gezellige bierproefsessies met biersommeliers volgen.

 

 

Bierspa en bierhotel in Columbus

Bier shampoo bar Flow Cosmetics

 

De bier Shampoo Bar van Flow Cosmetics moet je echt eens proberen. Deze Beer & Oat Protein Shampoo Bar is volledig biologische en schuimt licht. De haver zorgt ervoor dat je haar meer structuur en volume krijgt. Het biologische bier bevat Vitamine B. Dit zorgt ervoor dat fijne, platte haren meer volume kunnen krijgen.

 

 1. Volume versterkend en krachtgevende shampoo bar voor fijn en dun haar
 2. Met een Shampoo Bar van 120 gram kan je minimaal 80 keer je haar wassen
 3. Volledige biologisch, bevat geen parabenen, sulfaten, kunstmatige geur- of kleurstoffen of minerale- of palmoliën.

 

*Bestel de bier Shampoo Bar van Flow Cosmetics.

 

Bier Shampoo Bar van Flow Cosmetics

 

Zou jij ook wel eens naar een bierbad en bierspa willen?

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

 1. 7 dingen die je - naast drinken - met bier kunt doen -

  8 mei 2020 at 11:59 Beantwoorden

  […] om te drinken, maar wel heerlijk om in te zitten. Wil jij graag badderen in bier? Kijk snel op deze site voor plekken waar dat […]

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots