Lifestyle, Overnachten

Healthy hotspot in Fügen, restaurant met gezonde lokale producten

9 augustus 2022
Restaurant met gezonde en lokale producten in Fügen

Goed voor jezelf zorgen met gezond en lekker eten! Ga op reis naar het Zillertal in Oostenrijk en kies voor dit restaurant met gezonde en lokale producten in Fügen.

 

Restaurant met gezonde en lokale producten in Fügen

 

Het is nog even volop genieten van de zomermaanden maar het duurt niet lang meer en de herfst doet zijn intrede. De bergen veranderen in een mooie kleurenpracht, de temperaturen worden aangenamer en de avonden frisser. Ook op het gebied van eten en gezonde lokale producten veranderd er het een en ander op de streekmenu’s. In de HELDenkeuken van Chef-kok Martin is de herfst de tijd om nieuwe culinaire creaties te verzinnen met streekproducten rechtstreeks van de boer zoals:

 

  1. Pompoenen;
  2. Verse paddenstoelen;
  3. Appels, peren, pruimen en bessen;
  4. Goed wild dat een goed leven heeft gehad in de bergen.

 

Met de verfijnde strooivingers van de koks worden de kruiden uit de kruidentuin van het hotel aan de gerechten toegevoegd. Leuk om te weten is dat de kruiden uit de hotel kruidentuin ook worden gebruikt in de kruidensauna. Herken jij welke kruiden het zijn?

 

Ben jij op zoek naar een restaurant met gezonden en lokale producten in Fügen waar jij tijdens je vakantie in het Zillertal kan gaan eten? Dan maak je een bewuste keuze als je kiest voor het hotel restaurant van Sport- en wellnesshotel HELD in Fügen. Ook als niet hotel gast kan je hier een reservering maken voor een diner.

 

Deze healthy hotspot in de Oostenrijkse bergen is precies wat jij zoekt als jij graag bewust uit eten gaat. In de regio Tirol is er een project dat “Bewusst Tirol” heet, het is een kwaliteitskeurmerk dat wordt gebruikt om te erkennen dat restaurants overwegend koken met gezonde en lokale streekproducten. Ook het Sport- en wellnesshotel HELD in Fügen heeft van de organisatie Agrarmarketing een Bewusst Tirol award ontvangen.

 

Heb jij trek in eieren tijdens het ontbijt? Dan weet je nu dat de eieren van boerderij Gartnerhof in Uderns komen. En vind je die kazen in Oostenrijk altijd zo lekker? Bij restaurant HELD worden alleen kazen van de allerbeste hooimelk van de almen en boerderijen uit het Zillertal geserveerd die worden gemaakt door Kaasmakerij Fügen. Ben jij dol op heerlijke Zillertaler honing? Proef dan de zelfgemaakte honing van de familie Wurm. Zo draagt iedereen uit de omgeving zijn of haar steentje bij aan het inwendig verwennen van de gasten van Sport- en wellnesshotel HELD in Fügen.

 

Niet alleen het eten is hier voortreffelijk. Je kan er ook genieten van heerlijke lokale Oostenrijkse wijnen of je laten verrassen door de wijnen die de sommeliers uit het buitenland hebben meegenomen tijdens hun reizen. Wees een ‘held’ en vraag zeker aan de Juniorchef en wijnliefhebber Andi of je de wijnkelder van Held mag bezoeken.

 

Rechtstreeks van de boer het eten op je bord, dat krijg je als een chef kok, in dit geval Martin, bewust kiest voor het maken van lokale streekgerechten. En dat heeft een paar voordelen:

 

 

  1. Lokale producten zijn meestal supervers;
  2. Als je lokale producten koopt of besteld steun je de lokale economie;
  3. Over het algemeen zijn lokale producten duurzamer en minder belastend voor het klimaat.  

 

Bekijk hier het restaurant van hotel HELD.
Lees hier meer over het Sport- en wellnesshotel HELD in Fügen.
Ontdek hier de tips voor romantische vakantie in het Zillertal in Oostenrijk

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Restaurant met gezonde en lokale producten in Fügen

 

Zou jij in dit restaurant met gezonde en lokale producten in Fügen willen eten?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots