Lifestyle, Overnachten

Een retreat met aandacht voor je Mind & Body

19 september 2017
Retreates - Innerdoorway

Wellness! Een heerlijk gevoel. Voor mij staat het voor de zoektocht naar balans, zowel geestelijk als lichamelijk. Het ‘wellness’ gevoel is zo belangrijk in onze drukke maatschappij waar een actief leven voor velen een ‘must’ is geworden. Voor mij is wellness niet een tijdelijk gevoel maar omvat het veel meer dan dat. Het omvat een lifestyle waarin je de tijd en rust neemt om te onderzoeken waar je blij van wordt. Een lifestyle waarin je de tijd neemt om naast alles wat je moet doen ook de tijd neemt om te ontspannen en je innerlijke wereld te verkennen. Kortom, tijd om lichaam en geest te ontspannen zodat er balans komt in je drukke sociale leven. Want hoe fijn het ook is om je te kunnen verliezen in je werk en sociaal leven; af en toe even rust nemen is van essentieel belang voor een goede gezondheid. Let’s find the balance!

 

Innerdoorway retreats

 

Tijd nemen voor jezelf en goed voor jezelf zorgen is niet egoïstisch of lui, het is een noodzaak om gezond te blijven en je eigen succesverhaal te schrijven. Ook voor mij was het een zoektocht naar de juiste balans. Een drukke baan, een druk sociaal leven en een avontuurlijke instelling lieten niet veel tijd om mijn dromen echt te verwezenlijken en te onderzoeken wat er in mij leefde. Dit veranderde toen ik de kracht van meditatie ontdekte. Tijdens de Mental-Fitness trainingen die ik volgde leerde ik hoe je zelf je hersengolven kunt verlagen en op die manier toegang krijgt tot je innerlijke wereld.

 

Naast het enorme avontuur wat ik altijd alleen in de buitenwereld zocht, bleek er ook in mij nog een avontuurlijke wereld te ontdekken. Ik ben ervan overtuigd dat meditatie je meer emotionele vrijheid en focus geeft waardoor je steeds meer in staat bent om je doelen te verwezenlijken en kunt gaan doen wat je het liefst doet. Er ontstond een plaatje in mijn hoofd van een omgeving waar mensen samenkomen om verhalen te delen, inspiratie op te doen, rust te nemen en hun innerlijke wereld kunnen verkennen. Een reis met aandacht voor je mind & body. In 2016 organiseerde ik mijn eerste Meditation & Boxing Retreat. Mijn droom werd werkelijkheid en Innerdoorway Retreats een feit.

 

Een retreat met aandacht voor je Mind & Body

 

Meditatie & Sport

 

Met Innerdoorway laten wij mensen kennis maken met de combinatie tussen meditatie en sport. We ontvangen groepen op unieke locaties met een bepaalde energie die ervoor zorgt dat je geïnspireerd raakt en jezelf kunt vernieuwen en verrijken. We leren je hoe je zelf je hersengolven kunt verlagen naar theta & delta niveau en zo in een ander bewustzijnsstadium stadium kunt komen. Door regelmatig op theta en delta niveau te mediteren neemt je gezondheid toe, kom je makkelijker los van stress en trauma’s en krijg je een fitte en flexibele geest. Regelmatig mediteren maakt het uiteindelijk mogelijk om je doelen te verwezenlijken omdat je vanuit je diepste lagen intenties kunt integreren in jouw werkelijkheid.

 

Door meditatie te combineren met sport kun je jouw doelen nog makkelijker bereiken omdat je door sport contact maakt met de buitenwereld en je dromen kunt omzetten naar actie. Dat meditatie daarnaast ook je gevoel van ‘wellness’ kan versterken is ook wetenschappelijk bewezen. Recentelijk werd er een onderzoek gepubliceerd waarbij proefpersonen acht weken lang een meditatietechniek aangeleerd kregen. Naast dat zij aangaven zich beter te voelen, werd dit door de hersenscans die voor en na het aanleren van de technieken gemaakt werden bevestigd. Op de scans was te zien dat de netwerken die belangrijk zijn voor het geheugen en het controleren van emoties door meditatie versterkt is. De gebieden die bij angst en stress een rol spelen waren juist kleiner geworden.

 

Retreates - Innerdoorway

 

Laat je inspireren

 

Om een echte doorbraak in jezelf teweeg te brengen kan het goed werken om even afstand te nemen van je dagelijkse ritme. Door zowel mentaal als fysiek te gaan ontdekken hoe jij je grens kan verleggen heb je de mogelijkheid om enorm te groeien als persoon. Het is mijn missie geworden om mensen een combinatie tussen ontspanning en inspanning te bieden in een omgeving die uitnodigt om afstand te nemen van je dagelijkse ritme. In oktober organiseer ik de volgende midweek in Nederland met het thema Balance your Soul. Met geavanceerde meditatietechnieken, bokslessen en yoga oefeningen nodigen we je uit om je eigen potentieel te verkennen.

 

Retreates - Innerdoorway

 

Meer over Innerdoorway

 

Heb je interesse om mee te gaan en wil je zelf ervaren hoe het is om uitgerust, mentaal en fysiek fitter en met zoveel meer inspiratie terug te keren naar huis? Kijk dan eens op www.innerdoorway.nl

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots