Lifestyle

Review: Activity Tracker – Fitbit Alta HR

31 juli 2019

Fitbit biedt sinds 2015 fitnesshorloges aan in Nederland. Redacteur Kim kocht de Fitbit Alta HR om zichzelf te motiveren haar goede voornemens te halen. In dit artikel lees je haar review van de  activity tracker Fitbit Alta HR.

 

Let’s move! Doelen behalen met Fitbit activity trackers

 

Ben je op zoek naar een motivator om je goede voornemens te managen en je eraan te houden? Fitbit biedt op dit moment de keuze uit zeven verschillende types activity trackers en accessoires zoals; Flyer wireless headphones en de nieuwe Aria2 slimme weegschaal.

 

De fitbit Zip is in het rijtje van zeven de voordeligste en meest eenvoudige activitytracker. Gevolgd door de Flex2, Alta en Alta HR. Deze drie bestaan uit een activitytracker in de vorm van een armband die je zelf kunt samenstellen door uit verschillende designs bandjes te kiezen. De HR staat voor heartrate, de Fitbit Alta HR meet dus ook nog eens je hartslag. Dit was voor mij echt een eis. Ik wil mijn prestaties volledig kunnen aflezen met één apparaatje. De Charge2, Blaze en Ionic zijn echte horloges waarbij de Ionic de meest uitgebreide functies heeft zoals apps, muziek opslaan, afspelen, telefoon beantwoorden en sportinstructies ontvangen.

 

Fitbit activity trackers

 

Beste activity tracker, ervaring met Fitbit Alta HR

 

Alle Fitbit activitytrackers hebben een ingebouwde ‘buzzer’ die je laat weten dat het weer tijd is om te bewegen. Dus als je lekker ligt te bingewatchen op de bank herinnert de fitbit je eraan dat het tijd is om iets actiefs te doen. Ideaal om fit het nieuwe jaar door te komen. Ook leuk, de Fitbit Alta HR gaat bij het behalen van je 10.000 stappen doel ook trillen en laat vuurwerk op het scherm afgaan. Als dat geen motivatieboost geeft!

 

Het fijne aan het uiterlijk van de Fitbit Alta HR vind ik dat het een sporthorloge is maar op een stijlvolle armband lijkt. Een zwart scherm met rosegouden details en een softrose armband met structuur. Echt een uniek item dat ik zelf heb samengesteld. In tegenstelling tot bijvoorbeeld oudere sporthorloges meet je bovendien je hartslag met de armband en niet middels een band om je borst. Daarnaast is het met slechts een tik te bedienen en activeer je de Fitbit ook door het naar je toe te draaien zoals je normaal op een horloge kijkt. Superfijn als ik aan het sporten bent en snel wil zien hoe het ervoor staat.

 

Fitbit Alta HR

 

Fitbit app, blijf op de hoogte van je prestaties

 

Bovendien installeer je de Fitbit app op je smartphone, tablet, pc of laptop. Door via bluetooth te syncen (zorg dat je Fitbit in de buurt van het apparaat met de app is) kun je je activiteiten in je dashboard updaten. Je ontvangt ook een wekelijks overzicht van je activiteit in de mail en scoort heuse goaltags die je weer kunt delen via social media. Check je doelen, verbeter jezelf en daag je vrienden uit!

 

Personaliseer je Fitbit met de Fitbit Alta HR bandjes

 

De Fitbit is niet alleen een activity tracker, het draagt voor steeds meer mensen ook bij aan hun lifestyle. Je kan je Fitbit ook personaliseren met Fitbit Alta HR bandjes. De zwarte Fitbit Alta HR is op dit moment het meest populair, maar als de lente er straks aan komt is roze of lichtblauw veel passender.

 

Waar koop je de Fitbit Alta HR?

Bij de aankoop van je Fitbit Alta HR ontvang je een USB oplader. Opladen is ongeveer één keer per week nodig. Je kunt de Fitbit ook ’s nachts dragen om je slaapritme te meten, dan is opladen iets vaker nodig. Persoonlijk vind ik het niet fijn om een armband te dragen tijdens het slapen dus ligt mijn Fitbit Alta HR gewoon op mijn nachtkastje. Voorafgaand aan het gebruik installeer je de Fitbit door deze aan je pc of laptop te hangen met de usb lader en een Fitbit account aan te maken.

 

Alle Fitbit modellen kan je online kopen. Op dit moment is de Fitbit Alta HR zwart de meest populaire versie. Via de onderstaande linken kan je direct de Fitbit Alta HR kopen. En check ook de Fitbit Alta HR aanbiedingen.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots