Beauty, Lifestyle

Review Dr. Jetske’s Huidboek, alles wat je wilt weten over huidverzorging

31 juli 2021
Review Dr. Jetske Huidboek

Wil jij alles weten over huidverzorging en wat het beste bij je past? Lees uit eigen ervaring de review Dr. Jetske Huidboek. Ik kocht het boek zelf omdat ik naar aanleiding van huidproblemen op zoek was naar een boek met huidverzorgingstips voor vrouwen.

Onzuivere huid? Wat te doen…

 

Een paar jaar geleden had ik af en toe last van een onzuivere huid, iets wat voor mij persoonlijk heel groots en vervelends was. Mijn  omgeving merkte er niets van dankzij mijn goede camouflage technieken die ik door de jaren heen ontwikkeld heb. Ik heb zalfjes van de huisarts gebruikt tegen eczeemachtige plekjes in mijn gezicht en ook producten tegen jeugdpuistjes uit de apotheek mocht mijn huidproblemen niet verbeteren. Mijn huid leek er eerder slechter van te worden. Mijn huid werd er droog van en de velletjes hingen erbij.

 

Nadat ik de meest sterk ruikende en prikkelende producten had gebruikt en er geen verbetering kwam, begon mijn zoektocht op het internet. Ik kwam al snel verschillende beautyblogs tegen die verschillende producten de hemel in prezen. Elke huid is anders, dat is mij ondertussen wel duidelijk geworden. Een product dat voor de een wonderen verricht kan voor een ander zijn of haar huid weer minder doen.

 

Huidverzorgingstips voor vrouwen

 

Uiteindelijk kwam ik terecht op de website van huiddeskundige Jetske Ultee. Ik zag een blog vól informatie over werkzame  ingrediënten, maar ook over ingrediënten die je beter kan vermijden bij een gevoelige huid. Ik las dat Dr. Jetske huidverzorgingstips voor vrouwen gaf en benadrukte dat eigenlijk elke huid behandelt zou “moeten” worden als een gevoelige huid, om de beste resultaten te krijgen. Mijn interesse was gewekt en ik zag dat ze ook een boek had geschreven vol huidverzorgingstips. Ik bestelde het boek en toen het thuis bezorgd werd heb ik het in twee dagen doorgelezen.

 

De belangrijkste opmerking was: gebruik géén producten met parfum en gedenatureerde alcohol. En zo is er nog een lijstje met ingrediënten die je beter kan vermijden, of ze moeten achteraan in de ingrediënten lijst staan (want dan zit er maar een kleine hoeveelheid van in). Ik ging mijn flesjes en potjes langs en je raad het al, de meerderheid kon ik weg doen. Nu begon de zoektocht naar milde producten, want je huid moet eerst weer terug naar de basis.

 

*Bekijk ook deze wellness boeken tips.
**
Bestel het e-book voor €9,99 bij Bol.com Jetske Ultee boek.
***
Bestel het paperback boek voor €14,95 bij Bol.com Jetske Ultee boek;

 

 

Huidverzorgingstips

 

Huidverzorging met productlijn Uncover Skincare

 

Volgens Jetske zijn er 5 belangrijke stappen qua huidverzorging dat zowel voor mannen als voor vrouwen geldt. Iedere huid is anders maar qua huidverzorgingstips in er een ding standaard en dat is dat je eigenlijk altijd de onderstaande vijf stappen moet volgen:

 

 1. Je begint met een reiniging;
 2. Tonen, (je huid tot rust brengen);
 3. Exfoliëren, (dode huidcellen oplossen);
 4. Daarna smeer je een dagcrème;
 5. En je sluit af met een zonnebrandcrème, (ook als de zon niet schijnt en in de winter).


Huiddeskundige Dr. Jetske Ultee
 heeft een eigen productlijn ontwikkeld, genaamd Uncover Skin Care. Ik had de producten uit deze lijn besteld maar omdat ik op dat moment nog student was koos ik uiteindelijk voor producten die meer bij mijn budget paste. Op basis van het het huidadvies en het daarbij passende productadvies heb ik de keuze gemaakt om producten te gebruiken van Decubal, The Body Shop Aloë Vera lijn, producten van Etos eigen merk en Oil of Olaz. Na verloop van tijd werd mijn onzuivere huid wat rustiger en hoefde ik zelfs de eczeem zalf niet meer te gebruiken.

 

Toen mijn huid eenmaal aan de basis gewend was, ben ik op zoek gegaan naar een exfoliant. Een exfoliant is een chemische scrub, dit betekent dat het zonder harde korreltjes de buitenste, dode huidcellen oplost. In eerste instantie ging ik voor een exfoliant die de puistjes, die af en toe nog kwamen, aan kon pakken. Daarvoor wordt salicylzuur aangeraden, dit is goed voor de vettere huid en onzuivere huid. Salicylzuur is er in verschillende percentages, voor thuisgebruik wordt 1 of 2% aangeraden. Dit werkte goed op mijn huid, de puistjes werden minder, en als er wel een paar doorkomen namen ze veel sneller af door de salicylzuur.

 

Ik hield alleen nog wat droge velletjes op mijn neus en voorhoofd. Voor de droge huid (die minder gevoelig is) wordt juist een andere exfoliant aangeraden, namelijk glycolzuur. Dit stofje is werkzaam vanaf 5% bij de juiste zuurgraad. Na een lange tijd heb ik besloten om ook die te bestellen, de mini om het eerst goed uit te proberen. Het is aan te raden om de exfolianten af te wisselen als je ze allebei gebruikt.

 

Huidverzorgingstips voor vrouwen

 

Review Dr. Jetske’s Huidboek

 

Het Huidboek gaat ook in op het effect van de zon op je huid en hoe je je huid zo goed mogelijk kan beschermen met veilige zonnefilters. Zonnebrandcrème is volgens Jetske Ultee dé anti rimpel crème dus wil je lekker zonnen, smeer je dan goed in om de huidveroudering zo goed mogelijk tegen te gaan. Zeker als je een exfoliant gebruikt is het extra belangrijk om je goed tegen de zonnestraling te beschermen!

 

Het Huidboek biedt 151 pagina’s vol huidverzorgingstips voor vrouwen maar ook voor mannen. En dat niet alleen, ze geeft ook huidverzorgingsadviezen over het babyhuidje en wat je kan doen als je last hebt van rosacea, pigmentvlekken en/of fijne lijntjes. Het huidverzorgingsboek vol tips is niet alleen inspirerend maar is ook een mooi decoratie stuk op de leestafel thuis. Ik heb veel geleerd van de verzorgingstips en het voelde alsof ik de tips kon vertrouwen omdat het onderbouwd wordt door een onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie. Ik pak het Huidboek er af en toe nog bij om mijn kennis even op te frissen en welke ingrediënten ik het beste wel en niet kan gebruiken.

 

Ik ben nu bijna 24 en mijn huid ziet er egaler uit dan het er in mijn tienerjaren heeft uitgezien. De droge velletjes zijn bijna niet meer zichtbaar. Mijn huid is zelfs van een droge geïrriteerde huid naar een ietsje glimmende (vet zou ik het nog net niet noemen) huid gegaan. Af en toe een paar puistjes, maar die zijn niet meer zo vurig als vroeger. Ik voel me een stuk zelfverzekerder in mijn eigen huid en dat voelt zo fijn!

Koop het Dr. Jetske Huidboek vol huidverzorgingstips

 

Ben jij geïnteresseerd in uitgebreid huidadvies in een mooi vormgegeven boek? Dan is dit boek van huiddeskundige Jetske Ultee zeker een aanrader. Je kan kiezen uit een paperback versie en uit een e-book.

 

 

 

Uncover Skincare, waar te koop?

 

Wil je de productlijn van Uncover Skincare ontdekken om te testen wat de producten voor jouw huid kunnen betekenen? Check eerst wat voor soort huid jij hebt en welke producten daarbij passen.

 

 

Over huiddeskundige Dr. Jetske Ultee

 

Jetske Ultee is onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie. Ze heeft de opleiding Geneeskunde voltooid en is gepromoveerd op het gebied van plastische en reconstructieve chirurgie. Ze vervolgde haar weg met wetenschappelijke onderzoeken naar huidverbetering. Naar aanleiding van die resultaten is ze haar eigen productlijn begonnen met verzorgingsproducten en heeft nu zelfs een eigen make-up lijn ontwikkelt. Ze is transparant en eerlijk over de werkzame ingrediënten en over de resultaten die behaald kunnen worden.

 

Wat vind jij van de review Dr Jetske Huidboek?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

 1. Beauty blogger

  15 augustus 2019 at 07:02 Beantwoorden

  Het is goed voor babyhuidverzorging.

  1. Henriette

   15 augustus 2019 at 09:26 Beantwoorden

   Dat is goed om te weten, bedankt voor het delen!

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots