Natuurlijke Shampoo bar ervaringen

Ontdek de natuurlijke Shampoo Bar ervaringen van Sigrid 

Wat is een Shampoo Bar en hoe gebruik je het? Wij vertellen je er alles over! Ontdek nu de natuurlijke Shampoo Bar ervaringen van Sigrid in dit uitgebreide artikel.

Wat is een Shampoo Bar?

Ken jij het al of heb je geen idee wat een ‘Shampoo bar’ is? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Een shampoo bar is in dit geval een rond stukje  zeep dat zodra het nat wordt en in aanraking komt met je handen of haar zorgt voor schuim.

Afgezien van dat is een Shampoo bar precies hetzelfde als een vloeibare shampoo. Een Shampoo bar zorgt net als alle andere shampoos die er zijn voor schoon haar en afhankelijk van je shampoo bar keuze ook voor volume en glans zonder dat het je haar uitdroogt.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

Natuurlijke Shampoo bar ervaringen

Samen zorgen voor een kleinere belasting van de aarde, dat is het hoofddoel van Shampoobars. Shampoobars produceert producten die 100% plastic vrij zijn. Er wordt geen gebruik van plastic verpakkingen en de producten zijn dierproefvrij en gemaakt van natuurlijke producten.

Een betere wereld begint bij jezelf en daarom bedachten de initiefnemers van Shampoobars, dé Shampoo bar! De producten worden verstuurd in een kartonnen brievenbusdoosje, dus recyclebaar, met daarin groene “opvulchipjes” die zijn samengesteld uit 100% natuurlijke grondstoffen: lucht, water en plantaardig zetmeel. Het wordt binnen zeer korte tijd biologisch afgebroken en is onschadelijk voor het milieu. Een Shampoo bar gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee en staat gelijk aan 3 plastic shampooflessen. De Shampoobar is ingepakt met papier dat gemaakt is van naaldhout en is hierdoor recyclebaar.

Het gebruik is eigenlijk niet heel veel anders dan een normale shampoo. Ook hier maak je je handen nat. Vervolgens wrijf je je Shampoobar tussen je handen. Je kan de Shampoobar ook gelijk over je natte haar heen wrijven, maar zelf heeft dat niet mijn voorkeur. De shampoo lekker in je haar masseren en vervolgens goed uitspoelen.

De Shampoobars die ik mocht ervaren is de Shampoo bar met lavendel, de zogenoemde Zilvershampoo. Deze shampoo reinigt je haar maar helpt ook om je hoofdhuidvetten op peil te houden. Lavendelolie is het hoofdbestandsmiddel en ruikt heerlijk! Ik vind de geur alleen al rustgevend en dat werkt natuurlijk ook door op mijn hoofdhuid.

De Shampoobar lijkt gemaakt te zijn van paarse ‘hagelslagjes’ met hier en daar daadwerkelijk lavendel! De lavendel is samengeperst tot een mooie ronde Shampoo bar in handzaam formaat. Ik heb redelijk kleine handen, maar deze ronde Shampoobar past goed in mijn handpalmen. Een rond formaat vind ik prettig in gebruik vergeleken met de vierkante of rechthoekige producten die ik al eens gebruikt heb.

Een Shampoo Bar heeft een zachte structuur en schuimt goed. Nou is dat schuimen natuurlijk geen signaal van een goed werkend product maar een goede dot schuim vind ik altijd wel lekker. Mijn haar ruikt na de wasbeurt heerlijk fris.

Met een Shampoobar is het wel belangrijk om deze goed te laten drogen. Op de website hebben ze hier ook accessoires voor. Je kan kiezen uit een Shampoobar hang-op-zakje of een zeepplank/zeepbakje. Ik ontving het hang-op zakje en ik vind dat ideaal. Dit zakje is gemaakt van duurzaam Rami stof. Na gebruik stop ik de Shampoobar in het zakje en hang ik het in de douche te drogen.

Wat is een shampoo bar

Hoe gebruik je een shampoo bar

Een shampoo bar kan je thuis gebruiken maar het is ook een ideaal beautyproduct om mee op reis te nemen. Één shampoo bar staat gelijk aan drie plastic shampoo flessen en je kan er gemiddeld maar liefst 80 keer je haar mee wassen. Dus je bespaart een hoop ruimte en gewicht in je koffer want een Shampoo Bar weegt maar 60 gram, een stuk minder dan een shampoo fles.

 1. Je stapt onder de douche en pakt de Shampoo bar.
 2. Je wrijft de shampoo bar tussen je handen totdat het gaat schuimen of je wrijft het over je natte haar.
 3. Masseer de shampoo goed in en spoel het daarna goed uit.
 4. Na het wassen van je haar is het belangrijk dat je de Shampoo bar goed laat drogen.
 5. Zodra de Shampoo bar droog is kan je hem in het zakje of in een Shampoo bar bakje bewaren.

Dé voordelen van een shampoo bar

Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van een shampoobar? Wij hebben nog even op een rij gezet waarom je wat ons betreft voortaan je haar wast met een shampoo bar.

 1. Een Shampoo Bar is volledig plasticvrij.
 2. Shampoo Bars bestaan uit natuurlijke ingrediënten.
 3. Travel Light? Dan kan met een kleine Shampoo bar (60 gram).
 4. Er is een ruim aanbod aan Shampoo bars waar je uit kan kiezen.
 5. Door het gebruik van een Shampoo bar heb je geen conditioner nodig.
 6. Het gebruik van een Shampoo bar is goed voor het milieu en duurzaam.
 7. Een Shampoo Bar is milieuvriendelijk en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee.
 8. Als je ervan houdt dan is het zeker een voordeel dat een shampoo bar lekker schuimt!
Natuurlijke Shampoo bar

Dé nadelen van een shampoo bar

 • Wij hebben het niet kunnen testen maar uit andere Shampoo bar gebruiker ervaringen hebben wij vernomen dat het gebruik van een Shampoo bar bij lang en gekruld haar ervoor kan zorgen dat het gaat klitten en pluizen. Ons advies, probeer het gewoon eens voor €6,95 want ieder haartype is anders.
 • Een Shampoo bar zet je niet ‘even weg’ zoals een fles shampoo. Je moet de Shampoo bar laten drogen want als je dat niet doet dan is je natuurlijke Shampoo bar verdwenen als je weer in de badkamer komt.

Bestellen bij Shampoo Bars

De website van Shampoo Bars vind ik erg mooi vormgegeven. Het is duidelijk en overzichtelijk ingedeeld en je kan via de ‘Shop’ button zes thema’s selecteren. Kies je bijvoorbeeld voor de ‘Shampoo Bar’ keuze, dan verschijnt er daarna een ‘drop-down-menu’ waarin je je haartype kan selecteren. Handig om precies te zoeken en dus ook te vinden wat jij nodig hebt.

Bij de ontvangst van mijn Shampoo Bars pakket was ik blij verrast. Het was allemaal zo mooi, simpel en milieuvriendelijk ingepakt. What you see is what you get. Ik hou daar wel van. Niet teveel poespas erom heen. Ik was alleen even verbaasd dat er in de verpakking informatie zat over Paper & Boo. Dat zorgde bij mij voor wat verwarring want ik had toch echt bij Shampoo Bars iets besteld. Ik wist even niet zo goed met welk bedrijf ik nu te maken heb. Zo nieuwsgierig als ik ben ging ik gelijk even op onderzoek uit en wat blijkt…PAPER & BOO, oftewel ‘paper and bamboo’ blijkt een webshop te zijn van dezelfde eigenaren als van Shampoo Bars.

Kijk hier rond in de webshop van Shampoo Bars.

Natuurlijke Shampoo bar kopen

Wat zijn jouw natuurlijke shampoo bar ervaringen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons