Rust creëren in woonkamer

Rust creëren in woonkamer, thuiskomen in oase van rust!

Wat is er fijner dan thuiskomen in een oase van rust? Met deze tips kan je meer rust creëren in je woonkamer zodat je een plek hebt waar je kan ontspannen en alle zorgen van alledag even kan vergeten.

Rust creëren in woonkamer

Vind jij het moeilijk om thuis te kunnen ontspannen? Dat kan natuurlijk een diversiteit aan redenen hebben. Wat in elk geval kan bijdragen aan thuis ontspannen zijn onze tips voor rust creëren in je woonkamer.

  1. Zorg dat alles opgeruimd is;
  2. Zorg voor een rustige basis;
  3. Ontdek mooie sfeerverlichting;
  4. Kies voor een goede balans in je interieur.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest, YouTube en TikTok.

Een zen interieur? Zorg voor een rustige basis

Wil jij thuis een zen en wellness interieur creëren? Kies dan voor neutrale kleuren die zorgen voor een rustige uitstraling in je woonkamer. De woonkamer is vaak de eerste plek waar je gaat zitten als je thuiskomt. Bij een neutrale kleurstelling kan je denken aan fijne zandtinten en bijvoorbeeld licht grijs. Je hoeft niet je hele woonkamer in een neutrale kleur te verven, je kan er ook voor kiezen om een fijn plekje een andere kleur te geven. Bijvoorbeeld mint of lila of als je meer van donkere kleuren houdt misschien wel donkerpaars of donderblauw.

Qua inrichting kan je kiezen voor mooie natuurlijke materialen. Interieur producten zoals rotan en hout geven je huis een beetje kalmte. Denk ook eens aan wat mooie kamerplanten die passen bij je stijl van een wellness inrichting. Een groene omgeving in huis stimuleert je hersenen om minder cortisol aan te maken en dat betekent minder stresshormonen in je lichaam. Er zijn zelfs zo genoemde ‘planten waar je zen van wordt‘. Google maar eens naar deze planten:

  1. Bonsai
  2. Ficus Ginseng
  3. Lucky Bamboo
  4. Heb je een tuin of balkon? Denk eens aan siergrassen.
Wellness interieur

Zorg dat alles opgeruimd is, dan raakt je hoofd ook leeg

Ben je vaak druk in je hoofd en kan je maar moeilijk ontspannen? Neem een keer goed de tijd om alles eens echt op te ruimen. Want een opgeruimd huis betekent ook een opgeruimd hoofd. Heb je nergens puf in, probeer dan toch moed te verzamelen want je zal zien als je eenmaal bezig bent dat je gedachten afdwalen en je focust op het opruimen van je huis. Als alles aan de kant is heb je sowieso al een goed gevoel dat je dat weer gedaan hebt. En zonder een goed gevoel kan jij niet genieten van de hetgeen waarmee je bezig was, rust creëren in je woonkamer en in huis.

Haal dan ook niet allerlei tierlantijnen in huis, of je moet daarvan houden en er blij van worden. Over het algemeen geld dat als je woonkamer interieur niet te vol staat met van alles en nog wat dat dat meer rust geeft. Dit is natuurlijk wel heel persoonlijk. Eerder benoemden wij al om houttinten te gebruiken in je interieur. Zelf zijn wij naast wellness ook ontzettende reisliefhebbers en ontdekken wij graag de mooiste en fijnste Wellness Spots ter wereld. Een wereldkaart ontbreekt dan ook niet bij ons in het wellness interieur, zo kunnen wij weer even wegdromen naar die fijne wellness vakantie.

Een mooi rustgevend schilderij naast een mooie bamboeplant of een houten wereldkaart aan de muur is ook een leuk zen item om vanaf de bank bij weg te dromen. Daarbij is een wereldkaart aan de muur ook altijd een goed gespreksonderwerp als er gasten over de vloer komen. Waar ben jij allemaal geweest of ga je nog op wellness vakantie dit jaar? Ben jij gek op je favoriete stad waarin je woont? Je kan ook een city skyline van je stad in je interieur verwerken zoal je op de foto verderop ziet. Leuk om te weten is dat er is gestemd door mensen welke gebouwen afgebeeld moesten worden op de Skyline van Den Haag en Scheveningen.

Sfeerverlichting voor meer rust in je hoofd

Een goede basisverlichting heb je nodig in huis, je wilt tenslotte als je iets doet in je woonkamer wel kunnen zien wat je doet. Maar een grote spot aan het plafond is niet echt bevorderlijk voor de sfeer in huis. Daarom is het aan te raden om naast een goede basisverlichting, functionele verlichting óók te kiezen voor goede sfeerverlichting. Het leuke is dat als je je eenmaal gaat verdiepen in sfeerverlichting je ook kan kijken naar mooie accentverlichting. Misschien heb je wel een mooi pronkstuk in huis waar je graag de aandacht op wil vestigen met licht.

Als je eenmaal gaat zoeken naar onderwerpen zoals; ‘sfeerverlichting voor meer rust in je hoofd‘, dan gaat er een wereld voor je open. Je slaapkamer is een belangrijke plek om tot rust te komen. Kies daarvoor dan ook specifiek voor rustige sfeerverlichting. Misschien passen hanglampen in landelijke stijl bij het zen interieur van je slaapkamer of een nachtlampje dat niet te sterk is en mooi zacht licht geeft.

Om meer rust te creëren in je woonkamer kan je eerst een lichtplan maken. Oftewel bedenk waar je lampen nodig hebt of graag zou willen en besluit op basis daarvan wat daar bij past aan sfeerverlichting. Je kan ook diverse lichtbronnen bij elkaar combineren om te zorgen dat de sfeerverlichting naast een knus en gezellig gevoel ook meer rust in je woonkamer geeft. Het gebruik van de juiste sfeerverlichting maakt het dat beter kan ontspannen thuis.

Je kan bijvoorbeeld naast de bank een mooie decoratieve vloerlamp plaatsen of een mooie tafellamp op een bijzettafeltje in je loungehoek. Even weer terug naar de schoolbanken. Weet je nog hoe het zat? Met de eenheid Kelvin meet je de kleurtemperatuur. Een hoog aantal Kelvin (K) betekent dat het licht witter en kouder aandoet. Hoe lager het aantal K betekent dat het licht een stuk geler en dus ook warmer aandoet. En voor nog meer sfeer en rust creëren in je woonkamer kan je als extra ook nog kiezen voor verlichting die je kan dimmen.

Wat ook leuk is, is om een mooie sfeerhaard in huis te plaatsen. Wat mij betreft is een echte openhaard nog steeds het fijnste maar een mooie elektrische sfeerhaard kom aardig in de buurt. Geniet van extra warmte in huis en ontspan door te kijken naar de vlammen die op en neer gaan.

Sfeerverlichting voor meer rust in je hoofd

Kies voor een goede balans in je interieur

Zoals het eigenlijk met alles in het leven is, kies ook thuis voor een goede balans in je interieur. Teveel van iets is nooit goed en een kale bedoeling in huis wil je ook niet. Soms is het lang rondsnuffelen om te zien wat bij je past. Geniet van het proces en maak er iets leuks van om bezig te zijn meer rust te creëren in je woonkamer. Dan is het als alles af is dubbelop genieten en kan je lekker ontspannen in je eigen rustgevende woonkamer. Een fijn hoekje creëren in de woonkamer met een relaxstoel kan ook ontspannend zijn. Dit is de plek waar je je dan kan terugtrekken en geniet van een kop thee of koffie en een goed boek bijvoorbeeld.

Nog een fijne laatste tip. Ook geur is heel belangrijk in huis. Vind jij het ook zo fijn ruiken als je bij de schoonheidsspecialiste naar binnen stapt? Of wordt je helemaal blij van de geur in een wellnessresort of tijdens een sauna bezoek? Kies voor aromatherapie thuis om nog meer rust in je woonkamer te creëren. Door een aroma diffuser te kopen heb je en een mooie gadget in je wellness interieur en je kan ook genieten van je eigen wellnessgeur in huis. Je kan voor bestaande geuren kiezen of zelf geuren samenstellen die bij je passen. Wij hebben de aroma diffuser van Pure by Me getest met ontspanningsgeuren.

*Meer informatie over aroma diffuser kopen voor aromatherapie thuis lees je hier. 

Thuis ontspannen met wellness geuren

Heb jij nog meer tips voor rust creëren in woonkamer?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen