Spa & Sauna

Met kinderen naar de sauna? Dit zijn kindvriendelijke sauna’s in Nederland

1 oktober 2023
Sauna met kinderen

Een dag naar de sauna met kinderen? Als je met je gezin of kind naar de sauna wilt moet je goed kijken of er een sauna kinderdag of sauna familiedag is waarop je met het hele gezin van wellness kan genieten. Over het algemeen kan je met kinderen vanaf 4 jaar naar de sauna gaan. Kinderen zijn zelf goed in staat om hun eigen lichaamstemperatuur te regelen en aan te geven of ze het warm of koud hebben. Hou er wel rekening mee dat het lichaam van een kind sneller zal opwarmen en sneller afkoelt. Blijf dus niet te lang in de sauna en koel niet té lang af.

 

Met kinderen naar de sauna? Hier kan het!

 

In Finland is het heel normaal om met (kleine) kinderen van jongs af aan naar de sauna te gaan. Vroeger werden kinderen zelfs wel eens geboren in een sauna. Hoewel in Finland met kinderen naar de sauna gaan bijna vanzelfsprekend is, dat is het in Nederland niet. Wil je meer weten over de sauna in Finland, bekijk hier de Finse sauna voordelen.

 

Er zijn maar weinig sauna’s in Nederland waar je met kinderen naar toe kan gaan. Dat komt omdat een sauna bezoek in Nederland vooral als een ontspannen rust moment wordt gezien en dat met een bezoek door kinderen niet altijd te garanderen is aan de andere bezoekers. Daarnaast zijn niet alle wellness faciliteiten toegankelijk voor kinderen. Zo kan je bij het Thermaalbad in Arcen en bij Thermae 2000 wel gebruik maken van het zwembad met kinderen maar niet van het sauna gedeelte.

 

Hou jij van een wellness moment op zijn tijd en wil je je kinderen ook eens meenemen naar de sauna? Dan kan dat maar bij een paar sauna’s en wellnessresorts in Nederland. Er zijn kindvriendelijke sauna’s in Nederland die op bepaalde dagen en tijden ‘Sauna Kinderdagen‘, ‘Sauna Familiedagen‘ of een ‘Gezinsdag in de sauna‘ organiseren. Mocht je daarnaar toe gaan lees dan zeker even verder voor onze tips voor een sauna bezoek met kinderen en/of scroll gelijk verder naar beneden voor een overzicht van sauna’s waar je met kinderen naar toe kan.

 

♥ Ook een idee, zwemles op vakantie;
♥ Een tip, wellnessvakantie met kinderen in Portugal;
♥ Ontdek ook deze tips voor een ontspannen kinderfeestje organiseren;
♥ Leuk! een spa dagje thuis met kinderen met bijvoorbeeld een dieren sheet masker

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

 

Dagje thuis spa met kinderen

 

Tips voor een bezoek aan de sauna met kinderen

 

Ben je nog nooit met je kinderen naar een sauna geweest of hebben je kinderen überhaupt nog nooit in een sauna gezeten? Dan kan je ook overwegen om je kind(eren) eerst eens op een rustige manier in een privé omgeving kennis te laten maken met een sauna bezoek. Op die manier kan je ontdekken of een sauna met kinderen bezoeken wel past bij jouw en je gezin.

 

Je kan ook eerst eens een leuk vakantiehuisje huren met een sauna en je kind laten wennen. Of bezoek eens een privé sauna waar kinderen ook mogen komen zodat je in alle rust samen met je kinderen kan ervaren hoe een sauna bezoek is.

 

*Bekijk hier alle tips voor wellness vakantiehuizen met sauna in Nederland en hier allerlei tips voor privé sauna’s in Nederland

 

Belangrijk is dat je je kinderen verteld wat ze kunnen verwachten bij een bezoek aan een sauna en dat je ze verteld wat de regels zijn. Je kind moet natuurlijk wel zindelijk zijn en duidelijk kunnen aangeven dat ze naar het toilet moeten. Ga je naar een openbare sauna of een wellnessresort hou er dan rekening mee dat de meeste gasten daar komen voor rust en ontspanning. Mocht je kind toch wat drukker worden ga dan even naar een ruimte toe waar niemand anders is bijvoorbeeld. Nou is het natuurlijk soms lastig om daaraan te voldoen en misschien wil je dat ook helemaal niet, in dat geval raden wij je aan om naar een privé sauna te gaan waar kinderen echt welkom zijn.

 

Ga je met kinderen naar de sauna dan zijn er naast je eigen spullen ook een aantal extra dingen waar je aan moet denken om mee te nemen. Zo hebben de meeste wellnessresorts en sauna’s bijvoorbeeld geen badjassen en slippers in een kindermaat beschikbaar.

 

 1. Vertel je kind wat er gaat gebeuren;
 2. Check de leeftijdsgrens van je sauna naar keuze;
 3. Kan je kind nog niet zwemmen? Neem zwembandjes mee;
 4. Let goed op je kind en bepaal zelf de tijd dat je in de sauna blijft;
 5. Bij sommige sauna’s is een zwemdiploma verplicht voor kinderen.

 

Niet doen!

 

 1. Neem geen speelgoed e.d. mee en verstoor de rust niet;
 2. Kinderen die niet zindelijk zijn kunnen niet naar een sauna.

 

Hier kan je kinderen meenemen naar een sauna!

 

Er zijn een aantal kindvriendelijke sauna’s in Nederland waar je als gezin kan genieten en ontspannen. Wij hebben uit het aanbod een selectie gemaakt, van grote resorts tot kleinschalige sauna’s en privé sauna’s. Zo nu en dan breiden wij dit artikel uit en op dit moment presenteren wij graag deze lijst van sauna’s die geschikt zijn voor gezinnen en kinderen. Bij elke sauna staan de leeftijden erbij vermeld inclusief tips waar je rekening mee moet houden.

 

 1. Thermae Son in Son;
 2. Sauna Swoll in Zwolle;
 3. Sanadome in Nijmegen;
 4. Thermae 2000 in Valkenburg;
 5. Privé sauna Five Zenses nabij Gouda;
 6. Thermaalbad Arcen in Arcen in Limburg;
 7. Thermen Bad Nieuweschans in Groningen.

 

Korting Fontana Bad Nieuweschans aanbiedingen

Thermae 2000 Valkenburg

 

Kinderen vanaf 10 jaar zijn van harte welkom bij Thermae 2000. Kinderen met een leeftijd tussen de 10 en 18 jaar mogen Thermae 2000 alleen onder begeleiding van een volwassene bezoeken. Voor kinderen van 10 t/m 18 jaar geldt het reguliere entreetarief.

 

*Ontdek alles over Thermae 2000.
**Bekijk hier de algemene informatie bij Thermae 2000

 

Thermae 2000

 

Sauna Swoll, Zwolle

 

 • Bij Sauna Swoll zijn kinderen van 4 tot 12 jaar (met zwemdiploma) van harte welkom tot 19.00 uur.
  *Alleen niet van vrijdag tot en met zondag. 
 • Alle kinderen tot en met 16 jaar mogen alleen onder toezicht van een volwassene naar de sauna.

 

*Bekijk hier de huisregels bij Sauna Swoll voor een bezoek met kinderen.

 

Sanadome in Nijmegen

 

De wellnessfaciliteiten bij Sanadome in Nijmenen zijn niet specifiek ingericht op het gebruik door families met kinderen. Gasten bezoeken het Sanadome in Nijmegen voor de rust en ontspanning, hou daar rekening mee staat expliciet op de website vermeld. Er zijn geen speciale tarieven voor kinderen.

 

 • Sanadome kent geen speciaal tarief voor kinderen;
 • Alleen kinderen vanaf 8 jaar of ouder zijn welkom in de Thermen van Sanadome;
 • Kinderen van 8 jaar tot 14 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

 

*Ga met korting naar Sanadome.
**Lees hier meer over Sanadome in Nijmegen en bekijk hier de meest gestelde vragen

 

Sanadome in Nijmegen

Sauna Heuvelrug in Veenendaal

 

Vanwege de huidige maatregelen adviseert Sauna de Heuvelrug momenteel om geen kinderen mee te nemen vanwege de beperkte ruimte. Onder normale omstandigheden zijn kinderen vanaf 6 jaar wel welkom bij de sauna.

 

*Lees hier alles over met kinderen naar de sauna gaan bij Sauna Heuvelrug.

 

Sauna met kinderen bij Fort Resort Beemster

Thermae Son, Son en Breugel

 

Voor zover wij weten is Thermae Son de enige sauna in Nederland waar je een kinderopvang hebt waar je gebruik van kan maken als je alleen wilt genieten van de sauna faciliteiten. Meer info lees je hier over kinderopvang bij Thermae Son. Wil je je kind meenemen naar de sauna, hou dan rekening met de onderstaande regels:

 

 

 • Van maandag t/m zaterdag mogen kinderen vanaf 14 jaar onze Thermen bezoeken;
 • Iedere zondag is er familiedag van 10.00 tot 17.00 uur, voor kinderen geldt een speciaal tarief.

Tip: bekijk de aanbiedingen bij Thermae Son en hier de meest gestelde vragen

Thermen Bad Nieuweschans

 

Bij Fontana Resort Bad Nieuweschans is het rustig. Er is veel buitenruimte en er wordt niet gedrongen om een plekje bij de sauna faciliteiten. Dat terwijl er relatief weinig, maar eigenlijk meer dan voldoende wellness faciliteiten zijn. De bezoekers van Fontana komen daar echt voor het heilzame water in het thermaalbad, de sauna faciliteiten en de weldaad aan rust.

 

 • Kinderen van 0 t/m 12 jaar hebben geen toegang tot de faciliteiten
  *tenzij het gebruik van het thermale water een medische indicatie betreft;
 • Kinderen van 12 t/m 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van ouders/verzorgers.
 • Meer info over Thermen Bad Nieuweschans en met korting naar Thermen Bad Nieuweschans.

 

*Bekijk de veelgestelde vragen bij Thermen Bad Nieuweschans!

 

Thermen Bad Nieuweschans

Thermaalbad Arcen

 

Bij Thermelbad Arcen in Arcen is er een scheiding tussen het saunagedeelte en de thermaalbaden. In de thermaalbaden zijn kinderen welkom onder begeleiding van een volwassene. Kinderen tot 16 jaar krijgen geen toegang tot het saunagedeelte. Het is verboden om speelgoed mee te nemen in de baden en kinderen dienen de ontspannen sfeer in het bad niet te verstoren.

 

 • Kinderen vanaf twee jaar betalen het reguliere tarief;
 • Kinderen tot twee jaar krijgen gratis toegang (m.u.v. sauna);
 • Kinderen tot 16 jaar zijn alleen welkom onder begeleiding van een volwassene;
 • Wil je meer weten over thermale baden in Nederland? Lees ons uitgebreide artikel hierover.

 

 

*Ontdek de aanbiedingen bij Thermaalbad Arcen in Limburg.
**Bekijk hier de huisregels bij Thermaalbad Arcen en de veelgestelde vragen.

***Lees hier de ervaring van Sandra die met kinderen naar Thermaalbad Arcen ging.

 

Wellness camping in Limburg, Camping Klein Vink

Privé sauna voor kinderen in Gouda 

 

Wil jij je kinderen op een ontspannen manier en in alle rust kennis laten maken met een bezoek aan de sauna? Dan zit je goed bij Five Zenses in Gouda. Saunameester Menno is zelf vader van drie kinderen en gaf in het verleden regelmatig sauna opgietingen tijdens familiedagen in sauna’s.

 

Tegenwoordig woont hij midden in de natuur en heeft hij in zijn tuin een sauna blokhut laten bouwen dat grenst aan een beschermd natuurgebied. Hier kunnen ouders met kinderen terecht voor een ontspannen wellness middag naar wens. De temperatuur voor de sauna wordt speciaal ingesteld dat het voor kinderen aangenaam is en zelfs het sauna muziek menu kan op de komst van de kids worden afgestemd.

 

*Bekijk hier de wellness special voor kinderen;
**Lees hier alles over een privé opgieting en massage workshop bij Five Zenses.

 

Privé sauna voor kinderen in Gouda 

 

Neem jij wel eens de kinderen mee voor een dagje sauna?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Comments

 1. Astrid

  20 oktober 2018 at 11:05 Beantwoorden

  Beste,
  Mijn zoon van 10 wil zo graag eens mee naar de sauna
  Ik heb gehoord dat dat bij jullie mogelijk is. Heeft u daar meer informatie over?
  Mvg
  Astrid

  1. Henriette

   20 oktober 2018 at 14:34 Beantwoorden

   Beste Astrid,

   Dank voor je mail.
   Wellness Spots in een online wellness lifestyle magazine.

   Via de onderstaande link vind je meer informatie over naar de sauna gaan met kinderen:
   https://www.wellnessspots.com/sauna-met-kinderen/

   Groeten Henriette

 2. Raphaela

  31 december 2018 at 14:22 Beantwoorden

  Kan ik mijn kind van 10jaar meenemen ?
  Krijg ze toegang ?
  Is het met zwempak of bloot ,?

  1. Henriette

   31 december 2018 at 14:27 Beantwoorden

   Beste Raphaela,

   Dank voor je bericht.
   Naar welke sauna zou je willen gaan dan ga ik even voor je kijken.
   Voor nu alvast een fijne jaarwisseling en een mooi 2019!

   Groeten Henriette

  2. Martijn

   21 oktober 2019 at 03:47 Beantwoorden

   Is het nog gelukt Raphaela? Ik ben dit onderwerp aan het volgen. Gr Martijn

   1. Henriette

    21 oktober 2019 at 09:10 Beantwoorden

    Hi Martijn, leuk dat je het onderwerp volgt! Kunnen wij je ergens mee helpen? Groeten Henriette

 3. Nicole

  3 oktober 2019 at 12:14 Beantwoorden

  Goedemiddag, wij willen graag met zn drietjes naar de sauna, moeder vader en dochter van 11 jaar incl een overnachting. Graag wel een locatie waar allerlei sauna’s en baden zijn zoals bijv een zwaluwhoeve. Kunt u mij helpen hiermee?

  1. Henriette

   3 oktober 2019 at 15:55 Beantwoorden

   Hi Nicole, leuk dat jullie met zijn 3 naar een wellnessresort willen gaan. In dit artikel staan al diverse tips van sauna’s en thermen waar je ook kan overnachten. Kijk bijvoorbeeld eens bij Thermae 2000 in Valkenburg of Thermen Bad Nieuweschans in Groningen. Of voor welke regio ben je op zoek dan kijk ik even met je mee? Groeten Henriette

   1. Nicole

    6 oktober 2019 at 17:55 Beantwoorden

    Hallo Henriette, wij wonen zelf in Friesland maar willen juist wel wat daar buiten. Of we maken er een sauna dagje van of met een overnachting. Onze dochter wil ik het liefst zoveel mogelijk sauna’s laten proberen en heel graag een zwembad en bubbelbad. Ik heb het weekend al even gekeken maar zoek me een ongeluk. Hopelijk kun jij me helpen hiermee 🙂

    1. Henriette

     7 oktober 2019 at 13:07 Beantwoorden

     Hi Nicole, leuke plannen allemaal en jammer te horen dat het zo lastig is om een fijne sauna met overnachtingsmogelijkheden te vinden. Wat vind je van deze opties?
     Thermae 2000 in Valkenburg > vanaf 10 jaar
     Thermen Bad Nieuweschans in Groningen >

     Groeten Henriette

 4. Erwin

  28 december 2022 at 22:17 Beantwoorden

  Hallo,
  Wij zijn een half Hongaars/Half Nederlands gezin.
  Binnenkort komen wij naar Nederland en ik zou graag mijn jongste zoon meenemen naar een wellness centrum.
  Hij is gewend om mensen naakt te zien, wij zijn immers ook naturisten en een FKK camping geniet dan ook onze voorkeur.
  Mijn jongste zoon is 7 en dus volledig gewend aan dergelijke omstandigheden… de echt hete sauna’s gaat hij niet in en dan blijft of mijn vrouw of ikzelf bij hem en gaan wij om beurten.
  Ik zou heel graag naar een wellness gaan zoals Elysium en Zwaluwhoeve… die stijl dus… maar ik ben al te lang uit NL om te weten wat er nog meer aan aanbod is, en met name waar een kind van 7 (MET ervaring dus) ook welkom is.
  Wie kan mij adviseren? Wie kan en wil mij ook helpen? Ik sta voor alles open en prijzen zijn onbelangrijk.

  Bij voorbaat alvast mijn hartelijke dank!
  Groetjes uit fris Szentes (Hongarije), Erwin

  1. Redactie Wellness Spots

   5 januari 2023 at 11:27 Beantwoorden

   Beste Erwin, dank voor je uitgebreide reactie! Leuk dat jullie binnenkort naar Nederland komen en je met je zoon naar een wellness wilt gaan. Er zijn niet veel sauna’s in Nederland waar kinderen zijn toegestaan. Alle locaties waar het kan staan in dit artikel vermeld. Groeten Henriette

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots