Skallerup Seaside Resort 

Baden in Skallerup Seaside Resort in Hjørring, Denemarken

Baden op zijn Deens zoals de Romeinen dat deden. Ga op vakantie naar Skallerup Seaside Resort in Hjørring, Denemarken gelegen in de duinen van Noord-Jutland nabij het brede zandstrand.

Skallerup Seaside Resort in Hjørring, Denemarken

In het Deense Skallerup Seaside Resort draait alles om het welbevinden van de gasten. De perfecte ligging van het Resort, pal aan de westkust in Noord-Jutland, staat garant voor een aangenaam verblijf. Het noorden van Denemarken telt het meest aantal zonuren van Noord- Europa. Een verblijf in Skallerup  prikkelt alle zintuigen. Ik had het genoegen een paar dagen in een tweepersoons huisje te mogen verblijven. Het huis is van alle gemakken voorzien, maar het meest spectaculaire is toch wel het terras dat aan de slaapkamer op de eerste verdieping grenst. Vanaf het terras kijk je zo naar de schuimende golven, waarvan het geluid alleen al garant staat voor een goede slaap.

Voor verwende gasten zijn er ook appartementen met eigen spa en sauna te huur en ben je met meer, dan huur je gewoon een familiehuis. Zonder uitzondering staan alle gastenverblijven in het mooie duingebied Vendsyssel en kun je zwemmen in (onze eigen) Noordzee.

Er is geen sport te bedenken die je niet in Skallerup kunt beoefenen. Wil je paardrijden op IJslanders? Doen we! Liever rollerskaten?  Geen probleem, elke zaterdagavond is er een rollerskatebaan geopend met disco. Zwemmen kan ik het zwemparadijs. Voor squashen, tennissen, volleyballen en fitness zijn eigen ruimtes zodat niemand zich hoeft te vervelen. En als je niet sportief bent, ga je toch gewoon lekker boetseren, schilderen of stenen bewerken. Het kan hier allemaal en dat 365 dagen per jaar.

*Ontdek ook deze wellness vakantiehuizen in Denemarken;
**Bekijk hier de beschikbaarheid voor dit wellness resort in Denemarken.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Skallerup Seaside Resort in Hjørring, Denemarken

Ontspannen in Spa & Wellnesscentrum Romulus

Het summum van mijn verblijf was echter het spa en wellnesscentrum Romulus. Ik had het genoegen hier een volle dag te mogen verblijven en kwam herboren terug. Niet in de laatste plaats door de verrukkelijk scrub-behandeling met aansluitend een heerlijke massage. Het wellnesscentrum is geheel gebouwd in de stijl van het oude Rome. De belichting, bouwstijl en het gestaag zachtjes kabbelen van water zorgden voor een ultieme ontspanning. Er zijn vier thermale baden die allemaal een andere temperatuur hebben, een koudwaterbad van 8 graden Celsius, diverse sauna’s en stoombaden en een buitenzwembad met uitzicht op de zee.

Het is in Denemarken gebruikelijk om de sauna te bezoeken in badkleding. De receptioniste komt nog even bezorgd naar de kleedkamer om zeker te weten dat ik wel een badpak  bij me heb. Persoonlijk vind ik een bezoek aan de sauna het prettigst zonder kleding, maar ja, ’s lands wijs, ‘s lands eer. Wat ook bijzonder is, is het feit dat elke dinsdagavond speciaal wordt gereserveerd voor families. Een ideale gelegenheid om je kinderen van jongs af aan met een saunabezoek kennis te laten  maken. Het hoogtepunt van mijn bezoek was wel de opgieting, die hier sauna infusion heet. Opgietingen, ik kan er nooit genoeg van krijgen. De meditatieve stilte die er doorgaans in de cabine heerst, de geuren die vrijkomen als er water op de hete stenen wordt gegooid en daarna het gezwaai met de doeken.

‘De hitte die je doet huiveren en die soms zelfs kippenvel veroorzaakt…’

Bij de ingang van de Sensory sauna, waar de opgieting plaatsvindt, staat een overvolle prijzenkast. De saunameesters van Romulus blijken ware opgietingkampioenen te zijn. De saunameester rijdt een kar met kannen water binnen en staat erop dat we allemaal een volle beker water opdrinken vóór hij begint. We moeten daarna de beker opnieuw vullen en plechtig beloven dat we die tijdens de opgieting op zullen drinken.

De uiteindelijke opgietingsprocedure verschilt niet van die ik in Nederland gewend ben. Er is slechts één verschil: in Nederland moet je doorgaans eerst een rondje in de buitenlucht lopen, voorzichtig met koud water afspoelen en daarna het dompelbad in. Nou, dat ging bij Romulus even anders. De laatste hete luchtverplaatsing hadden we nog niet gevoeld of we moesten, hup, meteen het koude dompelbad in. Al met al vond ik het een waardevolle ervaring, daar in Noord-Jutland.

Wellnesscentrum Romulus

Skallerup Seaside Resort Review Zoover

Vakantiepark Skallerup Seaside Resort Denemarken is populair bij Nederlanders. Van de in totaal 54 reviews scoren ze gemiddeld een 9! Dus als je nog niet helemaal bent overtuigd, laat je dan nog even inspireren door de reviews op Zoover.

*Bekijk hier de beschikbaarheid voor dit wellness resort in Denemarken.

Skallerup Seaside Resort plattegrond

Het Skallerup Seaside Resort beslaat een groot terrein. Het is daarom handig om even de onderstaande plattegrond te bekijken. Zo kan je ook een voorkeur, oftewel preferentie in reistermen, doorgeven waar je eventueel graag zou willen verblijven tijdens je vakantie in Noord-Jutland.

Skallerup Seaside Resort plattegrond

Plattegrond Skallerup Seaside Resort

Bezienswaardigheden Noord-Jutland 

In het plaatsje Lønstrup ligt de Rubjerg Knude Fyr. Deze oude vuurtoren moet je beslist gezien hebben, want door de erosie kan het zomaar gebeuren dat dit voormalig baken voor zeelui, dat oorspronkelijk 200 meter landinwaarts stond,  zomaar in zee verdwijnt. Er loopt een prachtig wandelpad naar de vuurtoren.

In het noordelijkste puntje van Denemarken ligt Skagen. Deze stad wordt jaarlijks door twee miljoen bezoekers aangedaan. Als je van kunst houdt, moet je beslist naar het Skagen Museum waar veel werken van Deense kunstenaars hangen die een prachtig tijdsbeeld laten zien van het leven en werken van Skagen in de 19e eeuw. Wat je niet mag missen is een bezoek aan het Brøndums Hotel. Hier schreef Karen Blixen haar meesterwerk ‘’Out of Afrika’’ en ook Hans Christian Andersen verbleef hier.

Huur een fiets en ontdek alle mooie plekjes van deze stad, zoals de ‘sandburied church’, de imposante haven, de bijzondere gele huisjes en het Vogeltrekcentrum. Loop over het strand, spot zeehonden en zie hoe de twee zeeën Kattegat en Skagerrak met veel schuim op elkaar botsen.

Bezienswaardigheden Noord-Jutland 

Reizen naar Denemarken

De meeste mensen bezoeken Denemarken per auto. Skagen is echter per vliegtuig ook goed te bereiken. Vanaf luchthaven Aalborg is een bus/treinverbinding naar Skagen. Op het station van Skagen vind je een fietsverhuurbedrijf.

*Bekijk hier de beschikbaarheid voor dit wellness resort in Denemarken.

Zou jij ook wel eens naar het Skallerup Seaside Resort Denemarken willen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen