Overnachten

Slapen in historisch hotel in Estoí in de Algarve in Portugal

23 oktober 2023
Luxe hotel in de Algarve
Op zoek naar een kleinschalig, bijzonder, luxe 5* boutique hotel in de Algarve in Portugal? Dan is het Pousada Palacio Estoí – Faro in Portugal een aanrader voor slapen in een historisch hotel in Estoí in de Algarve in Portugal.

Slapen in historisch hotel in Estoí Algarve Portugal

 

Altijd al een willen overnachten in een oud paleis? Dan is het leuk om te weten dat je kan slapen in een historisch hotel in Estoí in de Algarve in Portugal. Dit luxe 5* hotel ligt in de bergen, op zo’n 20 minuten rijden van Faro International Airport. Faro is de hoofdstad van de Algarve. Extra bijzonder aan dit hotel is dat het, het enige “Paleis Hotel” in de Algarve is, dat deel uitmaakt van het exclusieve netwerk van Small Luxury Hotels of the World. Ook goed om te weten, ze hebben een “Green Key” certificaat. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

 

Pousada Palácio Estoí – Faro is door de Pestana Pousadas de Portugal (hotelgroep) omgetoverd tot luxe hotel. Een “Pousada” is een luxe hotel gevestigd in een historisch gebouw in Portugal. Dit 18e-eeuwse paleis wordt gekenmerkt door de decoratieve rijkdom, de mooie Franse tuinen, een buitenzwembad en een kleine spa.

 

Hoewel het de historie en het interieur van het hoofdgebouw werkelijk waar prachtig is. Zijn er wel een aantal dingen belangrijk om te weten. Zo slaap je niet in het historische hoofdgebouw en zijn de service en niet alle faciliteiten zoals je mag verwachten in een vijfsterren hotel dat onderdeel is van de Small Luxury Hotels of the World. De reden dat wij het Pousada Palácio Estoí – Faro uitlichten in dit artikel is omdat, als je dit allemaal weet, wel bijzonder gaat slapen in een historisch hotel in Estoí in de Algarve in Portugal. Wij hopen dan ook dat je onze kritische blik kan waarderen. geniet van wat mooi en bijzonder is en denk niet aan de minpunten bij dit bijzondere hotel in de Algarve.

 

♥ Ontdek meer over Small Luxury Hotels of the World;
♥ Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Pousada Palácio de Estoí;
♥ Ontdek ook deze yoga vakanties in Portugal en Corc Yoga in Portugal vakantie.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Slapen in historisch hotel in Estoí in de Algarve in Portugal

 

De geschiedenis van het Pousada Palácio de Estoí – Faro in Portugal

 

Dé bezienswaardigheid van Estoí is het paleis, één van de belangrijkste historische monumenten in de Algarve. Vooral de achtergevel, de (binnen) tuinen, de receptie en de lounge zijn het meest indrukwekkend.

 

Vroeger stond op de plek van wat nu de Pousada Palácio de Estoí – Faro in Portugal is, een grote boerderij, Quinta de Estoí. In de 18e eeuw had het woonhuis met de Franse tuin al veel allure. Het was Fernando de Carvalhal e Vasconcellos die in 1840 startte met de verbouwing van de boerderij. Het was zijn droom om er een echt paleis van te maken, in de stijl van de paleizen van Sintra. Hij heeft zijn levenswerk nooit kunnen voltooien. In 1893, na zijn dood, werd het paleis verkocht aan een inwoner van Estoí, de apotheker José Francisco da Silva.

 

In samenwerking met een architect, (die ook een aantal kamers in het Palácio da Pena in Sintra) restaureerde en decoreerde ze het gebouw.  Het portaal werd compleet vernieuwd, net zoals de vleugel en de klokkentoren. Vanuit de hele wereld kwamen er tegelschilders en beeldhouwers naar Estoí en José ging zelf op zoek naar beelden en schilderijen voor in zijn paleis. Koning Carlos I gaf José Francisco da Silva in 1909 de titel van Visconde de Estoí als waardering voor zijn inspanningen om een van de belangrijkste historische monumenten in de Algarve te behouden. Helaas raakte het monument weer in verval na de dood van da Silva.

 

In 1987 kocht de gemeente Pousada Palácio de Estoí en werd er wederom met een renovatie gestart. Uiteindelijk nam Small Luxury Hotels of the World het historische gebouw over. Zo is de receptie van het hotel ingericht met behulp van het Museu Municipal van Faro, het stedelijk museum in Faro.

 

♥ Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Pousada Palácio de Estoí – Faro in Portugal.

 

De geschiedenis van het Pousada Palácio de Estoí - Faro in Portugal

 

Slapen in monumentaal gebouw Algarve Portugal

 

Bezoek de Franse paleistuinen van het Pousada Palácio

 

Een van de highlight van het historisch hotel Pousada Palácio Estoí – Faro zijn de paleistuinen. Ben je dol op mooie Franse tuinen, maar overnacht je niet in dit bijzondere hotel? Geen probleem! De tuinen zijn ook te bezoeken voor niet hotelgasten. Tegen een kleine bijdragen kan je de tuinen bezoeken en er doorheen dwalen.

 

Bezienswaardigheden Algarve

 

Bijzonder monument Algarve

 

Verwen jezelf in de Magic Spa (de hotel spa van Pestana Hotels)

 

De Magic Spa is het spa label van de Pestana Hotelgroep in Portugal. En ‘magic’, is het zeker. Wij verklappen niets, maar kies je voor een massage dan zal je mogelijk verrast worden met een extra korte verzorging vóór de geboekte massage wordt uitgevoerd. Altijd fijn een beetje magie tijdens een wellness behandeling. De full body massage wordt van top tot teen uitgevoerd, een treatment die zeker een 8 verdiend.

 

De spa- en wellness faciliteiten van het Pousada Palácio Estoí – Faro zijn klein opgezet, iets te klein voor een hotel met 63 kamers. Er staan 4 ligbedden, er is een klein binnenzwembad waar je net 2 slagen kan maken, er is een stoomcabine en een Finse sauna waar maximaal 4 personen tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. Er is een groot buitenzwembad en een terras met diverse soorten ligbedden. Enig nadeel, wij waren hier in oktober en het is geen verwarmd buitenzwembad.

 

♥ Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Pousada Palácio de Estoí – Faro in Portugal.

 

Pousada Palacio de Estoi

 

Hotel met binnenzwembad Algarve

 

Bijzonder uit eten in een paleis in de Algarve & uitgebreid hotelontbijt

 

Het restaurant, dat zich in de oude keuken van het paleis bevind van het Pousada Palácio Estoí – Faro, is zowel geopend voor hotelgasten als voor niet hotelgasten. Wel raden wij aan om van tevoren een tafel te reserveren in het paleis restaurant omdat er maar 11 tafeltjes in het restaurant zijn.

 

De menukaart in het restaurant is zeer gevarieerd,. met vis-, vlees en vegetarische gerechten. Heb je enige dieet wensen of allergieën dan kan je dit uiteraard doorgeven. Het eten is smaakvol en de wijnen ook. Het enige is, dat de service aan tafel niet zo is als dat je in een 5 steren hotel mag verwachten. De wijnen zijn lekker, maar er had wat ons betreft meer aandacht besteed kunnen worden aan de keuze van de wijnen, niet perse bijzonder en weinig regionale keuze.

 

Het hotelontbijt is zeer uitgebreid en goed. Er is volop keuze aan diverse kazen, vleeswaren, broodjes en zoetigheden. Er is Jus d’Orange en appelsap, de koffie komt dan wel weer uit een grote thermoskan met schenkkraan. Begrijp ons niet verkeerd, wij zijn niet ontevreden, wel kritisch.

 

♥ Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Pousada Palácio de Estoí – Faro in Portugal.

 

Bijzonder uit eten in een paleis in de Algarve

 

Bijzonder uit eten in een paleis in de Algarve

 

Hotel restaurant Estoi

Hotel ontbijt buffet Pousada Palacio de Estoi

Overnachten in Pousada Palácio de Estoí – Faro

 

Belangrijk om te vermelden vinden wij dat je wel degelijk gaat slapen in een historisch hotel in Estoí in de Algarve in Portugal. Alleen de hotelkamers zelf bevinden zich in het moderne aangebouwde gebouw en missen de “paleis sfeer”. Zonde, want hoewel het een bijgebouw is had dat deels best doorgevoerd kunnen worden.

 

Daarnaast missen er een aantal faciliteiten op de hotelkamer die je wel zou verwachten in een vijfsterren hotel. Zo is er geen koffie- en thee op de kamer, er is geen conditioner in de badkamer en er zijn maar twee beschikbare stopcontacten, waarvan geen één in de badkamer. Wel ligt er een badjas en een badhanddoek klaar in de klerenkast, maar hotelslippers niet.

 

♥ Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Pousada Palácio de Estoí – Faro in Portugal.

 

Slapen in historisch hotel in Estoí in de Algarve in Portugal

 

Overnachten in Pousada Palácio de Estoí - Faro

 

Méér Pousadas de Portugal, luxe monumentale hotels

 

De Pestana Pousadas de Portugal beheert meerdere luxe monumentale en historische hotels in Portugal. Zo kan je in de Algarve in Portugal in vier Pousadas slapen, te weten:

 

  1. Pousada de Sagres;
  2. Pousada Palácio de Estoí;
  3. Pousada Convento de Tavira;
  4. Pousada Vila Real de Santo António.

 

Luxe hotel met buitenzwembad Algarve

 

Zou jij ook wel eens willen slapen in een historisch hotel in de Algarve in Portugal?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots