Lifestyle

Solán de Cabras, hydrateer jezelf met natuurlijk mineraalwater uit Spanje!

28 maart 2022
Solán de Cabras natuurlijk mineraalwater Spanje

Op zoek naar een mooie fles natuurlijk mineraalwater in de supermarkt? Wat dacht je van Solán de Cabras natuurlijk mineraalwater uit Spanje? In de betere restaurants in Europa staat deze mooie blauwe fles te shinen op tafel en in Nederland kan je mineraalwater van Solán de Cabras in de supermarkt kopen en thuis van genieten.

 

Solán de Cabras, natuurlijk mineraalwater uit Spanje!

 

Hoewel wij in Nederland schoon drinkwater hebben consumeren wij jaarlijks bijna 500 miljoen liter flessenwater. Er zit toch een groot verschil qua smaak van natuurlijk mineraalwater en drinkwater uit de kraan. Het drinken van natuurlijk mineraal water is  een weldaad voor de gezondheid en geschikt voor tussendoor en bij de maaltijd. Solán de Cabras staat bekend om haar iconische blauwe fles. Dit natuurlijk mineraalwater, dat in de betere restaurants in Europa wordt geserveerd, is in Nederland gewoon in de schappen van de supermarkt te vinden.

 

De herkomst van Solán de Cabras kent een lange geschiedenis met legendes en verhalen die allen teruggaan naar die ene enkele bron in de Cuenca-heuvels van Midden-Spanje. Nog steeds wordt het water geprezen om haar stijl, unieke zuiverheid en de uitgebalanceerde mineraliteit, die een ultieme hydratatiebron vormt voor een gezond en sterk lichaam.

 

*Op reis naar Solán de Cabras? Bekijk dit hotel!

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

 

Natuurlijk mineraalwater

 

Dankzij de unieke natuurlijke filtering en de ligging van de bron, heeft Solán de Cabras een lage concentratie natrium en een optimale verhouding tussen calcium en magnesium. Hiermee is het water bij uitstek geschikt voor aanstaande moeders en baby’s. Omdat de minerale samenstelling nooit verandert, hoeft het water niet bewerkt of behandeld te worden. Wel wordt het zorgvuldig beschermd tegen lichtinvloeden door de blauwe kleur van de fles.

 

Het relatief lage natriumgehalte en hoge magnesiumgehalte helpt de spijsvertering en vermindert maagzuur, waardoor het zo geliefd is als tafelwater. Bovendien heeft het een zachte en neutraliserende smaak dat makkelijk bij wijn en gerechten geschonken kan worden. Ook om de vochtbalans in het lichaam te herstellen na het sporten zorgt dit zuivere water voor de beste hydratatie.

 

Natuurlijk mineraalwater uit Spanje

Bron van gezondheid

 

De bron Serrania de Cuenca kan beschouwd worden als de oudste waterfabriek ter wereld. Al zo’n 3600 jaar wordt daar in Centraal Spanje ieder regendruppeltje zorgvuldig gefilterd door maar liefst zeven verschillende aardlagen. In 15de eeuw werd bij toeval ontdekt dat zieke geiten genazen nadat zij het water uit de bron hadden gedronken (solan=drinkplaats, cabras=geiten).

 

Enkele eeuwen later, in 1775, beval koning Carlos III de bouw van de Solán de Cabras Baden om de pelgrims te bedienen, die uit het hele land naar Cuenca trokken op zoek naar genezingen voor allerlei kwalen. Later werd de bron gezien als geneeskrachtig voor ongeneeslijk zieken, naar aanleiding van een studie van Spaanse artsen. In 1790 verklaarde koning Carlos IV het water tot algemeen belang en bracht het in flessen naar de steden, waar het tot aan de jaren ‘60 van de vorige eeuw vooral bij apotheken werd verkocht.

 

Solán de Cabras, natuurlijk mineraalwater

 

Terug naar de bron

 

Wie op zoek wil gaan naar De Bron, kan een bezoek brengen aan Serrania de Cuenca zo’n 200 kilometer ten oosten van Madrid. Het water heeft er het hele jaar door een constante temperatuur van 21 graden, heerlijk koel in de zomer en even lekker warm in de winter als de temperatuur in de heuvels zakt naar onder de 10 graden.

 

Solán de Cabras, natuurlijk mineraalwater uit Spanje!

 

Ook proeven van Solán de Cabras mineraalwater?

 

Solán de Cabras mineraalwater is verkrijgbaar in de supermarkt, onder andere bij elke Albert Heijn. In 75 cl, 55 cl en 33 cl PET.

 

Solán de Cabras natuurlijk mineraalwater

 

Meer informatie over Solán de Cabras

 

Solán de Cabras maakt deel uit van de Mahou San Miguel Group, een 100% Spaans familiebedrijf. In totaal huist deze Spaanse marktleider in dranken acht brouwerijen en drie waterbronnen met verpakkingsinstallaties. Het professionele team bestaat uit meer dan 2.800 mensen. Het water wordt verkocht in meer dan 35 landen.

 

Voedingswaarde per liter: 284 mg Bicarbonaat, 60 mg Calcium, 26.7 mg Magnesium, 1 mg Kalium/Potassium, 4.8 mg Natrium.Solán de Cabras is favoriet in Spanje mede dankzij de sponsoring van het Real Madrid voetbalteam. Gedurende drie opeenvolgende jaren werd het water als beste beoordeeld op smaak door chefs en sommeliers; ‘Superior Taste Award’.

 

Solán de Cabras mineraalwater

 

Heb jij wel eens Solán de Cabras natuurlijk mineraalwater uit Spanje gedronken?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots