Lifestyle

Spa, The Rain Project, bron van leven

12 april 2016
Spa, The Rain Project, bron van leven

Ik luister hoe de regen zachtjes op mijn zolderraam tikt. Zanger Rob de Nijs noemde het getik van de regen het ritme van de eenzaamheid, maar in het door SPA geïnitieerde project ‘’The Rain Project’’ wordt het geluid van de vallende regen op een totaal andere en zeer verrassende manier geïnterpreteerd.

The Rain Project, bron van leven

Elke druppel Spa mineraalwater was ooit een druppel regen. In de omgeving van Spa, in het hart van de Belgische Ardennen, werken bodem en natuur samen om die regendruppels om te zetten tot een van de puurste mineraalwaters van Europa. Elke druppel regen onderneemt een ondergrondse reis van jaren voordat het uiteindelijk als Spa mineraalwater wordt gebotteld. Spa brengt daarom een ode aan de oneindige bron van Spa mineraalwater: een ode aan de regen.

 

Spa, The Rain Project, bron van leven

 

De regen als componist

 

Het natuurgebied van Spa, in de Belgische Ardennen, biedt een bijzondere samenspel van de elementen. Precies dat inspireerde singer songwriter en muziekproducer OIJ (Only In Japan, Valentijn Crouwel) tot “The Rain Project”. De componist van het stuk is echter de regen zelf. Natuurelementen als bomen, bladeren, mos en paddenstoelen werden voorzien van sensoren die water kunnen detecteren. Door het contact van de regendruppels met de sensoren, werden klanken en projecties in werking gesteld dat leidde tot The Rain Project. “Het proces van het zuiveren van regenwater tot puur mineraalwater is enorm fascinerend en vormde voor mij een geweldig startpunt voor een muziekstuk”. “Ik bedacht de klanken, maar de regen orkestreerde de symfonie. Een heel bijzondere samenwerking met de natuur”, aldus OIJ.

 

Het resultaat is The Rain Project. Een twee minuten durende video met een schitterend licht- en geluidsspel, tegen de spectaculaire achtergrond van het prachtige ongerepte natuurgebied van Spa in de Belgische Ardennen.

 

Welke liedjes ken jij die over regen gaan en bij jij wel eens in Spa geweest?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots