Overnachten, Spa & Sauna

Ontdek deze Spa & Wellness baden in Zuid-Tirol

1 november 2021
Ontdek Spa & Wellness Zuid-Tirol
Zuid-Tirol is rijk aan de meest bijzondere baden! Wij hebben alle spa- en wellness baden in Zuid-Tirol voor je op een rij gezet. Wij zijn benieuwd, stap jij het liefste in een bad van alpenhooi, een melkbad of drijf je liever tussen de druivensappen of appelsappen?

Spa en Wellness baden in Zuid-Tirol

 

Wellness in Zuid-Tirol, dat betekent relaxen in fijne wellnesshotels, ontspannen en genieten van de natuur en frisse lucht en het ontdekken van speciale Zuid Tiroolse wellness behandelingen zoals het Zuid-Tiroolse hooibad. Wist je dat kuurstad Merano/Meran het paradepaardje op wellnessgebied in Zuid-Tirol is en dat je ook enorme zwemparadijzen hebt zoals het Acquarena in Bressanone/Brixen en het Cascade in het dal Tauferer Ahrntal? Ontdek nu alle spa & wellness baden in Zuid-Tirol…

 

Van Zuid-Tiroler hooibaden tot kuursteden en appel- en wijnbaden. Zuid-Tirol is de ideale bestemming voor een spa & wellness reis naar Zuid-Tirol. De Zuid-Tiroolse badl-cultuur heeft een lange traditie. Merano is dé kuurstad van Zuid-Tirol. De stad staat vol met fijne wellnesshotels waarvan velen uitzicht hebben op de Dolomieten. Hoe relaxt is het als je vanuit het zwembad kan genieten van het uitzicht op de berg of de frisse lucht kan opsnuiven in het sauna landschap.

 

Zo groen als Zuid-Tirol is zo groen en duurzaam zijn ook vele wellness locaties in Zuid-Tirol. Zo kreeg recreatiebad Cascade in het dal Tauferer Ahrntal in 2011 een prijs vanwege de energiezuinige en milieuvriendelijke bouwwijze en exploitatie. Ook in de rest van de regio staat duurzaamheid hoog in het vaandel: Campo Tures/Sand in Taufers is zelfs uitgeroepen tot de eerste groene gemeente van Zuid-Tirol.

 

♥ Ontdek hier al onze wellness reistips voor Zuid-Tirol.
♥ Bekijk hier alles over de bijzondere hooibaden in Zuid-Tirol.

 

 

Op de hoogte blijven van alle beauty en wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Ontspan in Zuid-Tiroler baden

 

Ontspan in Zuid-Tiroler baden

 

De kruiden die op de zure grond in het Zuid-Tiroolse dal, Sarntal groeien, worden volop gebruikt en zijn zeer veelzijdig. De een verwerkt het tot pesto en de ander gebruikt het als kruid in de sauna of als verzorgingsproduct.

 

De olie met de karakteristieke geur stimuleert de doorbloeding, verzorgt de huid en bestrijdt nare luchtjes. Zuid-Tirol kent een lange “badl-cultuur”an je genieten van diverse baden, of je toe bent aan een wellness melk- appel of wijnbad, het kan allemaal.

 

Zuid-Tiroler Hooibaden

 

Tijdens het oogsten ontdekten de boeren dat ze na een nacht slapen in het hooi er weer tegen aan konden. Uit wetenschappelijk onderzoek is inmiddels gebleken dat hooibaden een heilzaam effect hebben bij artrose, ischias en reuma. Afgezien van het feit dat het een heilzaam effect heeft is het ook ontspannend om te relaxen in het hooi.

 

♥ Bekijk hier alles over de bijzondere hooibaden in Zuid-Tirol.

 

Zuid-Tiroler Hooibad

 

Het Zuid-Tiroler melkbad

 

Keizerin Sissi en Elizabeth I wisten het al: melk is goed voor de huid. En weet je wie er regelmatig in een bad met ezelinnenmelk stapte? Cleopatra!

 

In de thermen van Merano kan je genieten van een welverdiend Sissi-bad. De melk waarin je je gaat onderdompelen is afkomstig van diervriendelijk gehouden dieren, die vaak op de Zuid-Tiroolse bergweide grazen en hooi eten met veel verschillende soorten kruiden.

 

Een melkbad is ook echt goed voor je huid. Net als veel fruitsoorten bevat melk van nature alpha-hydroxycumarinyl-zuren, (AHA). AHA is een natuurlijke exfoliant. Wat exfolianten zijn kan je hier lezen, in onze review van de natuurlijke huidverzorgingsproducten van Paula’s Choice.

 

*Dat melk goed voor je is lees je ook in het huidboek van Dr. Jetkse Ultee.

 

Het Zuid-Tiroler melkbad

 

Het Zuid-Tiroler appelbad

 

Een apelbad revatiliseert, reinigt en stimuleert de doorbloeding. Appels schijenen echte anti-agingsspecialisten te zijn, hebben een ontspannende werking op huid en spieren, maken de huid zacht en bevatten veel waardevolle inhoudsstoffen. Wat wil je nog meer?

 

♥ Leuk, appels zijn goed voor je huid, ga zelf beauty producten maken met appels.
♥ Heel gaaf! Het Apfelhotel Torgglerhof Farmhouse, met een Bio Appel Sauna, uniek in de wereld en met een Award voor het geweldige design.

 

Het Zuid-Tiroler appelbad

 

Het Zuid-Tiroler wijnbad

 

Voorafgaand aan een wijnbad onderga je eerst een lichaamspeeling met wijndroesem. Na een rustpauze, waarin je gehuld in linnen doeken ligt, geniet je van een heet bad, een goed glas rode wijn en eindig je met een massage met druivenpitolie.

 

♥ Bekijk onze Wijn & Wellness Reizen Special!
♥ Lees meer over badderen in wijn en badderen in bier in een bierbad!

 

Het Zuid-Tiroer wijnbad

 

Nóg meer wellness vakantie tips voor Zuid-Tirol

 1. Kneipp baden in Zuid-Tirol.
 2. Ontspan in de Zuid-Tiroler hooibaden.
 3. Een relax vakantie in Hotel Villa Kastelruth.
 4. Marlene appels uit Zuid-Tirol zijn goed voor je huid.
 5. Een ontspannende stedentrip naar Kuurstad Merano.
 6. Ga naar de Forest Spa van Hotel San Genesio Atesino.

 

Hooibaden Zuid-Tirol

Nóg meer vakantie tips voor Zuid-Tirol

 

 1. Ontdek Zuid-Tirol, Val Gardena.
 2. 5 x Zomerse outdoor tips Zuid-Tirol.
 3. Een hotel parel in Ortisei, Zuid-Tirol.
 4. Ga op citytrip naar Brixen, Bressanone.
 5. Mooiste Almendorpje in Zuid-Tirol, Fane Alm.
 6. Hiken en proeven langs Kastanjeroute, Zuid-Tirol.
 7. Beste wijnkelder experience ooit, Corvara Zuid-Tirol.
 8. Wijn Skisafari, wijnproeverij in Alta Badia Zuid-Tirol.
 9. Wintersport vakantie in Gitschberg Jochtal Zuid-Tirol.
 10. Leuk, met een paardenslee door de sneeuw in Zuid-Tirol.

 

Wellness vakantie tips in Zuid-Tirol

 

Heb jij wel eens een wellness moment ervaren in Zuid-Tirol?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots