Overnachten, Spa & Sauna

Ontdek deze Spa & Wellness baden Zuid-Tirol

1 april 2020
Ontdek Spa & Wellness Zuid-Tirol
Wellness in Zuid-Tirol, dat betekent relaxen in fijne wellnesshotels, ontspannen en genieten van de natuur en frisse lucht en het ontdekken van speciale Zuid Tiroolse wellness behandelingen zoals het Zuid-Tiroolse hooibad. Wist je dat kuurstad Merano/Meran het paradepaardje op wellnessgebied in Zuid-Tirol is en dat je ook enorme zwemparadijzen hebt zoals het Acquarena in Bressanone/Brixen en het Cascade in het dal Tauferer Ahrntal? Ontdek nu spa & wellness in Zuid-Tirol…

Spa & Wellness in Zuid-Tirol

 

Van Zuid-Tiroler hooibaden tot kuursteden en appel- en wijnbaden. Zuid-Tirol is de ideale bestemming voor een spa & wellness reis naar Zuid-Tirol. De Zuid-Tiroolse badl-cultuur heeft een lange traditie. Merano is dé kuurstad van Zuid-Tirol. De stad staat vol met fijne wellnesshotels waarvan velen uitzicht hebben op de Dolomieten. Hoe relaxt is het als je vanuit het zwembad kan genieten van het uitzicht op de berg of de frisse lucht kan opsnuiven in het sauna landschap.

 

Zo groen als Zuid-Tirol is zo groen en duurzaam zijn ook vele wellness locaties in Zuid-Tirol. Zo kreeg recreatiebad Cascade in het dal Tauferer Ahrntal in 2011 een prijs vanwege de energiezuinige en milieuvriendelijke bouwwijze en exploitatie. Ook in de rest van de regio staat duurzaamheid hoog in het vaandel: Campo Tures/Sand in Taufers is zelfs uitgeroepen tot de eerste groene gemeente van Zuid-Tirol.

 

Ontspan in Zuid-Tiroler baden

 

Ontspan in Zuid-Tiroler baden

 

De kruiden die op de zure grond in het Zuid-Tiroolse dal, Sarntal groeien, worden volop gebruikt en zijn zeer veelzijdig. De een verwerkt het tot pesto en de ander gebruikt het als kruid in de sauna of als verzorgingsproduct. De olie met de karakteristieke geur stimuleert de doorbloeding, verzorgt de huid en bestrijdt nare luchtjes. Zuid-Tirol kent een lange “badl-cultuur”an je genieten van diverse baden, of je toe bent aan een wellness melk- appel of wijnbad, het kan allemaal.

 

Zuid-Tiroler Hooibad

 

Tijdens het oogsten ontdekten de boeren dat ze na een nacht slapen in het hooi er weer tegen aan konden. Uit wetenschappelijk onderzoek is inmiddels gebleken dat hooibaden een heilzaam effect hebben bij artrose, ischias en reuma. Afgezien van het feit dat het een heilzaam effect heeft is het ook ontspannend om te relaxen in het hooi.

 

Zuid-Tiroler Hooibad

 

Het Zuid-Tiroler melkbad

 

Keizerin Sissi wist het al: wei is goed voor de huid. In de thermen van Merano kan je genieten van een welverdiend Sissi-bad. De melk waarin je je gaat onderdompelen is afkomstig van diervriendelijk gehouden dieren, die vaak op de Zuid-Tiroolse bergweide grazen en hooi eten met veel verschillende soorten kruiden.

 

Het Zuid-Tiroler melkbad

 

Het Zuid-Tiroler appelbad

 

Een apelbad revatiliseert, reinigt en stimuleert de doorbloeding. Appels schijenen echte anti-agingsspecialisten te zijn, hebben een ontspannende werking op huid en spieren, maken de huid zacht en bevatten veel waardevolle inhoudsstoffen. Wat wil je nog meer?

 

*Ook leuk, appels zijn goed voor je huid, ontdek welke beauty producten met appels je zelf kan maken

 

Het Zuid-Tiroler appelbad

 

Het Zuid-Tiroler wijnbad

 

Voorafgaand aan een wijnbad onderga je eerst een lichaamspeeling met wijndroesem. Na een rustpauze, waarin je gehuld in linnen doeken ligt, geniet je van een heet bad, een goed glas rode wijn en eindig je met een massage met druivenpitolie.

 

*Lees meer over badderen in wijn en badderen in bier in een bierbad!

 

Het Zuid-Tiroer wijnbad

 

Meer spa en wellness in Zuid-Tirol

  1. Kuurstad Meran
  2. Zuid-Tiroler hooibaden
  3. Spa & Wellness in Zuid Tirol
  4. Top 5 Kneipp baden in Zuid-Tirol
  5. Wellness Spot; Hotel Villa Kastelruth

 

Heb jij wel eens een wellness moment ervaren in Zuid-Tirol?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots