Lifestyle

Sporten met personal trainer en relaxen op Scheveningen

26 augustus 2022
Sporten met personal trainer en relaxen op Scheveningen

Wil jij gaan sporten op Scheveningen? Ben je op zoek naar een sportschool op Scheveningen? Wil jij een work-out met een personal trainer op Scheveningen ervaren, daarna floaten en even ontspannen in de sauna? Dan zit je goed bij Health Lab De Pier.

Sporten op Scheveningen met personal trainer

 

Wanneer ontspan jij je het liefst? Zelf vind ik het fijnst om te ontspannen nadat ik mezelf heb ingespannen. Dit zie ik als het ultieme relaxen. Eerst een goede work-out, zware werkdag of misschien wel een periode van stress en daarna dit gevoel volledig loslaten. Heerlijk!

 

Dit mocht ik dan ook samen met Seline ervaren bij Health Lab de Pier in de mooie badplaats  Scheveningen. Myren, de eigenaresse van Health Lab konden we al achter de balie zien zitten toen we de trap af liepen. We werden enthousiast ontvangen en kregen alle informatie die we nodig hadden. We begonnen met een uur personal training van Maurice ten Berge bij personal training studio ‘De Werkplaats’.

 

Maurice vertelde ons dat hij zo’n 7 jaar geleden uit de Horeca is gegaan en is gaan werken bij diverse sportscholen in Den Haag en omgeving. Hier heeft hij verschillende certificaten en diploma’s gehaald voor zijn nieuwe vak. Dit alles heeft geresulteerd in zijn droom, een personal training studio op Scheveningen dat hij samen met zijn goede vriend Tim tot de ‘De Werkplaats’ heeft gedoopt. De sportschool op Scheveningen is nieuw en pas in maart 2019 geopend is.

 

Voorafgaand aan de training wordt ons gevraagd wat onze ervaring is qua sporten, of we blessures hebben of dat er nog andere belangrijke dingen zijn die handig zijn om te melden. Seline en ik hebben wel ervaring met diverse sporten maar we zijn geen echte fit girls. Gelukkig kan Maurice een training afstellen op onze ervaring.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je onderaan de website in voor de nieuwsbrief van Wellness Spots en volg ons via Facebook – Instagram en Pinterest.

 

*Op zoek naar een goedkope parkeerplaats op Scheveningen? Kijk eens naar het parkeeraanbod van Mobypark!

 

Sportschool Scheveningen

 

Personal Training Scheveningen, de Work Out oefeningen

 

We beginnen met het opwarmen op een Assault bike, ook wel Airbike genaamd. Wat een uitvinding! Hier word ik gelijk blij van. Je beweegt je armen, bent aan het fietsen en door het open voorwiel voel je de verkoelende lucht in je gezicht. De Airbike werkt door middel van luchtweerstand, dus hoe harder je aan het trappen bent hoe groter de weerstand is die je voelt. Na een aantal minuten zijn onze spieren goed opgewarmd en gaan we naar de volgende oefening. We krijgen allebei een elastiek wat we om onze voeten moeten doen en vast houden met onze handen. Met kleine stapjes lopen we van de ene kant van de ruimte naar de andere kant en weer terug. Hierna krijgen we 3 onderdelen los van elkaar uitgelegd.

 

  1. De deadlift: we krijgen de juiste techniek uitgelegd en doen de oefening eerst alleen met de barbell zonder gewichten. Nu we de oefening goed uitvoeren wordt de barbell verzwaard met twee keer 5kg en vervolgens met nog eens twee keer 5kg.
  2. Butterfly buik oefening: Maurice zegt dat we bij deze oefening een kussentje in onze rug krijgen en vraagt ons hoe we denken dat hij moet liggen. Fout! Het kussentje moet dus andersom liggen. We liggen met het kussentje in onze rug op de grond, de onderkant van je eigen voeten tegen elkaar aan en je armen omhoog langs je hoofd. Je zwaait met je armen en lichaam omhoog en gaat vervolgens weer liggen, dit blijf je herhalen.
  3. Plyobox step up: met onze voeten stappen we op de Plyobox en er weer af, tegelijkertijd bewegen we onze armen omhoog. De Plyobox is een soort houten box. De volgende stap zetten we met onze andere voet dan waar we mee begonnen. Je hebt hier dus ook wat coördinatie gevoel voor nodig.

 

Nu we deze drie oefeningen correct uitvoeren en weten hoe het moet kan dit in een circuitje worden verwerkt. Ik vind het leuk dat we zo worden betrokken bij de oefeningen, dat er naar onze kennis en gedachten wordt gevraagd en dat Maurice niet bang is om tegen je in te gaan. Ik was weer eens eigenwijs en dacht als ik de deadlift nou snel uitvoer dan is het circuitje ook sneller klaar en haal ik het binnen de tijd. Maar ‘helaas’ werd ik betrapt op mijn uitvoering. Deze werd nogal slordig en daardoor ook niet goed voor mijn rug. Maurice zei dat er twee keer 5kg afging bij mijn barbell.

 

Na het circuitje hebben we nog wat rek en strek oefeningen gedaan en was onze training alweer ten einde gekomen. We liepen met zijn drieën nog even naar buiten waar je de ‘buiten speelplaats’ hebt. Wat een prachtig uitzicht heb je hier over het strand van Scheveningen, zowel bij het binnen sporten als het buiten sporten. Ik heb nog nooit op zo’n unieke locatie mogen sporten.

 

Personal Training Scheveningen

 

Sporten op Scheveningen

 

We praten nog even verder over de mogelijkheden qua sporten op Scheveningen bij ‘De Werkplaats’. Je kan naast 1 tot 3 keer per week personal training ook voor personal group training kiezen. Hierbij train je 1 of 2 keer in de week met een kleine groep van maximaal zes mensen. Wat ik een heel belangrijk punt vind is dat er niet alleen wordt gekeken naar je training maar ook naar hoe je erbij staat als mens. Je bent geen nummertje maar er wordt stil gestaan bij hoe het met jou als persoon gaat, hoe gaat het thuis, hoe gaat het met werk, er wordt rekening gehouden met eventuele zwaktes, blessures en er kan ook naar je voeding gekeken worden.

 

Als laatst krijgen Seline en ik persoonlijke tips voor het trainen. Voor mij is het bijvoorbeeld belangrijk om mijn core te versterken, dit kan ik onder andere doen door te planken. Na het sporten was het advies van Maurice om eerst wat te eten voordat we ons programma voortzetten, gelukkig was hier ruimte voor.

 

Sporten op Scheveningen

 

Bijkomen na het sporten, floaten op Scheveningen

 

Wij namen plaats in de lounge met uitzicht op het strand om de flyer met informatie door te lezen van het floaten. In de tussentijd werd er een drankje en lunch van restaurant Zilt geserveerd. Toen Seline koffie bestelde adviseerde Myren dit niet te doen. Handig weetje: koffie kan er voor zorgen dat je ‘stuiterend’ in het floatbad ligt en draagt dan totaal niet bij aan de ontspanning die je juist wilt ervaren.

 

Na de flyer gelezen te hebben werden we meegenomen naar de floatrooms waar we verdere instructie kregen. Er zijn totaal drie floatrooms. Myren verteld dat voordat je het floatbad in gaat, je eerst even gaat douchen. Er staat Vaseline crème klaar wat je eventueel voor bescherming op je wondjes kan smeren. Hierna kan je het 40 cm diepte floatbad in. Ik vind het zelf lastig om mijn nek en hoofd te ontspannen en gebruik daarom ook het kussentje wat ik onder mijn nek plaats. Hierdoor heb ik het idee dat ik mijn hoofd volledig kan laten rusten en voel ik mij geheel ontspannen.

 

Mijn armen heb ik eerst langs mijn lijf maar later laat ik ze dobberen langs mijn hoofd naar boven. Wat voel ik mij rustig, nergens spanning in mijn lijf en ineens schrik ik wakker van mijn eigen gesnurk. Dat gebeurd niet één keer maar twee keer. Ik merk dat ik mij volledig kan overgeven aan de hele float ervaring. Na een uur floaten gaat de muziek weer aan, het teken dat ik uit het bad kan. Slaperig stap in uit het bad gelijk de douche onder waar ik mijn haren was met de producten die aanwezig zijn. Zo fijn dat ik dat zelf niet allemaal mee hoef te nemen.

 

Na het douchen sla ik mijn handdoek om, om vervolgens een paar stappen verder in de privé sauna te ontspannen. Hier staat een karaf met water klaar. De sauna is inmiddels opgelopen tot 80°C, persoonlijk vind ik dat behoorlijk warm. Ik kan het dan ook niet heel lang volhouden maar heb er toch heerlijk 10 minuutjes gelegen. Bij de sauna is ook een douche met douche producten die je vrij kan gebruiken. Ik begin met een koude douche en zet hem vervolgens iets warmer, even afspoelen en aankleden.

 

Als je de sauna uit komt heb je een wastafel met een grote spiegel, zeer handig voor de dames! Zelfs een föhn wordt er voor mij gehaald als er gevraagd wordt of ik deze nodig heb. Top service!

 

Rozig en voldaan lopen Seline en ik via De Pier de drukte van de boulevard weer op. Ik aanschouw dit maar wordt er niet in meegezogen. Voor de rest van de dag heb ik niets gepland staan dus ik breng nog heel wat uurtjes in deze ‘roes’ door. Wil je ook eens ervaren hoe het is om te floaten op De Pier in Scheveningen? Lees dan ook:

 

***WELLNESS DEAL: Check de aanbieding van SpaOnline, 60 minuten floaten.

 

 

 

  1. Wat is floaten en wat zijn de voordelen van floaten?
  2. Floaten op De Pier in Scheveningen, onze ervaringen.

 

floaten op Scheveningen

 

Floaten en sauna Scheveningen

 

Wil jij ook wel eens gaan sporten op Scheveningen en daarna relaxen bij Health Lab De Pier?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots