Lifestyle

Suppend de zon tegemoet in Rockanje aan Zee

17 August 2018
Sup huren en Sup lessen bij Rockanje strand

Zin in een actieve buitensport op het water? Denk eens aan een sup huren en sup lessen bij Rockanje strand. Het rustige water is ideaal om te leren suppen voor beginners en voor gevorderden ‘suppers’ kan je kilometerlange sup tours maken.

Sup huren en Sup lessen bij Rockanje strand

 

Heb je een dagje naar Rockanje strand in de planning staan en wil je ook iets actiefs gaan doen? Denk dan eens aan een sup huren of sup lessen volgen in Rockanje aan Zee. Wil je graag gaan suppen in Zuid-Holland op een mooie locatie? Dan is het strand van Rockanje een aanrader.

 

Vrienden van mij runnen een watersportbedrijf bij de eerste slag in Rockanje. Af en toe vind ik het heerlijk om de drukte van Scheveningen even te ontvluchten en de rust op te zoeken in Rockanje. Het ideale is dat je in Rockanje je auto dicht bij het strand kan parkeren en geen 250 meter hoeft te lopen voordat je met je voeten in het zand staat.

 

Bij de 1e slag in Rockanje loop je direct vanaf het wandelpad tegen Nextlevel Beachevents / Kitesurf Rockanje aan. Je kan niet om de kleine winkel heen die midden op het strand staat. Loop naar binnen en huur een sup board of maak een afspraak voor sup lessen. Heb je altijd al eens willen leren kitesurfen dan ben je ook hier aan het goede adres. Ben je iets vergeten qua strandspullen dan kan je dat hier kopen. Links en rechts van de winkel vind je twee strandtenten waar je kan ontbijten, lunchen en dineren.

 

Sup huren Rockanje strand

 

Sup huren Rockanje strand

 

Bij Kitesurf Rockanje kan je naast kitelessen ook sup lessen volgen of een sup board huren. Een sup huren kost €12,50 per uur. Daar is een korte instructie bij inbegrepen, zodat je goed voorbereid het water op gaat.

 

Het mooiste moment vind ik om te gaan suppen op een heldere avond rond zonsondergang. Omdat Rockanje strand op het zuiden is gelegen zal je verrast worden door de prachtige zonsodergang hier die totaal anders is als bij de rest van de stranden in Nederland langs de Noordzeekust.

 

SUP de zon tegemoet over het vlakke water, snuif de frisse lucht op, geniet van de stilte en ervaar het moment van suppen bij zonsondergang.

 

Sup huren Rockanje strand

 

Voordelen SUP huren Rockanje 1e slag

 

  • Rustig strand;
  • Het water is vlak door de aanwezige zandbanken;
  • De stroming is rustig;
  • Eerste 100 meter langs het strand is het water ondiep en kun je in zee staan;
  • Veilig en goed onderhouden materiaal;
  • Parkeerplaats op loopafstand van het strand (250 meter);
  • Dagtarief parkeren €5,- per auto;
  • Er is een kleedkamer en douche aanwezig;
  • Deskundige instructeurs.

 

SUP huren Rockanje 1e slag

 

Suppen voor beginners

 

Heb jij nog nooit ‘gesupd’ en wil jij het graag eens proberen? Rockanje is de ideale plek qua suppen voor beginners. Het voordeel is dat het water vlak is en je dus geen last hebt van golfslag. Golfslag zorgt ervoor dat het suppen bemoeilijk wordt en dat is alleen een leuke uitdaging als je hebt geleerd hoe je de balans kan bewaren op een sup board.

 

Bij Rockanje 1e slag kan je rustig leren en ervaren wat suppen is. Je kan zelf een sup board huren en daarmee het water in gaan om te oefenen of je kiest ervoor een sup les te reserveren. Met een instructeur aan je zijde leer jij de fijne kneepjes van het suppen.

 

Sup lessen bij Rockanje strand

 

Sup lessen en sup tours

 

Bij laag water worden er tochten georganiseerd naar de “zandbank”. Bij deze 2 uur durende tocht heb je een sportieve uitdaging en bij aankomst kan het zomaar zijn dat de zeehondjes op je liggen te wachten.

 

Watersport Rockanje aan Zee

 

Rockanje strand is ook een fijne locatie om te leren kitesurfen. Rockanje aan Zee is bekend maar het is er niet zo druk als bijvoorbeeld de stranden op Scheveningen en Brouwersdam. Als je van watersport houdt dan kan je in Rockanje alle kanten op. Op het strand van Rockanje eerste slag vind je Kitesurf Rockanje. De instructeurs van deze kitesurf school zijn gediplomeerd en hebben jarenlange ervaring in het geven van kitesurf lessen.

 

Ook voor de kitesurflessen in Rockanje gelden de zelfde voordelen als voor het suppen. Het strand van Rockanje is relatief rustig in vergelijking met andere stranden in Nederland en dat betekent dat als je hier lessen gaat volgen dat de instructeurs echt de tijd voor je nemen. De rustige zee en het ondiepe water zorgen voor de ideale omstandigheden om te leren kitesurfen.

 

Rockanje strand – Rockanje 1e slag – Rockanje 2e slag

 

Het strand van Rockanje is geheel op het zuiden gericht en dat maakt het ideaal voor zonliefhebbers. Ik ben er nu een aantal keer geweest om de drukte in Scheveningen te ontvluchten en te genieten van de rust.

 

Het strand van Rockanje kan je eigenlijk ‘opdelen’ in vier stukken. Het ‘Stille Strand’ loopt van de Haringvlietdam tot aan het Badstrand. Ideaal als je in alle rust wilt genieten van het strand, de zon en de zee. Het ‘Badstrand’ Rockanje is het strand bij de eerste en tweede slag van Rockanje. Tussen de 1e en de 2e slag van Rockanje vind je ook nog de strandafslag ‘Slag van Iterson‘.

 

Het strand is ingedeeld door middel van zogenoemde strandpalen. Het Badstrand loopt van strandpaal 13.600 tot aan strandpaal 11.400. Vanaf strandpaal 11.400 is het naaktstrand dat rijkt tot aan de Groene Punt. Bij laag water kan je restanten van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog in zee zien liggen.

 

Heb jij een hond? Dan is het strand van Rockanje ideaal want het hele jaar hebben honden (paarden trouwens ook) toegang tot een groot gedeelte van het strand.

 

Parkeren Rockanje strand

 

Bij de eerste en tweede slag in Rockanje aan zee zijn er grote parkeerterreinen waar je de auto kan parkeren. Op echt zomerse dagen zijn de parkeerplaatsen snel vol maar dan is er nog voldoende parkeer gelegenheid in het dorp.

 

  • Dagtarief voor parkeren bedraagt €5,- per auto

 

Lees ook:

 

Sup huren en Sup lessen bij Rockanje strand.
Zou jij dat ook wel eens willen doen?

Print Friendly, PDF & Email
1

Leave a comment

float center korting
Follow Wellness Spots

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Schrijf je nu in voor de maandelijkse nieuwsbrief:

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!