Sup huren en Sup lessen bij Rockanje strand

Suppend de zon tegemoet in Rockanje aan Zee

Zin in een actieve buitensport op het water? Denk eens aan een sup huren en sup lessen bij Rockanje strand. Het rustige water is ideaal om te leren suppen voor beginners en voor gevorderden ‘suppers’ kan je kilometerlange sup tours maken.

Sup huren en Sup lessen bij Rockanje strand

Heb je een dagje naar Rockanje strand in de planning staan en wil je ook iets actiefs gaan doen? Denk dan eens aan een sup huren of sup lessen volgen in Rockanje aan Zee. Wil je graag gaan suppen in Zuid-Holland op een mooie locatie? Dan is het strand van Rockanje een aanrader.

Vrienden van mij runnen een watersportbedrijf bij de eerste slag in Rockanje. Af en toe vind ik het heerlijk om de drukte van Scheveningen even te ontvluchten en de rust op te zoeken in Rockanje. Het ideale is dat je in Rockanje je auto dicht bij het strand kan parkeren en geen 250 meter hoeft te lopen voordat je met je voeten in het zand staat.

Bij de 1e slag in Rockanje loop je direct vanaf het wandelpad tegen Nextlevel Beachevents / Kitesurf Rockanje aan. Je kan niet om de kleine winkel heen die midden op het strand staat. Loop naar binnen en huur een sup board of maak een afspraak voor sup lessen. Heb je altijd al eens willen leren kitesurfen dan ben je ook hier aan het goede adres. Ben je iets vergeten qua strandspullen dan kan je dat hier kopen. Links en rechts van de winkel vind je twee strandtenten waar je kan ontbijten, lunchen en dineren.

Een SUP huren en reserveren kan via:
Adres: Swinsedreef 21 – 1e slag – 3235 AR Rockanje;
Bel of stuur een app naar: 06-26112446 – vul het contactformulier in of mail naar: planning@kitesurfrockanje.nl.

SUP huren Rockanje 1e slag

Suppen op zee, Sup huren Rockanje strand

Bij Kitesurf Rockanje kan je naast kitelessen ook sup lessen volgen of een sup board huren. Een sup huren kan vanaf €15,- per uur. Daar is een korte instructie bij inbegrepen, zodat je goed voorbereid het water op gaat.

Het mooiste moment vind ik om te gaan suppen op een heldere avond rond zonsondergang. Omdat Rockanje strand op het zuiden is gelegen zal je verrast worden door de prachtige zonsodergang hier die totaal anders is als bij de rest van de stranden in Nederland langs de Noordzeekust.

SUP de zon tegemoet over het vlakke water, snuif de frisse lucht op, geniet van de stilte en ervaar het moment van suppen bij zonsondergang.

Voordelen SUP huren Rockanje 1e slag

 • Rustig strand;
 • Het water is vlak door de aanwezige zandbanken;
 • De stroming is rustig;
 • Eerste 100 meter langs het strand is het water ondiep en kun je in zee staan;
 • Veilig en goed onderhouden materiaal;
 • Parkeerplaats op loopafstand van het strand (250 meter);
 • Dagtarief parkeren €5,- per auto (prijzen 2020);
 • Er is een kleedkamer en douche aanwezig;
 • Deskundige instructeurs.
Sup huren Rockanje strand

Suppen voor beginners

Heb jij nog nooit ‘gesupd’ en wil jij het graag eens proberen? Rockanje is de ideale plek qua suppen voor beginners. Het voordeel is dat het water vlak is en je dus geen last hebt van golfslag. Golfslag zorgt ervoor dat het suppen bemoeilijk wordt en dat is alleen een leuke uitdaging als je hebt geleerd hoe je de balans kan bewaren op een sup board.

Bij Rockanje 1e slag kan je rustig leren en ervaren wat suppen is. Je kan zelf een sup board huren en daarmee het water in gaan om te oefenen of je kiest ervoor een sup les te reserveren. Met een instructeur aan je zijde leer jij de fijne kneepjes van het suppen.

*Ben je enthousiast en wil je je eigen SUP Board? Lees hier al onze tips voor een SUP board kopen inclusief persoonlijke ervaringen.

Sup lessen bij Rockanje strand

Sup lessen en sup tours

Bij laag water worden er tochten georganiseerd naar de “zandbank”. Bij deze 2 uur durende tocht heb je een sportieve uitdaging en bij aankomst kan het zomaar zijn dat de zeehondjes op je liggen te wachten.

Watersport Rockanje aan Zee

Rockanje strand is ook een fijne locatie om te leren kitesurfen. Rockanje aan Zee is bekend maar het is er niet zo druk als bijvoorbeeld de stranden op Scheveningen en Brouwersdam. Als je van watersport houdt dan kan je in Rockanje alle kanten op. Op het strand van Rockanje eerste slag vind je Kitesurf Rockanje. De instructeurs van deze kitesurf school zijn gediplomeerd en hebben jarenlange ervaring in het geven van kitesurf lessen.

Ook voor de kitesurflessen in Rockanje gelden de zelfde voordelen als voor het suppen. Het strand van Rockanje is relatief rustig in vergelijking met andere stranden in Nederland en dat betekent dat als je hier lessen gaat volgen dat de instructeurs echt de tijd voor je nemen. De rustige zee en het ondiepe water zorgen voor de ideale omstandigheden om te leren kitesurfen.

Rockanje strand – Rockanje 1e slag – Rockanje 2e slag

Het strand van Rockanje is geheel op het zuiden gericht en dat maakt het ideaal voor zon-liefhebbers. Ik ben er nu een aantal keer geweest om de drukte in Scheveningen te ontvluchten en te genieten van de rust.

Het strand van Rockanje kan je eigenlijk ‘opdelen’ in vier stukken. Het ‘Stille Strand’ loopt van de Haringvlietdam tot aan het Badstrand. Ideaal als je in alle rust wilt genieten van het strand, de zon en de zee. Het ‘Badstrand’ Rockanje is het strand bij de eerste en tweede slag van Rockanje. Tussen de 1e en de 2e slag van Rockanje vind je ook nog de strandafslag ‘Slag van Iterson‘.

Het strand is ingedeeld door middel van zogenoemde strandpalen. Het Badstrand loopt van strandpaal 13.600 tot aan strandpaal 11.400. Vanaf strandpaal 11.400 is het naaktstrand dat reikt tot aan de Groene Punt. Bij laag water kan je restanten van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog in zee zien liggen.

Heb jij een hond? Dan is het strand van Rockanje ideaal want het hele jaar hebben honden (paarden trouwens ook) toegang tot een groot gedeelte van het strand.

Parkeren Rockanje strand

Bij de eerste en tweede slag in Rockanje aan zee zijn er grote parkeerterreinen waar je de auto kan parkeren. Op echt zomerse dagen zijn de parkeerplaatsen snel vol maar dan is er nog voldoende parkeer gelegenheid in het dorp.

Leuke plekken om te suppen 

Suppen kan overal ter wereld! In Nederland geniet ik van suppen in de buurt op mijn eigen SUP board en in het buitenland huur een ik sup board om te gaan suppen. Zo trotseerde ik een meer in Fins Lapland op een sup en genoot ik van het suppen op zee in Aruba en Curaçao.  Hieronder kan je al mijn tips voor leuke plekken om te suppen lezen.

 1. Suppen in Caracasbaai, Curaçao
 2. Bekijk alle leuke plekken om te Suppen in Nederland.
 3. Hier kan je leren suppen in Den Haag en Scheveningen
 4. Dit zijn de leukste plekken in Den Haag en Scheveningen om te suppen
Leuke plekken om te suppen 

Sup huren en Sup lessen bij Rockanje strand.
Zou jij dat ook wel eens willen doen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

4 reacties op “Suppend de zon tegemoet in Rockanje aan Zee”

 1. Anne avatar
  Anne

  Beste heer/mevrouw,

  in het weekend van 12-14 juli zijn wij met zes meiden op bezoek in Oostvoorne. Het lijkt ons leuk om die zaterdag 13 juli een suples of -tour te boeken, maar we hebben hier vooraf nog vragen over. ​

  Eén van ons is zwanger (dan 28 weken), kun je dan suppen? Zo nee, hebben jullie dan wellicht een suggestie voor een andere activiteit?​
  Wat zijn de kosten van een tour?​
  Welke tijden kunnen we aanhouden voor een tour?​
  Is het mogelijk om bij slecht weer te annuleren?​

  Alvast bedankt voor uw reactie. ​

  Met vriendelijke groet,​
  Anne

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Beste Anne,

   Dankjewel voor je e-mail.
   Tof dat je mijn website hebt gevonden.

   Leuk dat jullie met zes meiden een weekend weg gaan naar Oostvoorne en ook willen gaan suppen.
   Ik heb je mail doorgestuurd naar de organisatie van deze sup lessen.
   Zij nemen contact met je op voor meer informatie.

   Ik wens jullie alvast heel veel plezier en geniet ervan!

   Groeten Henriette

 2. Bernadette avatar
  Bernadette

  Beste Henriette,

  Twee vriendinnen en ik zouden graag ook meer informatie willen over de mogelijkheid tot suptours/suplessen bij Rockanje. Wij zijn aankomend weekend in de omgeving. Is het mogelijk om contactgegevens te krijgen voor meer informatie?

  Alvast bedankt!
  Bernadette

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Hi Bernadette, wat leuk dat je wilt gaan SUPPEN in Rockanje! Daar is het deze week perfect weer voor. Ik ga je de gegevens even mailen. Veel plezier alvast! Groeten Henriette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons