Beauty, Lifestyle

Bijzonder! Ontdek Tanoshi Hairspa, een Japanse haar spa behandeling

8 oktober 2023
Persoonlijke ervaringen Tanoshi Hairspa review

Wij zijn constant bezig met het spotten van wellness trends en ontwikkelingen. Wellness Lifestyle redacteur Ellen spotte een Wellness TikTok video over de Tanoshi Hairspa in Rotterdam, hier geven ze gasten een Japanse haar spa behandeling, (Japanese Head Spa treatment). Hoog tijd voor een bezoek en het delen van onze persoonlijke ervaringen in een Tanoshi Hairspa review met foto’s en video.

 

Tanoshi Hairspa review, een Japanse haar spa behandeling

 

“Geef je over en geniet”, dat is het motto van Melek Tuinder, eigenaresse van de Tanoshi Hairspa in Rotterdam. Melek zegt hierover: “Tanoshi Hairspa is een Japanse head spa die zich onderscheidt door zijn unieke benadering van haarverzorging en het verhelpen van hoofdhuid-problematiek”.

 

In deze Rotterdamse haarspa worden traditionele Japanse schoonheidsrituelen met moderne technieken gecombineerd waarbij hoogwaardige vegan en cruelty free producten worden gebruikt. De Japanse filosofie “Wabi Sabi” staat hierbij centraal. Wabi-sabi is een van de  Wellness Trends die wij al eerder spotte die op steeds meer plekken in Nederland wordt toegepast. Wabi Sabi staat voor: “De Japanse wijsheid voor een perfect imperfect leven“.

 

Zodra je binnenstapt bij Tanoishi Hairspa in Rotterdam zal je ervaren dat Melek en haar team aan alle details hebben gedacht. Hier ervaar je gelijk een rustgevende spa ervaring. Sfeerverlichting, relaxte muziek, een warm handdoekje om je handen te reinigen, het zijn fijne spa details die allemaal bijdragen aan dat fijne ontspannen gevoel.

 

Op dit moment verzorgd Melek in de Tanoshi Hairspa in Rotterdam twee wellness haar behandelingen. Een ‘Ichigo ichie massage’ en een ‘Naotta scalp scan treatment’. Het verschil tussen de twee Japanse haar spa behandelingen is dat bij laatst genoemde ook een hoofdhuid scan wordt uitgevoerd waarna er een aangepaste hoofdhuid treatment volgt. Ideaal als keuze als jij wilt werken aan een gezonde hoofdhuid. De ‘Ichigo ichie massage’ bestaat uit:

 

  1. Ontspannen hoofdhuid massage;
  2. Een detox haar scrubbehandeling;
  3. Was behandeling met gouden water fontein; 
  4. Een rustgevende massage van hoofd, nek en schouders;
  5. Een verzachtende haar- en hoofd stoombehandeling en meer.

 

Het fijne van deze haar spa behandeling met hoofdhuid massage is dat het zeer ontspannend is. Dat komt onder andere doordat bepaalde drukpunten in het centrale zenuwstelsel worden aangeraakt. Wij kunnen het iedereen uit eigen persoonlijke ervaring aanraden. Of je nou zelf, met een vriendin of met je moeder wilt ontspannen, dat je wil weten hoe gezond jouw hoofdhuid is of gewoon uit interesse.

 

♥ Bekijk beschikbaarheid voor deze haar spa in Rotterdam voor hoofdhuid- en haar behandeling.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest, YouTube en TikTok.

 

Tanoshi Hairspa review, Japanse haar spa behandeling

 

Privé haar spa in Rotterdam, hijab friendly hair salon voor hoofdhuid behandeling

 

De Tanoshi Hairspa in Rotterdam is een vrouwvriendelijke spa waar volgens de Wabi Sabi filosofie haar spa behandelingen worden uitgevoerd. Wij hebben de Tanoshi Hairspa in Rotterdam bezocht en het pand is een mooie privéruimte die alleen toegankelijk is voor mensen die op dat moment een Japanse head spa behandeling ondergaan. De privé spa wordt afgesloten wat zorgt voor een veilig gevoel en volop privacy.

 

Precies dit verklaart deels het succes van de Rotterdamse haar salon. Voor vrouwen die een hoofddoek dragen of een hijab dragen is dit een fijne plek om onbezorgd te ontspannen en hun haarverzorging te laten doen. Melek vertelt hierover: “Vanaf het moment dat ik de deuren opende van Tanoshi Hairspa werden de meeste haar spa behandelingen geboekt door vrouwen van Turkse, Marokkaanse en uit andere Islamitische landen afkomstige roots. Bij ons kunnen ze onbezorgd hun hijab of hoofddoek af doen”.

 

De gemiddelde leeftijd van onze haar salon bezoekers ligt tussen de 25 en de 45 jaar. Wij hebben het geluk met veel mond tot mond reclame, vooral binnen de Islamitische gemeenschap waar beauty rituelen en hygiëne zeer belangrijk zijn. Vriendinnen komen hier langs en even later nemen ze hun moeder mee. Of ze vertellen het verder en dan staan hier een moeder en tante of nicht voor de deur die hoorden dat ze naar Tanoshi Hairspa moesten. Er komen soms zelfs moeders met hun minderjarige zonen. Inmiddels weten ook steeds meer Nederlanders onze haarspa te vinden”. 

 

Melek sluit niet uit dat er in de toekomst ook ‘Couple Treatments’ worden aangeboden. Of dat er net zoals bij een bezoek aan een hammam, vrouwen- en mannen dagen worden georganiseerd.

 

Hieronder delen wij vanuit de redactie van Wellness Spots graag nog een paar extra wellness tips waar vrouwen kunnen genieten van privé spa behandelingen. Het zijn hoofddoekvriendelijke en hajib friendly privé spa’s in Nederland.

 

♥ Bekijk beschikbaarheid voor deze
haar spa in Rotterdam voor hoofdhuid- en haar behandeling 

 

♥ Ontdek ook al deze hamam in Nederland en al deze privé sauna’s in Nederland;
♥ Tip voor privé hamam en schoonheidsbehandeling in Bussum, bij Iraanse Mitra La Grand.
♥ Bekijk al deze privé sauna’s in Rotterdam en omgeving, deze privé sauna’s in Den Haag en omgeving en deze privé sauna’s met shisha arrangementen

 

Privé haar spa in Rotterdam

 

Last van hoofdhuid problemen? Laat scan voor hoofdhuid analyse maken!

 

Heb je last van roos, jeuk op je hoofd, irritatie aan je hoofdhuid, een droge of juist vette hoofdhuid, schilfers in je haar, last van haaruitval of iets anders? De Tanoshi Hairspa in Rotterdam verzorgt niet alleen haar spa behandelingen om van te genieten. Je kan er ook een hoofdhuid analyse laten doen. Belangrijk om te weten is dat zowel Wellness Spots als eigenaresse Melek geen medische adviezen mag, kan en wil geven. Wij raden altijd aan om ook contact op te nemen met een gediplomeerd arts.

 

Wat wij wel aanraden is het ondergaan van de hoofdhuid analyse bij Tanoshi Hairspa in Rotterdam. Enerzijds vanwege het feit dat het vrij uniek is. Mocht je een andere locatie weten waar men hoofdhuid analyses uitvoert, neem contact op met de redactie van Wellness Spots. Het is bijzonder om je eigen hoofdhuid van dichtbij te zien en te ontdekken of het gezond is, er schilfers zijn of rode plekken of iets anders.

 

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom mensen last hebben van hoofdhuid problemen. Verwacht niet dat als je deze haar spa in Rotterdam bezoekt dat je na de hoofdhuid analyse direct weet wat je moet doen en het zo kan oplossen. Hoofhuid problemen kunnen allerlei oorzaken hebben, zoals:

 

  1. Slechte of (ongezonde) voeding;
  2. Stress dat zicht uit via de hoofdhuid;
  3. Problemen met bepaalde hormonen;
  4. Een tekort van B6 of B12 in het lichaam.

 

♥ Bekijk beschikbaarheid voor deze haar spa in Rotterdam voor hoofdhuid- en haar behandeling.

 

Laat een scan van je hoofdhuid maken

 

Hoofdhuid behandeling met hoofdhuid analyse scan

 

Hoofdhuis massage en behandeling

 

Wie is Melek Tuinder van Tanoshi Hairspa? Leer deze wellness ondernemer kennen

 

Melek Tuinder is een goed verzorgde vrouw die houdt van ondernemen. In 2016 huurde zij een pand in Rotterdam waar ze ZZP’ers de kans bood een stoel in haar kapperszaak “Beyourown” te huren. Het is de verzamelnaam voor haar kapper co-workingspace in Rotterdam. Dit werd een groot succes en inmiddels zijn er 9 ZZP’ers die een stoel huren. Wil je je haar eens laten verzorgen door Melek? Je kan een reservering maken bij “FloatingHair” Beyourown in Rotterdam.

 

Van jongs af aan heeft Melek al een grote interesse in beauty. Als Turks-Nederlandse vrouw worden de Islamitische beautyrituelen haar met de paplepel ingegoten. Ze gaat mee naar de hamam, leert alles over hygiëne en uiterlijke verzorging. Ze ontwikkelt op een bepaald moment steeds meer interesse voor de Aziatische wellness lifestyle. Het begint met het kopen van wierook, gezond eten en ayurveda toepassen en ontdekt de Japanse Wabi Sabi filosofie.

 

Op een gegeven moment ziet ze op TikTok video’s voorbij komen over haarspa’s in Japan. Ze is gelijk gegrepen door dit wellness concept en haar hersenen maken overuren om een concept te bedenken. Leuk detail, wij ontdekten de Tanoshi Hairspa in Rotterdam ook via TikTok, wij zijn net begonnen met ons account maar je kan Wellness Spots hier op TikTok volgen.

 

Melek is een slimme ondernemer, ze gaat testen of dit wellness concept in Nederland aan zou kunnen slaan. Melek vertelt hierover: “Ik startte een Instagram account en deelde wat video’s en foto’s van een haar spa uit Japan. Binnen één week vroegen mensen al wat het kostte en waar deze Japanse head spa voor hoofdhuid behandeling werd aangeboden. Dat was de bevestiging die ik nodig had. Ik ging op zoek naar een pand, verbouwde het, deed inkopen in Azië en één week voor de opening in april 2023 deelde ik het op Instagram, Facebook en op TikTok. Nog vóór dat Tanoshi Hairspa in Rotterdam officieel haar deuren had geopend had ik al méér dan 100 reserveringen voor de haar spa behandeling. Ik had niet durven dromen dat het zo snel zou gaan, we zijn volgeboekt tot februari 2024. Genoeg redenen om binnenkort een tweede vestiging in Amsterdam te openen”.

 

Wij vinden het een prachtig succes verhaal. Maar wat is het geheim, waarom slaat dit zo aan? Inmiddels hebben wij het zelf ervaren en kunnen wij uit eigen ervaring zeggen dat het een zeer ontspannende wellness behandeling is. Er is geen enkele andere plek die wij op dit moment kennen waarbij er zo uitgebreid aandacht wordt besteed aan je haar en hoofdhuid.

 

Haar salon voor vrouwen Rotterdam

 

Ontdek méér over Wabi Sabi en de Japanse wijsheden

 

Wij schreven het al in de introductie van dit artikel. Wabi Sabi staat voor: “De Japanse wijsheid voor een perfect imperfect leven“. Wil je hier meer over weten en leren? Bestel dan het gelijknamige boek.

 

 

♥ Ontdek al onze wellness boeken tips over beauty, gezondheid en mindfulness.

 

Wabi Sabi "De Japanse wijsheid voor een perfect imperfect leven"

 

Japanse wellness fan? Meer Japanse beauty- en wellness tips

 

Hou jij van de uitgebreide Japanse schoonheidsrituelen, de filosofie van Wabi Sabi, wil je eens een Onsen bezoeken of in Nederland wegdromen naar Japan? Dit zijn al onze Japanse wellness tips.

 

♥ Ga naar de Haar spa in Rotterdam voor hoofdhuid- en haar behandeling;
♥ Hou je van Japan? Ontdek deze Japanse wellness lifestyle locaties in Nederland;
♥ Op reis naar Japan? Lees je in en houdt je aan de Onsen etiquette, de Japanse badhuiscultuur;
♥ Hier kan je meer ontdekken over Japanse schoonheidsrituelen Japanse huidverzorging producten.

 

Japanse wellness tuin - Privé sauna Brabant

 

Wat vind jij van onze Tanoshi Hairspa review?
Heb jij zelf al zin in een Japanse haar spa behandeling?

 

*Wellness Spots geeft geen medisch advies en raad altijd aan om behandelingen te bespreken met een gediplomeerd arts.
**In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots