Thaise massage in Bangkok tips

Thaise massage in Bangkok tips, ontspannen rondreis starten Thailand

Ontspannen aan je rondreis in Thailand starten? Dit zijn onze Thaise massage in Bangkok tips. Het is een van de wellness behandelingen in Thailand waar wij ontzettend naar uit kijken als wij weer naar Azië reizen.

Thaise massage in Bangkok tips

Heb jij reisplannen naar Thailand? Dan kan je je vast verheugen op de Thaise massage. Als je nog nooit op vakantie in Thailand bent geweest dan zal je je vast verbazen over de hoeveelheid massage salons. Op elke hoek van de straat vind je er wel één en je kan er zo binnenlopen. Vaak ben je na een paar minuten al aan de beurt. In het ergste geval moet je even wachten maar dat is niet erg om de warmte buiten even te ontvluchten.

Als je wat meer te besteden hebt kan je ervoor kiezen om je in één van de luxe hotels, resorts en/of spa’s te laten verwennen. Een ding is zeker, Thailand is het land van de massages en er is keuze genoeg. En je zal na een goede Thaise massage, met een lach op je gezicht aan je rondreis door Thailand beginnen.

Je kan niet thuiskomen in Nederland zonder een Thaise massage te hebben gedaan. Massages zijn onderdeel van Thaise medische en spirituele tradities en het is één van de oudste geneesmethoden. Qua Thaise massages wordt er gesproken over twee stromingen. Een daarvan is de “Bangkokstijl”, een stevige massagetechniek die over het algemeen als pijnlijk wordt ervaren.

♥ Bekijk ook dit luxe wellness hotel in Hua Hin;
♥ Alvast een voorproefje? Bekijk al deze Thaise massages in Nederland.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en TikTok.

Let’s Relax Spa in het Mandarin hotel de “Bangkokstijl”

Voorafgaand aan de massage werden eerst mijn voeten en die van mijn drie collega’s gewassen waarmee ik de massage kamer deelde. Met schone voeten stapte ik de massage kamer in waar op het matras een soort pyjama lag die ik moest aantrekken.  Met drie vrouwen was het toen al lachen geblazen want het was net een soort oversized Alladin pak. Toen even later mijn masseuse binnenkwam die een kop kleiner is dan ik was het  even tijd voor een fotomoment voordat ik mij kon ontspannen.

Twee uur lang werden mijn energiebanen gemasseerd en heb ik diverse rek- en strekoefeningen ondergaan. Eerlijk is eerlijk af en toe heb ik wel even op mijn tanden moeten bijten qua pijn. Ik merkte ook dat ik echt ontzettend stijf ben en wel wat meer aan mijn lenigheid mag werken. Samen met drie collega’s lag ik op een kamer op een matras op de grond. Af en toe keken we elkaar even aan als we alle vier tegelijk weer in een vreemde positie lagen. Onze Thaise masseuses moeten de grootste lol hebben gehad over het feit dat we niks gewend zijn. Tussendoor heb ik even gedacht dat ik de rest van de week krom zou lopen van de spierpijn maar ik heb werkelijk nergens last van gehad. De massage volgde na een lange vlucht en een dag lang Bangkok verwennen dus ik was aardig moe toen ik mezelf op het matras had genesteld. Ik voelde me erna als herboren, fris en fruitig. De volgende dag had ik nergens last van!

Bij het weggaan zei de masseuse nog tegen me in het weinige Engels dat ze sprak; “Computer miss? Not good!”, al wijzend naar mijn arm en schouder. Tja,wij zitten te vaak achter de computer.

Thaise massage in Bangkok tips

Massage met uitzicht tips in Thailand

De massage met het beste uitzicht had ik op het tropische eiland Koh Talu. In een houten hutje aan het strand omgeven door palmbomen staan twee bedden en een stoel. Ik heb gekozen voor een voet- en been massage met olie en collega Chantal ligt in de stoel klaar voor haar pedicure.

Een fris ruikende olie raakt mijn huid en mijn Thaise masseuse weet er zelfs voor te zorgen dat een scheenbeen massage lekker aan voelt. Op de achtergrond hoor ik aan het begin nog de schelpenkettingen wuiven maar al snel ben ik zo ontspannen dat ik het uitzicht van palmbomen en de baai verruil voor de binnenkant van mijn ogen.

Thaise massage op het strand - Kok Mak - Thailand

Tips voor Thaise massages in Thailand

  1. Hetzelfde als bij een restaurant, kies voor een salon waar het druk is, dan weet je zeker dat het goed is;
  2. Als je weet dat je een massage gaat doen trek, voor vrouwen, bijvoorbeeld een topje aan. De massage is veel lekkerder dan dat ze je t-shirt mee masseren;
  3. Misschien is het een vooroordeel maar ik adviseer bepaalde massages, zoals de Thaise, alleen te doen bij een salon waar goed Engels wordt gesproken. Mocht je bepaalde klachten hebben dan kan je goed duidelijk maken waar men op moet letten.
Thaise massages in Nederland

Heb jij al eens een Thaise massage in Bangkok ervaren?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons