The Lodge bij Hot Lake Springs in staat Oregon in USA

Historische overnachting bij The Lodge aan oever Hot Lake Springs in Oregon

The Lodge bij Hot Lake Springs in de staat Oregon in de USA is een prachtig historisch hotel dat grenst aan de warmwaterbronnen. De nieuwe eigenaren zijn volop bezig dit hotel tot een echt Spa & Wellness-hotel om te toveren met tal van warmwaterbaden en andere spafaciliteiten.

The Lodge bij Hot Lake Springs in staat Oregon in USA

Tijdens mijn (Harmke Kraak) rondreis door Oregon logeer ik een nacht bij The Lodge bij Hot Lake Springs in de staat Oregon in de USA! Dit historische Spa & Wellness Hotel ligt vlak bij het leuke plaatsje La Grande.

In 2003 werd door de toenmalige eigenaars begonnen met de restauratie. Dat ging met vallen en opstaan, totdat de naaste buren het pand in 2020 opkochten. Die buren zijn Mike Rysavy en zijn vrouw Tamarah, eigenaars van de naburige camping Grande Hot Springs RV Resort.

Ze zijn avonturiers en dol op natural springs en warmwaterbronnen. Mike en zijn vrouw knappen het historische The Lodge hotel op met visie en beleid. De restauratie vordert gestaag. De verwachting is dat in de zomer van 2023 dit spa-en wellnesshotel de grootste herstelwerkzaamheden zijn doorgevoerd.

Eind 2022 zijn diverse kamers al opgeknapt en gebruiksklaar. “Op dit moment hebben we vijftien kamers beschikbaar, het zijn vrijwel allemaal suites met living en slaapkamer. We hebben het plan om daarnaast nog eens vijftien suites te renoveren, in totaal zijn er dan dertig gastenkamers beschikbaar”, vertelt Mike. “We werken nog aan complete spadiensten zoals massages, wraps en andere badrituelen, maar dat vergt tijd. De eerste stap voor ons is nu om masseurs uit de buurt aan te trekken die massages op de kamer kunnen verzorgen.” Bij The Lodge at Hot Springs Lake logeer ik in kamer 213, die mooi is gerenoveerd. Ik ben heel blij met deze moderne lichte suite met Kingsize bed in de slaapkamer en een ruime living met aan drie kanten ramen.

♥ Bekijk ook al deze wellness vakantie Verenigde Staten tips;
♥ Ontdek hier al onze wellness reistips voor Portland in Oregon, USA.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Historisch Hotel La Grande

Hoeveel hotsprings zijn er in Oregon?

Hoeveel Hot Springs zijn er eigenlijk in Oregon vraag ik mij af? Volgens Mike heeft Oregon zo’n 32 natuurlijke warmwaterbronnen. Hij heeft het dan over natural springs waarin je kunt baden. “Twaalf ervan zijn commercieel ontwikkeld.

Zowel The Lodge bij Hot Lake Springs als de camping Grande Hot Springs RV Resort maken dankbaar gebruik van het natuurlijke bronwater van Hot Lake Springs. Op het kampeerterrein zijn er voor gasten een Warm Soaking Pool en een Hot Soaking Pool. In tegenstelling tot het hotel is de camping alleen in het zomerseizoen open, van mei tot half oktober.

Het geneeskrachtig bronwater van Hot Lake Springs in Oregon werd al gebruikt door de Native Americans. In 1864 zetten kolonialisten er een houten gebouw neer en in 1884 kwam er een spoorlijn in de buurt. Vanaf 1904 verrees het stenen hotel met badhuizen.

Vanaf 1917 was hier een sanatorium, dat wereldwijd bekend was. In 1934 woedde er brand, het stenen gebouw bleef overeind, maar de spa ging ter ziele. In WOII werden in het pand verpleegsters opgeleid. Daarna werd het een verpleeghuis. Het gebouw raakte uiteindelijk in verval en stond jarenlang leeg.

Hotsprings in Oregon

Baden aan de oever van Hot Lake Springs

Zodra ik in het hotel ben geïnstalleerd, begeef ik me naar de Hot Pools van het hotel, direct bij de oever van het meer Hot Lake Springs in Oregon waar de tuin van het hotel aan grenst. Zwemmen in het meer zelf is niet toegestaan, maar langs het meer staan warmwaterbaden.

Er komt zelfs stoom af. Omkleden kunnen gasten in de tijdelijke douche- en kleedruimte, een gebouwtje op palen. Het is een prima ruimte met warme douches, maar in de toekomst komen er veel mooiere en luxueuzere ruimtes. Mike, de nieuwe eigenaar, heeft een strak plan bedacht.

Historic Hot Lake Mineral Springs Bath

The Lodge La Grande Soaking Area

5 Pools met natuurlijk en mineraalrijk bronwater

Er zijn op dit moment vijf pools, waaronder drie ronde baden en een stenen bad. Ik probeer ze allemaal uit. Het voelt heel sereen: zitten in zo’n warme pool met uitzicht op het meer en de wuivende grassen aan de overkant. De zon gaat al bijna onder en de lucht kleurt prachtig roze.

Ook bij zonsopgang ga ik weer naar de pools. Als hotelgast heb ik dag en nacht toegang tot de warmwaterbaden! De baden zijn gevuld met het mineraalrijke bronwater uit het meer Hot Lake. Ook in de winter is dit hotel open en ook dan kun je in deze natuurlijke bronnen baden.

Een gast vertelt hoe sfeervol het dan is met de sneeuw en de vuurkoven. Als zij hier vroeger als klein meisje met haar familie langskwam, maakten ze grapjes over de zwavelstank. Nu zou ze het liefst een abonnement nemen.

Dat kan (nog) niet, maar het is wel iets waar de nieuwe eigenaar Mike serieus over nadenkt. Ook droomt hij van een conferentieruimte, restaurants, een concertzaaltje en uiteraard spa-diensten zoals massages. The Lodge at Hot Lake Springs heeft nu al wel een gezellige pub (Thermal Pub) en zelfs een bioscoop in retro-stijl.

Pools met natuurlijk en mineraalrijk bronwater

La Grande Oregon

Hoeveel graden is het bronwater van Hot Lake Springs?

Het Hot Lake-meer bij La Grande is een van de grootste warmwaterbronnen in het noordwesten van Amerika. Continu komt er in Hot Lake Springs mineraalrijk water van ongeveer 86 °C graden Celsius uit de grond. Het water verwarmt de lodge en wordt daarnaast gebruikt om in te baden.

Er zijn vijf Hot Pools aan het meer gemaakt om in te relaxen. Er komen binnenkort nog meer ervaringen met hete bronnen! Op een bord op de muur staat elke dag in graden Fahrenheit aangegeven wat de temperatuur van het water in elke pool is. De temperatuur varieert per bad.

Hot Lake Springs Oregon

Werking van mineralen en welke mineralen bevat Hot Lake Springs?

Mineraal water onttrekt gif uit je lichaam en stimuleert de bloedsomloop en de spijsvertering. Bovendien bevatten de minerale bronnen een grote hoeveelheid negatieve ionen. “Het menselijk lichaam is als een magneet,” legt Mike uit. “Ons lichaam trekt positieve ionen aan, zoals zware metalen en vrije radicalen die in de lucht zitten, maar ook in ons eten.

De negatieve deeltjes uit de mineralen onttrekken deze giftige deeltjes vervolgens weer uit ons lichaam. Dat zorgt niet alleen voor een gavere huid, maar ook voor meer innerlijke balans.”

Het natuurlijke bronwater van Hot Springs bevat onder meer calcium, natrium, magnesium, silicium en kalium. Calcium kalmeert de huid en het lichaam. Ook natrium bezit allerlei geneeskrachtige eigenschappen. Het kan onder andere helpen tegen reumaklachten en huidproblemen.

Magnesium helpt ons bij de eiwit- en energieproductie en bevordert onder meer de werking het hart. Magnesium is ook essentieel voor de vorming van botten en tanden. Silicium is goed voor je nagels. Kalium helpt onder meer de bloeddruk op peil te houden.

Natuurlijke warmwaterbronnen Amerika

Reserveren voor hotelgasten en daggasten natural pools Oregon

Vooralsnog is The Lodge bij Hot Lake Springs in de staat Oregon in de USA alleen te boeken via Airbnb. Vanaf eind 2023 zullen er meer boekingsopties bijkomen. Daggasten kunnen een pasje reserveren bij The Lodge voor 20 dollar per persoon en zijn tot 8 uur ’s avonds welkom zo lang te baden als ze willen.

Hotelgasten hebben zelfs 24/7 toegang tot alle hot pool-faciliteiten. Van 2 PM tot 9.30 PM is de Thermal Pub in het hotel geopend. Je kunt er terecht voor bier, wijn en cider en lekkere borrelhapjes. Vanaf begin 2023 willen de eigenaren ook volledige maaltijden gaan serveren.

Warmwaterbronnen Oregon

Met huurauto naar The Lodge bij Hot Lake Springs 

Spa- en wellnesshotel The Lodge bij Hot Lake Springs ligt in Eastern Oregon in de weelderige Grande Ronde Valley, iets ten zuiden van het plaatsje La Grande. The Lodge bij at Hot Lake Springs is het hele jaar open.

Vanuit Portland, de bekendste stad in Oregon, met internationale luchthaven, is het vier tot vijf uur rijden. Een behoorlijke rit, maar de wegen zijn goed. Zelf logeerde ik op de terugweg van La Grande naar Portland in Hood River, een historisch plaatsje met veel winkels.

Een auto huren in Oregon is natuurlijk dé ideale manier om op eigen gelegenheid alle mooie bezienswaardigheden te ontdekken. Wij werken altijd graag samen met Sunny Cars omdat je daar zonder zorgen een auto kan huren. Een andere tip is het doen van een autohuur prijsvergelijking via Easyterra.

♥ Vergelijk de prijzen voor autohuur in Portland via Easyterra.
♥ Huur je auto vanaf de luchthaven van Portland voor je rondreis Oregon.
♥ 
Check ook ‘alles wat je moet weten over autohuur in het buitenland‘ en de speciale ‘auto huren in Amerika tips‘ van redacteur Henriëtte. 

Autohuren Oregon

Vliegen naar Portland in de staat Oregon

Er zijn meerdere manieren om naar Portland in Oregon te vliegen. De vraag aan jou is of je voor een rechtstreekse vlucht kiest of liever ook nog ergens onderweg een stopover tijdens je reis wilt inplannen. Je kan bijvoorbeeld een stopover in IJsland plannen als je met Icelandair vliegt.


♥ Bekijk hier alle vluchten van Icelandair via Skyscanner.
♥ Vergelijk de vliegticket prijzen naar Portland via Tix.nl.
♥ Vergelijk de vliegticket prijzen naar Oregon via Skyscanner.
♥ Vergelijk de vliegticket prijzen naar Portland via Skyscanner.

Vliegen met Icelandair via Reykjavik naar Portland in Oregon

Voordelig naar Portland/Oregon vliegen kan met Icelandair. Icelandair vliegt vanuit de luchthaven in Reykjavik (Keflavik International Airport) naar ruim 20 bestemmingen in Noord-Amerika en 23 bestemmingen in Europa, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Zelf vloog ik met Icelandair. Je vliegt in circa 3 uur naar Reykjavik. Na een korte of langere stop-over (je kunt tot wel 7 dagen in IJsland blijven op hetzelfde ticket!) ben je in circa 8 uur vliegen in Portland.

Het fijne van reizen met Icelandair is dat je gratis gebruik kan maken van de mogelijkheid een stop-over van maximaal 7 dagen te maken in IJsland. Als je genoeg vakantiedagen hebt kan je je reis zeven dagen verlengen zonder bijbetaling voor je ticket! Een mooie kans om ook IJsland te ontdekken op de heen- en/of terugweg.

En als je IJsland dan combineert met reis naar de USA dan heb je alle tijd om onderstaande wellness tips in IJsland te bezoeken. En ja, IJsland is natuurlijk ook het land van de warmwaterbronnen! Hoe gaaf is het dan om er een complete warmwaterbronnen reis van te maken, eerst baden in de natuurlijke bronnen in IJsland en afsluiten in een van de natural pools bij Hot Lake Springs in Oregon, USA!

 1. Dompel je voeten in het Kvika foothbad in Reykjavik.
 2. Bekijk hier alle vluchten van Icelandair via Skyscanner.
 3. Rij de Golden Circle Route en maak een stop bij de Secret Lagoon.
 4. Wil je een auto huren in IJsland, lees ook deze tips voor autorijden in IJsland.
 5. Overzicht van natuurlijke geothermische baden en warmwaterbronnen in IJsland.
Bezoek natuurbad in IJsland 

Stopover Reykjavik

Meer wellness reistips voor Portland in Oregon

Ga je een rondreis maken door de Amerikaanse staat Oregon? Lees dan ook de andere reistips van Harmke voor nog meer mooie en fijne wellness hotels in Portland en omgeving.

 1. Ga floaten in Portland;
 2. Dit is het beste spa hotel aan de kust in Oregon, Headlands;
 3. Bekijk hier in één keer alle reistips voor Portland in Oregon;
 4. Even ontspannen bij The Dragontree Holistic Day Spa in Portland;
 5. Chill in Bear Chair, slapen in een lodge en relax bij wellness hotel Sisters in Oregon;
 6. Ontdek het nieuwe spa hotel The Society Hotel in Bingen, Washington State, net over de grens met Oregon.
Beste spa hotel aan kust Oregon

Ben jij al enthousiast om La Grande aan je rondreis door Oregon
toe te voegen voor een overnachting bij The Lodge bij Hot Lake Springs?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons