Lifestyle

It’s Teatime! Laat je verrassen in de webwinkel van Teastreet

3 juni 2018
Thee kopen bij TeaStreet

Theedrinken is allang niet meer voor theeleuten. Thee kopen bij Teastreet betekent dat je zelfs aan ’teapairing’ kan doen want welke thee is nou eigenlijk het lekkerste bij een high tea?

Thee drinken is hip!

Wist jij dat na water, thee de meest populaire dorstlesser is op aarde? Uit onderzoek blijkt dat ook in Nederland het drinken van thee steeds populairder wordt. Er is niet voor niets een opleiding tot theesommelier. En na wijn- en bierpairing wordt ook theepairing steeds hipper. Want welke thee schenk je nou het beste in bij een lunch of high tea?

Een leuk weetje; Nederlanders drinken gemiddeld 90 liter thee en verbruiken 0,8 kilo thee per jaar. In China verbruikt men daarentegen 0,6 kilo thee per hoofd van de bevolking, maar drinken in liters veel meer thee dan in Nederland.

Hoe drink je het beste thee?

 

Kijk jij er wel eens naar op welke temperatuur jij water kookt? Per theesoort zijn er bepaalde ‘zetadviezen’ zodat jij op bais van de water temperatuur de beste smaak uit de thee naar boven tovert. De smaak van bijvoorbeeld groene thee komt het beste naar voren bij een temperatuur van 70 °C – 80 °C. Laat daarna het theewater een paar minuten afkoelen of voeg een beetje koud water toe aan het kokendhete water en laat daarna de thee pas trekken.

 

Hoe drink je het beste thee?

 

Is groene thee ongezond of is groene thee gezond?

 

Alle theesoorten zijn in principe gezond voor je maar groene thee is de meest pure theesoort die er is. Groene thee bevat de meeste antioxidanten en natuurlijke polyfenolen. Groene thee is daardoor niet alleen lekker, maar ook goed voor een stralende huid, een positieve gemoedstoestand en een hoog energielevel.

 

Het drinken van groene thee wordt vaak de hemel in geprezen als het gaat om gezond leven. En nee, groene thee is wat ons betreft niet ongezond. Maar er zijn wel wat fabels over het drinken van groene thee en verwacht niet direct wonderen zodra je start met je leeftsijl als theeleut met groene thee.

 

Zo zijn veel mensen op zoek naar ervaringen van mensen die groene thee drinken en daarbij afvallen. Wij zochten een aantal dingen uit om puntsgewijs te noteren of groene thee nou gezond of ongezond is. Daarbij speelt je eigen leefstijl natuurlijk een belangrijke rol, zo niet de hoofdrol. Drink jij nu nog een liter cola per dag? Ja, dan is groene thee drinken super gezond. Spoel daarna wel even je mond als je donkere groene thee drinkt want het looizuur (tannine) in groene thee kan je tandglazuur aantasten.

 

 1. Heb je een gezond lichaam? Dan kan groene thee je weerstand een boost geven. Maar heb jij een auto-immuunziekte dan werkt groene thee juist averechts;
 2. Drink maximaal 4 koppen groene thee per dag;
 3. Groene thee drinken kan helpen bij gewichtsverlies;
 4. Groene thee bevat weinig cafeïne en wordt langzamer opgenomen in het lichaam;
 5. De antioxidanten in groene thee verhoogt de warmteproductie in ons lichaam waardoor je automatisch meer vet verbrand
 6. Door het drinken van groene thee versnelt de stofwisseling in je lichaam en verbrand je meer calorieën;
 7. Groene thee heeft een rustgevende werking, waardoor stress vermindert;
 8. Het drinken van groene thee geeft je een vol gevoel, waardoor je minder snel tussendoortjes eet.

 

Thee kopen bij TeaStreet, check exclusieve kortingscode

 

Je hebt honderden, zo niet duizenden, soorten thee. En dan kan je ook nog eens kiezen voor zakjes thee of losse bladthee. Losse bladthee smaakt vaak veel voller dan thee uit een theezakje. De thee van Teastreet onderscheidt zich op het gebied van kwaliteit en smaak maar ook door de leuke verpakkingen. Teastreet zorgt ervoor dat thee drinken hip wordt en leuk is. Het drinken van losse bladthee zie je steeds vaker en met de steeds toffere thee accessoires is thee drinken allang niet meer alleen voor theeleuten. Op de website staat bij elke thee de smaak, ingrediënten, hoeveelheid cafeïne en een zetadvies vermeld.

 

Want ja, bij thee maken gaat het niet alleen om water koken en je theezakje erin hangen. Daarnaast geeft de website informatie over de theesoorten, over het bereiden van thee en hoe makkelijk het is om je eigen ijsthee te maken.

 

Extra leuk, bestel nu je thee via Wellness Spots met de exclusieve kortingscode. Je krijgt 10% korting op je bestelling. Er geldt geen minimale aankoopwaarde en de 10% korting is geldig t/m 31 juli 2018.

 

 

It’s teatime! En voor elk moment is er wel een thee. Daarom bedacht Teastreet dat het leuk zou zijn om theesoorten onder te brengen in  thee thema’s. Kies in welke stemming of mood je bent of ben jij op zoek naar een bijpassende thee voor de lunch? Bij Teastreet kan je uit de acht onderstaande opties kiezen en je ziet direct welke van de 125 theesoorten daarbij past. Bestel je voor meer dan €25,- aan thee of thee accessoires dan wordt het gratis thuisbezorgd.

 

 1. Ontspannend
 2. Lunch
 3. Zomer
 4. Samen
 5. High Tea
 6. Focus
 7. Detox
 8. Ochtend

 

Thee kopen bij TeaStreet

 

Thee kopen bij Teastreet, in welke thee mood ben jij?

Print Friendly, PDF & Email

Comments

 1. lesley

  23 september 2018 at 14:55 Beantwoorden

  Goedemorgen,

  Ik gebruik sinds 3 weken de nachtthee van Tastea, maar deze is erg prijzig en wordt alleen in blik geleverd. Ik slaap er wel heerlijk op maar vroeg me af of u niet een soortgelijke thee heeft?
  De ingredienten zijn: groene thee, appel, verbena, balm, sinaasappelschil, hop, tulsi, calendula, vrouwenmantel, valeriaan en bonenkruid.

  Hoor graag van u,
  Met vriendelijke groet,
  Lesley

  1. Henriette

   23 september 2018 at 23:16 Beantwoorden

   Beste Lesley,
   Leuk dat je ons artikel hebt gelezen. Fijn om te horen dat je er goed op slaapt. Ik ga eens even kijken of ze bij Teastreet ook een soortgelijke thee verkopen.
   Ik kom erop terug. Groeten Henriette

   1. Teastreet

    24 september 2018 at 23:24 Beantwoorden

    Hi Lesley,

    Teastreet heeft verschillende kruiden blends voor een goede nachtrust. Alle kruiden en rooibos thee zijn zonder cafeïne.
    Een paar theesoorten uitgelicht voor de nachtrust:

    Herbal – Sweet dreams
    Herbal – Feel well balanced
    Herbal – Hang loose
    Herbal – Mellow apple chamomile
    Herbal – Ayuvital take it slow
    Rooibos – Honey bee
    Rooibos – hello green rooibos

 2. lesley

  24 september 2018 at 23:25 Beantwoorden

  Bedankt voor de reactie, maar ik heb een theeleverancier gevonden die gewenste melange kan leveren. Nogmaals dank!

  1. Henriette

   25 september 2018 at 21:25 Beantwoorden

   Fijn om te horen Lesley dat je de juiste producten hebt gevonden. Geniet ervan. Groeten Henriette

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots