Overnachten, Spa & Sauna

Ontdek therapeutische werking zand Port Santo, nabij Madeira

13 augustus 2023
Porto-Santo-Zandtherapie

Porto Santo is een piepklein eilandje op tweeënhalf uur varen van Madeira. Het eiland nabij Madeira staat vooral bekend om haar gouden zand en de kracht daarvan! In dit artikel ontdek je alles over de therapeutische werking van zand op Porto Santo, nabij Madeira.

Therapeutische werking zand Porto Santo Madeira

 

De ontdekkers van Porto Santo waren in 1418 zo blij dat ze vaste grond onder hun voeten hadden, dat ze het eiland Porto Santo, ’veilige haven’ noemden. En een veilige haven is Port Santo nog steeds. Een inwonertal van 5000 zielen, criminaliteit die ver te zoeken is, vriendelijk glooiende heuvels en goed berijdbare wegen geeft de bezoeker die voor Porto Santo kiest de garantie op een uiterst rustgevend verblijf. Maar de allergrootste meerwaarde die Porto Santo biedt boven andere bestemmingen, is het gouden zand waar een therapeutische werking aan wordt toegeschreven.

 

Voor een behandeling in de spa ga ik naar Porto Santo Hotel & Spa, een viersterren hotel en één van de weinige hotels op Porto Santo die in de winter geopend zijn. Maria wacht me op om me een ‘’massage sensatie’’ te geven. Maar eerst krijg ik een rondleiding door het uitgebreide spa complex. De spa is van een verbluffende soberheid, waar waarschijnlijk lang over is nagedacht door de architect.

 

Hoge ruimten met evenzo hoge deuren, gekoppeld aan het feit dat er midden in de winter nauwelijks bezoekers zijn, en op het moment van mijn bezoek zelfs helemaal niemand, geven een surrealistisch beeld. Het doet me een beetje denken aan een Egyptisch tempelcomplex. Maria laat enthousiast de spa faciliteiten zien: een relaxt uitziend zwembad, hamamruimte, massageruimten en speciale baden voor de H2O rituelen.

 

♥ Bezoek ook deze natuurlijke zwembaden op Madeira.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

 

Therapeutische werking zand Port Santo

 

Porto Santo zandbaden

 

Op het spamenu staan naast de standaard massages ook massages met houten stenen en bamboe schijven. Maar wat mij het meest tot de verbeelding spreekt zijn de zandbaden. De constitutie van het zand van Port Santo is volkomen anders dan waar ook ter wereld. Het zand bevat mineralen als strontium, wat een natuurlijke antibacteriële werking heeft, jodium, calcium en magnesium. In het verleden groeven de badgasten zich op het strand volledig in onder het warme zand om daar een paar uur te blijven liggen.

 

Deze zandbehandeling zou bijdragen aan de verlichting van aandoeningen als reuma, artritis en bot- en spierproblemen. Het warme zand lost de aanwezige mineralen op, die het vervolgens weer aan het lichaam geven. Pas de laatste jaren is door onderzoek naar voren gekomen dat het gouden zand van Porto Santo daadwerkelijk een therapeutische werking heeft.  Wie er niet voor voelt om zichzelf levend in te graven kiest voor de Hot Sand Therapy bij Porto Santo Hotel en Spa. Na een medische keuring worden gasten twee keer per dag, gedurende een half uur, in een zandbad gelegd met een temperatuur van 40 tot 43 graden.

 

Zandtherapie-Porto-Santo

 

Ervaring zandtherapie

 

Na het afkoelen wordt aangeraden een stukje te lopen of te zwemmen. Voor het beste resultaat dient men minstens zeven dagen deze behandeling te volgen. Volgens Maria worden met deze zandtherapie opzienbarende resultaten bereikt. Aan de ‘massage sensatie’ die Maria me geeft, komt echter geen zandkorrel te pas. Gedurende 60 minuten krijgen mijn rug, benen, armen en hoofd een massage die wordt uitgevoerd met gemengde technieken.

 

Soms fladderend, dan weer kloppend of strelend weet Maria mijn gespannen lichaam volledig te doen ontspannen. De zachte klanken van ‘Eine kleine Nachtmusik’ doen me wegdromen naar onbekende plaatsen. Wat Maria ondertussen precies met mijn nek doet laat zich moeilijk in woorden vatten; het lijkt er een beetje op alsof ze met de zijkant van haar handen alsmaar van boven naar beneden wrijft, niet echt lekker, maar het resultaat is wonderbaarlijk goed. ‘’Ik merkte meteen dat het daar behoorlijk vastzat’’, lacht de Portugese.

 

Wellness Spots - Porto Santo

 

Porto Santo Hotel & Spa

 

Porto Santo Hotel & Spa ligt pal aan het strand. Als ik na een overheerlijke lunch met mijn blote voeten door het zand loop, valt me meteen iets vreemds op. Het zand voelt romig aan, alsof ik met mijn voeten in een bak met opgeklopte slagroom loop. Heel apart!  Porto Santo Hotel & Spa heeft met name in de winter uitermate vriendelijke tarieven.

 

De hotelkamers zien er keurig en stijlvol uit. Bovendien worden er uiterst luxe ingerichte vier-persoons appartementen verhuurd met een besloten binnenplaats, waar het zelfs midden in de winter goed toeven is bij een temperatuur van gemiddeld 19 graden.

 

♥ Bekijk de prijzen en beschikbaarheid bij Porto Santo Hotel & Spa.

 

Ben jij wel eens op Porto Santo geweest?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots