Ontspanning in de tropen bij Thermen & Badewelt Euskirchen

Ontspanning in de tropen bij Thermen & Badewelt Euskirchen

In de uiterwaarden van de Erft, vlakbij de Eifel en niet ver van bekende steden als Bonn, Keulen en Düsseldorf ligt Thermen Badewelt Euskirchen, een subtropische zwemparadijs met saunacomplex.

Wegdromen tussen de palmen, Thermen Badewelt Euskirchen

Onder het motto “Mijn paradijs. Onder palmen” staat de bezoekers van het enorme wellnesscomplex in Euskirchen een tropische ervaring te wachten.  In het Palmenparadijs zorgen meer dan 500 echte palmen en de tropische temperaturen voor puur vakantiegevoel. Ontspanning en weldadige momenten kan je beleven in de Vitaltherme met 11 unieke thematische sauna’s. De kers op de taart is het gratis programma met zo`n 80 activiteiten per dag, zoals opgietingen, peelings en aquafitcursussen.

In het Palmenparadijs, (3000 m2)  gaat Caribische levensvreugde gepaard met de schoonheid van de Zuidzee. Onder het gigantische panoramadak dat kan worden geopend staan meer dan 500 exotische palmen langs de ‘grote lagune’ met aangrenzend het grote buitenbad.

Het palmenparadijs nodigt uit om te ontspannen op een van de lounges met jets of te genieten van de weldadige stralen van de massagejets en neksproeiers. Een fruitige cocktail in de hand maakt het tropisch vakantiegevoel helemaal af. Een bad in een van de drie bekkens met heilzame mineralen is goed voor lichaam en geest.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

Palmenparadijs - Euskirchen

Hoogtepunten in het Palmenparadijs

Stoombad Eifel-Nebel

Bij circa 45°C, een temperatuur die de bloedsomloop niet belast, en een luchtvochtigheid van 100% kan uw lichaam in het stoombad Eifel-Nebel optimaal herstellen. De mix van warmte en vochtige lucht reinigt de huid tot diep in de poriën, bevrijdt de luchtwegen en ontspant de spieren.

Quellen der Gesundheit – heilzame mineraalbaden

In het ‘Dode Zee-bad’  voel je de absolute ontlasting van al je gewrichten doordat je door de hoge concentratie zout gewichtloos in het water kunt drijven. Bovendien worden de natuurlijke, beschermende functies van de huid en het immuunsysteem door het bad verbeterd.

Een bad in het ‘calcium-lithium-bassin’ geeft lichaam en geest nieuwe kracht. Lithium verbetert de psychische basisstemming en draagt bij aan een goede innerlijke balans. Calcium werkt aantoonbaar preventief tegen osteoporose, omdat het de botten versterkt. Voel in ons ‘zink-seleen-bassin’ de genezende krachten van de mineralen. Door de antioxiderende werking wordt stress tegengegaan en de huidregeneratie bevorderd.

Infrarood-ligstoelen

Op infrarood-ligstoelen kan je ontspannen en je lichaam eens goed verwennen. Door de stralingswarmte worden zelfhelende krachten in het lichaam geactiveerd en worden het immuunsysteem, de doorbloeding en de stofwisseling versterkt. Door de betere doorbloeding en het opwarmen van de spieren worden verstijfde of pijnlijke ledematen losgemaakt.

Wellnesservaring in de Vitaltherme & Sauna

Beleef in de Vitaltherme & Sauna een buitengewone saunacultuur met vele mogelijkheden. Laat je verwennen in de verschillende thematische sauna´s, zoals de Indiase Taj Mahal-sauna of de Moorse Alhambra-sauna en geniet van aromatische geuren en bijzondere opgietingen.

Het middelpunt van de Vitaltherme & Sauna wordt gevormd door de rustoase onder de palmen. Bij goed weer gaat het panoramadak open. Een verfrissende afkoeling kan je daarna beleven onder de aronskelk-douche, in het kristalwaterbekken (ca. 24°C) of in het dompelbad. Bij een duik in de ‘Blaue Lagune’ (ca. 33°C) kijk je uit over de grote natuurvijver met eigen aanlegsteigers.

Calladusche

Sauna highlights in de Vitaltherme & Sauna

Holzstadl (ca. 90°C)

Wie het graag erg warm heeft, is in de Holzstadl Sauna aan het juiste adres. Geniet van klassieke geuren als berk, cederhout, dennennaalden of bergkruiden.

Keltenthron (ca. 85°C)

Ontdek de wereld van de machtige en sterke Kelten. Op de verheven Keltenthron kan je te midden van grote rotsblokken bij Finse opgietingen met klassieke geuren als eucalyptus, pepermunt, dennennaalden en verschillende kruiden heerlijk uitzweten.

Wiener Kaffeehaus (ca. 75°C )

Neem plaats in een traditioneel Weens Jugendstilcafé, waar je je in een echte koffiebranderij waant. Aroma´s van koffie, vanille en Amaretto verwennen hier de zintuigen en zorgen voor ontspanning.

Taj Mahal (ca. 70°C)

Laat je vervoeren naar India en beleef in de Taj Mahal sauna relaxte momenten die lichaam en geest weer in evenwicht brengen. Vruchten en kruiden verspreiden een heerlijke Oriëntaalse geur en zorgen voor innerlijke balans.

Alhambra (ca. 65°C)

Intense momenten van puur welbevinden beleef je bij een saunagang in de Moors ingerichte sauna Alhambra. Ervaar een Spaanse schoonheidsceremonie met voedende amandelmelk en een weldadige abrikozenpeeling.

Kino (ca. 60°C)

Geniet van een unieke ervaring in de Kino-sauna: tijdens de saunagang kan je kijken naar natuurfilms en documentaires op het 62 m² grote bioscoopdoek. Luister naar bijzondere klanken en volg het buitengewone schouwspel van de natuur.

Sauna highlights in de Vitaltherme & Sauna

Zou jij hier wel eens naar toe willen om te ontspannen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons