Thuis ontspannen tips

Zorg dat je thuis ook kan relaxen met deze thuis ontspannen tips 

In dit artikel delen wij graag onze thuis ontspannen tips. Want wat is ontspanning nou eigenlijk, hoe kan je thuis echt ontspannen en wat zijn ontspanningsactiviteiten die je thuis kan doen.

Thuis ontspannen tips, een lekker gevoel thuis!

We gaan naar een sauna om te ontspannen, we genieten van een wellness vakantie, we maken een afspraak voor een massage of we gaan naar een yoga of meditatieles om te ontspannen. Maar hoe fijn is het als je ook thuis kan ontspannen? Het is belangrijk om ook thuis in je eigen omgeving de rust en ontspanning te kunnen vinden die je nodig hebt. Voldoende ontspanning is een van de meest belangrijke dingen om gezond te blijven.

Als je je thuis kan overgeven aan ontspanning dan is dat puur genieten. Maar wat is ontspanning? Ontspanning betekent dat je niet gespannen bent. Een ander woord voor ontspannen is relaxen. Waarom is het zo moeilijk om thuis te ontspannen? Er zijn veel redenen waarom mensen het moeilijk vinden om thuis te ontspannen. Het kan zijn dat je een ‘gejaagd’ leven leidt en daardoor thuis de rust ook niet kan vinden. Bij de meeste mensen is er thuis altijd wel iets te doen. Er moet opgeruimd worden, gewassen, gekookt en voor de kinderen gezorgd worden. Sommige mensen werken vanuit huis en zien daarom het rustpunt in huis niet meer of er zijn spanningen die je thuis niet kan loslaten.

En wat betekent ontspannen? Ontspannen betekent het tot rust komen van lichaam en geest door andere activiteiten te doen dan je de normaal gesproken doet de hele dag.  Maar wat is dan echt ontspannen? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Want ontspanning is voor iedereen iets anders.

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en naar aanleiding daarvan delen wij graag deze ‘Thuis ontspannen tips’ met je. Kies die ontspanningsactiviteiten uit die bij je passen en hopelijk lukt het jou ook om de rust te vinden en te leren genieten van het feit dat het oké is om thuis te ontspannen.

♥ Handige tips voor thuis een sauna opgieten

Op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Wellness at home, thuis ontspannen (Photo; QC Terme Torino)

10 leuke en simpele tips om thuis te ontspannen

Zoek je naar manieren hoe je kan ontspannen bij stress? Heb jij last van het niet thuis kunnen ontspannen? Wil je gewoon concrete ideeën op doen voor ontspannende en rustgevende activiteiten? Dit artikel staat bomvol met allerlei ideeën en tips om thuis te kunnen ontspannen. Kies de ideeën uit die het beste bij je passen of probeer eens iets en hopelijk lukt het jou ook om te ervaren dat een moment van ontspanning puur genieten is.

 1. Ontspan even al je spieren, ga lekker op de bank liggen.
 2. Ga iets rustigs doen, lees een boek, kijk een serie, ga koken.
 3. Zet rustgevende muziek op en laat je gedachten de vrije loop.
 4. Trek comfortabele kleding aan en creëer een fijn plekje in huis.
 5. Let op je ademhaling en probeer te ontspannen met een goede buikademhaling.
 6. Haal producten in huis die helpen bij ontspanning, zoals massage apparaten.
 7. Geef aandacht aan je lichaam, verwen jezelf met beauty producten en neem de tijd.
 8. Schenk iets lekkers voor jezelf in, of dat nou een warme kop thee is of een goed glas wijn.
 9. Zorg voor een fijne en ontspannende geur in huis met bijvoorbeeld een aroma diffuser.
 10. Doe het rustig aan, doe eens niets, kijk naar buiten, snuif de frisse lucht op vanaf balkon of tuin.
Tips om thuis te ontspannen

Lichamelijk ontspannen en/of geestelijke ontspanning

Lichamelijke ontspanning: je lichaam heeft een goede doorbloeding nodig om tot rust te komen. Op die manier komt er namelijk meer zuurstof in de cellen en worden je afvalstoffen afgevoerd. De beste manier is lichaamsbeweging. Dus ben je veel thuis? Zorg dat je regelmatig in beweging bent. Sta op en loop door het huis en eventueel door je tuin als je die hebt. Ook een massage kan zorgen voor een goede doorbloeding, dus kijk je partner lief aan en vraag om een goede massage. Uiteraard kan je die ook zelf geven! Ook warmte kan bijdragen aan een goede doorbloeding. Heb jij de luxe van een bad of wellicht zelfs een sauna thuis? Gebruik die dan regelmatig. En anders kruip je onder een warme deken en pak je er een warme kruik bij. Woon je samen met een partner? Knuffel regelmatig want bij lichamelijk contact komen geluk hormonen vrij. Je bloedvaten zetten uit door de warmte en daardoor stroomt er meer bloed door je lichaam.

Geestelijke ontspanning: naast lichamelijke ontspanning is geestelijke ontspanning ook heel belangrijk. Probeer thuis overzicht te krijgen zodat je gedachten zich kunnen ordenen. Het helpt niet als je blijft denken aan alles wat moet en als je tegen jezelf blijft zeggen, eerst dit en dan pas kan ik ontspannen. Voor geestelijke ontspanning blijft het een kwestie van gewoon doen en af en toe de boel de boel te laten. Het kan ook helpen om te letten op je ademhaling. Het is eenvoudiger om rust te vinden als je een goede buikademhaling maakt. Bepaalde muziek kan ook voor ontspanning zorgen doordat je gedachten afdwalen.

Mentaal goed voor jezelf zorgen

Geef aandacht aan je lichaam 

Het is belangrijk om thuis tijd te maken om jezelf goed te verzorgen. Sluit jezelf op in de badkamer en neem eens de tijd om je lichaam aandacht te geven met bepaalde verzorgingsproducten. Nestel jezelf eens op de bank of in die lekkere stoel en lees rustig al onze artikelen met tips om jezelf te verwennen.

 1. Verras jezelf met een mooi wellness cadeaupakket.
 2. Koop de benodigde spullen en ga zelf kleimaskers maken.
 3. Bekijk deze praktische en gezonde huid tips voor in de winter.
 4. Verwen jezelf met een leuke cadeaubox voor vrouwen vol beauty producten.
 5. Lees de ervaringen van Marijke en gebruik haar tips voor een glanzende huid.
 6. Bestel het boek van Dr. Jetske, nestel je op de bank en lees alles over huidverzorging
 7. Probeer eens 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten of deze vegan huidverzorgingslijn.
 8. Verdiep je in de Japanse schoonheidsrituelen en ontdek deze Japanse beauty producten.
Geef aandacht aan je lichaam 

Massage aan huis in R’dam, A’dam of Almere

Thuis genieten van een ontspanningsmassage, dat kan als je kiest voor een thuismassage door een ervaren masseur. Het is dé manier om thuis te ontspannen onder de handen van een goede masseur.

Wil jij ook wel eens ervaren hoe het is om een massage aan huis te beleven? Het kan in de buurt van Almere en omgeving, in Amsterdam en ook in de regio Rotterdam en omgeving kan je een massage aan huis ervaren. Lees hier onze ervaringen met thuismassages:

 1. Een massage thuis in Rotterdam en omgeving.
 2. Ontspan met een thuismassage in Almere en omgeving.
 3. Een thuismassage in Amsterdam of een massage in een hotel in Amsterdam.

♥ Lees hier meer over de voordelen van een thuismassage!

Massage thuis in Amsterdam

Thuismassage Almere en omgeving

Gratis online yoga lessen in het Nederlands

Doe jij aan yoga of denk je er juist over om te beginnen met yogalessen voor beginners? Of je het nou voor de eerste keer doet of al vaker yoga hebt beoefend, kijk eens naar de mogelijkheden voor gratis online yoga lessen in het Nederlands. Zo kan je ook thuis mindfull blijven en ontspannen.

♥ Alle tips voor gratis online yoga lessen in het Nederlands.

Gratis online yoga lessen in het Nederlands

Doe rustgevende yoga oefeningen

Het kan in deze tijd precies zijn wat je nodig hebt, meedoen aan rustgevende yoga oefeningen. Ken jij Chi Neng Qigong? Over de hele wereld beoefent men al eeuwen lang deze Chinese bewegingsleer. Het is een medische bewegingsleer vanwege het feit dat het een krachtig effect op de gezondheid kan hebben.

Met deze rustgevende yoga oefeningen kan je op een eenvoudige manier je levensenergie stimuleren. De onderstaande 18 minuten durende video wordt begeleid door Patricia van Walstijn. Zij reisde in 1998 naar China en werd daar getraind in het Zhineng opleidingscentrum. Vervolgens richtte zij het Chi Neng Institute op en is ze in Europa bekend als Chi Neng Qigong docent.

Zo haal je het wellness gevoel in huis

Geniet jij normaal gesproken van een dagje weg in een wellnessresort? Misschien kan jij het wellness gevoel ook wel in huis halen met de onderstaande tips.

 1. Zo creëer je thuis een me-time moment;
 2. Een vakantiegevoel thuis krijgen doe je zo;
 3. Droom weg in deze luxe badjas voor dames;
 4. Tips om je badkamer wellness proof te maken;
 5. Bestel het boek ‘Wellness @ home’  vol praktische tips.
Aroma diffuser voor thuis

Kruip thuis onder een mooi plaid

In de winter in een hoekje van de bank wegkruipen onder een mooi plaid. Een slaapkamer hotelsfeer creëren met een mooi plaid gedrapeerd over het bed. Of lekker buiten in de ochtend een koffie drinken met een plaid dat je om jezelf heen kan slaan. Heerlijk thuis ontspannen!

♥ Bekijk hier alle mooie plaids van Yumeko.
♥ Bekijk hier al onze tips voor mooie plaids voor op de bank, op bed of buiten

Plaids voor op bed

Producten die helpen bij thuis ontspannen

 1. Bekijk diverse massage apparaten bij Bol.com.
 2. Een spijkermat kan zorgen voor meer ontspanning door drukpunten te stimuleren.
 3. Koop een massagehandschoen en masseer jezelf of laat je masseren door je partner.

Ontspannen thuis werken tips

Werk jij veel vanuit huis? Zorg dan dat je thuis ook ontspant en dat je een rustgevende werkplek hebt in huis om ongestoord te kunnen werken zonder al te veel afleiding.

 1. Geef jezelf een pauze, maak een wandeling
 2. Leef gezond! Maak iets lekkers voor jezelf als ontbijt en lunch.
 3. Denk aan je routine, sta op en doe je dingen en ga aan de slag.
 4. Wissel je bewegingen af, even anders zitten, even lopen, benen vooruit, ellebogen op je bureau
 5. Denk aan een goede werkhouding, je benen en armen moeten in een hoek van 90 graden staan voor een goede werkhouding.
Voor De Thuiswerkers, werken op een hotelkamer

Dagje thuis spa met kinderen

Gezien niemand van onze redactie jonge kinderen heeft, vroegen wij ons af hoe ouders thuis ontspannen met hun kinderen? Tikva, bekend van Gezinopreis.nl had daar wel een antwoord op. Zij speelt graag een ‘dagje thuis spa met kinderen’. Haar dochtertje vind het heerlijk om verwend te worden door haar moeder.

Lekker relaxt op de bank liggen onder een handdoek met twee komkommers op je ogen. Soms zij moeder en dochter in een gekke bui en doen ze een dieren gezichtsmasker op. Dat laatste kan trouwens ook hilarisch zijn met vriendinnen.

♥ Of koop direct een gezichtsmasker als beer of tijger.
Lees hier alles over de dieren sheet maskers van Hema.

Dagje thuis spa met kinderen

Heb jij nog meer thuis ontspannen tips om te delen?

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons