Lifestyle

Tips en oefeningen voor thuis sporten met verstelbare dumbbells

2 oktober 2023
Oefeningen voor thuis sporten 

Ben je op zoek naar thuis sporten oefeningen en tips met verstelbare dumbbells? Wij delen graag onze tips voor een dumbbell workout en dumbbell oefeningen voor vrouwen. Met als extra een tip voor korting op de meest handige set dumbbells die wij hebben ontdekt. Lees snel verder en ontdek alles over thuis sporten voor beginners met verstelbare dumbbells.

Thuis sporten voor beginners met verstelbare dumbbells

 

Ik begon twee jaar geleden met het thuis sporten voor beginners. Dat ging met pieken en dalen zoals je kan teruglezen in het gelinkte artikel. Inmiddels ben ik heel wat ervaringen rijker, heb ik geleerd hoe ik mijzelf kan motiveren en durf ik zelfs andere (toekomstige) sporters tips te geven over de vóór- en nadelen van thuis sporten met gewichten en wat je kan doen om door te zetten.

 

Ga je thuis sporten met apparaten dan kan je kiezen uit diverse mogelijkheden. Ik begon met het thuis sporten voor beginners met een goedkope halterset. Alsof het zo moest zijn werd WellnessSpots uitgenodigd voor een samenwerking met het Amerikaanse fitnessmerk Bowflex. Bowflex is nu ook op de Nederlandse markt actief met onder andere de Max Trainer en de SelectTech.

 

De Max Trainer is een fitness apparaat waarmee je in 14 minuten een intervaltraining kan doen. Men zegt dat die training calorie verwoestend is! Daarnaast biedt Bowflex de SelectTech verstelbare dumbbell set aan van twee tot 24 kilo gebundeld in één halterset. In samenwerking met Bowflex koos ik ervoor om deze handige verstelbare set dumbbells te testten.

 

Superhandig want zo kan iedereen, ongeacht het fitnessniveau, zonder gesleep van verschillende gewichten sporten“, aldus Bowflex. Dat klinkt goed vond ik dus tijd voor een test, ga ik thuis meer sporten met deze gewichten?

Ik pak de twee grote en enorm zware dozen uit. Logisch, in iedere doos zit 24 kilo aan gewicht inclusief houder. Er zit een uitgebreide beschrijving bij, maar daar hou ik nooit zo van, en gelukkig is de verstelbare dumbbell set gelijk klaar voor gebruik. Vervolgens download ik de SelectTech app om te zien wat er allemaal wordt geadviseerd qua dumbbell workout en ik ben benieuwd naar de speciale dumbbell oefeningen.

 

♥ Bekijk ook deze oefeningen voor thuis sporten voor beginners.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Thuis sporten met gewichten

Thuis sporten met gewichten


Thuis sporten app van SelectTech

 

Ik merk direct al een aantal voordelen ten opzichte van de halterset die ik had staan. En ik ben blij met het materiaal waarvan de verstelbare dumbbells zijn gemaakt. Ik hoef niet bang te zijn voor krassen op mijn mooie vloer waar ik zo zuinig op ben. De voordelen die ik direct zie zijn:
 • Voorlopig kan ik volop trainen, het gewicht is verstelbaar van 2 tot 24 kilogram;
 • Efficiënt gebruik van ruimte, (afmeting 40 x 20 x 23 cm) mijn eigen home-gym;
 • Geen gedoe met diverse dumbbells, selecteer je gewenste gewicht door een draai aan de knop;
 • Je kan de dumbbell set gemakkelijk en veilig vervoeren zodat je ook eens bij vrienden kan gaan sporten of je neemt de verstelbare set mee zodat je ook kan sporten tijdens een weekend weg.

Dumbbell workout & dumbbell oefeningen

 

Thuis sporten app

 

Dumbbell workout & dumbbell oefeningen

 

De thuis sporten app van SelectTech is eenvoudig in gebruik en je kan jezelf volop inspireren met dumbbell oefeningen. Ik begon met de ‘6 Week Challenge’ en laatst hebben wij met een stel vriendinnen een dumbbell workout gedaan. Je kan precies je progressie qua sporten bijhouden en zelfs timers instellen die passen bij jouw doelstellingen.

 

 1. Start de ‘6 Week Challenge’, 3 x 45 minuten per week dumbbell workout;
 2. Kies een dumbbell workout, bedacht door Bowflex’s fitness experts;
 3. Je kan de dumbbell oefeningen persoonlijk aanpassen naar jouw wensen;
 4. Je kan met de app ook timers instellen die passen bij jouw workout;
 5. Registreer je progressie per dag, per week incl. records van aantal kilo’s en calorieën.

 

De dumbbells workouts die ik het fijnste vond zijn de ‘Legs of Steel’, ‘Crazy Core’ en de Back Attack’.  Een voorbeeld van de Crazy Core oefeningen zijn iedere keer een set van 3 van 30 seconden:

 

 • Fast Feet;
 • Bear Crawl;
 • Superman;
 • Jump Squats;
 • Windshield Wipers;
 • Skaters;
 • Caterpillars.

Dumbbell workout & dumbbell oefeningen

Thuis sporten oefeningen en tips

 

Ik ben blij dat ik mijzelf heb kunnen motiveren en dat ik een groep vriendinnen heb die mij supporten. Ik heb nu net thuis de ‘6 Week Challenge’ afgerond. Het was pittig maar het geeft mij zo’n goed gevoel dat ik dit heb gedaan! Ik vertelde mijn vrienden over mijn thuis sporten ervaringen en de nieuwe verstelbare dumbbell set die ik had ontdekt. Twee vriendinnen waren zo enthousiast en nieuwsgierig dat wij speciaal een Home-Gym hebben gecreëerd voor deze fotosessie.

 

Ik denk dat wij met zijn drieën inmiddels aardig wat thuis sporten tips hebben geleerd die wij graag met je delen zodat ook jij hopelijk de motivatie kan vinden en doorzet om gewoon thuis te gaan sporten.

 

 • Het is even zoeken naar de juiste workout die bij je past, zet door je vind het wel;
 • Bepaal één vaste ruimte in huis waar het eenvoudig is om elke keer te gaan sporten;
 • Jezelf motiveren kan je leren en geen excuses verzinnen, dus plan je thuis sporten workouts in;
 • Laat je vrienden weten dat je gaat thuis sporten, zo kunnen zij eens vragen hoe het gaat en je ook supporten;
 • Het geld dat je uitspaart aan je sportschoolabonnement kun je investeren in een leuke nieuwe sportoutfit. Stijlvol fit worden is toch veel leuker!

Thuis sporten oefeningen en tips met verstelbare dumbbells

Thuis sporten met gewichten voor vrouwen

 

Bowflex SelectTech 552i dumbbells met korting

 

Wil jij ook de Bowflex SelectTech 552i Dumbbells uitproberen? De verstelbare dumbbell set heeft een advies verkoopprijs van €559,- maar de gangbare internetprijs waarvoor je de dumbbell set kan kopen is €499,-. Helemaal tof is dat wij tijdelijk 10% korting mogen aanbieden indien je de Bowflex SelectTech 552i Dumbbells via de webshop besteld met code; WELLNESS10.

 

 1. Koop de verstelbare Bowflex dumbbells met 10% korting via de NRG Fitness webshop;
  *Vóór 16:00 uur besteld op werkdagen, volgende dag gratis bezorging.
 2. Bestel jij liever producten bij Bol.com? Daar is deze dumbell set te koop voor €499,-.

 

Bowflex SelectTech 552i dumbbells met korting

 

Wat vind jij van deze thuis sporten oefeningen en tips met verstelbare dumbbells?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Comments

 1. Danny

  4 september 2019 at 09:01 Beantwoorden

  Gaaf artikel!

  1. Henriette

   4 september 2019 at 09:51 Beantwoorden

   Dankjewel Danny, leuk om te horen!

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots