Beauty, Lifestyle

Geniet van je nachtrust! 6 tips om beter en fijner te slapen

8 januari 2021
beter slapen

Beter slapen, dat is wat je wilt als je last hebt van slaapproblemen. Belangrijk is dat je je persoonlijke slaapproblemen analyseert en kijkt welke beter slapen tips het beste bij je situatie passen. Wellness Spots geeft je graag zeven tips om beter te gaan slapen.

 

Beter slapen doe je zo

 

Heb jij last van slecht slapen, dat je de slaap niet kan vatten, midden in de nacht wakker wordt en maar blijft draaien en woelen en je uiteindelijk pas heel laat in slaap valt? Medicatie om in slaap te vallen is nogal iets maar elke dag brak wakker worden wil je ook niet meer.

 

Vaak is drukte in het hoofd een reden dat je niet goed in slaap komt. De truc is dus om rust in je hoofd te krijgen, ontspanning in je lichaam te creëren dat eraan bijdraagt dat je sneller in slaap valt. Hoe doe je dit? Iedereen heeft een ander ritme en daarom zijn deze 7 beter slapen doe je zo tips niet op volgorde van beste idee geschreven maar gewoon om je te inspireren eens iets anders te doen voordat je gaat slapen.

 

 

5 tips om beter te slapen

 

Creëer de juiste omgeving om te slapen

 

Zorg ervoor dat je slaapkamer goed geventileerd, schoon is en niet te warm of te koud. Verschoon je bed regelmatig, want het lekkerst slaap je tussen “crispy clean sheets”. Maak de kamer zo donker mogelijk en laat zo min mogelijk geluiden binnen dringen. Woon je in een drukke stad, dan zijn oordopjes wellicht de oplossing.

 

Een goed matras draagt natuurlijk ook bij aan een goede nachtrust. Hoe lang slaap jij al op je huidige matras en heb je het wel eens omgedraaid bijvoorbeeld? Kijk ook eens goed naar je kussen, hoe lang slaap je daar al op en ligt het fijn? En hoe slaap jij het liefste, op je rug, op je buik of op je zij? Het zijn allemaal aanwijzingen waar je meer mee kan doen. Voor ieder type slaper is er een ander soort kussen. Verdiep je eens in de mogelijkheden die er zijn op kussen en matras gebied. Leuk om te weten is dat dit jaar het Emma O2 matras als ‘Beste uit de Test kwam bij de Consumentenbond‘.

 

*Bekijk hier alle Emma producten!

 

 

De grote kussen test!

 

 1. Bekijk hier hét Emma kussen
 2. Ontdek de Magic Pillow op Hoofdkussen.com.
 3. Lees de persoonlijke slaapervaring op een iPillow van Sigrid.
 4. Binnenkort meer over de hoofdkussens van Lifetec Premium die Sigrid nu test.
  *
  Hoewel onze test nog gepubliceerd moet worden kunnen wij wel alvast deze kortingscode delen, voer aan het einde van je bestelling de kortingscode: WELLNESSSPOTS in voor 5% korting op je aankoop.

De grote matrassen test!

 

Wij gaan binnenkort aan dé grote matrassentest beginnen, want hoe kies je nou uit die duizenden matrassen dat ene matras wat zo lekker ligt? Juist ja, wij hebben ook geen idee! Dus dat gaan wij binnenkort voor je uitzoeken. Tot die tijd alvast deze tips om eens een kijkje te nemen.

 

 1. Bekijk hier hét Emma matras
 2. Ontdek de Eva fabrieksmatrassen
 3. Snuffel rond bij de Matrassen gigant

 

Beter slapen zonder alcohol en cafeïne

 

Cafeïne en alcohol houden je wakker. Neem ‘s avonds een kopje thee, bijvoorbeeld Valeriaan Welterusten. Valeriaan en melisse zorgen ervoor dat je ontspant. Een andere mogelijkheid is het nemen van valeriaan supplementen. Deze zijn gebaseerd op het valeriaan kruid en worden gebruikt in spannende of stressvolle tijden en / of ter bevordering van de nachtrust. Pak er daarna een goed boek bij en lees een half uurtje voordat je naar bed gaat. Hopelijk val je dan lekker in slaap. Er is een ruime keuze aan valeriaan supplementen zodat jij zelf kan kiezen wat het beste bij je past.

 

Je kan ook eens kijken naar een fijn slaapritueel dat goed bij je past. Neem een lekkere douche voor het slapengaan. Nestel je nog even rustig op de bank en doe even niets. Het belangrijkste is dat je rustig en zonder afleiding naar het naar bed gaan toe werkt.

 

Lekker slapen door beweging 

 

Dat je beter gaat slapen door te sporten komt door de invloed van lichaamsbeweging op slaap. Maar je hoeft natuurlijk niet echt te gaan sporten, wandelen is ook al een vorm van lichaamsbeweging waardoor je beter gaat slapen. Zo kan een ommetje in de buurt en de frisse lucht voor het slapen gaan ook al een positief effect hebben.

 

Daardoor snuif je (koude) frisse lucht in je op en kruip je daarna warm in je bed onder de deken. Door het wandelen zet je je gedachten ook nog even op een rijtje. Neem je dag door en ben je bewust van de dingen die goed gingen of je goed hebt gedaan en sta daar even bij stil. Door deze positieve gedachten zal je minder piekeren als je eenmaal in bed ligt.

 

Beter slapen app

 

Het gebruik van je mobiele telefoon voor het slapen gaan wordt afgeraden. Echter zijn er een aantal beter slapen apps die wel een goede invloed kunnen hebben op je nachtrust. Zo hebben een aantal zorgverzekeraars de ‘Slaap Lekker’ app ontwikkelt. De Slaap Lekker zorgt ervoor dat het je helpt je slaappatronen te analyseren om daarna handige tips te bieden.

 

Sleep Cycle analyseert ook je slaappatronen en de app maakt je wakker als je je in een lichte slaapfase bevind. Zo wordt je zo natuurlijk mogelijk wakker en schrik je niet op uit een diepe slaap. Met Relax Melodies kan je luisteren naar rustgevende geluiden die ervoor kunnen zorgen dat je sneller in slaap valt. De app Glimmer zorgt er ten slotte voor dat je op een natuurlijke manier wakker wordt door het gebruik van licht en bijvoorbeeld het geluid van tjilpende vogels.

 

 1. Slaap Lekker, downloaden voor iPhone – downloaden voor Android / Gratis
 2. Sleep Cycle, download voor Android – download voor iPhone / €0,99 cent
 3. Glimmer, Android app – iPhone app / Gratis / Premium versie €10,- incl. personaliseren
 4. Relax Melodies, Android versie – iPhone versie / Gratis / Premium versie kost €2,69

Gebruik ‘pillow spray’

 

Heb jij wel eens gehoord van ‘pillow spray’? Het is een spray die je voor het slapen gaan op je kussen spuit. De geur van bijvoorbeeld lavendel en kamille neemt je mee naar zomerse dagen in het prachtige landschap van Frankrijk en zorgt ervoor dat je zo afglijdt in een heerlijke slaap.

 

Beter slapen

 

Zet alles uit één uur voordat je gaat slapen


We kennen het allemaal wel. Nog even dat ene programma kijken en ohja, ik moet die vriendin nog even een app sturen. Tring, daar rinkelt je Skype want je familie uit het buitenland wil je ook nog even spreken. In bed nog even snel je e-mail lezen en voor je het weet surf je weer een half uur over het internet.

 

Stop ermee en zet één uur voor het slapen gaan alle elektronica uit. Dus ook je WiFi! Wil je toch op je telefoon in bed, installeer Twilight. Deze app vervangt het harde blauwe licht van je scherm voor zacht rood licht dat de aanmaak van melatonine (het stofje dat je aanmaakt om in slaap te komen) niet verstoord.

 

Volg een slaapcursus 

 

Werken alle genoemde tips niet? Dan kan je altijd nog een slaapcursus volgen. Tijdens zo’n cursus leer je onder andere je dag- en nachtritme op elkaar af te stemmen door Yoga Nidra oftewel slaapyoga. Het is geen yoga waarbij je asanas aanneemt (houdingen), maar waar je lekker ligt en luistert naar een ingesproken tekst.

 

Heb jij tips om beter te van gaan slapen?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots