Tips korter en milieuvriendelijk douchen water besparen

Handig! Tips voor korter en milieuvriendelijk douchen om water te besparen

De energieprijzen rijzen de pan uit! Hoog tijd voor tips voor korter en milieuvriendelijk douchen om water te besparen. Zorg dat jezelf het besparen leuk maakt en beloon jezelf met een wellness dagje weg waar je de hele dag in het water kan liggen.

Tips voor korter en milieuvriendelijk douchen om water te besparen

Wij zijn allemaal geschrokken van de torenhoge energierekening op dit moment! Je kan de verwarming natuurlijk een graadje lager zetten en lekker warme loungewear in huis aantrekken of op de bank onder een mooi plaid kruipen. Daarnaast kan je ook energie besparen door water te besparen tijdens het douchen. Want ook voor het opwarmen van het water voor het douchen wordt tenslotte energie gebruikt. Met de huidige energie prijzen en het feit dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt is het tijd om deze tips voor korter en milieuvriendelijk douchen om water te besparen toe te passen.

Structureel korter douchen levert je een hoop energie- en water besparing op. Uit onderzoek is gebleken dat door 1 minuut korter te douchen je zo’n 42 liter per persoon per week bespaart aan water. Dat is ruim 2000 liter per jaar! Stel je voor dat je ook nog een waterbesparende douchekop gebruikt dan kan je nog meer water en energie besparen. Wist je dat een gemiddelde Nederlander jaarlijks gemiddeld 200 kilo CO2 uitstoot door te douchen en dat de gemiddelde Nederlander 8,5 minuten staat te douchen?

Van besparen kan je ook iets leuks maken! Hang een zandloper op of daag jezelf uit met de tijdsdruk van een stopwatch tijdens het douchen. Heb je zin om te shoppen en geld uit te geven? Ga dan op zoek naar een waterbesparende douchekop. Dan heb je iets nieuws voor jezelf gekocht waarmee je ook nog eens kan besparen. Besparen is alleen leuk als je het voor jezelf leuk maakt!

Goed om te weten is dat een waterbesparende douchekop helemaal niet suf hoeft te zijn in je badkamer. Zo zijn er waterbesparende douchekoppen met functies als eco buttons zoals je op de foto ziet of een spraydimmer, dan krijg je waterbesparende straalsoorten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de GROHE EcoJoy douches, zo heet de waterbesparende douche lijn van deze aanbieder.

Besparen is aan het begin altijd een beetje wennen. Zorg dat je de besparing apart houdt zodat je jezelf ook kan belonen met wat je bespaard hebt. Want die besparing zie je natuurlijk terug in je portemonnee. En van het geld dat je overhoudt kan je weer een lekker dagje naar de sauna, een nachtje naar een wellness hotel of thuis je eigen Home Spa creëren. Geniet van het korter en waterbesparend douchen!

  1. Hang een zandloper in de doucheruimte;
  2. Schaf een waterbesparende douchekop aan;
  3. Zet een stopwatch aan op maximaal aantal minuten;
  4. Stel een douche playlist samen van een maximaal aantal minuten;
  5. Vang je water op in een emmer tijdens het douchen en hergebruik het;
  6. Maak jezelf nat, zet douche uit en smeer je in, zet douche aan en spoel je af;
  7. Heb jij een tuin? Creëer een buitendouche met een zak en laat dat zomers opwarmen door de zon.

♥ Ontdek deze buitendouche inspiratie ideeën.
♥ Even lachen? Lees deze douche ergernissen op reis.

♥ Creëer thuis een spa douche met Skinjay Paris geur capsules.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Tips korter en milieuvriendelijk douchen water besparen

Onderneem jij actie om meer water te besparen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen