Tips voor thuis of in vakantiehuisje je sauna opgieten

Lekker zweten met deze tips voor thuis of in vakantiehuis je sauna opgieten

Ben jij ook zo dol op de sauna? Laat jij thuis een sauna bouwen of ga je naar een huisje met sauna? Met deze tips voor thuis je sauna opgieten of in een vakantiehuisje met privé sauna geniet je volop en zonder zorgen.

Tips voor thuis je sauna opgieten

Vind jij het ook zo fijn om tijdens een dagje sauna ook een sauna opgieting bij te wonen? Wij wel! Het is heerlijk om te genieten van de kunsten van een saunameester. Een saunameester is iemand die een opgieting in een sauna verzorgt en als het goed is stelt hij mooie muziek samen, een mooi en ontspannend geuren palet en met zijn wappertechniek zorgt hij of zij voor de optimale sauna opgieting beleving. Wij interviewde René eens, saunameester bij Spa Sense in Brabant die je hier ook alles verteld over wat een opgieting nou eigenlijk is.

Huur je een vakantiehuisje met privé sauna? Vraag dan voor de zekerheid altijd even of de kachel geschikt is voor zelf de sauna opgieten en of diegene akkoord is als je jij diverse geuren in de sauna verspreid tijdens een opgieting.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor de Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

Tips van saunameester René van Spa Sense

Denk goed na waar je mee bezig bent als je zelf zou willen opgieten bij een kleine sauna of thuis. Je hebt verschillende soorten saunakachels, een elektrische saunakachel zou je zelfs kapot kunnen maken.

Ook moet je heel goed nadenken hoe je water over de kachel verspreidt, als het water op de hete stenen komt verdampt het meteen. Deze waterdamp/stoom is zeer heet, zorg dus dat je hier niet met je lichaamsdelen midden in komt, want dan heb je kans op brandwonden. Zorg ervoor dat je nooit door de waterdamp hoeft met je arm of ga niet te ver voorover hangen zodat je hoofd in de waterdamp komt. Het beste advies, gebruik een houten lepel met een lange steel.

Als je niet alleen met water werkt maar ook nog met etherische oliën moet je goed letten op de mengverhouding anders zou het zomaar heel onaangenaam kunnen worden in de saunacabine. Mijn advies is: als je niet weet wat je moet doen of je twijfelt, doe het dan niet, zo voorkom je lichamelijke of materiële schade. Als je toch graag eens wilt opgieten, ga een cursus volgen zodat je weet waar je mee bezig bent.

Tips voor thuis je sauna opgieten

Tips van saunameester Menno van privésauna Five Zenses

  1. Zet de sauna niet gelijk vol aan
  2. Begin met een klein beetje water opgieten
  3. Bedenk goed dat je altijd kunt opbouwen, maar niet afbouwen
  4. Begin je sauna opgieting luchtig met bloemen, dan bijvoorbeeld bomen (dennengeur) en afsluiten met mint of eucalyptus voor een verfrissend, effect. Deze tips zijn afkomstig van saunameester Menno die een privé sauna met opgieting en massage workshop aanbiedt op zijn locatie in het Groene Hart.
Privé sauna met opgieting en massage workshop

Heb jij nog meer tips voor thuis sauna opgieten?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen