Meest duurzame hotel in de Caribbean

Op vakantie met een schoon geweten met deze tips voor duurzame hotels wereldwijd

Op vakantie met een schoon geweten kan onder andere met deze tips voor duurzame hotels wereldwijd. Wij hebben een aantal locaties die wij zelf hebben bezocht en een aantal tips voor hotels voor jullie uitgelicht op basis van desk research.

Tips voor duurzame hotels wereldwijd

Ben jij mileuvriendelijk, klimaatneutraal en duurzaam bezig? Het is een hot topic op dit moment en iedereen heeft er een mening over en denkt anders over wat goed of fout zou zijn. Wij hopen van harte dat iedereen elkaar in zijn of haar waarde laat en elkaar de vrijheid geeft om een duurzaam leven zo in te richten zoals het bij diegene past.

Want wat is nou eigenlijk duurzaam reizen en wanneer is een hotel een duurzaam hotel? Als het één wel duurzaam is en het andere niet, ben je dan niet meer milieuvriendelijk? En als een hotel wel een duurzame bedrijfsvoering heeft, maar niet duurzaam gecertificeerd is en dus niet kan ‘pronken’ met een certificaat? Het is belangrijk om te realiseren dat een bepaalde duurzaamheidscertificering, of eigenlijk welke certificering dan ook, altijd geld kost.

Wat ons betreft betekent duurzaam reizen veel meer dan CO2 uitstoot, wat veel mensen als eerste noemen. Er zijn bestemmingen waar je niet anders naar toe kan reizen dan met een vliegtuig, ter plaatse zijn er vervolgens vele ecotoerisme mogelijkheden waar verantwoord met de natuur wordt omgegaan en waar de lokale bevolking geld kan verdienen.

Er zijn duurzame accommodaties, er kan op steeds meer bestemmingen vegetarisch en veganistisch worden gegeten, je kan thuis eten bij locals, hotels hebben eigen kruiden- en moestuinen wat de chefs gebruiken en je kan met tweedehands spullen reizen.

In dit artikel hebben wij in elk geval een verzameling gemaakt van de tips voor duurzame hotels wereldwijd die wij hebben bezocht. Doe er je voordeel mee en geniet hier van een vakantie met een schoon geweten. Heb jij nog meer goede tips voor duurzame hotels wereldwijd? Deel ze met ons in de comments en wie weet staat jouw hotel tip hier binnenkort tussen.

♥ Ontdek ook deze CO2 neutrale hotels in de wereld.
♥ Bekijk hier al Henriëtte haar duurzaam reizen tips.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Wellness BIO HOTELS in Oostenrijk

Ontspannen vakantie in meest duurzame hotel in de Caribbean

Het meeste duurzame en gecertificeerde CO2 neutraal vrije hotel in de Caribbean is het luxe Adults Only Boutique hotel, Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba. Dit hotel heeft de meest duurzame certificeringen van alle hotels in het Caribisch gebied. Via de links hieronder kan je er alles over lezen.

Leuk detail! Verbrand energie en wek tegelijktijdig energie op in de fitnessruimte van het hotel. De energie die jij opwekt door te sporten wordt rechtstreeks naar het elektriciteitsnet van het resort geleid. Dubbel winst, jij verbrand calorieën en je genereert kilowatts!

♥ Check hier onze complete Bucuti & Tara Beach Resort review.
♥ Ontdek hier alles over het meest duurzame hotel in de Caribbean.
♥ Dit is ook één van de CO2 neutrale hotels in de wereld en tevens het eerste.

Tips voor duurzame hotels wereldwijd

Tips voor een duurzame wellness vakantie in Oostenrijk

Wil jij graag duurzaam op vakantie naar Oostenrijk? Hieronder kan je een paar artikelen van ons lezen met tips voor een duurzame wellness vakantie in Oostenrijk.

♥ Lees alles over Wellness Bio Hotels.
♥ Ervaar “Go Green” concept bij het My Alpenwelt Resort in Königsleiten.
♥ Ontdek de Green Living appartementen van Alpinhotel Berghaus in Tux

wellness BIO HOTEL in Tirol 

Wellness hotels met een laadpaal

Deze tip past misschien niet helemaal in het lijstje van tips voor duurzame hotels wereldwijd. Maar mocht je een elektrische auto rijden dan is het wel fijn om te weten. Wij hebben een overzicht gemaakt van wellness hotels met een laadpaal voor de deur zodat zowel jij als je auto tegelijkertijd kan opladen.

♥ Bekijk deze wellness hotels met laadpaal.

Wellness Hotels met een laadpaal Nederland

Welke tips voor duurzame hotels wereldwijd heb jij gelijk
opgeslagen in je duurzame vakantie bucketlist?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen