Hotspots, Inspiratie

Top 10 Wellnessresorts Nederland

28 November 2017
Top 10 Wellnessresorts Nederland

Wellness, voor iedereen betekent het iets anders. Maar als we aan wellnessresorts denken dan dromen we allemaal even weg van een welverdiend relax moment. Zeg nou zelf? Of het nou winter of zomer is, een bezoek aan een wellnessresort doet je altijd goed. In Nederland is volop keuze qua wellness aanbod maar welk wellnessresort wordt het beste gewaardeerd, waar zijn de beste wellness voorzieningen en waar vind je het vriendelijkste personeel? In dit artikel deelt de redactie van Wellness Spots, de “Top 10 Wellnessresorts Nederland” volgens Zoover.

 

Top 10 Wellnessresorts Nederland

 

In de “Top 10 Wellnessresorts Nederland” gaat het om de ‘best beoordeelde wellnessresorts van Nederland’ volgens de bezoekers van Zoover. Elk jaar voert Zoover een onderzoek uit aan de hand van de beoordelingen van bezoekers. Voor het tweede jaar op rij werd Thermen Bussloo door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot “Beste wellnessresort in Nederland“. Thermen Bussloo werd beoordeeld met een gemiddelde van maar liefst een 8,6. Benieuwd naar de overige wellnessresorts in de top 10 van Zoover en wat ze voor cijfer hebben gekregen?

 

Wil je direct meer lezen over de drie beste sauna’s in Nederland? Check dan het artikel; “3 Beste sauna’s in Nederland“.

 

De Top 10 Wellnessresorts Nederland:

 

 1. Thermen Bussloo
 2. SpaPuur Tilburg, bekijk alle arrangementen hier
 3. Sauna Drome Putten
 4. Sauna & Beauty de Veluwe, bestel tickets via SpaOnline
 5. Veluwse Bron, check hier alle arrangementen
 6. Thermae 2000 – Bekijk de website voor arrangementen en acties bij Thermae 2000
 7. Wellness Resort Elysium – Reserveer direct een van de aanbiedingen of dag toegang
 8. Thermen Prinsejagt – Let op: gesloten tot nader bericht!
 9. Wellnessresort de Zwaluwhoeve – Op de website van de Zwaluwhoeve kan je alle arrangementen bekijken
 10. Sauna & Beauty Oase

 

1. Thermen Bussloo – 8,6 – Beste uitje en beste wellnessresort van Nederland

 

Dit jaar is Thermen Bussloo verkozen tot “Beste Uitje van Nederland“. Daarnaast zijn ze door Zoover al twee keer verkozen tot “Beste wellnessresort in Nederland“. Thermen Bussloo staat bekend om haar vele wellnessfaciliteiten en een enorme keuze aan sauna’s en baden. Om je wellness moment te verlengen kan je overnachten in het bijbehorende hotel dat volledig is ingericht in Oosterse sferen.

 

Thermen Bussloo, sauna faciliteiten: 

 • Finse sauna
 • Azië sauna
 • Infrarood sauna met ligbanken
 • Kelo Aufguss sauna
 • Panorama sauna
 • Saltarium
 • Kelo aarde sauna
 • Rozen sauna
 • Vaulo bad sauna
 • Geyser sauna
 • Vier elementen sauna

 

Adres: Bloemenksweg 38 – 7383 RN Voorst
Openingstijden: 
Ma-Za 09.00 – 23.30 / Zondag 09.00 tot 23.00 uur
Badkledingdag:
 Iedere tweede en laatste dinsdag van de maand is het badkledingdag.

 

 

2. SpaPuur Tilburg – 8,4 – Met Brabants grootste Kelo sauna

 

Met een 8,5 staat het Brabantse wellnesscentrum SpaPuur in Tilburg op de tweede plaats. SpaPuur beschikt over verschillende sauna’s zoals een Finse sauna, een Kelo sauna, een Himalaya Kristalzoutsteencabine en een infraroodsauna. De Kelo sauna is de grootste in Brabant en biedt regelmatig opgietsessies aan. Alle arrangementen bij SpaPuur vind je via de link.

 

SpaPuur Tilburg Wellness faciliteiten: 

 • Turks-Romeins stoombad, Whirlpools, zoutwaterbad, binnen- en buiten zwembad, dompelbad, voetenbad, bubbelbad, caldarium, nevelstraat, restaurant Puur
 • 9 sauna’s bestaande uit rozen, Bio, Finse, Kelo, Himalaya, Terävä, infrarood, lavendel en kruiden sauna

 

Adres: Moerse Dreef 10 – 5043 AX Tilburg
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 tot 24.00 uur
Badkledingdag: SpaPuur heeft iedere dinsdag en eerste en laatste zondag van de maand badkledingdag.

 

 

3. Sauna Drôme Putten – 8,3 – Wellness op de Veluwe

 

Sauna Drôme ligt midden in de natuur op de Veluwe. Bijzonder is de sauna boot met buitenbalkon. In precies de tijd die een sauna rondje inneemt, 15 minuten, vaar je van de ene kant naar de andere kant van het meer. De sauna doet Fins aan door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen.

 

Sauna Drôme Putten Wellness faciliteiten:

 • Hamam, massage, lichaam, Dr. Grandel gezichtsbehandelingen, huidverbetering, permanente make-up, Men only, voetbehandelingen en man.

 

Adres: Tolweg 13-15 – 3881 SX Putten
Openingstijden: Sauna Drôme is dagelijks geopend van 10.00 – 23.00 uur.
Alleen vrouwen: Elke 1e woensdag van de maand uitsluitend toegang voor vrouwen van 10.00 tot 17.00, daarna gemengd.
Badkledingdag:
 Er zijn geen speciale badkledingdagen.

 

Sauna Drôme Putten

 

4. Sauna & Beauty de Veluwe – 8,3 – Kleinschalig wellnessresort in Lunteren

 

Net zoals Sauna Drôme is ook dit wellnesscentrum gelegen op de Veluwe. Het is een kleinschalig wellnessresort in het Gelderse Lunteren. Goed om te weten is dat als je lastminute besluit om naar de sauna te gaan je hier ook speciale last minute tickets kan bestellen.

 

Wellnessresort faciliteiten Sauna & Beauty de Veluwe: 

 • Geniet van een infraroodsauna in een wijnvat, een koude tuimelton of in de binnen- en buiten sauna’s, stoomcabines, whirlpools, dompelbaden en van de warme- en koude voetenbaden. Er is een scrubruimte met drie soorten scrubzout en er zijn buiten twee terrassen met ligbedden.

 

Adres: Boslaan 17 – 6741 DJ Lunteren
Openingstijden: Zo-Ma-Di 10.00 – 22.30 / Wo-D0 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 – 23.30 uur
Badkledingdag: Check de website voor de actuele badkledingdagen

 

 

5. Veluwse Bron – 8,3

 

Veluwse Bron is het derde wellnessresort dat is gelegen op de Veluwe.  Veluwse Bron biedt 9000 m2 aan wellness faciliteiten waaronder een mooi aangelegde Kneipp tuin en de bijzondere ‘wildobservatiesauna‘. Dagelijks zijn er bij de Veluwse Bron opgietingen en klankschaalsessies.

 

Wellnessresort faciliteiten bij Veluwse Bron: 

 • Lavendel, Veluwse, opgiet, kruiden, infrarood, dubbele aard, hout, Finse, kelo, panorama, lichttherapie en zoutsteen sauna.
 • Kruiden, zoutwater, voeten en het ‘t Buytenbad, neveldouche, dompelbaden, whirlpools, stoombaden en een oosters badhuis.

 

Adres: Viskweekweg 10 – 8166 KJ Emst
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 tot 24.00 uur
Badkledingdag: Iedere maandag en iedere laatste zondag van de maand is het badkledingdag bij de Veluwse Bron.

 

 

6. Thermae 2000 – 7,9 – 4 x winnaar van de World Travel Awards

 

In het zuiden van Limburg vind je Thermae 2000, vier keer winnaar van de World Travel Awards. Daarbij is het ook het enige wellnessresort in Nederland met thermaal water uit de Cauberg. Bij Thermae 2000 kan je genieten van 60.000 m2 aan wellness faciliteiten.

 

Wellness faciliteiten bij Thermae 2000: 

 • In totaal zijn er 9 sauna’s (binnen- en buiten) en 2 stoombaden. Dagelijks zijn er diverse sauna opgietingen waar je gratis aan kunt deelnemen.

 

Adres: Cauberg 25-27 – 6301 BT Valkenburg aan de Geul
Openingstijden: Dagelijks van 09.00 – 23.00 uur
Badkledingdag: Op reguliere dagen is het verplicht om in de baden badkleding te dragen.  Voor het gebruik van de saunafaciliteiten in badkleding kan je het beste de website checken voor meer informatie. Er zijn regelmatig zogenoemde ‘themadagen’ met badkledingdagen en badkledingavonden.

 

 

7. Wellnessresort Elysium – 7,7 – Reis de wereld rond van ontspanning

 

Gelegen tussen Rotterdam en Den Haag, middenin het natuurgebied de Rottermeren, ligt het wellnessresort Elysium. Bij wellnessresort Elysium reis je de wereld rond in een dag in een volledige staat van ontspanning. Met 23 sauna’s kan je je hier van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat vermaken. Kom in Arabische sferen, zwem in het duidend-en-een-nacht zwembad met sterrenhemel, dwaal door de Hollandse duinen met verborgen jetstreambaden en een saunatuin.

 

Faciliteiten wellnessresort Elysium: 

 • Van een bamboe- en alpenkruiden tot dennen, berken, amethist, heksen tot een Marrakech en Havana sauna.
 • Een laguna, grote saunatuin, een oriëntaals bad en een uitgebreide hamamruimte met een rust, stoom, bad en behandelruimte.

 

Adres: Kooilaan 1 – 2665 KR Bleiswijk
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 tot 24.00 uur
Badkledingdag: Bij wellnessresort Elysium is het elke maandag badkledingdag.

 

 

8. Thermen Prinsejagt – 7,5 – Let op: gesloten tot nader bericht!

 

Thermen Prinsejagt staat op de derde plek met een beoordeling cijfer van 7,5 en is gelegen in Eindhoven. Naast de sauna en wellness faciliteiten is er ook een hammam en een beautycentrum waar je kan ontspannen. Update: Op 15 april 2015 is het faillsement van Thermen Prinsejagt door de rechtbank in Oost-Brabant.

 

9. Wellnessresort Zwaluwhoeve – 7,4 – Centraal gelegen, 50.000 m2 tuin

 

Het meest centraal gelegen wellnessresort van Nederland is Wellnessresort Zwaluwhoeve . De authentieke boerderij is geheel vernieuwd en werd beoordeeld met een 7,4. Elk laatste weekend van de maand is er een opgietweekend. Naast de vele faciliteiten binnen is de 50.000 m2 grote tuin een heerlijke plaats om af te koelen. Er is zelfs een aangelegd strand en een boomgaard met drie barrelsauna’s.

 

Zwaluwhoeve sauna faciliteiten: 

 • Er zijn 17 sauna’s waarvan de Noorderlicht sauna de bijzonderste is. Naast de standaard sauna’s is er een praat sauna, sandelhout, Finse, Thuja, rozen, punt, infrarood, panorama, geuren, zoutsteen, kelo, opgiet en luisterboek sauna.

Badkledingdag: Check de website voor de actuele badkledingdagen
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 tot 24.00 uur.
Adres: Zuiderzeestraatweg 108 – 3849 AJ Hierden

 

 

10. Sauna & Beauty Oase – 7,0 – Kleinschalig wellnessresort

 

De top 10 wordt gesloten door het Brabantse Sauna & Beauty Oase in Nederasselt. Het is een kleinschalig wellnesscomplex met 7 sauna’s. Ideaal voor in de winter is om gebruik te maken van de kleurensauna die onder andere de gemoedstoestand stimuleert.

 

Sauna & Beauty Oase Wellnessresort faciliteiten: 

 • Er zijn 7 sauna’s en vier soorten baden. Daarnaast is er een Balinese Rasulcabine, een Romeinse kruidentempel en een boomgaard sauna.

 

Adres: Rijksweg 3 – 6612 AG Nederasselt
Openingstijden: Sauna & Beauty Oase is dagelijks van 11:00 uur tot 23:30 uur geopend.
Badkledingdag: Er zijn geen badkledingdagen.

 

Sauna & Beauty Oase

 

Wat is jouw favoriet in de Top 10 wellnessresorts Nederland?

Print Friendly, PDF & Email
0

Leave a comment

 • I love this style of interior in a sauna. What do you think?
 • Wie gaat er nog meer graag naar de sauna tijdens de wintersport?
 • Dit noemen wij een Wellness Spot hotelkamer!
 • Na een koude dag is niets fijner dan ontspannen in een spa. Na een hete sauna even naar buiten lopen om daarna in een warm bubbelbad te stappen aan de voet van de burcht in Bad Bentheim. #geheimoverdegrens
Follow Wellness Spots

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________