Top 10 Wellnessresorts Nederland

Top 10 Wellnessresorts Nederland, hier moet je naar toe!

Elk jaar worden de lezers van Zoover opgeroepen te stemmen op de beste wellnessresorts om tot een ‘Top 10 wellnessresorts Nederland te komen met daarin de beste wellness locaties voor een dagje sauna. Check nu de sauna top 10 en reserveer je dagje sauna met korting of geniet van een compleet wellness arrangement.

Top 10 Wellnessresorts Nederland

Wellness, voor iedereen betekent het iets anders. Maar als we aan wellnessresorts denken dan dromen we allemaal even weg van een welverdiend relax moment. Zeg nou zelf? Of het nou winter of zomer is, een bezoek aan een wellnessresort doet je altijd goed. In Nederland is volop keuze qua wellness aanbod maar welk wellnessresort wordt het beste gewaardeerd, waar zijn de beste wellness voorzieningen en waar vind je het vriendelijkste personeel?

In de “Top 10 Wellnessresorts Nederland” gaat het om de ‘best beoordeelde wellnessresorts van Nederland’ volgens de bezoekers van Zoover. Elk jaar voert Zoover een onderzoek uit aan de hand van de beoordelingen van bezoekers. Voor het tweede jaar op rij werd Thermen Bussloo door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot “Beste wellnessresort in Nederland“. Thermen Bussloo werd beoordeeld met een gemiddelde van maar liefst een 8,6. Benieuwd naar de overige wellnessresorts in de top 10 van Zoover en wat ze voor cijfer hebben gekregen?

Wil je direct meer lezen over de drie beste sauna’s in Nederland? Check dan het artikel; “3 Beste sauna’s in Nederland“. Tip > bezoek ook eens een privé sauna in Nederland.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest & YouTube.

Sauna top 10 2024!

 1. Thermen Bussloo 
 2. Thermae 2000
 3. SpaPuur Tilburg – check hier de korting
 4. Thermen Bad Nieuweschans
 5. Sauna & Beauty de Veluwe
 6. Veluwse Bron – check hier de korting
 7. Wellness Resort Elysium – check hier de korting
 8. Wellnessresort Zwaluwhoeve – check hier de korting
 9. Sauna & Beauty Oase
 10. Sauna Drôme Putten – Bied via Ticketveiling op Sauna Drôme in Putten!

Thermen Bussloo

Dit jaar is Thermen Bussloo verkozen tot “Beste Uitje van Nederland“. Daarnaast zijn ze door Zoover al twee keer verkozen tot “Beste wellnessresort in Nederland” en is Hotel Thermen Bussloo uitgeroepen tot ‘Beste Hotel van Nederland’. Thermen Bussloo staat bekend om haar vele wellnessfaciliteiten en een enorme keuze aan sauna’s en baden. Om je wellness moment te verlengen kan je overnachten in het bijbehorende hotel dat volledig is ingericht in Oosterse sferen.

Thermen Bussloo, sauna faciliteiten: 

 • Finse sauna
 • Azië sauna
 • Kelo Aufguss sauna
 • Panorama sauna
 • Saltarium
 • Kelo aarde sauna
 • Rozen sauna
 • Vaulo bad sauna
 • Geyser sauna
 • Vier elementen sauna
 • Infrarood sauna met ligbanken

Adres: Bloemenksweg 38 – 7383 RN Voorst
Openingstijden: 
Ma-Za 09.00 – 23.30 / Zondag 09.00 tot 23.00 uur
Badkledingdag:
 Iedere tweede en laatste dinsdag van de maand is het badkledingdag.

Thermae 2000 

In het zuiden van Limburg vind je Thermae 2000, vier keer winnaar van de World Travel Awards. Daarbij is het ook het enige wellnessresort in Nederland met thermaal water uit de Cauberg. Bij Thermae 2000 kan je genieten van 60.000 m2 aan wellness faciliteiten.

Wellness faciliteiten bij Thermae 2000: 

 • In totaal zijn er 9 sauna’s (binnen- en buiten) en 2 stoombaden. Dagelijks zijn er diverse sauna opgietingen waar je gratis aan kunt deelnemen.

Adres: Cauberg 25-27 – 6301 BT Valkenburg aan de Geul
Openingstijden: Dagelijks van 09.00 – 23.00 uur
Badkledingdag: Op reguliere dagen is het verplicht om in de baden badkleding te dragen.  Voor het gebruik van de saunafaciliteiten in badkleding kan je het beste de website checken voor meer informatie. Er zijn regelmatig zogenoemde ’themadagen’ met badkledingdagen en badkledingavonden. Bekijk hier de badkledingdagen.

SpaPuur Tilburg 

Met een 8,5 staat het Brabantse wellnesscentrum SpaPuur in Tilburg op de tweede plaats. SpaPuur beschikt over verschillende sauna’s zoals een Finse sauna, een Kelo sauna, een Himalaya Kristalzoutsteencabine en een infraroodsauna. De Kelo sauna is de grootste in Brabant en biedt regelmatig opgietsessies aan. Alle arrangementen en kortingen bij SpaPuur vind je via de link.

SpaPuur Tilburg Wellness faciliteiten: 

 • Turks-Romeins stoombad, Whirlpools, zoutwaterbad, binnen- en buiten zwembad, dompelbad, voetenbad, bubbelbad, caldarium, nevelstraat, restaurant Puur
 • 9 sauna’s bestaande uit rozen, Bio, Finse, Kelo, Himalaya, Terävä, infrarood, lavendel en kruiden sauna
 • Check snel deze aanbieding voor SpaPuur!

Adres: Moerse Dreef 10 – 5043 AX Tilburg
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 tot 24.00 uur
Badkledingdag: SpaPuur heeft iedere dinsdag en eerste en laatste zondag van de maand badkledingdag.

Thermen Bad Nieuweschans 

Bij Fontana Resort Bad Nieuweschans in Groningen kan je echt even tot rust komen. Bezoekers van Fontana komen vooral voor het heilzame natuurlijke bronwater van het thermaalbad, de sauna faciliteiten en de weldaad aan rust. Het aan het thermaalbad aangrenzende badjassenpark is 10 hectare groot. Hier kan je op een fijne mindfulness wijze je zintuigen prikkelen en ontspannen.

*Sinds juli 2019 is Fontana Bad Nieuweschans onderdeel van Quality Wellness Resorts en is het wellnessresort omgedoopt tot: Thermen Bad Nieuweschans!

 1. Volgens de ANWB: Leukste Uitje van Groningen 2020!
 2. World Spa Awards benoemde Fontana Resort tot: Netherlands’ Best Wellness Retreat.
 3. Bekijk hier alle voordeeluitjes bij Thermen Bad Nieuweschans.
 4. Check de prijzen voor hotelkamers bij Thermen Bad Nieuweschans via Booking.

Fontana Resort Bad Nieuweschans – Wellness faciliteiten:

 • Thermaalbad met badkleding
 • Stoom badhuis met badkleding
 • Lavendelkamer
 • Balneobad
 • Infraroodsauna
 • Voetenbad
 • Scrubzouthoek
 • Finse sauna, Kelosauna, Aardsauna, kruidensauna
 • Stoombad
 • Salarium
 • Panorama thermaal bad zonder badkleding

Adres: Weg naar de Bron 3-9, 9693 GA Bad Nieuweschans.
Openingstijden: Fontana Nieuweschans is 7 dagen per week geopend, 365 dagen per jaar.
Lokale wellness behandeling tip: Hamam met Groninger koolzaad.
Badkledingdag: Er zijn geen speciale badkledingdagen. Voor toegang tot alleen het thermaalbad, (zonder gebruik te maken van de wellness faciliteiten op het Saunaplein) dan is het dragen van badkleding verplicht. Vanuit de omgeving waarin het grote thermale bad is gelegen loop je zo het ‘Badjassenpark’ in. Wil je ook gebruik maken van de wellness faciliteiten op het Saunaplein dan is daar badkleding niet toegestaan.

Sauna & Beauty de Veluwe 

Net zoals Sauna Drôme is ook dit wellnesscentrum Sauna & Beauty de Veluwe gelegen op de Veluwe. Het is een kleinschalig wellnessresort in het Gelderse Lunteren. Goed om te weten is dat als je lastminute besluit om naar de sauna te gaan je hier ook speciale last minute tickets kan bestellen.

Wellnessresort faciliteiten Sauna & Beauty de Veluwe: 

 • Geniet van een infraroodsauna in een wijnvat, een koude tuimelton of in de binnen- en buiten sauna’s, stoomcabines, whirlpools, dompelbaden en van de warme- en koude voetenbaden. Er is een scrubruimte met drie soorten scrubzout en er zijn buiten twee terrassen met ligbedden.

Adres: Boslaan 17 – 6741 DJ Lunteren
Openingstijden: Zo-Ma-Di 10.00 – 22.30 / Wo-D0 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 – 23.30 uur
Badkledingdag: Check de website voor de actuele badkledingdagen

Veluwse Bron 

Veluwse Bron is het derde wellnessresort dat is gelegen op de Veluwe. Veluwse Bron biedt 9000 m2 aan wellness faciliteiten waaronder een mooi aangelegde Kneipp tuin en de bijzondere ‘wildobservatiesauna‘. Dagelijks zijn er bij de Veluwse Bron opgietingen en klankschaalsessies. Wil je meer weten over een bezoek aan Veluwse Bron? Lees ons uitgebreide artikel.

Wellnessresort faciliteiten bij Veluwse Bron: 

 • Lavendel, Veluwse, opgiet, kruiden, infrarood, dubbele aard, hout, Finse, kelo, panorama, lichttherapie en zoutsteen sauna.
 • Kruiden, zoutwater, voeten en het ’t Buytenbad, neveldouche, dompelbaden, whirlpools, stoombaden en een oosters badhuis.

Adres: Viskweekweg 10 – 8166 KJ Emst
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 tot 24.00 uur
Badkledingdag: Iedere maandag en iedere laatste zondag van de maand is het badkledingdag bij de Veluwse Bron.

Wellnessresort Elysium 

Gelegen tussen Rotterdam en Den Haag, middenin het natuurgebied de Rottermeren, ligt het wellnessresort Elysium. Bij wellnessresort Elysium reis je de wereld rond in een dag in een volledige staat van ontspanning.

Met 29 sauna’s kan je je hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat vermaken. Kom in Arabische sferen, zwem in het duidend-en-een-nacht zwembad met sterrenhemel, dwaal door de Hollandse duinen met verborgen jetstreambaden en een saunatuin.

Faciliteiten wellnessresort Elysium: 

 • Van een bamboe- en alpenkruiden tot dennen, berken, amethist, heksen tot een Marrakech en Havana sauna.
 • Een laguna, grote saunatuin, een oriëntaals bad en een uitgebreide hamamruimte met een rust, stoom, bad en behandelruimte.

Adres Elysium: Kooilaan 1 – 2665 KR Bleiswijk
Openingstijden Elysium: Dagelijks 10.00 – 23.00 uur. 21.00 uur laatste incheck.
Badkledingdag Elysium: Iedere maandag en de laatste donderdag van de maand is het badkledingdag bij Elysium.

Wellnessresort Zwaluwhoeve 

Het meest centraal gelegen wellnessresort van Nederland in de top 10 Wellnessresorts Nederland is Wellnessresort Zwaluwhoeve . De authentieke boerderij is geheel vernieuwd en werd beoordeeld met een 7,4. Elk laatste weekend van de maand is er een opgietweekend. Naast de vele faciliteiten binnen is de 50.000 m2 grote tuin een heerlijke plaats om af te koelen. Er is zelfs een aangelegd strand en een boomgaard met drie barrelsauna’s.

Zwaluwhoeve sauna faciliteiten: 

 • Er zijn 17 sauna’s waarvan de Noorderlicht sauna de bijzonderste is. Naast de standaard sauna’s is er een praat sauna, sandelhout, Finse, Thuja, rozen, punt, infrarood, panorama, geuren, zoutsteen, kelo, opgiet en luisterboek sauna.

Badkledingdag: Check de website voor de actuele badkledingdagen Zwaluwhoeve.
Openingstijden: Zo-Do 10.00 – 23.00 / Vrij-Za 10.00 tot 24.00 uur.
Adres: Zuiderzeestraatweg 108 – 3849 AJ Hierden

Sauna & Beauty Oase 

De top 10 Wellnessresorts Nederland wordt gesloten door het Gelderse Sauna & Beauty Oase in Nederasselt. Het is een kleinschalig wellnesscomplex met 7 sauna’s. Ideaal voor in de winter is om gebruik te maken van de kleurensauna die onder andere de gemoedstoestand stimuleert. Er zijn 7 sauna’s en 4 soorten baden. Of stap in de Balinese Rasulcabine, een Romeinse kruidentempel en een boomgaard sauna.

Adres: Rijksweg 3 – 6612 AG Nederasselt
Openingstijden: Sauna & Beauty Oase is dagelijks van 11:00 uur tot 23:30 uur geopend.
Badkledingdag: Er zijn geen badkledingdagen.

Sauna Drôme Putten

Sauna Drôme ligt midden in de natuur op de Veluwe. Bijzonder is de sauna boot met buitenbalkon. In precies de tijd die een sauna rondje inneemt, 15 minuten, vaar je van de ene kant naar de andere kant van het meer. De sauna doet Fins aan door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen.

Sauna Drôme Putten Wellness faciliteiten:

 • Hammam, massages, voet- en lichaamsbehandelingen in de beauty boerderij.

**Lees hier meer over deze sauna in Putten.
**Bied via Ticketveiling op Sauna Drôme in Putten!

Adres: Tolweg 13-15 – 3881 SX Putten
Openingstijden: Sauna Drôme is dagelijks geopend van 10.00 – 23.00 uur.
Badkledingdag: Er zijn geen speciale badkledingdagen.

De mooiste sauna's van Nederland + De mooiste wellness van Nederland

Tot slot, wat is jouw favoriet in de Top 10 wellnessresorts Nederland?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliate linken vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de accommodatie dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald niets extra’s voor je wellness dag/vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

2 reacties op “Top 10 Wellnessresorts Nederland, hier moet je naar toe!”

 1. Bram Derks avatar
  Bram Derks

  Dat is gek, wellnessboot Mill staat er niet tussen terwijl de hogere beoordelingen hebben

  1. Henriette avatar
   Henriette

   Bedankt voor de Wellness Boot in Mill tip, Bram! Wij gaan er naar kijken. Wel hebben wij een apart artikel over de wellness boot in Mill, zie: https://www.wellnessspots.com/wellness-spot-ontspannen-op-de-wellnessboot/ Groeten Henriette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Dit bericht delen