Hotspots, Inspiratie

Top 10 Wellnessresorts Nederland

4 January 2015
Top 10 Wellnessresorts Nederland

Wellness, voor iedereen betekent het iets anders. Maar als we aan wellnessresorts denken dan dromen we allemaal even weg van een welverdiend relax moment. Zeg nou zelf? Of het nou winter of zomer is, een bezoek aan een wellnessresort doet je altijd goed. In Nederland is volop keuze in het wellness aanbod maar welk resort wordt het beste gewaardeerd, waar is het vriendelijkste personeel en waar zijn de beste voorzieningen? Top 10 Wellnessresorts Nederland volgens Zoover.

Top 10 Wellnessresorts Nederland

In de “Top 10 Wellnessresorts Nederland” gaat het om de ‘best beoordeelde wellnessresorts van Nederland’ volgens de bezoekers van Zoover. Elk jaar voert Zoover een onderzoek uit en worden diverse wellnessresorts beoordeeld door bezoekers. Voor het tweede jaar op rij is Thermen Bussloo de winnaar en werd het door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot “Beste wellnessresort in Nederland”. Thermen Bussloo werd beoordeeld met een gemiddelde van maar liefst een 8,6. Benieuwd naar de overige wellnessresorts in de top 10 van Zoover en wat ze voor cijfer hebben gekregen?

 

1.Thermen Bussloo – 8,6

Voor het tweede jaar op rij is Thermen Bussloo het beste wellnessresort in Nederland volgens de bezoekers van Zoover. Thermen Bussloo staat bekend om haar vele baden. Naast de whirlpoolbaden is er ook een Hammam en een Osmaans badhuis.  Om je wellness moment te verlengen kan je overnachten in het bijbehorende hotel dat volledig is ingericht in Oosterse sferen.

 

 
2. SpaPuur Tilburg – 8,4

Met een 8,5 staat het Brabantse wellnesscentrum SpaPuur in Tilburg op de tweede plaats. SpaPuur beschikt over verschillende sauna’s zoals een Finse sauna, een Kelo sauna, een Himalaya Kristalzoutsteencabine en een infraroodsauna. De Kelo sauna is de grootste in Brabant en biedt regelmatig opgietsessies aan.

 

 

3. Sauna Drome Putten – 8,3

Op de derde plek staat Sauna Drôme Putten met een beoordeling cijfer van 8,3. Sauna Drôme ligt midden in de prachtige natuur van de Veluwe. De sauna is ingericht met vele natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen en heeft een typische Finse sfeer en keuken. Er zijn diverse binnen sauna’s, kruidenbaden, een Turks stoombad en een hammam.

 

4. Sauna & Beauty de Veluwe – 8,3

Sauna & Beauty de Veluwe staat op de vierde plaats en is beoordeeld met een 8,3. Net zoals Sauna Drome is ook dit wellnesscentrum gelegen op de Veluwe in de bosrijke omgeving van het Gelderse Lunteren. Er zijn uitgebreide faciliteiten maar de opzet is kleinschalig.

 

5. Wellness Veluwse Bron – 8,3

De Veluwe is de place to be voor een heerlijk wellness moment. Naast Sauna Drome in Putten, Sauna & Beauty de Veluwe heeft ook Wellness Veluwse Bron een plaats bemachtigd in de top 10 met een 8,3. Een wellnessresort met meer dan 9.000 m2 aan wellnessfaciliteiten waar dagelijks een groot aanbod opgietingen en klankschaalsessies worden gegeven.
 

 

6. Thermae 2000 – 7,9

In het zuiden van het bourgondische Limburg vind je Thermae 2000 dat op plaats zes staat met een 7,9 als eindcijfer. Hier kan je ontspannen in het schoonste water van Nederland. De thermale krachten gaan door honderden meters grond en mergellagen waardoor het diep gezuiverd wordt. Op tien minuten afstand van Maastricht kan je ontspannen in het pittoreske Valkenburg aan de Geul.

 

 

7. Wellness Resort Elysium – 7,7

Gelegen tussen Rotterdam en Den Haag, middenin het natuurgebied de Rottermeren, ligt het wellnessresort Elysium.Wellness Resort Elysium staat op de zevende plek met een beoordeling cijfer van 7,7. In Wellness Resort Elysium reis je de wereld rond van ontspanning.  Dwaal van tropische watervallen naar Arabische sferen in de Turkse Hamam, of via de Hollandse duinen en het strand naar de ruime tuin die is omgeven door bossen.

 

 

8. Thermen Prinsejagt – 7,5

Thermen Prinsejagt staat op de derde plek met een beoordeling cijfer van 7,5 en is gelegen in Eindhoven. Naast de sauna en wellness faciliteiten is er ook een hammam en een beautycentrum waar je kan ontspannen. Update: Op 15 april 2015 is het faillsement van Thermen Prinsejagt door de rechtbank in Oost-Brabant.

 

9. Wellnessresort de Zwaluwhoeve – 7,4

Wellnessresort de Zwaluwhoeve is het meest centrale wellnesscentrum van Nederland dat ook is gelegen op de Veluwe. De authentieke boerderij is geheel vernieuw en werd beoordeeld met een 7,4. Elk laatste weekend van de maand is er een opgietweekend. Naast de vele faciliteiten binnen is de 50.000 m2 grote tuin een heerlijke plaats om af te koelen. Er is zelfs een aangelegd strand en een boomgaard met 3 barrelsauna’s.

 

10. Sauna & Beauty Oase – 7,0

De top 10 wordt gesloten door het Brabantse Sauna & Beauty Oase in Nederasselt met een beoordeling cijfer 7. Je kan hier kiezen uit zeven sauna’s en vier baden. Ideaal voor in de winter is om gebruik te maken van de kleurensauna die onder andere de gemoedstoestand stimuleert.

 

De top 10 wellnessresorts Nederland is bekend. Wat is jouw favoriete wellnessresort in Nederland?

0

Leave a comment

  • A wish come true: to swim at Gellért Spa Budapest. It is one of the most famous bath houses in the world!
It was openend in 1918 and when you have a dip in the pool you realise that there is a lot of history overhere and that it's a very special place to visit... Photo by: @sigrid_huisman
  • Life is perfect in a pool like this! 😀
#wellness #wellnesscoach #eatwell #wellneeded #wellnessday #ubud #bali #indonesia #thebaliguru #explore #visitindonesia #chillen #pools #bucketlist #explorebali #dametravel #sheisnotlost #wearetravelgirls✈️ #goodlifeent #perfect #wellnessfitness #wellnessdrink #wellnesspark
  • Enjoy your weekend! What are you doing this weekend?
.
.
.
#wellnessspots #wellness #wellnesscoach #wellnesswarrior #wellnessjourney #wellnesstips #wellnesstravel #wellnesstribe #wellnesslife #wellnesslifestyle #wellnessguru #wellnessfitness #barcelona #barcelonagram #barcelonasc
  • Monday, new week, new goals ☺ Hope you all have a great week!
.
.
.
#wellnessspots #wellness
#wellnesscoach #wellnessjourney #wellnesstips #wellnesstravel #wellnesswarrior #yoga #yogachallenge #yogaeverydamnday #yogainspiration #yogalove #yogalife #yogalifestyle #wellnessretreat
Follow Wellness Spots

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Last van winterdip? Check deze lamp

___________________________

Verwen jezelf met Scholl Nail Care

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________