Spa & Sauna, Wellness Hotels Resorts

Top 5 Kneipp-baden in Zuid-Tirol

19 April 2016
Kneipp-baden in Zuid-Tirol

Je hebt ze vast wel bij de drogisterij of de natuurwinkel gezien, de badoliën en kruidentheeën van Kneipp. Maar wist je dat er ook een Kneipp-therapie bestaat? Deze therapie bestaat al ruim 150 jaar en is vooral populair in de Alpen dankzij het koude thermale bergwater. Je voeten in een ijskoud bad dompelen is dan ook erg heilzaam voor lichaam en geest. Vooral in Zuid-Tirol heb je een aantal fijne kuuroorden. Deze 5 Kneipp-baden in Zuid-Tirol mogen niet ontbreken tijdens een wellness vakantie in het prachtige noorden van Italië!

Wat is Kneipp?

Een Kneippkuur is een bepaalde vorm van hydrotherapie. Het is bedacht door Sebastian Kneipp. Sebastian Kneipp was een priester uit Beieren en leed aan tbc. Hij probeerde zichzelf te genezen door verschillende methodes te testen en kwam uiteindelijk uit bij hydrotherapie. Hij kwam erachter dat hij zelf veel baat had aan het nemen van een koud bad na een flinke inspanning. Dit was het begin van de
Kneipp-therapie. De Kneipp-therapie is een wetenschappelijk bewezen holistische therapie en bestaat uit vijf onderdelen:

 

  • Hydrotherapie
  • Kruidengeneeskunde
  • Beweging
  • Voeding (dieet van volkoren granen, groenten en beperkt eten van vlees)
  • Spiritualiteit (balans tussen lichaam en geest)

 

Een Kneipp-kuuroord bestaat voornamelijk uit ondiepe baden met ijskoud (berg)water, een natuurpad waar je met blote voeten overheen moet lopen en het drinken van koud bergwater. Kneipp kan heilzaam zijn voor een hele lijst van aandoeningen, waaronder stress, aandoeningen aan de luchtwegen, hart- en circulatieproblemen en reuma.

 

Kneipp-baden in Zuid-Tirool

 

Kneipp-baden in Zuid-Tirol

Kneipp-therapie is vooral populair in Zuid-Tirol en hier vind je een aantal van de beste Kneipp-kuuroorden. Deze 5 Kneipp-baden zijn gespecialiseerd in de Kneipp-therapie en bevinden zich in één van de mooiste regio’s van Italië: Zuid-Tirol.

 

1. Niederdorf/Villabassa

Een van de mooiste Kneipp-baden van het gehele Alpengebied, zijn de baden van Niederdorf in het Hochpustertal. Het bestaat uit een groot park met een vijver en diverse Kneipp paden (van koude baden tot aan natuurpaden). In de zomer worden er ook Kneipp cursussen gehouden voor wie meer wil leren over de levensstijl van Sebastian Kneipp.

 

2. Oberhaslerhof

Het Oberhaslerhof is een speciale Kneipp-boerderij in Schenna. Een Kneipp-boerderij moet voldoen aan een aantal eisen voor het zich zo mag noemen en Oberhaslerhof is één van de beste Kneipp-boerderijen in Zuid-Tirol. Je kan hier niet alleen genieten van de koude baden, maar ook van nog meer wellness, verse producten en lieve boerderijdieren.

3. Het Bärenbad

Het Bärenbad ligt in Sulden en is gelegen op een idyllische plek. Het park is volledig gebouwd van natuurlijke materialen en de omgeving is prachtig. Tip: maak eerst een wandeling in de omgeving en loop daarna door naar Bärenbad. Een waar feestje voor je voeten.

 

Kneipp-baden in Zuid Tirol

4. Kneipp Rudlbach

Dit is één van de avontuurlijkste Kneipp uit dit lijstje. Eigenlijk is het wel een beetje vals spelen, want het is niet echt een Kneipp-bad, maar wel een natuurpad. Dit natuurpad is ideaal voor iedereen die ervan houdt om op blote voeten te lopen. De Rudlbach is een natuurlijk pad in Taisten en je loopt over houten bruggen, dennenappels, mos, steentjes én ijskoud water van de bergbeek.

5. Varna/Vahrn

Dit is het oudste Kneipp-complex van Zuid-Tirol. Het bevat een cursus in het kristalheldere ijskoude water van de Schaldersbeek. Hier loop je midden in de ongerepte natuur en is een uitstekende locatie om even te ontstressen of om na een wandeling tot rust te komen. Het park heeft verder ook een ligweide, een avontuurlijke speelplaats voor kinderen en een fitness-parcours.

 

Kneipp-baden in Zuid Tirol


Zou jij wel eens willen genieten in de Kneipp-baden in Zuid-Tirol?

Print Friendly, PDF & Email
0

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!