Spa & Sauna, Wellness Hotels Resorts

Top 5 meest bijzondere sauna’s wereldwijd

19 December 2019
Bijzondere sauna's wereldwijd

Het gebruik van een sauna is ervoor om te ontspannen, maar hoe leuk is het om te zien wat de meest bijzondere sauna’s wereldwijd zijn?

Meest bijzondere sauna’s wereldwijd

 

Relaxen in een sauna is een vorm van pure ontspanning en hoe die sauna eruit ziet doet niet af aan het beleven van een wellness moment. Je gaat naar een sauna om te ontspannen en te ont-stressen maar bijzondere architectonische sauna’s zijn natuurlijk wel erg fijn om even bij weg te dromen. Als je geluk hebt kan je deze sauna spots zelf ervaren.

 

Van Finland tot Amerika en Noorwegen, bijzondere sauna’s vind je wereldwijd.  Wat vind jij van deze bijzondere sauna’s in de wereld?

 

Sauna Gondola in Ylläs, Finland

 

Zeldzamer dan deze wellness spot kan je het niet bedenken, een sauna in een gondellift op 718 meter hoogte in Finland. In het land van de sauna’s heeft men in een skilift cabine een sauna gebouwd die toegankelijk is voor vier personen. De sauna gondola brengt je van de top van Ylläs naar het skiliftstation en terug.

 

Zo kan je 20 minuten lang opwarmen, met maximaal 4 personen tegelijkertijd, terwijl je door de lucht zweeft. Heb je reisplannen richting de Finse wintersportplaats Ylläs dan kan je ervaren wat een wellness belevenis in de lucht is. Op ongeveer 15 minuten reizen van Ylläs vind je de plaats Äkäslompolo. Onder andere TUI biedt hier vakantiehuizen aan en ook de Vakantiediscounter heeft vakantiehuizen in Äkäslompolo.

 

*Check alle info over de sauna gondel hier. 

 

Sauna Gondola in Ylläs, Finland

Mobile Sauna Festival Finland

 

Ook leuk om te weten is dat er ieder jaar in Finland een ‘Mobile Sauna Festival‘ is. Zorg dat je op 27 juli 2020 in West-Finland bent zodat je naar de plaats Teuva kan afreizen. In 2006 waren er in totaal 18 gekke mobiele sauna’s te zien maar inmiddels zijn er wel 50 unieke mobiele sauna’s te zien op het Sauna Festival in Finland. De regels om mee te mogen doen aan het Sauna Festival? Het moet een mobiele sauna zijn en er moet minimaal 1 persoon gebruik kunnen maken van de sauna.

Mobile Sauna Festival Finland

 

Cadyville Sauna in New York, United States

 

Architect Dan Hisel’s ontwierp de Cadyville Sauna aan de Saranac rivier in de staat New York. De sauna is tegen een klif op gebouwd en de rotsen fungeren aan de achterzijde als muur van de sauna. Dat is niet het enige, de gehele sauna is ook nog eens bedekt met spiegels. Of je zijn sauna ontwerp ook kan bezoeken is een vraag die we hopen ooit nog eens te beantwoorden.

 

Cadyville Sauna in New York, United States

Floating sauna in Rosendal, Noorwegen

 

Drijven op het water en genieten van een sauna? Dat doen de Noorse inwoners uit Rosendal sinds 2002 nadat Finse architecten samen met Vástlands Kunstacademie uit Bergen deze sauna ontwikkelde. Ze bereiken de sauna door er met een rubberen boot ernaar toe te varen en vervolgens in het water te duiken om weer boven te komen in de sauna. In de avond wordt het helemaal een bijzondere belevenis, dan veranderd de sauna in een drijvende lantaarn. Heb jij reisplannen om naar Rosendal te gaan, zorg dat je een local ontmoet om de drijvende sauna te ervaren.

 

Floating sauna in Rosendal, Noorwegen

 

Huginn & Muninn Sauna – Piacenza, Italië


Deze sauna wordt verwarmd door een houtkachel zoals de Scandinavische traditie voorschrijft. Huginn betekent ‘denken’ en Muninn betekent ‘geheugen’. De architecten van Atelier FORTE zeggen; “Dat zijn de namen uit de mythe van de twee raven van Odin. Elke dag vliegen ze over de gehele aarde en ze komen terug om te vertellen wat ze hebben gezien en gehoord. Er is een analogie met de sauna als een moment van reflectie en relaxatie aan het einde van een lange dag“. Of je de Huginn & Muninn sauna ook daadwerkelijk kan bezoeken blijft de vraag na een lange speurtocht op internet.

Huginn & Muninn Sauna - Piacenza, Italië

 

Agora Sauna in Sandhornøya, Noorwegen

De laatste unieke wellness spot in deze top 5 is de Agora Sauna in Sandhornøya. Deze verplaatsbare sauna werd speciaal ontworpen voor het culturele SALT-festival dat deze zomer in Sandhornøya plaats vond. Tijdens het festival kon men op een afgelegen eiland nabij de poolcirkel relaxen in de grootste sauna ter wereld.

 

Wie wil nou niet opwarmen met een wijds uitzicht over de Noordelijke IJszee? Hoewel het event nog tot volgend jaar duurt, was de sauna maar tot eind september 2015 open voor het publiek. Na afloop reist het festival, inclusief sauna, verder naar onder andere Groenland, IJsland, de Faeröer eilanden, Ierland, Schotland, Spitsbergen en Alaska.

 

Agora Sauna in Sandhornøya, Noorwegen

 

Welke sauna zou jij wel eens willen bezoeken?

Print Friendly, PDF & Email
0

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief:

Wellness vakantie ideeën

___________________________

Wellness cadeaubonnen overzicht

___________________________

Wellness Scheveningen – Kurhaus Spa & Beauty

___________________________

Wellness Hotels Zuid-Limburg

___________________________

Top 10 Wellness in Nederland

___________________________

Ontvang de leukste wellness tips
Meld je aan voor wellness inspiratie en de beste sauna aanbiedingen
Laat je inspireren op www.wellnessspots.com.
Dankjewel voor je inschrijving op de nieuwsbrief!