Overnachten, Spa & Sauna

Een wellness reis? Zo werkt het met vroegboekkorting

13 juli 2023
Een wellness reis? Zo werkt het met vroegboekkorting

Een wellness reis voor de beste prijs, dat betekent dubbelop genieten! Naast reisaanbieders met vroegboekacties zijn er ook wellness reisorganisaties en kuurreizen die een vroegboekkorting aanbieden. Wij zochten uit hoe het zit en waar je gebruik kan maken van de vroegboekkorting.

 

Vroegboekkorting? Zo werkt het…

 

Iedereen houdt van leuke aanbiedingen en kortingen. Als je niet afhankelijk bent van data dan kan je inspringen op leuke deals en kortingsacties die er gedurende het jaar worden aangeboden. Maar als je vast zit aan bepaalde vakantiedagen of je moet al vroeg je reisdagen doorgeven bij je werkgever dan is de vroegboekkorting interessant.

 

De vroegboekacties zijn marketingstrucs van reisorganisaties maar daar kan jij als consument gebruik van maken en winst op behalen. Het fenomeen ‘vroegboeken’ is er voor vakantiegangers die ver van te voren hun reis vastleggen.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagram, Pinterest en op YouTube.

 

Reisorganisaties met vroegboekkorting

 

Als je specifiek op zoek bent naar wellness reizen of kuurreizen dan zijn er ook gespecialiseerde reisaanbieders die kortingen aanbieden.

 

 

Alles wat je wilt weten over vroeg boek acties en vroegboekkorting

 

De redactie van Wellness Spots zocht uit welke vragen mensen hebben naar aanleiding van de vroegboekkorting en natuurlijk de antwoorden daarop.

 

  1. Wat betekent vroegboekkorting?
  2. Wat voor vroegboekkorting bestaat er?
  3. Tot wanneer geldt een vroegboekkorting?
  4. Wat zijn de nadelen van het vroeg boeken van je reis?
  5. Wat zijn de voordelen van kortingen voor vroeg boeken?

 

Vroegboekkorting? Zo werkt het...

 

1 Wat betekent vroegboekkorting?

 

Zodra de reisorganisaties het nieuwe reisaanbod beschikbaar stellen voor de consument kunnen er ook reizen geboekt worden. De marketing truc is dat reisaanbieders vakantiegangers lokken door het aanbieden van vroegboekkorting en vroeg boek acties. De reisorganisatie wil zo snel mogelijk de vakanties opvullen. Als reiziger maak jij gebruik van het aanbod van de vroeg boek korting en je bent er zeker van dat je de reis ‘in the pocket’ hebt.

 

2 Wat voor vroegboekkorting bestaat er?

 

Er zijn reisorganisaties die stunten met vroegboekkorting tot €1500,- en zelfs een laagste prijsgarantie bieden. Anderen bieden kortingsvouchers aan of een korting qua percentage van de reissom. Sommige aanbieders proberen mensen te lokken door alleen het aanbieden van het niet betalen van boekingskosten. Van belang is dus dat je goed kijkt naar de korting die geboden wordt en wat de voorwaarden zijn.

 

3 Tot wanneer geldt een vroegboekkorting?

 

Vroegboekkorting van een reisorganisatie geldt voornamelijk voor mensen die op reis willen in de zomervakantie. Door al die mensen die vroeg boeken weet de reisorganisatie goed wat zij kunnen verwachten op een reisbestemming. De korting is meestal geldig voor reizen die geboekt zijn vóór 1 maart. Voor enkele reizen gelden uitzonderingen dus controleer altijd goed de reis en korting voorwaarden.

 

4 Wat zijn de voordelen van vroegboekkortingen?

 

Het voordeel van vroeg je vakantie boeken is dat jij precies weet waar je aan toe bent en wanneer je op vakantie gaat. Daarbij heb je ook de eerste keuze uit het reisaanbod qua wellness hotspots en dat biedt jou ook direct de meeste keuze. Voor mensen die werken in een branche waarbij vakantiedagen al maanden van te voren moeten worden doorgegeven kan dit handig zijn maar net zo goed voor mensen met schoolgaande kinderen. Wij raden het aan om je reis vroeg te als de onderstaande omstandigheden op jouw van toepassing zijn:

 

  • Je bent niet flexibel qua reisdagen;
  • Je wilt reizen naar een populaire locatie;
  • Je wilt geen tijd besteden aan het zoeken naar andere reis alternatieven.

 

5 Wat zijn de nadelen van het vroeg boeken van je reis?

 

Een korting als beloning voor vroeg boeken is aantrekkelijk, maar soms kan het ook in je nadeel werken. Over een bepaalde looptijd tussen het boeken van je reis en het daadwerkelijke reismoment zit in dit geval minstens een aantal maanden. In die periode kan je persoonlijke situatie veranderen qua werk en relaties.

 

Daarbij kan er door een natuurramp of calamiteit ook iets veranderen op de gekozen vakantiebestemming. Of wat vorig jaar heel populair was hoeft dat het jaar daarop niet te zijn. En het kan gebeuren dat je uiteindelijk naast iemand in het appartement zit die met een lastminute deal toch voordeliger uit was. Ben je op zoek naar tips om zorgeloos op reis te gaan, lees dan zeker dit artikel; ‘Zorgeloos op reis‘.

 

Vroegboekkorting

 

Maak jij gebruik van kortingen als je je reis gaat boeken?

 

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots