Lifestyle

Uitkijkpunt Tower of Health & Joy in Podčetrtek beklimmen

19 februari 2022
Uitkijkpunt Tower of Health & Joy in Podčetrtek

Heb jij ervoor gekozen om je vakantie in het oosten van Slovenië door te brengen vlakbij de grens met Kroatië? Dan raad ik je zeker aan om ook de bezienswaardigheden in Olimje en de “Tower of Health & Joy te beklimmen in Podčetrtek.

 

Uitkijkpunt Tower of Health & Joy in Podčetrtek

 

De Tower of Health & Joy in Podčetrtek in Slovenië staat op de top van de Rudnica heuvel en heeft een hoogte van 40 meter. Om precies te zijn is de hoogte eigenlijk 35,23 meter maar je hoofd zal zich afhankelijk van je lengte op 40 meter bevinden. Er gaan twee namen de ronde over deze toren. Het is de Tower of Health & Joy in Podčetrtek zoals op de website van Visit Podčetrtek staat vermeld.

 

Of het is de Tower of Health & Happiness in Podčetrtek zoals het op het bordje staat dat is bevestigd aan het uitkijkpunt. Anyway het is een toren waar je blij van wordt als je eenmaal boven staat.

 

Na een pittige wandeling van ongeveer 45 minuten over het bospad omhoog kan je even bijkomen voordat je alle treden beklimt. Je moet er wat voor over hebben om “Health & Joy” te ervaren. De finish van het wandelen door de heuvels in Slovenië is het beklimmen van de Tower of Health & Joy in Podčetrtek. De toren wiebelt een beetje als wij hem beklimmen maar wij zetten stug door. En dat doorzetten wordt meer dan beloond als je eenmaal de top van de toren hebt bereikt. Wat een waanzinnig uitzicht!

 

Voor de lovebirds! Neem van te voren contact op met Visit Podčetrtek en en laat een picknick bezorgen op de top van de De Tower of Health & Joy in Podčetrtek in Slovenië. Genieten van de picknick kan in de kleine “love bench” zoals ze het lokaal noemen. Neem een drankje en een snack en geniet van het uitzicht op de omliggende bergen en heuvels.

 

Wil jij ook naar de top van de Rudnica heuvel boven Podčetrtek en Olimje? Je doet er uiteraard langer over als je vanuit het dorp naar boven gaat wandelen, wij zijn met de auto tot het hoogste punt gereden en vanaf daar was het nog 45 minuten lopen. Niet qua afstand want dat valt mee maar meer qua pittigheid van de wandeling.

 

Wil je meer beelden zien van dit uitkijkpunt in Slovenië? Zoek dan op #stolpzdravjainveselja. Geen idee wat het betekent maar met die hashtag mag je jouw, Health, Joy en Happiness delen!

 

♥ Bekijk al deze bezienswaardigheden in Olimje en Podčetrtek.

 

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in Wellness Spots Nieuwsbrief en volg ons via FacebookInstagramPinterest & YouTube.

 

Uitkijkpunt Tower of Health & Joy in Podčetrtek Slovenië

 

Uitkijkpunt Tower of Health & Joy in Podčetrtek Slovenië

 

Zou jij de Tower of Health & Joy in Podčetrtek in Slovenië willen beklimmen?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots