Lifestyle

Verleng nog even het ontspannen vakantiegevoel thuis

6 oktober 2023
Vakantiegevoel thuis krijgen

Het normale leven begint weer maar we willen niets liever dan het vakantiegevoel thuis krijgen. Werken, naar school en sporten, we doen het allemaal weer maar we vergeten onszelf. En aan jezelf denken dat doe je tijdens een vakantie wel. Verleng nog even het ontspannen vakantiegevoel met de tips van de redactie van Wellness Spots.

Een vakantiegevoel thuis krijgen doe je zo

 

Die fijne vakantie lijkt alweer zo lang geleden maar eigenlijk is het nog maar twee weken. Dat fijne gevoel dat je op vakantie had dat wil je weer terug. Maar je vakantiegevoel thuis krijgen, hoe doe je dat? Wij vroegen onze redactieleden om te vertellen wat zij doen om hun vakantiegevoel vast te houden. Die tips hebben wij verzameld in dit artikel, een vakantiegevoel thuis krijgen doe je zo.

 

Kim communiceert - Wellness SpotsKim Poldervaart – Redacteur
‘Mijn vakantiegevoel vasthouden doe ik vooral door lekker door de foto’s op mijn telefoon te scrollen terwijl ik in de trein naar mijn opdrachtgever reis. Wat ook helpt is om een klein beetje zonnebrandcrème op mijn armen te smeren, gewoon omdat het zo lekker naar vakantie ruikt! Verder gewoon genieten van elke dag dat de zon schijnt. Hoe druk de dag ook is even een momentje pakken om lekker buiten van de zon te genieten, ogen dicht en ik ben 10 minuten op vakantie‘.

 

 

Lieke Peters - WellnessSpots.comLieke Peters – Redacteur
Niets is zo lekker om wanneer je terug komt van vakantie te weten wanneer je volgende reis is. Ook al duurt die vakantie nog maanden, je kunt lekker wegdromen bij het idee. Op deze manier is de dip na je vakantie kleiner‘. ‘Op vakantie heb je de tijd om te ontspannen en te genieten van het moment. Eenmaal thuis ga je al snel weer mee in het ritme van werken, sporten, sociale verplichtingen. Zorg ervoor dat je na je vakantie op meerdere momenten in de week een moment voor jezelf inbouwt qua rust, reflectie en om dingen te doen waar je echt van geniet. Yoga of meditatie kan daarbij helpen‘.

 

Brenda - Desert JourneysBrenda van den Brink – Redacteur, woonachtig in Jordanië
‘Het heerlijke eten van het land waar je naartoe bent geweest thuis klaarmaken. Ga tijdens je reis naar de lokale markt om specerijen en kruiden in te kopen. Natuurlijk koop je wel mooie keramiek schalen in het vakantieland om de maaltijd in te serveren. Zelf verzamel ik altijd steentjes en aan het strand schelpen die ik meeneem om thuis een mooie compositie van te maken. Een schilderij kopen in een galerie van een plaatselijke kunstenaar, waardoor je altijd weer even terugkomt in de sfeer van het land doe ik ook regelmatig’.

 

Redactie Wellness Spots - Henriette BokslagHenriette Bokslag – Hoofdredacteur
Eigenlijk doe ik thuis vaak dezelfde dingen die ik op vakantie ook doe. Ik trek mezelf terug in de badkamer en blijf daar een paar uur om te genieten van een maskertje, een lange warme douche en het insmeren met een heerlijk ruikende bodylotion van Rituals. Dan droom ik even terug naar die mooie badkamers op reis. Of ik ga picknicken in de duinen of op het strand. Heerlijk even eruit en genieten van die na zomerse zonnestralen’.

 

 

 

Marijke NagtegaalMarijke Nagtegaal – Redacteur
‘Ik ben niet op vakantie geweest, maar in de vakantie ben ik wel bij vrienden geweest die hele lekkere maaltijden op tafel neerzetten, of uiteten geweest. Neem wanneer het kan de tijd om een gezonde voedzame maaltijd te maken en als het mogelijk is die in het zonnetje in de tuin op te eten. Een middagje met vriendinnen op een nabijgelegen strand met een picknick is ook een goede manier om het ontspannen gevoel weer terug te krijgen’.

 


Ank - WellnessSpotsAnk Herstel – Redacteur

‘Als ik in Griekenland ben, koop ik altijd keukenkruiden. Maanden later moet ik dan nog aan die reis denken als ik de geur ruik als ik ze gebruik’.

 

 

 

10 Tips voor verlengen vakantiegevoel

 

Wellness Spots staat vol inspiratie voor een wellness lifestyle en vele artikelen bevatten een scala aan tips om het vakantiegevoel langer vast te houden. Check dus zeker even de onderstaande tips om ook thuis te genieten van dit fijne gevoel.

 

  1. Spaar voor een yoga aan huis les
  2. Wordt het mooi nazomer weer? Ga een sup huren!
  3. Organiseer een wellness vriendinnen verwendag
  4. Verwen jezelf en boek een behandeling via Treatwell
  5. Plan een relax dag en check deze sauna aanbiedingen
  6. Plan je volgende reis naar een vakantiehuis met jacuzzi buiten
  7. Relaxen in je eigen badkamer met de badlijn van Dille & Kamille.

 

Vakantiegevoel thuis krijgen

 

Een vakantiegevoel thuis krijgen, hoe doe jij dat?

Print Friendly, PDF & Email

Leave a comment

Volg Wellness Spots

Prive sauna Nederland banner

TreatwellGoede Voornemens 2020

Wellness cadeaubonnen

________________________

 

Beste Prive Sauna’s in NL

________________________

 

Wellness Vakantie ideeën

________________________

 

Vakantiehuizen met sauna

________________________

 

Originele wellness ideeën

________________________

Wellness Spots

Wellness Spots