Veranda aan huis of tuinkamer

Extra genieten van het buitenleven met een veranda aan huis of in een tuinkamer

Is het eindelijk tijd om je lounge en wellness tuin van je dromen te bouwen? Wil je meer leefruimte creëren met een veranda aan huis of een mooie tuinkamer om in te loungen bij je hottub en/of zwembad laten plaatsen voor nog meer comfort? De mogelijkheden zijn oneindig en wij laten graag een paar opties…

Veranda aan huis of tuinkamer, haal buitenleven dichtbij

Zeker de afgelopen jaren hebben wij allemaal ervaren dat je huis een fijne plek moet zijn waar je graag naar toe gaat, waar je tot rust kan komen en waar je ook kan ontspannen. Wij brachten met zijn allen meer tijd dan ooit tevoren thuis door en in de natuur tijdens wandelingen. Het hele jaar door genieten van het buitenleven, haal de natuur dichtbij en kies voor extra leefruimte waarbij je huis overvloeit in de tuin. Een veranda aan huis, een tuinkamer, een serre, een tuinkantoor, een overkapping, er zijn zoveel mogelijkheden!

Het grootste verschil tussen een veranda en een tuinkamer is dat een veranda eigenlijk bestaat uit 2 palen en een dak, dat meestal aan de achterkant van een huis wordt bevestigd. Een veranda aan huis is een verlenging van de woning. Bevestig je glazen wanden aan de veranda dan heb je eigenlijk de veranda omgebouwd tot een tuinkamer. In dit geval is het dan een aangebouwde tuinkamer.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een losstaande tuinkamer of een vrijstaande veranda. Het grote verschil tussen een serre en een tuinkamer is dat een tuinkamer meestal niet volledig geïsoleerd is, als je in de bouwtermen praat tenminste. Daarnaast zijn er ook nog eens verschillende mogelijkheden qua tuinkamers, wil je volledig buiten zitten of wil je een tuinkamer met wegschuifbare wanden die je als het kouder wordt meer beschutting bieden. Bedenk dus van te voren goed wat je wilt voordat je naar een showroom gaat of een offerte op maat laat maken.

Ben jij dol op de mooie natuurlijke kleuren van hout? Dan is De VerandaSpecialist uit Barneveld de aangewezen specialist om eens een kijkje te nemen en de mogelijkheden die zij aanbieden te ontdekken. Zij bieden een all-in-one concept, van ontwerpen, bouwen tot plaatsen van houten buitenverblijven. Hun missie is om mens en natuur te verbinden door het buitenleven naar binnen te halen. Of je nu een grote tuin hebt of een kleine tuin, voor ieder budget zijn er mogelijkheden. En of je nou van landelijk, klassiek, modern of super strak houdt, de opties zijn oneindig! En het leuke is, er staan veel reeds volbrachte projecten op de website, zo kan je je alvast laten inspireren met voorbeelden van klanten.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze wellness tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook, Instagram, Pinterest en op YouTube.

Veranda aan huis of tuinkamer

Een mooie tuinkamer of veranda aan huis om in te ontspannen

Ontspanning thuis betekent voor iedereen iets anders. Als wij aan thuis ontspannen denken met het oog op een tuinkamer of een veranda aan huis dan zien wij grote loungestoelen voor ons, een heerlijke zachte bank, een open haard of houtkachel om uren naar de vlammen te staren en een paar mooie warme kleden waar je cozy onder kan kruipen.

Met een veranda aan huis creëer je automatisch meer leefruimte aan huis. Het is ook erg gebruiksvriendelijk want je loopt zo vanuit huis je veranda aan huis in. Zeker als het regent zal je hier wellicht meer tijd doorbrengen dan als je kiest voor een vrijstaande veranda. Daarbij kan je de stijl van het huis doortrekken tot in veranda.

Wij vinden een vrijstaande veranda of een vrijstaande tuinkamer ook wel echt iets hebben, mits je er de ruimte voor hebt natuurlijk. Je bent dan echt even in een andere omgeving en dat gewoon in je eigen tuin bij je huis. De vrijstaande veranda zou je ook in een geheel andere sfeer dan je huis kunnen inrichten en daar bijvoorbeeld echt een rustpunt van te maken. Of in plaats van dat je gezelschap in huis uitnodigt, heet je ze welkom in je vrijstaande veranda. Zo heb je een extra plek waar je met elkaar kan zijn en geen troep in huis.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er ontzettend veel mogelijkheden. En dan hebben wij het nog niet eens over alle accessoires en inrichtingsmogelijkheden gehad. Wil je de veranda of tuinkamer het hele jaar door gebruiken dan zijn glazen schuifwanden een betere optie dan lamellen wanden. Hou je van veel zon dan is een glazen dak dat je ook nog eens open kan schuiven een mooie optie. Ben je meer van de schaduw dan zijn elektrisch scherm een uitkomst. En kies je voor een veranda aan huis en wil je dezelfde vloer als in huis erin leggen of wil je een mooie terrasvloer plaatsen? Met een open haard, een heater of een mooie (hout)kachel creëer je nog meer warmte en gezelligheid. Last but not least, de verlichting is ook heel belangrijk om net die rustgevende sfeer te creëren die jij wenst.

Tuinakamer of veranda aan huis

Nog meer genieten als je de ruimte hebt in een poolhouse

Heb jij een grote tuin tot je beschikking en zit je al jaren te dromen over je eigen zwembad in je tuin? Of heb je wellicht al een mooi zwembad in je tuin en ben je op zoek naar een mooie toevoeging zodat je langer rondom het zwembad kan genieten?

Wat dacht je van een Poolhouse?! Toen wij de mogelijkheden van De VerandaSpecialist gingen ontdekken zagen wij dit mooie ontwerp op de website staan. In het Poolhouse kan je aan de achterkant bijvoorbeeld de technische installatie en andere benodigdheden verwerken zodat niemand het ziet. Aan de voorkant is een lounge omgeving gecreëerd zodat je ook zonder te zwemmen van het zwembad en het buitenleven kan genieten. Hier kan je het gehele Poolhouse project bekijken.

Tuinkamer annex Poolhouse

Gaat jouw hart sneller kloppen van een veranda aan huis of van een mooie tuinkamer?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via WellnessSpots.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s voor je product en op deze manier kunnen wij jou van informatie over alle wellness mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Van:

dit bericht delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons